Ulasan VPN AVG Secure 2020

AVG Secure VPN adalah perkhidmatan privasi Internet yang ditawarkan oleh pasukan di AVG. Selama bertahun-tahun, AVG telah menjadi salah satu syarikat keselamatan Internet yang paling dipercayai di dunia. Mereka menawarkan AVG Secure VPN untuk melindungi dan melindungi identiti dalam talian anda. Perkhidmatan ini mempunyai perisian untuk peranti Windows, Mac, iOS, dan Android. Ia menggunakan apa yang dipercayai secara meluas sebagai protokol VPN terbaik, OpenVPN dan AES-256 untuk menyulitkan lalu lintas Internet anda. Oleh itu, melindungi anda di kafe Wi-Fi kegemaran anda. Selain itu, ia membolehkan anda mencegah pelacakan dan peletapan ISP, membebaskan kandungan geo-terhad, mengelakkan penapisan Internet, dan menjimatkan wang untuk pembelian dalam talian.


Ingin membandingkan AVG Secure VPN dengan perkhidmatan VPN yang disyorkan terbaik kami? Berikut adalah beberapa alternatif terbaik. Setiap VPN menawarkan tempoh percubaan bebas risiko selama 30 hari untuk menguji perkhidmatan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Latar belakang syarikat

AVG bermula sebagai Perisian Grisoft di Republik Czech pada tahun 1991. Melalui rangkaian penjualan dan pemerolehan, ia muncul sebagai AVG Technologies pada tahun 2008. Pada tahun 2015 mereka membeli Privax, pemilik HMA VPN. Selepas itu, mereka sendiri diakuisisi oleh Avast pada tahun 2016. Diperolehi oleh Avast menambah kepercayaan bahawa pengguna mempunyai kemampuan mereka untuk menyediakan perisian dan perkhidmatan keselamatan Internet berkualiti tinggi. Ini juga menjadikan mereka bagian dari pasukan perkhidmatan VPN berjenama Avast yang juga termasuk Avast Secureline VPN dan HMA VPN.

Pilihan Harga dan Pembayaran

AVG menetapkan harga perkhidmatan Secure VPNnya seperti kebanyakan perkhidmatan perisiannya yang lain. Namun, tidak seperti kebanyakan VPN, AVG Secure VPN dijual secara berasingan untuk platform yang berbeza seperti Windows, Mac, iOS, dan Android. Oleh itu, ia kemudian boleh dipasang pada bilangan peranti platform tertentu yang tidak terhad. Namun, anda hanya dapat menggunakannya pada satu peranti pada satu masa. Contohnya, jika anda membeli AVG Secure VPN untuk Windows, anda boleh memasangnya di semua PC windows atau komputer riba anda tetapi hanya dapat menyambung ke rangkaian mereka pada satu peranti pada satu masa.

Harga VPN Selamat AVG

Dengan ini, harga untuk Windows dan Mac adalah $ 59,99 setahun. Seperti kebanyakan penyedia VPN lain, AVG menawarkan potongan kepada pelanggan yang mendaftar untuk jangka masa lebih lama dari perkhidmatan VPN Selamat mereka. Senarai harga penuh mereka adalah seperti berikut:

 • Windows atau Mac OS X
  • Perkhidmatan VPN 1 tahun dengan harga $ 59.99
  • 2 tahun dengan harga $ 109.00
  • 3 tahun dengan harga $ 159.99
 • iOS
  • $ 2.99 sebulan
  • $ 35.99 setahun
 • Android
  • $ 1.49 sebulan
  • $ 19.99 setahun

Anda boleh membayar perkhidmatan AVG Secure VPN menggunakan kebanyakan kad kredit utama. Ini termasuk yang berikut: Visa, MasterCard, Discovery, dan American Express. Bagi mereka yang ingin melakukan semua pembayaran dalam talian mereka di lokasi pusat, mereka akan membolehkan anda melanggan menggunakan akaun PayPal anda.

Faedah AVG Secure VPN

Kelebihan perkhidmatan AVG Secure VPN merangkumi yang berikut:

 • OpenVPN menggunakan AES dengan kekunci 256-bit untuk menyulitkan semua lalu lintas Internet anda.
 • Tiada polisi log berkaitan dengan aktiviti VPN.
 • Perlindungan Wi-FI awam diterapkan secara automatik semasa menggunakan perkhidmatan mereka ketika ditetapkan dalam klien.
 • Penjejakan dan pendikit ISP ditolak semasa anda menyambung ke VPN.
 • Laman web dan kandungan yang disekat geografi disediakan yang membolehkan anda menikmati Internet yang lebih terbuka dari mana sahaja.
 • Elakkan penapisan tanpa mengira sumbernya, sama ada dari universiti tempatan atau negeri anda.
 • Jimat wang dengan memotong diskriminasi harga.

Percubaan VPN Percuma dan Jaminan 30 Hari

AVG percaya bahawa setelah anda mencuba perkhidmatan VPN mereka, anda pasti ingin melanggannya. Untuk tujuan ini, mereka menawarkan percubaan percuma selama 30 hari untuk perkhidmatan VPN Windows atau Mac OS X Secure tanpa had mereka sehingga anda dapat melihatnya sendiri. Ini adalah percubaan percuma yang banyak kerana kebanyakan penyedia tidak menawarkannya sama sekali.

Percubaan yang mereka sediakan untuk peranti mudah alih anda memerlukan anda membeli sebulan atau tahun perkhidmatan melalui kedai, Google Play atau iTunes yang sesuai. Anda kemudian mempunyai tujuh hari untuk membatalkan pembelian tanpa dikenakan bayaran untuk rancangan mudah alih.

