Ini adalah ulasan saya tentang VPNSecure.me yang dijenamakan sebagai VPN.S Secure Networks yang bermula di ruang keselamatan pada tahun 2011. Mereka terletak di Queensland, Australia. Tujuan mereka adalah untuk menyediakan pengguna internet yang terbuka dan selamat. Dengan pencapaian ini, mereka menawarkan perkhidmatan Proksi VPN, SSH, dan HTTP. Perkhidmatan ini akan membantu menjaga privasi, anonimiti, dan keselamatan anda semasa melayari internet. Selain itu, mereka juga mempunyai perkhidmatan DNS Pintar yang akan membolehkan anda menonton kandungan dari beberapa saluran media streaming kegemaran anda dengan membuang blok geo yang mengganggu pada mereka.

Ulasan VPNSecure.me

Harga dan Tawaran Istimewa

VPNSecure menyediakan sejumlah perkhidmatan termasuk VPN, SSH (proksi yang dienkripsi), Proksi HTTP (tanpa penyulitan – hanya alamat IP), dan DNS yang Lebih Pintar. VPN akan menyulitkan semua lalu lintas dan menyebarkannya melalui terowong yang selamat. SSH sebaliknya, akan membuat terowong yang selamat hanya untuk aplikasi yang anda tetapkan untuk menggunakannya. Ia sering disebut “VPN orang miskin”. Proksi HTTP hanya bertindak sebagai perantara antara anda dan Internet sehingga IP anda tersembunyi.

Perkhidmatan VPNSecure

VPN.S menawarkan pelbagai rancangan untuk perkhidmatan yang mereka berikan. Pertama, mereka mempunyai rancangan OpenVPN asas. Pelan ini merangkumi aplikasi untuk peranti mudah alih, akses ke semua pelayan VPN di 41 negara di seluruh dunia, protokol OpenVPN, akses Proksi HTTP, dan akses DNS yang Lebih Pintar. Ia dipasarkan menggunakan tiga pakej jangka panjang yang berbeza yang merangkumi 1 bulan, 6 bulan, dan 12 bulan. Mereka juga mempunyai rancangan OpenVPN 30 hari percuma yang membatasi penggunaan anda hingga 2 GB.

VPNSecure OpenVPN Harga

Seperti yang lain yang telah kami kaji, VPNSecure menawarkan peningkatan potongan bulanan pada OpenVPN mereka seiring dengan kenaikan jangka waktu. Oleh itu, anda dapat sebulan perkhidmatan mereka dengan harga $ 9,95 sebulan, 6 bulan untuk $ 8,30 sebulan dan 12 bulan dari hanya $ 7,50 sebulan. Oleh itu, jika anda mendaftar selama setahun, ia seperti mendapatkan tiga bulan perkhidmatan ini secara percuma.  Mereka juga menawarkan rancangan yang merangkumi OpenVPN dan PPTP yang anda dapat dengan hanya $ 9.16 sebulan. Sekiranya anda memerlukannya, mereka juga mempunyai rancangan OpenVPN dan SSH Socks yang mempunyai alamat IP khusus untuk lebih kurang $ 10.00 sebulan.

Berikut adalah sebahagian daripada rancangan perkhidmatan lain yang mereka tawarkan selain daripada rancangan standard mereka. Hanya rancangan PPTP yang merupakan rancangan VPN yang dienkripsi. Proksi HTTP hanyalah pertukaran alamat IP untuk aplikasi anda yang telah disiapkan untuk menggunakannya. DNS yang lebih pintar adalah perkhidmatan yang membolehkan anda mendapat akses ke saluran media penstriman yang disekat geo. Ia juga merupakan perkhidmatan yang tidak disulitkan.

VPNMemastikan Perkhidmatan Lain

Anda boleh mendapatkan VPN hanya menggunakan protokol PPTP dengan harga $ 7,95 sebulan atau dari hanya $ 5,83 sebulan untuk jangka masa dua belas bulan. Proksi HTTP dapat dengan harga $ 4,95 sebulan atau hanya $ 4,16 sebulan jika anda melanggan dua belas bulan. Akhirnya, anda boleh menonton saluran media streaming kegemaran anda dengan harga $ 4,95 sebulan atau hanya $ 3,75 jika anda mendaftar selama 12 bulan perkhidmatan. Seperti yang anda dapat lihat dari tinjauan ringkas mengenai beberapa harga mereka, VPNSecure menawarkan pelbagai rancangan perkhidmatan.

