Pengkomputeran mudah alih mula melebihi zaman desktop atau komputer riba. Walaupun masih ada pasar untuk pengkomputeran desktop, banyak pengguna memilih untuk melayari atau melayari perangkat mudah alih kegemaran mereka. Walaupun ada beberapa syarikat VPN nama besar yang menawarkan banyak versi untuk produk mereka, berdasarkan platform. Walau bagaimanapun, Turbo VPN hanya tertumpu pada peranti mudah alih. Menurut statistik Google, VPN ini mempunyai lebih daripada 10 juta muat turun dan penilaian 4,7 bintang dengan lebih daripada 1 juta ulasan. Ia disenaraikan sebagai VPN 100% percuma untuk pengguna mudah alih. Sekiranya anda seperti kebanyakan orang, pemikiran menggunakan VPN percuma terdengar menarik. Sudah tentu, di bidang kita, istilah “percuma” membuat kita merasa sedikit tidak selesa. Dalam tinjauan kami tentang Turbo VPN, kami akan melihat pelbagai ciri dan memberikan lebih banyak perincian dan melihat apakah itu adalah apa yang perlu dilakukan.

Ingin membandingkan TurboVPN dengan perkhidmatan VPN yang disyorkan terbaik kami? Berikut adalah beberapa alternatif terbaik. Setiap VPN menawarkan tempoh percubaan bebas risiko selama 30 hari untuk menguji perkhidmatan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan

Mengenai Syarikat

Malangnya, kami tidak dapat memberitahu anda banyak mengenai syarikat di belakang Turbo VPN. Itu dengan sendirinya membuat kita gugup. Mereka mempunyai laman web minimalis yang terletak di www.turbovpn.co. Namun, mereka tidak memberitahu anda tentang syarikat itu. Apa yang dapat kami sampaikan kepada anda adalah bahawa ia ditawarkan oleh syarikat China dan perkhidmatan VPN agak baru. Mereka nampaknya mempunyai kehadiran media sosial yang cukup besar, sekurang-kurangnya di Facebook. Sekiranya syarikat itu benar-benar berada di China, pengeposan di Facebook dapat membuktikan bahawa perkhidmatan itu sekurang-kurangnya berfungsi. Sama popularnya dengan VPN ini, kami mendapat pesan berikut ketika kami mencuba untuk mengaksesnya di Google Play Store. Oleh kerana kami menjumpainya di sana sebelum ini dan memuat lebih daripada 10 juta muat turun, kita harus bertanya-tanya mengapa Google Play menghapusnya.

  Semakan VPN Opera 2023

Gedung Google Play, Pautan Tiada

Sekali lagi, bolehkah anda mempercayai VPN yang beribu pejabat di China sejak pemerintah melarang VPN tanpa menyatakan persetujuan? Pilihan adalah milik anda. Kami akan mengesyorkan Akses Internet Peribadi sebagai alternatif. Untuk adil $ 2.50 sebulan anda dapat menikmati akses VPN yang selamat di semua peranti anda dari syarikat yang dipercayai.

Harga

Harga VPN TurboMeskipun gratis, mereka juga memiliki versi “VIP” dari VPN. Harga mereka untuk perkhidmatan selama 1 bulan ialah $ 11.99. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan perkhidmatan selama 12 bulan dengan harga $ 36. Seperti yang mereka nyatakan, itu adalah penjimatan 75%. Ini bermakna perkhidmatan VIP adalah harga yang sama atau sedikit lebih mahal daripada beberapa pertandingan. Seperti yang anda lihat dalam gambar di sebelah kanan, anda juga boleh mencubanya selama 7 hari secara percuma. Sudah tentu, anda boleh membatalkannya selepas percubaan 7 hari, atau anda boleh menyimpannya dengan jumlah yang baru kami sebutkan. Oleh kerana ia terikat dengan akaun Google Pay anda, pembelian perkhidmatan ini sangat mudah dilakukan.

ciri-ciri

Tidak seperti beberapa syarikat lain, Turbo VPN nampaknya tidak menetapkan had atau pengguna bebas. Apa yang mereka lakukan ialah memasukkan iklan, membatasi jumlah peranti, dan membatasi lokasi yang dapat anda gunakan. Di laman web mereka, terdapat bahagian di bahagian atas untuk mendapatkan ciri. Walau bagaimanapun, perkara yang mereka senaraikan sebagai ciri adalah standard dengan semua VPN. Tidak ada yang mereka buat yang membuat mereka menonjol dari perkhidmatan lain.

Lokasi dan Negara Pelayan

Anda masih mempunyai kemampuan untuk mengunjungi beberapa pelayan dan kawasan, tetapi anda mendapat lebih banyak variasi jika anda memilih pilihan VIP seperti yang anda lihat di bawah.

Pelayan Turbo VPN

Semasa menggunakan perkhidmatan standard, anda mempunyai akses ke sekitar 7 lokasi di 6 negara popular. Itu termasuk Kanada, Amerika Syarikat, United Kingdom, Belanda, Singapura, dan India.

Sekiranya anda memilih perkhidmatan VIP, anda akan mendapat faedah berikut.