Di samping itu, mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari kepada pelanggan Windows dan Mac. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan Secure VPN mereka, mereka akan mengembalikan harga pembelian penuh anda. Tiada bayaran balik akan diberikan jika tidak diminta dalam 30 hari dari pembelian. Walau bagaimanapun, mereka akan dengan senang hati membantu anda menyelesaikan masalah teknikal yang mungkin anda hadapi. Ini bermakna anda akan mempunyai lebih banyak masa untuk menguji sepenuhnya perkhidmatan mereka. Anda akan dapat menguji kinerjanya dengan laman web kegemaran anda dan kemampuan untuk membuang sekatan geografi pada kandungan yang ingin anda akses.

Lawati AVG VPN

Rangkaian Pelayan AVG Secure VPN

Walaupun kecil, rangkaian AVG Secure VPN terdiri dari lokasi pelayan di enam benua yang berbeza. Pengecualian adalah Antartika. Rangkaian mereka dirancang menggunakan pelayan berkelajuan tinggi yang ditempatkan untuk memberikan beban per pelayan terendah.

Untuk meningkatkan prestasi keseluruhan (kelajuan) perkhidmatan VPN mereka, kepadatan pelayan ini lebih tinggi di Asia, Eropah Timur dan Barat, dan Amerika Syarikat. Ini masuk akal kerana kawasan ini secara amnya mempunyai lebih banyak lalu lintas dalam talian di dalam, antara, dan dari kawasan luar. Ini disebabkan oleh dua sebab utama. Yang pertama adalah kandungan streaming besar-besaran yang terdapat di wilayah-wilayah ini. Yang kedua adalah populasi pengguna Internet berkelajuan tinggi yang besar di negara-negara ini.

Berikut ini adalah senarai lengkap lokasi di rangkaian VPN AVG Secure:

 • Afrika – Afrika Selatan, Johannesburg
 • Asia / Oceania – Australia, Melbourne; China, Hong Kong; Jepun, Tokyo; Republik Singapura, Singapura; Turki, Istanbul
 • Eropah – Republik Czech, Prague; Finland, Helsinki; Perancis, Paris; Jerman, Frankfurt; Itali, Milan; Belanda, Amsterdam; Poland, Warsaw; Rusia, Moscow; Rusia Saint Petersburg; Sepanyol, Madrid; Sweden, Stockholm; UK, London
 • Amerika Utara – Kanada, Montreal; Kanada, Toronto; Mexico, Mexico City
  Amerika Syarikat, Chicago, Dallas, Miami, New York, Salt Lake City, San Francisco, Seattle.
 • Amerika Selatan – Brazil, Sao Paulo

VPN menyokong trafik P2P atau torrent pada segmen rangkaian mereka. Lokasi (bandar) tempat mereka membenarkan lalu lintas ini termasuk Prague, Paris; Jerman, Amsterdam, London, dan Miami, New York, Seattle di Amerika Syarikat. Lokasi-lokasi ini ditandai dalam perisian klien mereka untuk memudahkan pengguna mencari dan menggunakannya. Ingat juga bahawa AVG tidak memantau aplikasi yang anda gunakan atau laman web mana yang anda lawati semasa bersambung ke rangkaiannya. Namun, mereka mempunyai kebijakan penggunaan “penghormatan pengakap” yang dapat diterima. Petikan dasar ini berikut:

Kita semua tahu bahawa Internet adalah tempat terbuka untuk meneroka, belajar, dan bersenang-senang. Kami ingin membantu memastikan bahawa anda dapat melakukannya dengan selamat, selamat dan tertutup. Di AVG, kami ingin mempercayai bahawa setiap orang mempunyai niat terbaik dan dengan jelas mengetahui di mana garis kanan dan salah dilukis di pasir Internet. Bantu kami memastikan bahawa web tetap menjadi tempat yang tepat untuk menghabiskan masa anda dengan tidak melakukan perkara yang dianggap tidak sah atau tidak wajar oleh pihak berkuasa. Oleh itu, jangan gunakan perkhidmatan kami untuk menghantar atau menerima filem atau muzik cetak rompak, menghantar bahan fitnah, atau melakukan perkara buruk seperti itu. Kami tidak boleh dan tidak memantau secara aktif untuk ini.

AVG Secure VPN Security

Protokol VPN

Perkhidmatan VPN menggunakan OpenVPN untuk mengamankan semua data Internet anda. Nama “terbuka” mungkin tidak terlalu selamat. Sebenarnya, sebaliknya adalah benar. Buka bermaksud bahawa tersedia bagi siapa saja untuk memeriksa kerentanan dan mencadangkan penambahbaikan jika ada. Ini membantu memperbaharui dan menjadikannya salah satu protokol VPN paling selamat di industri. Oleh itu, walaupun tidak menggunakan sistem operasi apa pun, ia digunakan secara meluas oleh perkhidmatan VPN terbaik.

Penyulitan 256 bit AES (Advanced Encryption Standard)

AVG Secure VPN menggunakan AES-256 untuk menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda. Bagi mereka yang tidak biasa, AES adalah standard penyulitan Amerika Syarikat yang digunakan untuk bahan rahsia. Ia boleh digunakan dengan kekunci 128-, 192-, dan 256-bit. Semua ketika ini dianggap selamat dan terdapat beberapa perdebatan mengenai apakah 256-bit “berlebihan” atau tidak. Walau bagaimanapun, enkripsi 256-bit membantu memberi anda ketenangan bahawa data anda selamat untuk masa yang akan datang kerana jumlah kombinasi yang diperlukan untuk memecahkannya adalah “sebagai bintang di alam semesta yang diketahui”. Ketahuilah bahawa rasa keselamatan tambahan ini memang memerlukan kos yang tinggi.

