Zoom VPN dilancarkan pada tahun 2014 dan beribu pejabat di Amerika Syarikat. Perkhidmatan ini menawarkan beberapa ciri yang mengagumkan. Anggota mempunyai akses ke rangkaian tier-1 yang bermaksud sambungan pantas dan boleh dipercayai. Mereka mempunyai perisian khusus untuk Windows dan Mac bersama dengan klien mudah alih. Zum VPN menggunakan pemprosesan token untuk kad kredit yang menambahkan lapisan perlindungan privasi tambahan. Mereka juga menyokong pembayaran bitcoin.

Ulasan Zum VPN

Harga dan Tawaran Istimewa

Zum VPN merangkumi penggunaan data tanpa had dan sehingga dua sambungan untuk semua ahli. Harga adalah berdasarkan jangka masa pendaftaran anda. Mereka menawarkan terma bulanan, separuh tahunan dan tahunan. Syarat yang lebih panjang disertakan dengan potongan yang lebih mendalam, jadi untuk nilai terbaik, anda mesti melihat jangka masa tahunannya.

Pelan harga VPNZoom

Pelanggan boleh menggunakan perisian Zoom VPN percuma untuk Windows dan Mac untuk mengakses perkhidmatan tersebut. Bersama dengan pelanggan mudah alih. Mereka menawarkan diskaun berdasarkan jangka masa langganan yang anda inginkan. Anda dapat menjimatkan sehingga 25% daripada pendaftaran tahunan. Menjadikan rancangan tahunan sebagai nilai terbaik. Lawati halaman khas Zum VPN untuk menyimpan.

Ketika mendaftar untuk akses VPN, kami melihat pilihan pembayaran yang ditawarkan. Semasa perkhidmatan VPN pertama kali dilancarkan, pilihan pembayaran biasanya terhad. Itu tidak berlaku dengan Zum VPN. Anda dapat memberitahu bahawa mereka menaruh banyak pemikiran dan usaha dalam pembayaran pelanggan. Mereka menerima kad kredit, PayPal dan bitcoin.

Pasukan Zoom VPN mengingatkan privasi ahli semasa merancang kaedah pembayaran. Memiliki pilihan untuk membayar dengan bitcoin adalah nilai tambah yang besar. Mereka menggunakan pemprosesan token untuk kad kredit yang bermaksud maklumat pembayaran anda tidak disimpan di pelayan mereka. Pengguna VPN akan menghargai lapisan privasi tambahan.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Semoga tinjauan kami mengenai Zum VPN akan memberi anda idea yang baik mengenai apa yang ditawarkan oleh perkhidmatan tersebut tetapi anda juga memerlukan masa untuk menguji. Anda pasti ingin mencuba perkhidmatan ini sendiri. Zum VPN juga memahaminya. Untuk membantu mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 3 hari. Berikut adalah ringkasan dasar pembayaran balik mereka dari halaman Soalan Lazim VPNZoom.

Adakah anda menawarkan percubaan percuma?

Tidak, kami menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 3 hari. Percubaan percuma mendorong penipu dan penipu yang menyalahgunakan rangkaian yang seterusnya mempengaruhi anggota setia kami.

Apakah syarat jaminan wang dikembalikan?

Anda mesti membatalkan dalam masa 3 hari dan menghubungi bahagian penagihan kami untuk meminta bayaran balik. Tidak ada syarat lain.

Lawati VPNZoom

Rangkaian Zum VPN dan Lokasi Pelayan

Zum VPN menawarkan pelbagai lokasi pelayan. Mereka mempunyai pelayan di lokasi utama di seluruh dunia. Perkhidmatan ini dijalankan pada rangkaian tier-1 sehingga anda dapat mengharapkan tahap kelajuan dan kebolehpercayaan yang tinggi. Kami akan menunjukkan kepada anda beberapa hasil ujian prestasi dalam tinjauan tetapi buat masa ini ketahui bahawa masa tindak balas sangat mengagumkan.

