A VPN gyorsabb készítése

A sebesség gyakran nagy tényező a virtuális magánhálózat (VPN) kiválasztásakor. Akár rendszeresen, akár csak időről időre szeretné használni egy szolgáltatást, a legjobb sebesség elérése segít a tartalom gyorsabb letöltésében, vagy az egyenletesebb kép megszerzésekor, amikor stream-zik. Természetesen nem minden szolgáltatás azonos. Még akkor is, ha gyors kiszolgálókkal rendelkező céget választ, sok tényező befolyásolhatja hálózatuk teljesítményét. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a VPN néhány részét, mely elemeket befolyásolhatja a sebesség, és tippeket teszünk a VPN gyorsabbá tételéhez. Így lesz a lehető legjobb élmény. Kezdjük az elején.


A VPN sebességét befolyásoló tényezők

Mint már említettük, számos tényező befolyásolhatja a VPN sebességét. Ne feledje, hogy ezek nincsenek meghatározott sorrendben. Ezek közül néhányat ellenőrizhetsz, míg mások nem.

 1. Szerver helye – Fontos a választott szerver helyzete. Minél közelebb van a szerver az aktuális tartózkodási helyéhez, annál nagyobb esélye van a sebesség gyorsabbá tételére.
 2. Titkosítás erőssége – Minél erősebb a titkosítás, annál lassabb a kapcsolat. Ha azonban megváltoztatja a titkosítási erősségét, akkor jobban ki vannak téve a kompromisszumoknak.
 3. Hálózat beállítása – Noha sok felhasználó imádja a WiFi-t, a VPN-sebesség egy kicsit javul, ha közvetlenül csatlakoztatja (kemény vezeték LAN-kábellel) a modemhez vagy az útválasztóhoz.
 4. Útvonalválasztás – A VPN útválasztása befolyásolhatja a kapcsolat sebességét. Ha az egyik újabb vagy kevésbé tapasztalt VPN-társaságot választja, ne feledje, hogy esetleg a forgalmat nem a veteránok irányítják. A legfelső szintű VPN-ek kedvelik IPVanish és VyprVPN nagyon jó munkát végez a forgalom irányításában.
 5. Szervermegszorítás – A VPN-kiszolgálók véges sávszélességgel rendelkeznek. Emiatt a több felhasználó azt jelenti, hogy nagyobb sávszélességet kell megosztania. Ez egyre növekvő probléma a VPN-k számára, amelyek nagyon olcsó többéves vagy élettartamú fiókokat kínálnak. A súlyos kiszorítás az egyik oka annak, hogy a felhasználókat távol tartjuk az élethosszig tartó VPN-ügyletektől.
 6. jegyzőkönyvek – A választott protokoll befolyásolhatja a kapcsolat sebességét. Például az OpenVPN UDP verziója gyorsabb, mivel nem igazolja, hogy az összes információs csomag eljut-e a helyére. A TCP verzió ellenőrzi az adatcsomag továbbítását, de ez lassabb.
 7. Szokásos csatlakozási sebesség – Minél nagyobb a szokásos kapcsolatsebessége, annál jobb esélye van nagy számok elérésére VPN-sel. Nem kap magasabb számot, mint a normál kapcsolat sebessége. Ha ezt teszi, azért van, mert a VPN-szolgáltató tömöríti az adatokat. Ez időnként hamis sebességértékeket adhat.
 8. Szerver réteg – Egyes országokban a szerver szintje alacsonyabb lehet, mint másokban. Ha a vállalatnak legfelső szintű szerverei vannak, akkor a kapcsolat minden részét kezelik. Példaként az IPVanish-t fogjuk használni. Néhány szerverük „A” jelöléssel rendelkezik, míg mások „C” jelöléssel rendelkeznek. Az első kiszolgálókészletet teljes egészében a vállalat irányítja, és gyorsabb, mint a második kiszolgálókészlet.

Sebesség-alkatrészek

Két rész van a sebességnek, amikor a VPN-ről beszélünk. Ezek a késés (az információigénylés elküldéséhez és fogadásához szükséges idő) és az átviteli sebesség (egy meghatározott idő alatt továbbítható adatmennyiség).

