Mari kita mulakan tinjauan VPN Privasi Norton WiFi kami dengan menyatakan bahawa ia adalah perkhidmatan VPN baru yang ditawarkan oleh salah satu syarikat keselamatan komputer utama di dunia, Norton by Symantec. Perkhidmatan tanpa log mereka akan menjadikan anda lebih tidak dikenali semasa melayari Web dari mana sahaja. Ini juga akan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda dengan selamat. Ini akan melindungi identiti dalam talian anda semasa melayari. VPN Privasi Norton WiFi juga merangkumi penyekat iklan yang dapat mengurangkan pemasaran yang disasarkan kepada anda dan meningkatkan masa muat halaman untuk banyak laman web yang anda lawati.

Ulasan VPN Privasi Norton WiFi

Harga dan Tawaran Istimewa

Norton memasarkan VPN Privasi Wifi sebagai produk tunggal dan digabungkan dengan beberapa produk keselamatan komputer mereka yang lain. Perkhidmatan VPN mereka sendiri ditawarkan dalam tiga pakej pelesenan yang berbeza. Harga ini berdasarkan jumlah peranti; satu, lima, atau sepuluh tempat perkhidmatan boleh dipasang dan jangka masa langganan.

Harga VPN Privasi Norton WiFi

Setiap pakej dijual dalam dua jangka masa yang berbeza: bulanan dan tahunan. Diskaun diberikan untuk membeli lebih banyak lesen dan untuk pakej jangka panjang. Pakej pelesenan VPN dan harga mereka adalah seperti berikut:

 • Lesen satu peranti
  • Harga bulanan – $ 4,99
  • Harga tahunan – $ 39.99 (diskaun $ 10)
 • Lima lesen peranti
  • Harga bulanan – $ 7,99
  • Harga tahunan – $ 39.99 (diskaun $ 40)
 • Sepuluh lesen peranti
  • Harga bulanan – $ 9,99
  • Harga tahunan – $ 59.99 (diskaun $ 40)

Perhatikan bahawa ini adalah rancangan langganan berulang dan diskaun tahunan yang ditunjukkan adalah untuk tahun pertama perkhidmatan sahaja. Tahun-tahun berikutnya adalah pada kadar langganan biasa. Memandangkan struktur harga ini, kami percaya bahawa tawaran terbaik anda adalah dengan membeli pakej lima lesen tahunan. Ia menyediakan pelbagai lesen peranti yang sangat diperlukan oleh pengguna pada harga yang berpatutan. Ini bermakna anda dapat memperoleh satu tahun penuh perkhidmatan VPN mereka untuk lima peranti dengan harga $ 39,99 yang hanya berfungsi $ 3.33 sebulan.

Menggunakan perkhidmatan VPN Privasi Norton WiFi akan memberi anda kelebihan berikut:

 • Lindungi data anda semasa menggunakan Wi-Fis awam tanpa jaminan.
 • Enkripsi semua data dalam talian anda dari mata kasar, pemerintah atau sebaliknya.
 • Bantu agar anda tidak dikenali semasa menjalankan perniagaan dalam talian anda.
 • Beri anda akses ke VPN tanpa log yang tidak melacak atau menyimpan sebarang aktiviti Internet anda.
 • Biarkan anda melihat dan menggunakan Internet tanpa penapisan.
 • Buka dunia kandungan media streaming.
 • Malah bidang permainan membeli-belah dalam talian anda.

Seperti yang kami nyatakan sebelumnya, anda boleh membeli VPN Privasi Norton Wifi sebagai perkhidmatan yang berdiri sendiri atau digabungkan dengan produk Norton Security Deluxe mereka. Membeli perisian yang dibundel akan memberi anda kelebihan tambahan berikut:

 • Membolehkan anda mengamankan beberapa (hingga lima) PC, Mac, dan telefon pintar dan tablet (iOS dan Android) dengan satu langganan.
 • Membela anda daripada virus, perisian intip, perisian hasad dan ancaman dalam talian yang lain ketika disambungkan ke Internet dari mana-mana peranti anda.
 • Bantu anda menguruskan perlindungan untuk semua peranti anda dari satu portal Web yang mudah digunakan.
 • Memberitahu anda tentang aplikasi Android yang berisiko sebelum anda memuat turunnya.
 • Memberi anda jaminan 100% virus percuma.