  • Tiada iklan.
  • Sambungan lebih pantas.
  • Lebih banyak pilihan sambungan di seluruh dunia.
  • Sambungkan dengan sehingga 5 peranti.
  Kajian Mullvad VPN 2023

Lokasi pelayan premium tambahan termasuk Australia, Jepun, AS, “pelayan Netflix di AS”, Singapura, Rusia, India, Jerman, Sweden, dan lain-lain.

Ujian Hands-On

Sambungan ke VPN adalah mudah. Di panel di bawah, anda melihat 3 skrin sambungan. Di sudut kanan atas, anda boleh menukar pelayan yang ingin anda gunakan dengan mengklik ikon bendera. Sudah tentu, setiap negara mempunyai ikon yang berbeza. Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, anda menggunakan lebih banyak pilihan dengan pilihan premium.

Panel Sambungan VPN Turbo

Ujian Kelajuan VPN Turbo

Kehilangan kelajuan adalah salah satu kelemahan menggunakan perkhidmatan percuma. Pelayan yang kami uji agak lambat. Walaupun ada pengguna yang mengatakan bahawa ini adalah perkhidmatan yang cepat, kami belum menemukannya. Untuk bersikap adil, kami melakukan 2 ujian kelajuan yang berasingan. Kami menjalankannya di 2 lokasi yang berbeza, dipisahkan sejauh 13 batu pada tarikh yang berlainan pada masa yang berlainan. Kami juga menggunakan 2 ISP yang berbeza. Apabila anda melihat gambar, anda akan melihat bahawa kami menggunakan lokasi yang sama untuk setiap ujian. Seperti yang anda lihat, jika mereka menawarkan perkhidmatan pantas, versi percuma bukan. Kami harap anda dapat mengharapkan kelajuan yang lebih baik pada versi premium. Juga, setiap kali anda menyambung atau memutuskan sambungan, anda akan melihat iklan. Itu boleh menjengkelkan jika anda menyambung ke lokasi yang berbeza.

Lokasi 1

Lokasi Ujian Kelajuan VPN Turbo 1

Lokasi 2

Lokasi Ujian Kelajuan VPN Turbo 2

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana semakin banyak syarikat yang menawarkan WiFi percuma, sangat penting untuk menggunakan VPN. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda akan mengurangkan kemungkinan penjenayah mencuri data sensitif anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses.

  Ulasan VPNhub 2023

Bagaimana dengan Kebocoran?

Ujian Kebocoran TurboVPNDengan melihat ulasan semasa aplikasi masih ada di Google Play Store, beberapa pengguna telah menyebut masalah kebocoran. Oleh kerana itu, kami menggunakan penguji kebocoran komprehensif di www.doileak.com. Kami suka menggunakannya kerana ini menunjukkan kepada anda kawasan yang berbeza di mana ia mengesan masalah. Seperti yang anda lihat pada gambar di sebelah kanan, VPN ini memerlukan lampin untuk kebocoran yang ada. Sudah tentu, beberapa masalah yang anda lihat di sebelah kanan berpunca daripada masalah penyemakan imbas mudah alih dan bukan dari perkhidmatan.

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Sama ada anda harus menggunakan Turbo VPN bergantung pada tujuan anda. Sekiranya anda berencana menggunakan perkhidmatan untuk mendapatkan akses ke kawasan larangan, mungkin tidak apa-apa. Oleh itu, kami tidak akan memilih yang ini atau perkhidmatan VPN percuma lain dari China. Negara ini sebenarnya tidak terkenal dengan kebebasan internet mereka. Walaupun penyedia menyatakan bahawa mereka tidak menyimpan data, mereka masih boleh jika perlu untuk alasan undang-undang. Mereka juga tidak jelas mengenai perkara lain. Sekiranya anda mahukan perkhidmatan dengan tahap keselamatan yang lebih baik dan tidak ada kebocoran, terdapat banyak perkhidmatan premium di luar sana. Kami akan mencari di tempat lain.

Pemikiran Akhir Mengenai Turbo VPN

Intinya adalah, Turbo VPN sangat popular. Semasa Google menurunkannya, memuat turun lebih daripada 15 juta. Kami tidak dapat menemui sebarang maklumat mengapa ia dikeluarkan dari Google Play Store. Ini pasti membuat kita tertanya-tanya apa yang berlaku padanya. Tidak diketahui sama ada ia akan mengembalikan kedai, tetapi sementara itu, anda boleh menjumpainya sebagai sebahagian daripada Aptoide.com. Anda harus sentiasa melindungi diri anda semasa anda menggunakan WiFi. Perkhidmatan percuma lambat, bocor, dan tidak boleh dipercayai. Yang mengatakan, mungkin hanya sedikit lebih baik daripada tidak menggunakan apa-apa. Ingatlah bahawa anda hanya dapat menyambung ke Amerika Syarikat, UK, India, atau Singapura jika anda menggunakan versi percuma. Ini dapat membantu anda mengatasi sekatan geo jika anda ingin menggunakan sesuatu seperti SoundCloud, Pandora, atau yang lain, tetapi hanya itu yang anda harapkan daripadanya. Anda mungkin juga ingin melihat kami 10 VPN teratas untuk perbandingan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me