Seperti kebanyakan perkhidmatan yang kami tinjau, semua pembayaran dibuat sebagai satu pembayaran untuk keseluruhan jangka masa. VPN.S menerima kebanyakan kad kredit termasuk Visa, MasterCard, Discover, dan American Express. Anda juga boleh membayar menggunakan PayPal. Melakukannya akan membolehkan anda menggunakan PayPal untuk menguruskan pembayaran akaun anda. Pilihan pembayaran tambahan termasuk Perfect Money, Payza, CashU, dan Bitcoin. Membayar dengan Bitcoin akan membolehkan anda kekal lebih tanpa nama.

Bayaran balik hanya ditawarkan bagi mereka yang sama sekali tidak dapat menggunakan perkhidmatan SecureVPN. Anda mesti menghabiskan semua jalan melalui sokongan mereka dan tidak dapat menyelesaikan masalahnya. Selain itu, anda mesti tidak menggunakan lebar jalur lebih daripada 50 MB. Oleh kerana syarat pembayaran balik ini sangat spesifik, saya mengesyorkan agar anda memanfaatkan percubaan 2 hari sebelum anda memutuskan untuk melanggan untuk jangka masa yang lebih lama.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

VPNSecure menyediakan akaun percubaan untuk VPN standard mereka pada perkhidmatan OpenVPN, OpenVPN + PPTP. Akaun ini bernilai $ 2.00 untuk perkhidmatan selama 2 hari. Percubaan akan membolehkan anda mengakses perkhidmatan berbayar yang lengkap tanpa batasan sepanjang tempoh percubaan. Ini bermakna anda akan mendapat akses penuh ke semua pelayan mereka dengan pertukaran tanpa had di antara mereka. Saya mengesyorkan bahawa jika anda ingin memanfaatkan salah satu daripada ini, anda mencuba OpenVPN + PPTP kerana anda akan dapat menguji sepenuhnya perkhidmatan VPN mereka dengannya. Akaun percubaan akan membolehkan anda mengkaji dan menilai perkhidmatan yang anda minati untuk melihat apakah ia sesuai dengan keperluan anda sebelum mendaftar untuk akaun jangka panjang. Sekiranya anda membayar akaun percubaan menggunakan PayPal, anda perlu membatalkan akaun tersebut sebelum tempoh percubaan habis jika anda memutuskan bahawa perkhidmatan tersebut bukan untuk anda atau anda akan secara automatik akan dikenakan bayaran untuk rancangan bulanan berulang. Sekiranya membayar menggunakan kaedah lain, percubaan akan berakhir selepas tempoh percubaan.

  Review Turbo VPN - Waspadai VPN Gratis ini

Selain akaun percubaan untuk perkhidmatan OpenVPN standard mereka, mereka juga menawarkan akaun lebar jalur terhad percuma yang boleh anda gunakan untuk menguji perkhidmatan mereka. Namun, saya rasa akaun ini lebih sesuai untuk pengguna VPN sekali-sekala. Ia boleh diperbaharui setiap 31 hari dan terhad kepada lebar jalur 2 GB. Ia tidak diperbaharui secara automatik sehingga anda perlu memperbaharui secara manual setiap bulan.

Lawati VPNSecure

Lokasi Rangkaian dan Pelayan

VPNSecure mempunyai rangkaian saiz sederhana dengan lebih daripada 53 pelayan di 41 negara. Ulasan ini mendapati bahawa mereka mempunyai pelayan di Asia, Amerika Tengah, Eropah, Oceania, Amerika Selatan, dan Amerika Utara. Ini memberi mereka kehadiran di setiap pelosok dunia sehingga anda dapat mengakses perkhidmatan mereka dari mana saja. Juga, kerana mereka mempunyai lokasi di seluruh dunia, anda mungkin dapat mencari pelayan yang berdekatan dengan anda untuk akses VPN yang lebih cepat tidak kira lokasi anda sekarang. Terdapat satu batasan. Pelayan Australia 2 di Sydney terhad kepada lebar jalur 50 GB setiap bulan. Semua pelayan lain mempunyai akses tanpa had termasuk yang lain dari Australia.