Harga Norton Security + VPN Bundle

Membeli produk yang dibundel dengan harga hanya $ 79.99 untuk tahun pertama perkhidmatan akan membolehkan anda memasang perkhidmatan Norton Security Deluxe dan Norton WiFi Privacy VPN pada sehingga lima peranti. Ini akan melindungi anda dari pengintip Internet, perisian hasad, virus, dan ancaman dalam talian lain tidak kira platform mana yang anda sambungkan ke Internet.

Anda boleh membeli perkhidmatan VPN Privasi Norton WiFi menggunakan kad kredit berikut: American Express, MasterCard, Visa, Discover, dan JCB. Bagi mereka yang suka menguruskan semua pembelian dalam talian dari lokasi pusat, mereka menerima PayPal.

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

Symantec tidak mempunyai percubaan percuma untuk perkhidmatan Privasi Norton Wifi mereka. Namun, mereka mahu semua pengguna dapat menguji VPN mereka tanpa bimbang sehingga mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan. Sebenarnya mereka menawarkan dua jaminan berbeza berdasarkan jangka masa langganan berbayar anda.

Sekiranya anda mendaftar untuk langganan bulanan, maka mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari. Walau bagaimanapun, jika anda mendaftar untuk langganan tahunan, mereka akan memberikan jaminan anda hingga 60 hari penuh. Ini bermakna anda mempunyai masa sehingga dua bulan untuk menguji perkhidmatan mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan semua keperluan anda. Permintaan bayaran balik mesti dibuat dalam jumlah hari yang sesuai (14 atau 60) dari tarikh pembelian untuk langganan anda.

Lokasi Pelayan VPN Privasi Norton WiFi

Rangkaian Privasi WiFi Norton terdiri daripada pelayan VPN di 28 negara yang berbeza. Ini diletakkan untuk memberi liputan di seluruh dunia sehingga anda dapat berhubung dengan perkhidmatan mereka dari hampir di mana sahaja. Mereka mempunyai pelayan di setiap benua utama termasuk Afrika, Asia, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan. Negara-negara ini dan benua-benua yang berkaitan dengannya adalah seperti berikut:

 • Afrika
  • Afrika Selatan
 • Asia
  • Israel, Jepun, Singapura
 • Eropah
  • Austria, Belgia, Republik Ceko, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Irlandia, Itali, Belanda, Norway, Poland, Romania, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Turki, Ukraine, United Kingdom
 • Amerika Utara
  • Kanada, Mexico, Amerika Syarikat
 • Oceania
  • Australia
 • Amerika Selatan
  • Brazil

Jumlah lokasi ketika ini agak kecil berbanding dengan beberapa penyedia yang lebih besar di ruang VPN. Walau bagaimanapun, perkhidmatan Privasi WiFi Norton masih baru dan masih berkembang. Mereka masih mempertimbangkan lokasi pelayan VPN baru. Oleh itu, penempatan pelayan semasa mereka bermaksud bahawa anda dapat mengakses rangkaian VPN semasa mereka dengan mudah dari kebanyakan tempat di dunia.

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Keselamatan dan Privasi VPN Norton

Laman web Privasi Norton Wifi menyatakan bahawa mereka menggunakan enkripsi “bank grade” untuk mengenkripsi semua data anda semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Laman web mereka tidak mengandungi perincian lain mengenai protokol dan kekuatan enkripsi yang diperlukan. Satu-satunya perkara yang dapat kami pelajari ialah sekurang-kurangnya kekuatan enkripsi 128-bit dan anda dapat menikmati perlindungannya pada peranti Windows, Mac OS X, iOS dan Android. Kami cuba mendapatkan lebih banyak butiran, tetapi belum dapat memperolehnya. Kami akan mengemas kini bahagian tinjauan Privasi Norton Wifi ini apabila ini berubah.