NegaraLokasi, Pelayan IPProtokol
16247014,000OpenVPN, PPTP, L2TP

VPN Zoom mempunyai pelayan yang terletak di Amerika Syarikat. United Kingdom, Australia, Brazil, Kosta Rika, Denmark, Finland, Jerman, Jepun, Belanda, Poland, Singapura, Korea Selatan, Sepanyol dan Sweden.

Privasi dan Keselamatan

Apabila kita bercakap mengenai perkhidmatan VPN, banyak orang menganggap mereka akan mendapat tahap privasi dan keselamatan yang tinggi. Itu tidak selalu berlaku. Itu sangat bergantung kepada alasan anda menggunakan perkhidmatan VPN. Sekiranya tujuan anda adalah privasi dan tanpa nama, anda mungkin menginginkan VPN yang tidak masuk.

Zum VPN menjadikan dasar pembalakan mereka cukup jelas di bahagian Soalan Lazim mereka:

Log apa yang anda simpan? Adakah anda memantau aktiviti saya?

Kami tidak memantau, merekod atau menyimpan log untuk aktiviti VPN pelanggan tunggal. Untuk maklumat lengkap, kunjungi Dasar Privasi kami.

Lawati VPNZoom

Ujian Hands-On

Perkara pertama yang saya perhatikan ketika memutuskan sama ada akan menyemak perkhidmatan VPN adalah sama ada mereka menawarkan pelanggan khusus atau tidak. Pada tahun lalu pengguna mungkin memerlukan beberapa kepakaran teknikal untuk bersiap sedia dengan penyedia VPN. Itu masih berlaku dengan beberapa syarikat tetapi ada beberapa yang menawarkan pelanggan khusus untuk membuat perkara lebih mudah.

Banyak perkhidmatan VPN dilancarkan dan kemudian mengusahakan perisian pelanggan ketika perkhidmatan ini berkembang. Saya dengan senang hati berkongsi bahawa Zoom VPN menguruskan perisian terlebih dahulu. Mereka mempunyai pelanggan yang mudah digunakan untuk pengguna Windows dan Mac OS X. Saya juga kagum dengan usaha mereka dalam mengembangkan pengurus sambungan mudah alih.

Berhubung dengan klien Windows VPN

Mari kita lihat klien VPN Zoom Windows:

Pelanggan WindowsZoom Windows

Seperti yang anda lihat di atas, VPN Zoom klien memberi anda senarai lokasi pelayan. Anda juga akan melihat bahawa beberapa lokasi merangkumi beberapa pelayan. Anda mempunyai akses ke rangkaian lokasi pelayan mereka di seluruh dunia melalui perisian pelanggan. Sambung menggunakan protokol OpenVPN (TCP atau UDP), PPTP atau L2TP.

Pelanggan menyokong Windows 8, 7, Vista dan XP.

Lawati VPNZoom

Berhubung dengan Pelanggan VPN Mac

Zum VPN menawarkan pelanggan khusus untuk pengguna Mac OS X. Itu adalah kelebihan besar kerana banyak perkhidmatan VPN ketinggalan dari segi sokongan Mac. Pelanggan VPN Zoom Mac sangat serupa dengan rakan Windows. Anda boleh menggunakannya untuk menyambung ke lokasi pelayan. Ini juga menyokong protokol OpenVPN (TCP atau UDP), PPTP dan L2TP.

Pelanggan VPNZoom Mac

Lawati VPNZoom

Sambungkan dari iPhone atau iPad

Walaupun VPNZoom tidak menawarkan aplikasi iOS mereka sendiri, anda boleh menggunakan laman web mereka untuk membantu menyiapkan peranti anda untuk berhubung dengan OpenVPN, PPTP atau L2TP. Berikut adalah salinan arahan L2TP. Anda boleh mengunjungi laman web mereka untuk maklumat lebih lanjut dan senarai alamat pelayan.