Proses Pengesahan dan Pengendalian

AVG menggunakan perpustakaan OpenSSL dan pengesahan sijil untuk membuat “terowong” awal dan untuk mengesahkan pelayan dan peranti sebelum pertukaran kunci awal. Ini serupa dengan yang digunakan oleh protokol HTTPS yang digunakan oleh bank dan laman web dalam talian yang selamat. Untuk memastikan bahawa data anda selamat di masa depan, pertukaran kunci ini harus menggunakan “kerahsiaan ke depan”. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa mereka harus dibuat dan dimusnahkan secara berkala sehingga kunci masa depan tidak dapat digunakan pada data masa lalu. Pengesahan lalu lintas menggunakan HMAC juga harus digunakan untuk melindungi dari gangguan data.

Ringkasan Keselamatan Rangkaian

Menggunakan OpenVPN dan enkripsi AES 256-bit adalah asas utama untuk mewujudkan perkhidmatan VPN yang selamat. Begitu juga, menggunakan perpustakaan OpenSSL dan pengesahan sijil selamat untuk pengesahan awal dapat menjamin bahawa pihak VPN adalah siapa mereka mengaku. Namun, seperti kebanyakan perkara “syaitan ada dalam perinciannya”. Perincian ini merangkumi pelaksanaan kerahsiaan ke hadapan dan pengesahan data yang memerlukan kepakaran teknikal. Kami yakin bahawa AVG mempunyai personel untuk melaksanakan perincian ini dengan betul tetapi anda harus ingat ini semasa memilih VPN kerana banyak yang baru dipasarkan setiap hari. Oleh itu, kami merasakan data dalam talian anda akan selamat semasa menggunakan rangkaian AVG Secure VPN.

Lawati AVG VPN

Anonimiti dan Privasi Anda Menggunakan AVG Secure VPN

Tiada Log Aktiviti Yang Disimpan

Pertama, AVG Secure VPN adalah perkhidmatan privasi Internet “tanpa log”. Seperti banyak penyedia VPN lain, ini bermakna mereka tidak mencatat sebarang aktiviti dalam talian anda semasa menggunakan rangkaian mereka. Ini termasuk perkara seperti aplikasi yang anda gunakan, laman web yang anda lawati, atau kandungan yang anda muat turun.

Data yang Dikumpulkan oleh AVG

Walaupun perkhidmatan ini tidak mencatat sebarang aktiviti dalam talian anda semasa menggunakan pelayan mereka, mereka mengumpulkan beberapa data. Seperti kebanyakan syarikat dalam talian, mereka mengumpulkan beberapa maklumat peribadi yang dapat digunakan untuk mengenali anda seperti nama, alamat, alamat e-mel, dan maklumat pembayaran anda. Ini berlaku semasa anda berinteraksi dengan laman web mereka. Menurut polisi privasi mereka sendiri:

Beberapa data peribadi yang kami kumpulkan hanya apabila anda memberikannya kepada kami. Maklumat ini mungkin termasuk nama, alamat, alamat e-mel, nombor telefon anda, dan jika anda membayar dengan kad kredit, maklumat pembayaran anda. Ini mungkin berlaku apabila anda:

Buat akaun pengguna, buat pesanan, atau daftarkan produk;
Minta sokongan produk atau perkhidmatan lain;
Meminta maklumat mengenai produk; atau
Ikuti kaji selidik.

Ia juga boleh berlaku secara automatik semasa anda menggunakan laman web atau produk mereka. Maklumat yang dapat dikumpulkan dengan cara ini dapat mencakup informasi berikut yang diambil dari yang lain kecuali dari kebijakan privasi mereka:

Beberapa data peribadi yang kami kumpulkan secara automatik semasa anda menggunakan laman web atau produk kami. Maklumat ini mungkin merangkumi beberapa atau semua jenis maklumat berikut:

Alamat Protokol Internet anda (“IP”);
Nama pengguna dan akaun dan data yang berkaitan;
Nombor telefon;
Nombor kad SIM (Modul Pengenalan Pelanggan);
Nombor ID Peranti, termasuk ID Mesin, IMEI dan / atau MEID;
Nombor lesen dan nombor pengenalan produk AVG; dan
Lokasi geografi berdasarkan maklumat tempatan rangkaian GPS / Wi-Fi / komunikasi.

Kecuali kami memerlukan data untuk mengekalkan ciri-ciri yang dapat dikenal pasti secara peribadi, kami menganonimkan data yang kami kumpulkan dan menyimpannya dengan cara yang tidak mengenal pasti anda. Contohnya, semasa kami mengumpulkan alamat IP anda, kami mungkin akan menganonimkan alamat IP anda dengan mengaburkan kumpulan digit terakhir (mis., Mengubah 192.168.1.1 menjadi 192.168.1.XXX).

Perenggan terakhir ini mengatakan bahawa PII ini biasanya digabungkan menjadi bentuk tanpa nama. Namun, hal itu membuat kami khawatir kerana ini menunjukkan bahawa dalam beberapa keadaan data ini mungkin tidak disamarkan. Sebagai tambahan kepada PII ini, mereka juga mengumpulkan pelbagai data bukan peribadi tentang di mana dan bagaimana anda menggunakan produk mereka. Mereka menggunakan ini untuk meningkatkan produk dan perkhidmatan mereka. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai jenis data yang termasuk dalam dasar privasi mereka.