Mengenai privasi anda semasa menggunakan Norton WiFi Privacy, mereka jangan mencatat sebarang maklumat semasa anda menggunakan perkhidmatan mereka dan menghasilkan kunci sambungan baru setiap kali anda menyambungkannya. Ini bermakna anda boleh yakin bahawa privasi anda dilindungi ketika menggunakan pelayan VPN mereka. Mereka juga telah menerima meterai kelulusan TRUSTe untuk penyataan privasi mereka yang boleh anda periksa sendiri di laman web mereka.

Sokongan Privasi Norton Wifi

Sokongan yang ditawarkan oleh perkhidmatan Privasi Norton Wifi mempunyai banyak lapisan. Pertama, mereka mempunyai perkhidmatan sembang yang tersedia 24 jam sehari. Perkhidmatan ini beroperasi seperti geganti telefon. Mula-mula anda akan bercakap dengan orang yang akan mengarahkan pertanyaan anda kepada pegawai sokongan yang betul. Mereka mungkin menawarkan untuk menghubungi anda untuk membantu anda dalam masalah yang rumit. Anda juga boleh menghubungi kakitangan sokongan mereka secara langsung jika anda tidak suka menaip. Mereka juga mempunyai kehadiran 24/7 di laman media sosial di mana anda boleh mendapatkan maklumat. Akhirnya, laman web mereka mempunyai Soalan Lazim yang dapat membantu anda dalam beberapa masalah seperti pengebilan dan pemasangan perisian. Akhir sekali, anda boleh menghantar e-mel sokongan mereka dengan masalah dan pertanyaan anda tetapi sedar bahawa tindak balas melalui e-mel untuk lebih banyak masalah teknikal mungkin memerlukan beberapa hari.

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Ujian Perkhidmatan Privasi Norton Wifi

Memuat turun Perisian Privasi Norton Wifi

Symantec telah mengembangkan perisian klien desktop untuk Windows dan Mac OS X untuk mempermudah penggunaan perkhidmatan VPN mereka. Mereka juga mempunyai aplikasi serupa untuk peranti iOS dan Android. Ini bermakna anda boleh menyambung ke rangkaian VPN mereka dengan mudah dari semua peranti anda.

Untuk membeli dan memuat turun perisian mereka, anda mesti membuat akaun untuk Symantec terlebih dahulu. Sekiranya anda belum mempunyai akaun semasa anda melanggan perkhidmatan mereka, ia akan meminta anda untuk membuatnya dengan memasukkan alamat e-mel dan kata laluan. Anda kemudian dapat menyelesaikan pembelian Privasi Norton WiFi anda. Setelah melengkapkan langganan, anda akan menerima e-mel pengesahan dengan kod 25 digit yang anda perlukan untuk memuat turun fail pemasangan perisian Norton Wifi ke desktop anda.

Pemasangan Privasi Norton Wifi Pertama

Masuk dahulu ke halaman pengurusan akaun anda menggunakan alamat e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk membuat akaun anda. Seterusnya masukkan kod 25 digit yang anda terima dalam e-mel pengesahan langganan anda. Ini akan mendaftarkan langganan Privasi Norton Wifi ke akaun anda. Anda kemudian boleh memuat turunnya ke desktop dari halaman pengurusan akaun anda. Sekiranya anda tidak terus ke perkhidmatan, kemudian klik pada ikon perkhidmatan. Dari sana klik pada butang muat turun di sebelah perisian anda yang didaftarkan.

Mendaftar Langganan Privasi WiFi Norton Anda

Ini akan membuka persediaan Norton. Sekiranya ini adalah muat turun pertama perisian anda, klik pada butang “Setuju dan Muat turun” untuk memuat turun fail pemasangan ke mesin semasa anda. Ikuti arahan di halaman ini untuk menyelesaikan proses muat turun.