VPN Zoom L2TP disediakan untuk iOS:

 1. Klik pada “Tetapan” dan kemudian klik “Umum”.
 2. Tatal ke bawah dan pilih “VPN”
 3. Ketik “Tambah Konfigurasi VPN”
 4. Pilih L2TP
  1. Masukkan keterangan seperti VPN Zoom Chicago
  2. Dalam bidang “Pelayan” taipkan alamat pelayan pelayan Zum VPN. Anda akan mendapat senarai lengkap alamat pelayan di kawasan ahli laman web mereka..
  3. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda.
  4. Di medan Rahsia masukkan “vpn” tanpa tanda petik.
  5. Pastikan “Hantar Semua Lalu Lintas” diaktifkan.
  6. Ketik “Simpan”.
 5. Alihkan VPN “ON” untuk menguji sambungan anda

Lawati VPNZoom

Sambung dari Peranti Android

Walaupun VPNZoom tidak menawarkan aplikasi Android, anda dapat menggunakan laman web mereka untuk membantu mengatur peranti anda untuk berhubung dengan PPTP atau L2TP. Berikut adalah salinan arahan L2TP. Anda boleh mengunjungi laman web mereka untuk maklumat lebih lanjut dan senarai alamat pelayan.

VPN Zoom L2TP disediakan untuk Android:

 1. Buka menu dan pilih Tetapan
 2. Pilih Kawalan Tanpa Wayar dan Rangkaian atau Wayarles, bergantung pada versi Android anda
 3. Pilih Tetapan VPN
 4. Pilih Tambah VPN
 5. Pilih Tambah L2TP / IPsec PSK VPN
 6. Pilih Nama VPN dan masukkan nama deskriptif
 7. Pilih Tetapkan Pelayan VPN dan masukkan nama hos pelayan (alamat pelayan disenaraikan di kawasan ahli)
 8. Ketuk Tetapkan kunci pra-kongsi IPSec dan masukkan “vpn” tanpa tanda petik
 9. Buka menu dan pilih Simpan

Lawati VPNZoom

Ujian Kelajuan Zum VPN

Saya nyatakan di bahagian atas tinjauan bahawa VPNZoom berjalan di rangkaian tier-1. Itu memberi mereka kelebihan kelajuan. Berikut adalah prestasi Internet saya tanpa VPN dan sekali lagi semasa bersambung ke pelayan VPNZoom di Atlanta. Seperti yang anda lihat, saya hampir memaksimumkan hubungan saya walaupun dengan lapisan penyulitan tambahan.

Ujian kelajuan VPNZoom

Kesimpulannya

Zum VPN mungkin baru di pasaran tetapi anda tidak akan mengetahuinya dari ciri. Mereka mempunyai klien dengan ciri lengkap untuk pengguna Windows dan Mac. Pengurus sambungan mudah alih adalah bonus tambahan yang tidak banyak ditawarkan oleh penyedia. Berada di rangkaian tingkat 1 menambah prestasi dan kebolehpercayaan perkhidmatan.

Apa yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Perisian pelanggan tersuai – Windows, Mac, mudah alih
 • Pemprosesan dan sokongan kad kredit token untuk bitcoin
 • Firewall NAT percuma dan dua sambungan untuk setiap ahli
 • Potongan harga untuk pendaftaran separuh tahunan dan tahunan

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan ciri pelanggan canggih seperti suis kill Internet
 • Kembangkan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
 • Tambahkan lebih banyak lokasi ke rangkaian mereka
 • Pertimbangkan IP khusus sebagai tambahan

Zum VPN adalah perkhidmatan “baru” terbaik yang telah lama saya tonton di pasaran. Penyedia biasanya tidak mempunyai ciri atau mempunyai masalah prestasi semasa pelancaran. Itu tidak berlaku dengan Zum VPN. Mereka mempunyai apa yang diperlukan untuk membina pangkalan pelanggan yang kuat. Firewall NAT percuma, pemprosesan kad kredit token dan sokongan untuk bitcoin semuanya adalah kelebihan. Saya juga menyukai pilihan menggunakan klien VPN mudah alih. Saya cadangkan anda mencuba Zum VPN. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 3 hari kepada semua ahli baru.

Lawati VPNZoom

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me