Bagaimana AVG Menggunakan Data yang Dikumpulkan

AVG boleh berkongsi data agregat atau tanpa nama anda untuk membantu menyokong perkhidmatan percuma mereka. Ini dinyatakan dalam dasar privasi mereka seperti berikut:

Kami mengumpulkan data bukan peribadi untuk menjana wang dari penawaran percuma kami sehingga kami dapat menyimpannya percuma, termasuk:

ID Iklan yang berkaitan dengan peranti anda;
Melayari dan mencari sejarah, termasuk data meta;
Penyedia perkhidmatan internet atau rangkaian mudah alih yang anda gunakan untuk menyambung ke produk kami; dan
Maklumat mengenai aplikasi lain yang mungkin ada pada peranti anda dan cara penggunaannya.

Ya, walaupun bila dan bagaimana kami membaginya bergantung pada sama ada data peribadi atau bukan data peribadi. AVG boleh berkongsi data bukan peribadi dengan pihak ketiga dan boleh secara terbuka memaparkan maklumat agregat atau tanpa nama.

AVG tidak berkongsi sebarang PII anda dengan pihak ketiga selain daripada sekutu Avast, penyedia carian (alamat IP untuk memenuhi permintaan), dan rakan lain. Berikut adalah kecuali dasar privasi mereka yang menerangkan lebih lanjut mengenai perkara ini:

Kami tidak menjual atau menyewa data peribadi anda kepada pihak ketiga.

Kami mungkin berkongsi data peribadi dan bukan peribadi dengan:

Mana-mana syarikat gabungan kami;
Penyedia carian;
Penjual, pengedar dan rakan kongsi AVG terpilih yang melakukan perkhidmatan bagi pihak kami.

Mereka juga akan berkongsi maklumat peribadi anda untuk melindungi perkhidmatan mereka, orang awam, pengguna lain, atau jika dipaksa oleh pihak berkuasa undang-undang. Seperti biasa, kami mengesyorkan agar anda membaca TOS dan Dasar Privasi untuk memastikannya sesuai dengan tujuan anda.

Proses VPN Selamat AVG

Setelah anda menyambung ke rangkaian AVG, pelayan VPN menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan memberikannya alamat maya. Rangkaian menggunakan perkongsian alamat IP. Ini bermaksud bahawa anda berkongsi alamat IP yang ditetapkan kepada pengguna lain yang disambungkan ke pelayan yang sama yang membantu menganonimkan identiti dalam talian anda.

Ujian Kebocoran IP AVG Secure VPN

Perisian ini tidak menunjukkan kebocoran IP dalam ujian kami yang menunjukkan bahawa AVG menjaga privasi dalam talian anda. Namun, ia tidak mempunyai ciri canggih lain seperti kill switch.

Ringkasan Privasi dan Tanpa Nama

Pertama, jelas bagi kami bahawa AVG akan mengetahui siapa anda. Ini tidak seharusnya menjadi masalah sebenar kerana mereka adalah salah satu syarikat perisian keselamatan yang paling dipercayai di dunia. Walau bagaimanapun, jumlah maklumat yang mereka kumpulkan, baik PII dan bukan peribadi, memberi kita sedikit kegelisahan. Oleh itu, kami sekali lagi mengesyorkan agar anda memeriksa Dasar Privasi mereka sendiri.

Jelas bahawa rangkaian AVG VPN telah dirancang untuk membantu menjaga privasi dan kerahsiaan dalam talian anda. Mereka mempunyai dasar tanpa log mengenai aktiviti VPN anda semasa menyambung ke perkhidmatan mereka. Selain itu, alamat IP yang dikongsi dan perlindungan kebocoran IP akan membantu melindungi privasi dan kerahsiaan dalam talian anda. Ini membantu anda memastikan bahawa identiti dalam talian anda selamat semasa menggunakan pelayan VPN mereka untuk melayari Internet.

Lawati AVG VPN

Sokongan teknikal

Sokongan untuk perkhidmatan AVG VPN terutamanya melalui FAQ laman web mereka. Ini telah dibagi menjadi kategori berikut: umum, penyiapan dan pelesenan, pengaturan, dan pemotretan masalah, untuk membuatnya lebih mudah digunakan. Selain itu, mereka mempunyai komuniti dalam talian di mana anda boleh mengemukakan soalan. Sekiranya ini tidak dapat menyelesaikan masalah anda, anda boleh menghantarnya dan menghantar e-mel tetapi memerlukan sedikit masa untuk menerima jawapan. Anda juga boleh menerima sokongan jarak jauh percuma 24/7 untuk masalah peranti yang mungkin anda hadapi melalui telefon. Mereka juga mempunyai blog dan media sosial di mana mereka membincangkan berita keselamatan dan keselamatan mereka.

AVG Secure VPN: Ujian Hands-On

Untuk memulakan prosedur pemasangan AVG VPN, pilih peranti anda di halaman utama laman web mereka. Kemudian pilih butang muat turun. Anda harus melakukan ini dari peranti yang anda mahu gunakan perkhidmatannya.

Muat turun Aplikasi AVG Secure VPN

Sekiranya anda ingin memasang klien perisian untuk Windows atau Mac OS X, klik pada butang muat turunnya. Ini akan membolehkan anda memindahkan fail pemasangan ke komputer anda. Butang untuk Google dan iOS akan memindahkan anda ke kedai aplikasi masing-masing. Setelah sampai, anda boleh memasang aplikasi ke peranti mudah alih anda. Keperluan untuk masing-masing adalah seperti berikut:

 • Tingkap – memerlukan Windows XP SP3 atau lebih baru.
 • Mac OS X – memerlukan versi terkini.
 • iOS – memerlukan iOS versi 8.0 dan lebih baru.
 • Android – memerlukan Android 4.1 dan lebih tinggi.