Memasang Privasi Norton Wifi pada Peranti Lain

Setelah langganan perisian anda dipasang pada satu peranti, anda dapat menggunakan halaman persediaan yang sama untuk membuat pautan e-mel untuk memasangnya ke peranti lain seperti iPhone, ponsel Android, tablet, komputer riba, atau komputer lain. Mula-mula pilih pautan ke “Pasang perisian pada peranti lain” di bahagian bawah halaman persediaan Norton. Ini akan membuat pautan muat turun. Kemudian masukkan alamat e-mel untuk menghantar pautan ke dan klik pada anak panah melengkung kanan di sebelahnya untuk menghantarnya. Anda kemudian akan melihat pengesahan bahawa pautan telah dibuat dan dihantar ke alamat e-mel yang anda nyatakan. Proses ini ditunjukkan di bawah.

Memasang Privasi Norton WiFI pada Peranti Lain

Untuk selesai memuat turun fail pemasangan ke komputer atau komputer riba lain, cukup buka pautan e-mel di atasnya. Untuk peranti mudah alih yang ingin anda pasangkan, buka e-mel yang mengandungi pautan Privasi Norton Wifi pada peranti dan pilih. Pemasangan dari situ dikendalikan oleh kedai yang sesuai (Google Play atau Apple iTunes).

Spesifikasi untuk menjalankan perisian Norton VPN di pelbagai platform OS adalah seperti berikut:

 • Android – 4.0 dan lebih baru
 • iOS – 6 atau lebih baru
 • Mac OS X – 10.8 atau lebih baru
 • Tingkap – 10, 8.1, 8. 7 SP 1 atau lebih baru, Vista SP 1 atau lebih baru

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Memasang Pelanggan Windows Privasi Norton WiFi

Setelah anda memuat turun fail pemasangan klien ke PC atau komputer riba anda, jalankan sebagai pentadbir. Ini akan membolehkannya dipasang tanpa pemacu yang betul. Pertama pilih bahasa anda dan klik butang “OK”. Ini akan memaparkan skrin persediaan. Klik “Next” di atasnya dan anda akan melihat skrin untuk mengkaji Syarat Perkhidmatan. Anda mesti bersetuju dengan ini untuk meneruskan pemasangan. Selepas anda melakukannya, klik butang “Saya Setuju” dan persediaan akan diteruskan. Terus memilih “Next” sehingga anda melihat layar penamat. Mengklik butang “Selesai” pada skrin ini akan membuka klien untuk pertama kalinya. Ini kemudian akan membuka halaman pengesahan pelanggan di mana anda mesti memasukkan e-mel dan kata laluan akaun anda.

Pemasangan Privasi Norton WiFI

Melancarkan Pelanggan untuk Kali Pertama

Selepas anda memasukkan bukti pengesahan anda, pelanggan akan dibuka. Kali pertama dibuka, ia akan menghubungkan anda ke pelayan VPN terpantas dari lokasi semasa anda dan kemudian memuatkan ke dulang Windows apabila anda mengklik aplikasi lain. Ini berlaku kerana secara lalai klien ditetapkan untuk dilancarkan pada permulaan dan sambungan automatik. Tetapan ini bersama dengan satu untuk berhenti klien dapat diakses dengan mengklik ikon roda gigi di kanan atas.

Pelancaran Pertama Pelanggan Privasi Norton WiFiSekiranya anda tidak melihat klien Privasi Norton Wifi, kemudian klik ikonnya (gambar terakhir di atas) di dulang sistem untuk membukanya sebagai Tetingkap utama sekali lagi.

Menggunakan Pelanggan Privasi Norton Wifi

Sekiranya anda ingin menyambung ke lokasi lain dari pelanggan klik pada ikon pin lokasi maya di bahagian atas di atas peta lokasi semasa anda. Ini akan membuka skrin yang mengandungi semua negara tempat anda boleh memperoleh lokasi maya. Cukup tatal ke negara yang ingin anda sambungkan dan klik di negara itu. Pelanggan akan memutuskan sambungan anda secara automatik dari lokasi semasa anda dan menyambung ke lokasi baru. Ini akan memberikan anda alamat IP maya untuk tujuan baru. Proses ini digambarkan di bawah dengan United Kingdom dipilih sebagai lokasi sambungan baru.