Dasar Pelayan NegaraProtokol
41 53 OpenVPN, PPTP Tiada Log Penggunaan

Senarai negara dan bandar di mana mereka mempunyai pelayan VPN termasuk yang berikut:

 • Afrika
  • Mesir – Kaherah; Afrika Selatan – Cape Town;
 • Asia
  • Hong Kong – Tsuen Wan; India – Noida; Israel – Petah Tikva; Jepun – Komatsubara – Tokyo (2); Rusia – Moscow; Singapura – Singapura; Taiwan – Taichung; Turki – Istanbul;
 • Amerika Tengah
  • Costa rica – San Jose; Panama – Los Santos;
 • Eropah
  • Austria – Thorl; Bahasa Czech – Zlin; Finland – Helsinki; Perancis – Roubaix; Jerman – Steele; Iceland – Reykjavik; Ireland – Dublin; Pulau Man – Douglas; Itali – Marco; Latvia – Riga; Lithuania – Siauliai; Luxembourg – Steinsel; Moldova – Chisinau; Belanda – Amsterdam (2); Poland – Szczyrk; Portugal – Lisbon; Romania – Chiajna; Sepanyol – Barcelona; Sweden – Stockholm; Switzerland – Lausanne; Ukraine – Odessa; Inggeris – Lembah – Kent (2);
 • Oceania
  • Australia – Brisbane – Sydney – Melbourne; New Zealand – Auckland;
 • Amerika Utara
  • Kanada – Montreal; Mexico – Bandar Mexico; Amerika Syarikat – Secaucus (2) – Los Angeles (2) – Denver (2)
 • Amerika Selatan
  • Brazil – Sao Jose Do Rio Preto; Cili – Santiago;

Sekiranya anda melanggan perkhidmatan DNS Pintar mereka, anda akan mendapat akses ke pelayan di negara berikut untuk perkhidmatan media streaming:

 • Australia, Austria, Czech, Mesir, Finland, Perancis, Jerman, Hong Kong, Iceland, Ireland, Isle of Man, Itali, Jepun 3, Luxembourg, Belanda, New Zealand, Panama, Portugal, Singapura, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Ukraine, United Kingdom, dan Amerika Syarikat.

Privasi dan Keselamatan

VPNSecure mempunyai tiada log dasar privasi. Mereka mengatakan “dasar kami: TIDAK LOGGING VPN tidak sekarang, tidak pernah ..” Pendirian mereka mengenai privasi peribadi anda diringkaskan oleh petikan berikut dari mereka dasar privasi.

Ini adalah dasar VPNSecure Pty Ltd untuk menghormati privasi anggotanya. VPNSecure Pty Ltd tidak akan memantau anda atau penggunaan Perkhidmatan oleh anda, termasuk kandungannya, tanpa kebenaran anda terlebih dahulu melainkan jika VPNSecure Pty Ltd mempunyai alasan untuk mempercayai bahawa tindakan tersebut perlu untuk: (1) mematuhi syarat undang-undang atau mematuhi proses undang-undang; (2) melindungi dan mempertahankan hak atau harta VPNSecure Pty Ltd (3) menguatkuasakan Perjanjian; atau (4) untuk melindungi kepentingan Ahli-ahlinya yang lain.

Bagi keselamatan maklumat internet dan tabiat menyemak imbas anda, VPN.S juga meliputi. Mereka hanya menawarkan beberapa protokol termasuk OpenVPN dan PPTP untuk menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda dan menjauhkan semua transaksi dalam talian anda dari mata memandang. Perkhidmatan standard mereka menggunakan protokol OpenVPN pada OpenSSL yang datanya dilindungi oleh enkripsi DES-CBC 128-bit dengan 2048-bit digunakan untuk kunci dan saluran kawalan dalam sambungan. Perkhidmatan SSH mereka menggunakan protokol OpenVPN TCP dengan kekuatan penyulitan yang serupa. Ini memberikan keselamatan kepada pengguna mereka, juga, privasi semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Protokol PPTP menggunakan enkripsi 128 bit dan digunakan terutamanya dalam kes di mana OpenVPN tidak dapat digunakan atau untuk streaming media di mana kelajuan lebih menjadi perhatian daripada keselamatan.