Memasang dan Menggunakan AVG Secure VPN untuk Windows

Memasang Pelanggan Windows

Setelah anda memuat turun fail pemasangan untuk klien AVG VPN ke PC atau komputer riba Windows anda, jalankan sebagai pentadbir. Ini akan membuka fail. Katakan ya untuk sebarang arahan kebenaran. Pilih bahasa untuk antara muka. Kemudian, semak dan terima perjanjian pelesenan.

Pemasangan Pelanggan Tingkap AVG VPN

Terima direktori persediaan lalai atau pilih sendiri. Selanjutnya klik “Pasang” untuk memindahkan perisian klien ke komputer anda. Setelah pemasangan selesai, togol “Start AVG Secure VPN” diperiksa secara lalai. Pilih butang “Selesai” untuk pertama kali membuka perisian. Ini juga akan membuat jalan pintas desktop untuk klien AVG VPN untuk penggunaan selanjutnya.

Skrin Antara Muka Utama

Tidak seperti banyak penyedia VPN, papan pemuka utama untuk percubaan percuma akan dipaparkan dan bukannya skrin masuk. Ini adalah tetingkap sambungan utama. Tangkapan skrin di bawah menggambarkan komponen antara muka yang penting. Ini telah diberi nombor dan diserlahkan untuk mengenal pasti mereka dengan mudah. Ia merangkumi yang berikut:

 1. Status sambungan (tiga negeri) dan beralih
  • Tidak bersambung – Privasi dalam talian anda tidak dilindungi; Togol: Mati.
  • Menyambung atau memutuskan sambungan – Anda tidak dilindungi.
  • Bersambung – Privasi dalam talian anda dilindungi; Togol: Hidup
 2. Tetingkap tindakan – mempunyai dua pilihan yang diubah dengan mengklik pautan di nombor 5.
  • Bagaimana VPN anda berfungsi? (Pilihan semasa)
  • Tetapkan lokasi anda. Ini membuka sub skrin perubahan lokasi dan pautan semasa ditunjukkan pada 5.
  • Skrin Antaramuka Utama Pelanggan AVG VPN
 3. Log masuk – membuka skrin pengesahan. Skrin ini membolehkan anda memasukkan e-mel dan kata laluan akaun AVG anda untuk mengaktifkan dan mengesahkan langganan anda ke perkhidmatan AVG VPN.Log masuk VPN AVG
 4. Tetapan – diakses oleh ikon gear.
  • Tetapan umum – termasuk togol sambungan Wi-Fi.
   • Rangkaian Wi-Fi selamat secara automatik
   • Tanya sebelum memulakan VPN
  • Tetapan umum – merangkumi pilihan permulaan.
   • Mulakan perkhidmatan semasa Windows bermula.
   • Sambungkan secara automatik ke lokasi terakhir yang disambungkan semasa pelanggan dibuka.Tetapan VPN AVG
  • Akaun – memaparkan maklumat langganan semasa anda.
  • Bahasa – Skrin membolehkan anda menukar bahasa antara muka klien.

AVG Secure VPN (Tetapan Lain)

Selain elemen antara muka bernombor, Anda juga dapat memeriksa “Kebijakan penggunaan yang dapat diterima” di laman web AVG Secure VPN. Kami meneliti petikan ini lebih awal dalam tinjauan kami. Selain itu, anda boleh mengklik butang “Beli sekarang” untuk membeli atau mengemas kini langganan anda.

Pembelian AVG VPN Di Dalam Pelanggan Windows

Menggunakan Pelanggan VPN Windows

Sekarang setelah kita memeriksa antara muka dan tetapan pelanggan, mari kita melihatnya dalam tindakan. Mengklik pada pautan “Tetapkan lokasi anda” akan memaparkan yang berikut. Perhatikan bahawa “tetingkap Tindakan” sekarang memaparkan maklumat lokasi sambungan.

 1. Lokasi bersambung terakhir – lalai ke “Lokasi optimum” yang berdasarkan pada nilai ping dan muatan dari kedudukan anda sekarang.
 2. Tukar lokasi – membuka halaman pemilihan lokasi.

Skrin Lokasi Perubahan Pelanggan AVG VPN Windows

Perhatikan pautan di “3” sekarang memaparkan “Bagaimana cara kerja VPN Anda”. Membuat sambungan pertama anda semudah menukar sambungan anda “Hidup”. Dalam kes kami ini menghubungkan kami ke lokasi Amerika Syarikat, Chicago.

Sambungan Lokasi Optimum VPN AVGMemutuskan sambungan dari pelayan VPN AVG semudah itu. Cukup, alihkan suis sambungan “Mati”.

Memutuskan sambungan dari Lokasi OptimumPerhatikan bahawa lokasi terakhir yang disambungkan adalah USA, Chicago. Sekarang mari kita ubah ke lokasi baru dengan mengklik “Ubah lokasi”. Ini membuka senarai semua lokasi yang tersedia di rangkaian AVG VPN. Senarai ini dapat disusun mengikut kawasan geografi (seperti yang disorot) untuk membantu anda mencari dan menyambung dengan cepat ke pelayan di wilayah tersebut.

Lokasi Pelayan AVG VPNAnda juga akan melihat bahawa beberapa lokasi mempunyai penunjuk “P2P” di sebelahnya. Senarai ini juga boleh disusun mengikut ini untuk membantu anda mencari pelayan P2P yang disokong terdekat.

Menyusun Lokasi mengikut P2P dengan Pelanggan Windows AVG VPNSetelah kita memeriksa skrin lokasi AVG Secure VPN, mari kita gunakan untuk menyambung ke pelayan di Afrika. Pertama pilih wilayah “Afrika”, kemudian pilih lokasi Johannesburg.

Memilih Pelayan Johannesburg dalam Rangkaian VPN AVG

Perisian akan segera memulakan keselamatan anda ke pelayan di Johannesburg.