Menukar Pelayan dengan Pelanggan Privasi Norton WiFi

Memutuskan sambungan dari rangkaian Norton VPN hanya memerlukan pertukaran suis sambungan. Setelah terputus, anda tidak akan dilindungi lagi dan lokasi sebenar serta alamat IP anda akan kelihatan.

Tab terakhir pada klien Privasi Norton WiFi membolehkan anda menyekat iklan semasa menggunakan perkhidmatan. Ini menyekat pelacak iklan dengan memintas kuki mereka dan membuang maklumat pengenalan anda. Menetapkan ini akan membantu memastikan bahawa laman web lain tidak lagi dapat melacak anda untuk menyampaikan iklan yang menjengkelkan yang disasarkan pada tabiat melayari anda. Ini akan membolehkan banyak halaman dimuat lebih cepat sehingga dapat membantu anda mengakses laman web tersebut dalam masa yang lebih singkat. Gambar di bawah menunjukkan blok ketika perkhidmatan Norton pertama kali dipasang dan selepas beberapa hari. Perlu diketahui bahawa penyekat iklan hanya diaktifkan semasa anda disambungkan ke rangkaian VPN Norton.

Penggunaan Penyekat Iklan Privasi Norton WiFi

Seperti yang anda lihat, pelanggan Privasi Norton WiFi untuk Windows mudah digunakan dan dipasang. Ia dapat diatur untuk menghubungkan anda ke lokasi terpantas secara automatik ketika anda menghidupkan Windows untuk memastikan bahawa tanpa gangguan VPN, anda akan selalu disambungkan ke perkhidmatan mereka semasa melayari Web. Menyambung dan memutuskan sambungan dari rangkaian VPN mereka hanya memerlukan satu klik. Menukar lokasi maya hanya memerlukan pasangan. Ia tidak menjadi lebih mudah daripada itu. Pelanggan Mac OS X mereka serupa dengan Windows dan sama mudah digunakan.

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Memasang Aplikasi Android Security Norton WiFi

Seperti yang kami gambarkan di bahagian “Memasang Privasi Norton Wifi pada Peranti Lain” pada tinjauan Privasi Norton WiFi kami, pautan e-mel digunakan untuk mengakses gedung Google Play untuk memasang aplikasi. Sekali di kedai aplikasi, ketuk butang “Pasang” untuk aplikasi. Setelah selesai memasang, ketuk butang “Buka” untuk melancarkan Norton Wifi Privacy Secure VPN untuk pertama kalinya.

Pemasangan Aplikasi VPN Norton WiFi Secure SecureSebelum skrin aplikasi utama dibuka untuk pertama kalinya, anda mesti bersetuju dengan TOS dan Dasar Privasi. Kemudian ketik pautan ke akaun berbayar. Seterusnya, sahkan langganan anda dengan memasukkan alamat e-mel dan kata laluan akaun anda dan mengetuk butang “Log masuk”. Maka anda mesti membenarkannya membuat sambungan VPN.

Norton WiFi Privasi VPN Selamat Masuk Aplikasi Android

Menggunakan Aplikasi Android Norton WiFi Security Security

Setelah semua langkah ini selesai, skrin utama akan terbuka dan menghubungkan anda ke pelayan yang paling cepat dioptimumkan untuk lokasi anda sekarang. Ini adalah tindakan lalai untuk aplikasi (tangkapan skrin pertama di bawah).

WiFi Android Secure VPN Menu Android

Sebelum kita membincangkan cara menyambung ke negara lain menggunakan aplikasi, mari lihat menu yang dapat diakses baik dengan menggesek ke kanan atau mengetuk ikon menu (tiga bar mendatar) di kiri atas layar. Menu ini, bersama dengan tutorial bantuan dan skrin Soalan Lazimnya, ditunjukkan di atas. Menu ini mengandungi elemen berikut:

 • Pulihkan pembelian – Ini akan membolehkan anda menguruskan pembelian anda.
 • Tolonglah – Ini akan membuka tutorial bantuan ringkas dengan pautan untuk membantu anda mencari apa yang anda perlukan.
 • Soalan Lazim – Membuka Soalan Lazim pada Norton WiFi Secure VPN yang boleh anda tatal.
 • Mengenai – Mengandungi maklumat yang berkaitan dengan aplikasi seperti versi dan nombor siri.
 • Nilai aplikasi ini – Membolehkan anda menilai aplikasi di gedung Google Play.
 • Log keluar – Log keluar anda dari aplikasi Android.