  Ulasan Privasi VPN Sempurna 2023

Lawati VPNSecure

Ujian Hands-On

Ulasan tidak akan lengkap tanpa ujian. Saya ingin memulakan dengan mengatakan bahawa VPNSecure menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka memiliki perisian khusus untuk pengguna Windows, Mac, dan Linux. Mereka juga memiliki aplikasi khusus untuk peranti mudah alih seperti iOS (iPhone, iPad), dan Android. Ini memudahkan hampir semua orang menggunakan perkhidmatan mereka tidak kira OS pilihan mereka. Anda boleh memuat turun perisian untuk Windows dan Mac terus dari laman web mereka dengan mengaksesnya muat turun halaman. Arahkan penunjuk tetikus pada sokongan di menu utama laman web dan kemudian klik pada butang muat turun yang muncul seperti gambar di bawah.

Muat turun VPN

Halaman ini mengandungi pautan ke Tingkap, Apple – Mac, Linux, dan Android / iOS di bahagian bawah halaman. Mengklik salah satu daripadanya akan mengubah pilihan yang ditunjukkan di atas pautan. Memilih salah satu pilihan ini akan memulakan proses muat turun untuk perisian tersebut. Ini ditunjukkan dalam ilustrasi di bawah dengan OS Windows dipilih.

Perisian VPNSecure Windows

Bersambung dari Windows

Seperti yang anda lihat pada gambar di atas, VPNSecure memiliki berbagai perisian khusus untuk Windows yang meliputi Pelanggan OpenVPN, a DNS yang lebih pintar pelanggan, a Proksi SSH Socks5 pelanggan, dan a Proksi HTTP Chrome sambungan. Mengklik Pelanggan OpenVPN dalam gambar di atas akan memuat turun klien ke mesin anda di mana anda kemudian boleh menjalankan dan memasangnya. Setelah dipasang, anda akan dapat menyambung dan memutuskan sambungan ke pelayan mana pun di rangkaian VPNSecure dengan hanya beberapa klik mudah. GUI VPN Windows mereka kelihatan bersih dengan sedikit tetapan dan sangat mesra pengguna. Ia juga dapat disesuaikan oleh pengguna yang lebih berpengalaman.

VPNSecure Windows Client

Semasa anda mula-mula memasang klien atau jika anda keluar, anda akan melihat skrin masuk yang serupa dengan tangkapan skrin pertama di atas. Sebaik sahaja anda memasukkan Nama pengguna dan Kata Laluan untuk akaun anda dan klik Log masuk, anda akan dibawa ke skrin sambungan seperti yang ditunjukkan pada gambar kedua. Mengklik pada Bar Horizontal Triple ikon di kiri atas layar ini akan memaparkan menu geser untuk beralih skrin dengan cepat seperti yang ditunjukkan pada gambar ketiga. Mengklik Sambungan pada menu ini akan mengembalikan skrin sambungan (gambar kedua di atas). Menyambung ke pelayan semudah mengklik pelayan pilihan anda dan memilih Sambung dari pop timbul. Gambar terakhir menunjukkan sambungan ke pelayan di United Kingdom. Untuk memutuskan sambungan pelayan, ulangi prosesnya dan pilih Putuskan sambungan pilihan. Skrin sambungan menjadikannya mudah untuk mengetahui status dan lokasi hubungan anda dengan sekejap sahaja.

Seperti yang anda lihat, sangat mudah untuk menukar pelayan dengan perisian WindowsSecure Windows. Mengklik Tetapan pada menu geser di atas akan membuka skrin tetapan yang mempunyai kotak centang dan butang untuk yang berikut:

 • Mengaktifkan perlindungan kebocoran DNS – atasi kebocoran DNS untuk membantu menjaga kerahsiaan anda jika aplikasi tidak berkelakuan.
 • Simpan nama pengguna dan kata laluan – membenarkan log masuk automatik semasa klien VPNSecure dilancarkan.
 • Buka semasa permulaan – mulakan klien VPN.S semasa komputer anda dimulakan
 • Lumpuhkan Internet semasa putus – mematikan suis untuk melindungi dan mengamankan penggunaan Internet anda. Ini dilumpuhkan semasa pelanggan menutup.
 • Kosongkan senarai pelayan baru-baru ini – klik untuk membersihkan senarai pelayan yang digunakan pada masa lalu.
 • Pembaikan laluan Windows 8 – untuk menyelesaikan masalah yang kadang-kadang ada pada Windows 8 dengan perkhidmatan di OpenVPN.