 • Késleltetés – milliszekundumban mérve, előfordulhat, hogy észre sem veszi. Ha te streaming, minden oda fog menni, csak nem olyan gyorsan. A késés azonban fontosabb lesz, ha online dolgozik, ahol fontos. Példák arra, hogy online vásárolni próbálnak olyasmit, amelyek gyorsan eladhatók, vagy videókat játszhatnak játszma, meccs ahol döntő a sebesség.
 • Teljesítmény – Valószínűleg látta ezt a fajta sebességmérést. Általában kifejezheti a sebességeket, mint Mbps (megabites másodpercenként), MBps (megabájt másodpercenként), vagy akár Gbps (másodpercenként gigabits). Ha 1 Gbps-os kapcsolatot használ, és 5 GB-os letöltéssel rendelkezik, akkor kb. 40 másodpercig tarthat. Mivel 8 bites van egy bájtban, becsülheti meg, hogy mennyi ideig tart a letöltés néhány szorzással.

Tippek a legjobb sebesség eléréséhez egy VPN-n

 1. Helyek – Kivéve, ha a célok között szerepel egy adott országhoz való csatlakozás, válasszon egy közeli helyet.
 2. Titkosítás Erő – A választott szolgáltatótól függően az erő nem változtatható. A szolgáltatók általában alapértelmezés szerint 256 MB. Ha alacsonyabb titkosítási erősségre változtathatja meg, akkor kiszolgáltatottabbá válhat a támadás ellen.
 3. Hálózat beállítása – Ha a legjobb sebességet szeretné, és megvan a lehetősége, csatlakozzon közvetlenül a modemhez vagy az útválasztóhoz CAT5 vagy CAT6 (LAN-kábel) segítségével. Ez növeli a sebességet.
 4. Útvonalválasztás – Veterán vagy jól megalapozott szolgáltatót választva biztosítja, hogy hozzáférjen a rendelkezésre álló legjobb útválasztási konfigurációkhoz.
 5. Szervermegszorítás – Ebben az esetben a legkevesebb zsúfoltságot igénylő kiszolgálót kell választania. Ily módon a lehető legtöbb sávszélességet kapja meg. Ha hagyja, hogy a szolgáltató kiválasztja az Ön számára kiszolgálót, akkor lehet, hogy nem a legjobb az Ön számára elérhető.
 6. jegyzőkönyvek – Mivel általában az OpenVPN protokollt szeretné választani, válassza az UDP verziót. Csatlakozási problémák esetén válassza a TCP verziót. A mobil felhasználók kipróbálhatják az IKEv2-t is.
 7. Szokásos csatlakozási sebesség – A hálózati beállításokhoz hasonlóan a kábellel történő gyorsabb csatlakozás is megtörténik. Természetesen, minél jobb a kapcsolat, annál jobb eredményeket fog elérni.
 8. Szerver réteg – Mint már említettük, akkor választania kell a rendelkezésre álló legmagasabb szintű szervert, ha lehetőséget kap.

összefoglalás

Összefoglalva, nagyon sok különböző tényező befolyásolja a VPN sebességét. Néhányat Ön irányíthatja, míg mások nem. Ha továbbra is problémái vannak az ellenőrizhető dolgokkal, érdemes megfontolnia az internetsebesség frissítését. Ahogy a gyorsabb sebesség válik elérhetővé, az internetkapcsolat frissítése extra energiát jelent. Ily módon jó sebességet érhet el, és ezzel megóvhatja magánéletét. Egy másik lehetőség, hogy váltson egy gyorsabb VPN-szolgáltatásra. Ha megnézi a legjobbakat, kérjük, nézze meg 5 leggyorsabb VPN-listánkat.

RankVPN ServiceVPN rajongó
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
2NordVPN$ 3.49NordVPN87jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
3Privát internet-hozzáférés$ 3.33PIA49jelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
4CyberGhost$ 2.75PIA112jelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
5IPVanish$ 5.20IPVanish76jelölőnégyzetet
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map