Menyambung ke Pelayan VPN AVG di Afrika

Selepas beberapa saat, sambungan anda akan selesai dan identiti Internet anda dilindungi.

Sambungan VPN AVG yang dilindungi ke Afrika

Sekiranya anda ingin menukar lokasi maya anda sekarang, anda tidak perlu memutuskan sambungan dari lokasi semasa anda. Cukup, klik “Tukar lokasi”. Ini digambarkan di bawah dengan menyambung semula ke pelayan VPN USA, Chicago.

Menukar Pelayan Maya Menggunakan Pelanggan Windows AVG VPN

Susun lokasi mengikut “Amerika Utara”, kemudian klik “USA, Chicago”. Ini akan membuka amaran segera kepada anda bahawa anda sudah tersambung ke rangkaian VPN AVG Secure dan bertanya sama ada anda ingin menukar lokasi maya. Ini juga memberi amaran kepada anda bahawa ia akan mengganggu muat turun semasa anda. Ini memungkinkan anda memilih “Batal” untuk menghentikan atau menyelesaikannya sebelum menukar pelayan.

Prompt Amaran Pelayan Perubahan VPN AVGMemilih “Ubah lokasi” terlebih dahulu akan memutuskan anda dari lokasi di Johannesburg.

Skrin Pemutusan Rangkaian VPN AVG

Setelah anda terputus dari pelayan lama anda, pelanggan kemudian akan menghubungkan anda dengan satu di Chicago.

Sambungan Lokasi Optimum VPN AVG

Menggunakan Pelanggan AVG Windows VPN di Systray

Mengklik pada butang tutup Windows di klien tidak keluar dari klien, ia hanya mengecilkannya ke baki sistem. Putuskan sambungan dari lokasi Chicago anda dan kemudian tutup tetingkap antara muka.

Buka dulang sistem dan klik kanan pada ikon AVG Secure VPN. Ini akan memaparkan menu. Anda boleh membuka antara muka AVG Secure VPN dari sini jika anda ingin menukar lokasi maya. Anda juga boleh menyambung atau memutuskan dari lokasi terakhir anda dari sini.

Sekarang, pilih “Sambung”. Ini akan menghubungkan anda semula ke lokasi maya terakhir. Anda dapat mengklik “Buka AVG Secure VPN” untuk mengesahkan ini.

Mengawal AVG Secure VPN dari System Tray Memilih “Tentang produk” akan memaparkan tetingkap maklumat versi terkini. Ini juga satu-satunya tempat yang anda boleh keluar sepenuhnya dari perisian.

Maklumat Versi Pelanggan AVG Secure VPN

Menyambung ke pelayan VPN AVG juga akan memaparkan pemberitahuan sementara ketika Internet anda diamankan. Memutuskan sambungan akan memaparkan mesej yang serupa. Pemberitahuan ini juga ditunjukkan semasa anda menyambung menggunakan antara muka kecuali anda memilih untuk tidak menunjukkannya.

Pemberitahuan VPN Selamat AVG

Ringkasan Pelanggan Windows AVG Secure VPN

Seperti yang anda lihat dari gambaran keseluruhan kami, AVG Secure VPN mudah dipasang. Ia hanya mempunyai beberapa togol mudah yang membolehkan anda mengawal operasinya. Menyambung ke rangkaian VPN hanya memerlukan satu klik. Sekiranya anda tidak tersambung ke rangkaian, pilih lokasi anda dan anda akan disambungkan secara automatik ke lokasi tersebut. Lebih baik lagi, anda tidak perlu memutuskan sambungan secara manual untuk menukar lokasi maya. Cukup, pilih lokasi baru dan perisian kemudian akan memutuskan sambungan secara automatik dari pelayan VPN lama dan menghubungkan anda ke yang baru.

Lawati AVG VPN

Memasang dan Menggunakan Aplikasi AVG VPN untuk Android

Memasang Aplikasi Android

Prosedur pemasangan untuk aplikasi AVG Secure VPN untuk Android bermula dengan membuka laman web pada peranti yang ingin anda pasangkan. Setelah sampai, ketik butang “Dapatkan di Google Play”. Ini akan membuka halaman pemasangannya di gedung Google Play. Dari sana, ketuk “Pasang” untuk menyelesaikan proses. Setelah selesai, pilih “Buka” untuk menjalankan aplikasi di ponsel atau tablet Android Anda dan mengakses layar pembukaannya.

Prosedur Pemasangan AVG VPN untuk Android

Memulakan Percubaan Percuma Anda

Setelah layar pembukaan, skrin pertama tutorial pendek akan dipaparkan. Anda boleh menatal untuk melihat persembahan ringkas ini. Namun sebelum kita melakukannya, mari kita mulakan percubaan percuma. Seperti yang anda lihat, anda mesti melanggan AVG VPN dan Proxy Service satu tahun melalui kedai sebelum anda dapat menggunakan percubaan percuma. Masukkan kelayakan Goggle Play anda dan sahkan pembelian anda. Sekiranya anda membatalkan percubaan sebelum tempoh 7 hari berakhir, anda tidak akan dikenakan bayaran untuknya.

AVG VPN untuk Percubaan Percuma Android

Anda akan melihat bahawa setelah anda membuat pembelian, pesan butang berubah menjadi “Siap untuk digunakan”. Anda boleh menatal skrin untuk melihat skrin persembahan lain: melayari secara peribadi dan menyamarkan lokasi anda.

