A VPN használ adatokat? Hogyan befolyásolja az adatbiztosítókat?

Adat sapkákAz amerikai mobilszolgáltatók számára nem tervezett adatterv még mindig viszonylag új. Míg néhány felhasználónak nem tervezett tervei vannak, a többség továbbra is adatkorlátokat használ. Más szavakkal, a legtöbb még mindig fizet az általuk használt adatmennyiségért. Ez az adatfelhasználás állandó ellenőrzéséhez vezet, így nem szabad átlépnie a küszöböt. Ennek ellenére nagyon fontos a magánélet védelme útközben. Senki sem akarja, hogy bizalmas adataikat ellopják. Azok számára, akik korlátlan tervet készítenek és megosztást folytatnak (a mobilszolgáltatást wifi hotspotként használják), érzékenyek a lopásokra. Ha ismeri a VPN-ket, akkor ismeri azok használatának pozitív előnyeit. Ha nem, segíthetünk néhány alapvető tudnivalóban, és megmutathatjuk, miért olyan fontos. Kezdjük néhány fontos okkal, amelyek a VPN használatának mögött állnak, és hogy mit csinál.


A VPN használatának okai és működése

Lehet, hogy hallotta, hogy a VPN-k hozzájárulnak az Ön személyes adatainak védelméhez, de lehet, hogy nem tudja, hogyan, miért fontos, vagy akár akkor is, ha ezt meg kell használnia. Ha biztonsággal foglalkozik, akkor már tudja a választ ezekre a kérdésekre. Ha még nem ismeri a közösséget, akkor a VPN használata jó ötlet, amikor csak tudsz.

 • VPN használata az adatvédelem érdekében – Ha az ügyfélszoftver segítségével csatlakozik egy kiszolgálóhoz, akkor biztonságos alagutat hoz létre a kiszolgálóhoz. Ezután az összes forgalmat átirányítja ezen a kapcsolaton keresztül. Ez azt jelenti, hogy adatai titkosítva vannak, és normál eszközökkel sokkal nehezebb beszerezni őket. Ha az utóbbi időben figyelmet fordítottál, akkor tudod, hogy egyes szövetségi szervezetek már megragadták a lehetőséget, hogy kémkedjenek az állampolgárokon.
 • A VPN használata a korlátozások megkerülésére – Függetlenül attól, hogy mérési vagy korlátozott adattervre vonatkozik, korlátozások lehetnek a szolgáltatás igénybevételének módjára vonatkozóan. A mérési tervnél minden beleszámít az adatkorlátba.

Mint már említettük, az Ön adatai biztonságos kapcsolaton mennek keresztül, amikor VPN-t használ. Ez azt jelenti, hogy igen, ha adatokat használ, akkor ezeket használja. Ha olyan adatcsomaggal rendelkezik, amely további összeget fog használni a VPN-hez. Általános az 5–15% -os növekedés az általában használt adatokhoz képest. Ennek oka az, hogy a titkosított adatok nagyobb sávszélességet vesznek igénybe, mint a titkosítatlan adatok. Ha van egy felső korlát az adatcsomagban, akkor ezt figyelemmel kell kísérnie. Például, ha 10 GB-os adatot fog használni, akkor csak 9 GB + 1 GB titkosítás lenne. Bár nem akarjuk, hogy ez visszatartsa Önt a magánélet védelme érdekében a VPN használatától, valószínűleg tisztában van azzal, hogy az adatfelhasználás milyen gyorsan növekszik. Vigyázzon a felhasználására. Ellenkező esetben további 10–15 USD fizethet a felhasznált GB-nként, a használt szolgáltatótól függően.

Korlátlan tervek nem mindig korlátlanok

Annak ellenére, hogy minden egyes amerikai fuvarozó valamiféle „nem tervezett” tervet kínál, ezek nem mindig igazán korlátlanok. Nem számít, mi indokolja a nem tervezett terv használatát, határozottan vannak bizonyos korlátozások. Néhány szolgáltató gázzal szabályozza az adatokat a szolgáltatás igénybevételének módja alapján. Például a T-Mobile ügyfelei 7 GB-ot is használhatnak, mielőtt fojtásba lépnének. NÁL NÉL&A korlátozás 22 GB. Néhányan csak 500 MB után indítják a fojtószelepet. Arra számíthat, hogy egyesek gátolják a bizonyos felhasználást, például a torrenting szoftver, a Netflix vagy mások használatát. A VPN használatával és a port megváltoztatásával a VPN ügyfélen segíthet megakadályozni, hogy ezek a vállalatok gátolják a letöltéseket. Mielőtt ezt megkezdenék, képesnek kell lennie azonosítani az interneten végzett tevékenységeit. A VPN-kapcsolat a 443-as porton megállítja a forgalom fojtását.