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Menyambung ke dan Mengubah Lokasi VPN Menggunakan Aplikasi Android

Sekarang mari kita periksa tab utama dan skrin yang berkaitan dengannya. Ikon tab fail berada di atas peta di skrin utama. Yang pertama adalah skrin sambungan utama itu sendiri yang memaparkan peta lokasi maya anda dengan pin lokasi hijau yang menunjukkan kedudukan anda. Ia juga mengatakan bahawa data anda selamat dan anda disambungkan ke pelayan VPN. Di bawah ini adalah lokasi pelayan anda dan alamat IP maya yang diberikan kepada anda daripadanya. Perkara terakhir di skrin ini ialah suis biru untuk sambungan yang membolehkan anda menghidupkan dan mematikannya hanya dengan satu ketukan.

Tab kedua adalah “Perlindungan rangkaian”. Ini memungkinkan anda mengatur untuk menyambung ke rangkaian VPN Norton secara automatik jika anda menyambung ke rangkaian WiFi tanpa jaminan. Lalai untuk ini adalah “aktif” dan kami mengesyorkan agar anda membiarkannya untuk memastikan bahawa maklumat anda sentiasa selamat ketika disambungkan ke rangkaian yang tidak terjamin. Aplikasi ini juga akan memberi amaran kepada anda apabila anda hendak menyambungnya.

Mengubah Pelayan di Aplikasi Norton WiFi Privasi VPN Android

Tab ketiga adalah “Select Region” yang berisi daftar negara yang memiliki pusat data VPN yang dapat Anda sambungkan. Perhatikan, pada mulanya ia menunjukkan Washington D.C. di Amerika Syarikat sebagai lokasi semasa. Cukup menatal ke negara lain dan mengetuknya adalah semua yang diperlukan untuk menukar lokasi anda. Ini ditunjukkan untuk pertukaran ke pelayan berhampiran London di United Kingdom seperti contoh di atas.

Menyekat Penjejak Iklan

Tab terakhir adalah “Penyekat pelacak iklan”. Dengan menghidupkannya, pelacak tidak akan memantau lokasi anda dan mengesan pergerakan anda, serta tindakan anda di Internet. Ini akan meningkatkan pengalaman dalam talian anda semasa menggunakan peranti Android anda. Mematikan sambungan sama mudahnya. Cukup beralih suis sambungan biru. Anda akan segera memberitahu bahawa anda tidak lagi dilindungi kerana sorotan layar akan berwarna merah terang dan suisnya akan berwarna kelabu.

Norton WiFi Privacy Secure VPN Tracker Blocker untuk Android

Symantec mempermudah anda memasang Privasi Norton WiFi dan menggunakan rangkaian VPN mereka dengan Android. Melakukannya akan menjadikan anda tidak dikenali dan melindungi lalu lintas dalam talian mereka. Menyambung ke perkhidmatan mereka dan menukar lokasi maya anda hanya memerlukan satu atau dua ketukan. Tidak mungkin lebih mudah. Mereka juga menjaga penyambungan ke VPN pada rangkaian yang tidak selamat sehingga anda akan sentiasa dilindungi ketika anda menggunakannya. Mereka yang menggunakan iPhone, iPad, dan peranti iOS lain dapat menikmati aplikasi serupa ketika menggunakan perkhidmatan VPN Privasi Norton WiFi Secure.

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Ujian Kelajuan VPN Privasi Norton Wifi

Kelajuan perkhidmatan Norton baik. Kami menjalankan ujian ini menggunakan klien Windows. Kami melihat hanya sedikit kehilangan kelajuan ketika disambungkan ke salah satu pelayan VPN mereka. Kerugian ini adalah hasil perbelanjaan pengiraan untuk menyulitkan semua trafik Internet anda. Walau bagaimanapun, ini adalah harga yang kecil untuk membayar keselamatan, anonimiti tambahan, dan faedah lain yang anda dapat dari penyambungan melalui pelayan VPN.