Selain tetapan ini, mereka memiliki beberapa pengaturan konfigurasi dan perutean yang dapat dimanfaatkan oleh lebih banyak pengguna teknikal. Mengklik Ikatan Selamat akan membolehkan anda mengikat aplikasi individu ke sambungan VPN sehingga mereka tidak dapat mengakses internet tanpa disambungkan ke VPN. Ini sedang dalam versi beta, jadi pastikan untuk mengujinya dengan aplikasi anda untuk memastikannya serasi dengannya. Mengklik Sokongan akan membolehkan anda membuat tiket masalah dan secara pilihan membiarkan anda menghantar maklumat log dengannya. Dengan mengklik log keluar, anda akan keluar dari klien VPN dan mengembalikan anda ke skrin log masuk. VPNSecure juga mempunyai panduan pemasangan manual untuk sambungan PPTP.

Lawati VPNSecure

Berhubung dengan Pelanggan Mac

Klien VPNSecure untuk Mac OS X sangat mirip dengan perisian Windows-nya. Ini memudahkan mereka yang mungkin menggunakan OS yang berbeza untuk menyambung ke perkhidmatan VPN. Anda boleh memuat turun versi terbaru klien Mac terus dari laman web VPN.S seperti yang anda lakukan dengan perisian Windows. Pelanggan Mac mempunyai GUI yang serupa dengan sepupunya Windows. Bersih, hanya memiliki beberapa tetapan asas, dan sama mudah digunakan. Pengguna Mac akan menghargai kesederhanaannya dan dapat menukar pelayan hanya dengan beberapa klik. Perisian Mac menggunakan protokol OpenVPN untuk sambungan. VPNSecure juga mempunyai panduan manual untuk menyiapkan PPTP pada Mac OS X bagi mereka yang memerlukannya.

  Review Mempercepat

Sambungkan dari iPhone atau iPad

VPNSecure juga memiliki aplikasi untuk iPhone, iPad, dan iTouch. Aplikasi ini memerlukan iOS 4.3 atau lebih baru dan dioptimumkan untuk iPhone 5. Pengguna Apple iOS yang juga menggunakan OS desktop untuk menyambung ke perkhidmatan akan menghargai bahawa aplikasi ini mempunyai penampilan dan nuansa yang sama dengan klien desktop mereka. Aplikasi ini mempunyai antara muka GUI yang serupa dengan klien Windows dan Mac tanpa banyak ciri. Ia juga mempunyai lebih banyak pilihan berkaitan akaun.

Aplikasi VPNSecure iOS

Gambar di atas menunjukkan aplikasi iOS beraksi pada iPhone. Tangkapan skrin di sebelah kiri menunjukkan skrin sambungan aplikasi sejurus log masuk. Ia mengandungi GUI bersih yang sama. Menyambungkan atau memutuskan sambungan ke pelayan VPN hanya memerlukan beberapa ketukan. Gambar di sebelah kiri di atas menunjukkan skrin sambungan asas semasa log masuk. Gambar tengah menunjukkan menu skrin gelongsor yang diakses dengan mengetuk Bar Horizontal Triple ikon di kiri atas gambar. Gambar terakhir menunjukkan aplikasi yang disambungkan ke pelayan VPN di Singapura. Menu slaid mempunyai tambahan Akaun tab tidak dijumpai di klien desktop. Tab lain serupa dengan rakan desktop mereka. VpNSecure juga mempunyai panduan manual untuk mengkonfigurasi protokol PPTP untuk peranti iOS.

Lawati VPNSecure

Sambungkan ke Peranti Android

Sama seperti aplikasi Windows dan Mac, tinjauan saya mendapati bahawa aplikasi VPNSecure untuk Android juga menggunakan protokol OpenVPN untuk menyambung ke pelayan. Ia menyokong Android 4.0 atau lebih baru. Aplikasi ini dapat membantu menjaga sambungan wi-fi anda dengan lebih selamat dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet Android anda dan menghantar semua itu melalui terowong yang selamat.