Antaramuka dan Tetapan Android AVG VPN

Apabila anda menekan butang ini, antara muka utama untuk aplikasi AVG VPN akan dibuka. Antaramuka mempunyai empat bidang minat. Ia adalah seperti berikut:

 1. Ikon tetapan – membuka halaman tetapan utama.
 2. Mesej privasi yang memberitahu anda mengenai keadaan privasi dalam talian anda.
 3. Togol Hidup / Mati untuk menyambung dan memutuskan sambungan dari perkhidmatan AVG VPN.
 4. Lokasi semasa – membuka skrin lokasi supaya anda memilih lokasi maya baru.

Antaramuka Aplikasi Android AVG VPN

Buka skrin tetapan dengan mengetuk ikon roda gigi. Skrin ini terbahagi kepada empat topik: akaun, tetapan, penyelesaian masalah, dan umum.

Mengetuk “Langganan” di bawah topik pertama, “Akaun” membuka halaman langganan anda. Anda dapat melihat maklumat langganan semasa anda: tarikh luput dan kod pengaktifan di sini. Ini juga memberi anda pilihan untuk membuka skrin bantuan di mana anda dapat mencari pautan untuk membatalkan percubaan atau langganan anda.

Topik kedua layar ini disebut “Tetapan” dan memiliki dua tombol beralih mengenai sambungan ke rangkaian Wi-Fi. Yang pertama menyambung semula secara automatik ketika beralih antara Wi-Fi dan rangkaian jauh. Yang berikutnya memberitahu anda semasa anda menyambung ke rangkaian Wi-Fi yang tidak selamat.

Tetapan Android AVG VPNMengetuk “Dapatkan Bantuan” di bawah topik ketiga, “Penyelesaian Masalah” membuka layar bantuan aplikasi. Skrin ini mempunyai penyelesaian untuk persoalan umum dan masalah teknikal. Ketuk anak panah ke bawah di sebelah soalan untuk melihat jawapannya. Anda boleh menatal skrin ini untuk lebih banyak soalan dan kategori. Ini serupa dengan yang ditunjukkan di halaman FAQ laman web mereka.

Mengetuk “Tetapan data” di bawah topik terakhir, “Umum” membuka layar yang memungkinkan Anda mengaktifkan laporan analisis dan kerusakan pihak ketiga. Ini juga membolehkan anda membuka layar maklumat versi. Dari sana, pilih “Perpustakaan sumber terbuka” untuk memeriksanya dengan lebih terperinci.

Menggunakan Aplikasi Android AVG VPN

Setelah kita memeriksa antara muka dan tetapan untuk aplikasi Android AVG VPN, mari kita melihatnya dalam tindakan. Membuat sambungan pertama anda tidak mungkin lebih mudah. Cukup ketuk atau geser togol “Mati” ke kedudukan hidup. Oleh kerana ini adalah kali pertama anda menyambung ke rangkaian mereka, pertama sekali anda harus membenarkan AVG Secure VPN membuat sambungan VPN. Ketuk “OK” untuk menyelesaikan sambungan ke lokasi optimum (dengan ping dan muat) dari anda. Anda akan melihat bahawa latar belakang aplikasi dan mesej status berubah dari merah ke hijau. Ini memudahkan anda melihat status sambungan anda dengan sekejap sahaja.

Sambungan Aplikasi Android AVG VPN Pertama Anda

Menukar ke Pelayan Baru

Alihkan sambungan kembali dan kemudian ketuk “Tukar lokasi”. Ini akan membuka senarai lokasi yang tersedia di rangkaian VPN AVG. Perhatikan, lokasi optimum mempunyai cek di sebelahnya yang menunjukkan bahawa itu adalah pilihan terakhir kami. Mengetuk “USA, New York” menghubungkan kami ke pelayan di New York. Mengetuk “Tukar lokasi” mengesahkan ini. Perhatikan bahawa cek itu ada di sebelah USA, New York sekarang.

Memilih dan Menyambung ke Lokasi Baru dengan Aplikasi Android AVG VPN

Menukar Pelayan Maya

Tidak perlu memutuskan sambungan dari pelayan lama anda untuk memilih lokasi maya baru. Ini digambarkan dengan menatal ke rantau Asia Pasifik dan mengetuk Australia, Melbourne. Perisian ini cukup pintar untuk memutuskan sambungan anda secara automatik dari pelayan New York dan memberi anda alamat IP baru dari pelayan VPN Australia. Ini secara berkesan mengubah lokasi maya anda ke Australia. Pemberitahuan mengetuk “Ubah lokasi” terbuka ke Australia, Melbourne dan cek ada di sebelahnya. Perhatikan juga bahawa lokasi optimum selalu berada di puncak menjadikannya mudah untuk beralih ke.

Menukar Lokasi Maya dengan Aplikasi Android AVG VPN

Ringkasan Aplikasi Android AVG Secure VPN

Aplikasi AVG Secure VPN mudah dipasang di telefon atau tablet Android kegemaran anda. Menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi dalam talian anda semudah mengetuk tombol “Hidup / Mati” jika anda ingin menyambung ke lokasi terpantas (optimum) anda. Memilih lokasi lain sama mudahnya. Cukup pilih lokasi baru dan aplikasi melengkapkan sambungan baru secara automatik. Menukar lokasi maya hanya memerlukan beberapa ketukan. Amaran mengenai Wi-Fi tanpa jaminan membolehkan anda memanfaatkan kelebihan rangkaian AVG Secure VPN dari hotspot Wi-Fi awam kegemaran anda dan mengetahui bahawa komunikasi dalam talian anda akan selamat.