Uji Kelajuan VPN Privasi Norton WiFi

Ujian kelajuan menunjukkan bahawa sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 25.62 Mb / s menjadi 23.78 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 7.2% kepada pelayan di Seattle, WA. Melindungi identiti dalam talian, maklumat peribadi, dan tabiat melayari anda dari pemeriksaan yang tidak diingini adalah penurunan yang kecil. Manfaat tambahan kerana dapat membuang sekatan geo dan memintas penapisan Internet dengan menggunakan perkhidmatan Norton menjadikan pilihan lebih mudah.

Ulasan VPN Privasi Norton WiFi: Kesimpulan

Symantec telah berkecimpung dalam perniagaan keselamatan komputer sejak mereka memperoleh Norton pada tahun 1990. Ibu pejabat mereka adalah di California. Mereka adalah syarikat komputer, pengurusan dan keselamatan Internet yang disegani. Pada bulan Jun 2016, mereka mengeluarkan Norton WiFi Privacy untuk peranti mudah alih. Sejak itu, mereka telah memperluas perkhidmatan mereka dan mengembangkan klien dan aplikasi perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, dan Android.

VPN Privasi Norton WiFi menggunakan apa yang disebut syarikat sebagai enkripsi “bank-grade” untuk menyulitkan dan melindungi lalu lintas internet anda. Mempunyai rangkaian pelayan VPN yang kecil tetapi berkembang di 28 negara yang berbeza. Mereka mempunyai jejak di hampir setiap benua utama sehingga anda dapat mengakses perkhidmatan mereka dari hampir di mana saja. Mereka adalah penyedia VPN tanpa pembalakan yang sebenar kerana mereka tidak melacak atau mencatat maklumat semasa anda menggunakan perkhidmatan mereka.

Semua perisian tersuai mereka senang dipasang dan digunakan. Hanya dengan beberapa ketukan atau klik, anda perlu menyambung ke rangkaian mereka dengan alamat IP maya baru. Perisian mereka juga merangkumi penyekat iklan yang dapat menghindarkan anda dari terus dibombardir oleh pemasaran yang disasarkan dan membantu laman web memuat lebih cepat. Mereka mendapat sokongan melalui sembang dalam talian, telefon, dan e-mel. Anda juga boleh mendapatkan sokongan melalui pangkalan data FAQ, panduan pemasangan dan penggunaan mereka, dan komuniti Norton. Mereka mempunyai blog keselamatan dan aktif di laman media sosial seperti Facebook, Twitter, dan YouTube.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai perisian khusus untuk sistem Windows dan Mac.
 • Norton mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Mereka adalah penyedia VPN tanpa pembalakan.
 • Jaminan pulangan wang yang sangat baik, terutamanya jika anda melanggan selama setahun (60 hari).
 • Harga berpatutan.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Masukkan lebih banyak maklumat mengenai rangkaian dan pelayan mereka di laman web mereka.
 • Berikan lebih banyak maklumat mengenai protokol dan kekuatan penyulitan mereka.
 • Tambahkan sakelar membunuh ke perisian mereka untuk mencegah penurunan perkhidmatan VPN.

Privasi Norton WiFi mungkin merupakan perkhidmatan VPN yang anda cari sekiranya anda ingin membuka sekatan geo, memotong pintasan Internet, dan melindungi privasi dalam talian anda. Sekiranya anda peminat produk keselamatan mereka yang lain, anda boleh menggabungkannya dengan Norton WiFi Privacy. Perkhidmatan VPN mereka mempunyai kelajuan yang baik. Symantec menawarkan jaminan wang dikembalikan sehingga 60 hari. Uji sendiri dan lihat apakah itu VPN yang anda cari. Sekiranya anda menyukai perkhidmatan tersebut, anda boleh memasang VPN pada lima peranti berbeza dengan hanya $ 3,33 sebulan.

Lawati VPN Privasi Norton Wifi

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me