Aplikasi Android VPNSecure

Gambar di atas menunjukkan beberapa tangkapan skrin aplikasi dalam tindakan. Yang pertama menggambarkan skrin masuk. Sebaik sahaja anda memasukkan Nama pengguna, Kata Laluan dan klik Log masuk butang, skrin sambungan yang ditunjukkan di atas-tengah dipaparkan. Skrin terakhir menunjukkan aplikasi yang disambungkan ke pelayan UDP OpenVPN di Portugal. Seperti aplikasi iOS, semua yang diperlukan untuk memilih atau menukar pelayan adalah beberapa ketukan mudah. Ini juga memiliki menu geser yang dapat diakses dengan mengetuk Bar Horizontal Triple ikon di kiri atas gambar untuk mengkonfigurasi pilihan aplikasi.

Lawati VPNSecure

Ujian Kelajuan VPN

VPNSecure berjaya dalam ujian kelajuan kami. Kelajuan pelayan mereka di Washington D.C. adalah baik. Anda harus berpuas hati dengan kelajuan rangkaian mereka berdasarkan ujian kami. Ujian ini dijalankan menggunakan klien Windows mereka dengan protokol OpenVPN UDP.

VPNSecure Windows Speed ​​Test

Seperti yang anda lihat terdapat kira-kira 29% perbezaan kelajuan antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan di Washington DC Seperti yang dijangkakan, mereka mengalami kerugian dalam kelajuan sambungan tetapi untuk keselamatan tambahan yang disediakan dengan menyulitkan data dan sambungan ini bernilai kehilangan kelajuan. Dengan kelajuan hampir 25 Mbps, perkhidmatan ini masih cukup pantas untuk semua keperluan Internet anda. Anda tidak akan menghadapi masalah menggunakan perkhidmatan mereka untuk mengamankan transaksi atau mengalirkan media dari penyedia kegemaran anda.

VPNSecure Review: Kesimpulan

VPNSecure telah berada di ruang privasi sejak 2011. Mereka memiliki rangkaian yang mempunyai lebih dari 53 pelayan yang menjangkau 41 negara yang berbeza. Mereka tidak mempunyai kebijakan log tetapi mereka nampaknya menunjukkan dalam kebijakan privasi mereka bahawa mereka boleh log jika mereka mempunyai provokasi yang mencukupi. Mereka memiliki perangkat lunak khusus untuk Windows, Mac, Linux, iOS, dan Android yang memudahkan pengguna mereka menggunakan layanan VPN mereka. Mereka mempunyai sokongan untuk protokol OpenVPN dan PPTP. Mereka juga memiliki layanan Smart DNS yang disertakan secara gratis dengan paket VPN berbayar mereka.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Mudah digunakan perisian khas untuk Windows, Mac OS X, dan Linux
 • Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
 • Perisian khusus untuk protokol paling selamat OpenVPN dengan sokongan pilihan untuk PPTP jika anda mempunyai peranti yang tidak menyokong OpenVPN
 • Pelayan yang ditetapkan TCP untuk menjadikan firewall lebih mudah dipintas
 • Harga diskaun untuk rancangan jangka masa mereka
 • Lebih banyak pilihan pembayaran tanpa nama seperti Bitcoin

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Jelaskan sebilangan bahasa dalam dasar privasi mereka mengenai apa yang boleh menyebabkan mereka mengumpulkan maklumat
 • Gabungkan rancangan dan kurangkan jumlah rancangan yang ditawarkan
 • Satukan PPTP atau protokol lain ke dalam perisian tersuai mereka
 • Tambahkan lebih banyak saluran yang disokong ke perkhidmatan DNS Pintar mereka

Ulasan saya mengenai perkhidmatan VPN.S menemui laman web yang senang dilayari. GUI perisian khusus sangat mesra pengguna kerana ringkas dan mudah digunakan dengan tetapan minimum. Mereka mempermudah memilih, menyambung, atau menyambung semula ke pelayan VPN mereka hanya dengan satu atau dua klik tidak kira OS atau peranti yang anda pilih untuk digunakan. Manfaatkan percubaan 2 hari mereka dan lihat apa yang anda fikirkan sendiri.

Lawati VPNSecure

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me