Lawati AVG VPN

Uji Kelajuan VPN AVG Secure

Kami menjalankan ujian kelajuan AVG Secure VPN menggunakan klien Windows standard. Ujian kelajuan kami mengesahkan bahawa perkhidmatan AVG lebih mencukupi untuk kebanyakan penggunaan VPN. Seperti yang dijangkakan, overhead yang berlaku dengan menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda menyebabkan kehilangan kelajuan. Namun keselamatan tambahan, privasi dalam talian, dan anonimiti yang lebih besar yang disediakan dengan menggunakan rangkaian VPN mereka lebih daripada membenarkan kerugian kecil ini.

Ujian Kelajuan VPN AVG

Seperti yang anda lihat dalam ujian kelajuan kami di atas, kelajuan rangkaian AVG VPN masih pantas walaupun overkripsi penyulitan. Hasil kami menunjukkan bahawa menyulitkan sambungan menurunkan kelajuan muat turun kami dari 53.87 MB / s ke 47.90 MB / s ke pelayan di Miami, Florida. Ini adalah kerugian sekitar 11.1%. Lokasi lain menunjukkan hasil yang serupa. Kami juga melihat beberapa variasi prestasi untuk sambungan ke beberapa lokasi. Ini mungkin disebabkan oleh perbezaan pelayan atau perutean. Walaupun terdapat turun naik, rangkaian mereka cukup pantas untuk meningkatkan privasi dalam talian anda dan melindungi data anda tanpa mengganggu tabiat melayari Internet anda.

Ulasan AVG Secure VPN: Kesimpulan

AVG Technologies adalah salah satu syarikat perisian keselamatan yang paling dipercayai di dunia antivirus. Sebagai sebahagian daripada matlamat mereka untuk mendapatkan pengalaman dalam talian yang lengkap, mereka telah mengembangkan perkhidmatan AVG Secure VPN. Ini membolehkan mereka melindungi privasi dalam talian anda dengan cara yang sama yang telah melindungi data peranti anda daripada perisian hasad dan virus selama bertahun-tahun.

Walaupun kecil dibandingkan dengan beberapa perkhidmatan VPN, rangkaian mereka meliputi semua benua tetapi Antartika. Mereka mempunyai aplikasi perisian yang mudah digunakan untuk peranti Windows, Mac OS X, iOS, dan Android. Ini memudahkan semua orang menggunakan rangkaian VPN mereka, tidak kira di mana mereka berada atau peranti yang mereka sambungkan. Rangkaian mereka sekarang terdiri daripada 31 lokasi di 21 negara yang berbeza. Untuk memberikan prestasi keseluruhan terbaik bagi pengguna mereka, pelayan diedarkan di antara lokasi-lokasi ini.

Perkhidmatan AVG Secure VPN menggunakan protokol OpenVPN untuk melindungi semua lalu lintas dalam talian anda. Ia menggunakan perpustakaan OpenSSL dan pengesahan sijil untuk mengesahkan hubungan awal dan sambungan pelanggan. Ia juga digunakan untuk mengawal pemindahan kunci dan memastikan kesahihan data yang dipindahkan. AES-256 digunakan untuk menyulitkan semua lalu lintas Internet anda.

Terakhir tetapi sama pentingnya, mereka tidak memantau sebarang aktiviti pelanggan perkhidmatan VPN mereka. Oleh itu, anda boleh yakin bahawa privasi dalam talian anda dilindungi dengan lebih baik semasa melayari Internet dengan perkhidmatan AVG Secure VPN. Ini dapat membantu menjaga identiti dalam talian anda.

AVG mempunyai Soalan Lazim bersaiz sederhana untuk membantu masalah umum, pembayaran, dan teknikal anda dengan perkhidmatan VPN mereka. Mereka menyediakan akses jarak jauh 24/7 untuk semua masalah peranti anda melalui telefon. Anda juga boleh mendapatkan respons melalui laman komuniti mereka mengenai rangkaian AVG Secure VPN. Laman media sosial dan blog mereka mengandungi maklumat mengenai perkhidmatan mereka dan berita keselamatan lain.

Apa yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan mereka.

 • Mereka mempunyai perisian yang mudah digunakan untuk pengguna Windows dan Mac OS X.
 • AVG juga mempunyai aplikasi VPN khusus untuk peranti mudah alih iOS dan Android.
 • Mereka tidak mencatat aktiviti pelanggan semasa mengakses rangkaian VPN mereka
 • Protokol OpenVPN dan AES-256 digunakan untuk menyulitkan semua lalu lintas Internet anda.
 • Perkhidmatan VPN mereka cukup pantas.
 • Ini dapat membantu anda mencegah kebocoran IP dalam talian dan menyambung ke VPN secara automatik apabila mengesan rangkaian Wi-Fi awam.
 • Membolehkan P2P / Torrent pada Windows dan Mac.
 • Anda boleh menguji perkhidmatan mereka secara percuma (syarat bergantung pada peranti yang digunakan).
 • AVG mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari dan perkhidmatan VPN mereka.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan.

 • Memperkenalkan rancangan langganan berbilang peranti dengan pelbagai sambungan serentak.
 • Tambahkan lebih banyak lokasi dan pelayan ke rangkaian mereka.
 • Menambah suis kill ke perisian mereka.
 • Tambahkan protokol selamat alternatif untuk mereka yang memerlukannya (IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP).

AVG Secure VPN mempunyai pelayan di enam benua yang berbeza dengan tumpuan di Asia, Eropah, dan Amerika Utara. Rangkaian mereka menggunakan pelayan berkelajuan tinggi untuk memaksimumkan prestasi. Mereka mempunyai percubaan percuma untuk perkhidmatan VPN mereka. Selain itu, AVG menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk pelanggan Windows dan Mac. Sekiranya anda memutuskan bahawa ia sesuai dengan keperluan anda dan anda suka menggunakannya, anda dapat memperoleh AVG Secure VPN selama setahun dengan hanya $ 59,99.

Lawati AVG VPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map