A VPN használatának hatása az adatbiztosítóra

Ha úgy találja, hogy VPN-t kell használnia a mobilhálózaton, nem a wifi helyett, a különféle protokollok és titkosítási erősségek eltérő hatással vannak az adatfelhasználásra. Ezek érvényesek, függetlenül attól, hogy mért vagy korlátozott tervet használ-e. Az alábbiakban felsoroljuk a protokollokat, a titkosítási szinteket és az általuk gyakorolt ​​hatásokat. Először a legkevesebbel kezdjük.

 • PPTP (128 bites)
 • IKEv2 (128 bites)
 • L2TP / IPsec (128 bites)
 • OpenVPN (128 bites)
 • Lopakodó / elmosódott OpenVPN (128 bites) (ennek a beállítását láthatja egyes szolgáltatásoknál)
 • IKEv2 (256 bites)
 • L2TP / IPsec (256 bites)
 • OpenVPN (256 bites)
 • Lopakodó / elmosódott OpenVPN (256 bites)

Noha az OpenVPN gyorsasága és biztonsága miatt a legnépszerűbb, érdemes kipróbálni a többi lehetőséget is. Ha a PPTP lehetőséget kínálja, ne feledje, hogy alkotója nem érzi úgy, hogy már megfelelő védelmet kínál. A többieknek azonban tisztességes védelmet kell nyújtaniuk Önnek. Mint valószínűleg kitalálta, az elmosódott 256 bites verzió a legbiztonságosabb, de a leglassabb. Nagyon javasoljuk az IKEv2 használatát iPhone kapcsolatokat. Egy nagy előnye L2TP / IPSec az, hogy az IKEv2 gyorsan újracsatlakozik, ha a kapcsolat megszakad, vagy ha hálózatok között mozog.

A listát tekintve kíváncsi lehet, mi a különbség az OpenVPN és a protokollok Stealth / obfusced verziói között. A lopakodás az, hogy a VPN szinte észlelhetetlenné válik. Természetesen ez rendkívül hasznos, ha olyan országba látogat, ahol a VPN-használat homlokát rontja. Több sávszélességet igényel, mint az OpenVPN szokásos verziója, de bizonyos esetekben megmentheti az internet-fojtástól, más esetekben pedig megakadályozhatja, hogy bajba kerüljenek.

Most áttekintjük néhány szabványos adatelemet és azok hozzávetőleges sávszélesség-költségeit. Ne feledje, hogy ezek csak becslések, tehát a tényleges felhasználás változhat. Ne feledje, hogy a VPN használatával ezek a számok 5% -15% -kal növekedhetnek. A kicsi növekedés megéri a magánélet védelme érdekében.

 • E-mail (küldött vagy fogadott, csak szöveges) = 35KB
 • E-mail (küldött vagy fogadott) kis mellékletekkel = 350KB
 • 1 perc csatlakoztatott játék = 1 MB
 • Közösségi médiabejegyzés = 250KB
 • Normál weboldal = 180KB
 • 1 perc streaming zene = 1 MB
 • Alkalmazás / játék / dal letöltése = 4 MB
 • 1 perc streaming video (SD) = 4,5 MB
 • 1 perc streaming video (HD) = 16,5 MB

Összegzésképpen reméljük, hogy válaszolunk néhány kérdésére, és egy kicsit jobban gondolkodtunk arra, hogy miként lehet a VPN-t legjobban használni a mobil adatainak védelme érdekében. Noha ez kissé növeli a sávszélességet, a VPN használatából származó előnyök, biztonság és nyugalom megérdemelnek. Ne habozzon elérni a felhasználót @VPNFan ha további kérdése van.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map