IPVanish iOS gombA legújabb IPVanish iOS alkalmazást a telepítő oldalukon találhatja meg. Az eléréshez kattintson a webhelyük tetején található „Alkalmazások” linkre. Megnyitja a VPN szoftver oldalt. Az induláshoz kattintson az iOS gombra. Ekkor betölti az iOS beállítási aloldalát, amely információkat tartalmaz a legfrissebb iOS alkalmazásokról és linket az alkalmazásboltba. Ez az oldal lépésről lépésre tartalmazza a manuális beállítást és az iOS-eszköz L2TP-vel és PPTP-vel történő konfigurálásának vizuális útmutatóit is..

Az alkalmazás letöltéséhez kattintson a „Letöltés az App Store-ba” gombra. Az iTunes alkalmazáson való kattintás után kattintson a letöltés gombra az alkalmazás telepítésének megkezdéséhez. Az IPVanish alkalmazás kompatibilis az iOS 8.0 és újabb verziókkal. Amint a telepítés megkezdődik, a képernyő bal oldalán látható képernyő jelenik meg. Ez az iOS figyelmeztetés, amely azt jelzi, hogy az összes internetes forgalom a VPN-en megy keresztül. Ez hasonló az Android-eszközök által kiadott bizalmi figyelmeztetéshez. Ezt engedélyeznie kell a VPN telepítésének folytatásához. A bal oldali képen egy másik telepítési üzenet látható, amely megkérdezi, hogy szeretne-e IPVanish értesítéseket és riasztásokat kapni. Ez nem kötelező.

IPVanish iOS telepítése

A fenti értesítés átadása után az alkalmazás megadja felhasználónevét és jelszavát az IPVanish szolgáltatásba való bejelentkezéshez. Feltételezve, hogy megadta az IPVanish-fiókjához tartozó felhasználónevet és jelszót, és bejelentkezett, az alkalmazás felszólít egy VPN-profil létrehozására. Ez beállítja az iOS-eszköz IPVanish IKEv2 konfigurációját. Miután ezt a profilt telepítette, látni fogja az IPVanish kezdőképernyőjét, mint az alább látható a bal oldalon. Ez az alkalmazás-kapcsolat fő képernyője leválasztott állapotban. A csatlakozás alatt lekapcsolt állapotot jelzi, és a kapcsoló fehér színű, ami azt jelzi, hogy lekapcsolt állapotában van. A megjelenített IP-cím és látható hely a valódi IP-címe és helye. Ez a képernyő megjeleníti a fiók állapotát és annak megújítását.

IPVanish iOS VPN kapcsolat

Ha megérinti a képernyőt azon kapcsolat mentén, amely a fenti képen megmutatja a helyet (Atlanta, USA), jobbra csúsztatja a kiszolgálók helyének listáját. Ezt szemlélteti a fenti középső képernyő. Ha megérinti a listán egy szervert, akkor kiválasztja azt, és visszatér a fő kapcsolati képernyőhöz. A váltókapcsoló megérintésével a kiválasztott szerverhez kapcsolódhat. A fenti utolsó képernyő ezt a kapcsolatot ábrázolja egy Atlanta, USA szerverrel. Vegye figyelembe, hogy a kapcsolat állapota most már csatlakoztatva van, és hogy a csúszókapcsoló zöld. A megjelenített IP-cím szintén a VPN-kiszolgáló által megadott, és az Atlanta (USA) látható helyét mutatja. Most már csatlakozik, és az összes internetes forgalom titkosítva van a külső szimatolás ellen. A leválasztás olyan egyszerű, mint a csúszókapcsoló megérintése. A kiszolgálók megváltoztatásához ki kell választania egy másik kiszolgálót, és meg kell ismételnie a folyamatot.

Az utolsó képernyők, amelyeket meg szeretnénk vizsgálni az IPVanish iOS alkalmazás számára, a beállítási képernyők, amelyekhez hozzáférhetünk a fő képernyő bal felső részén található „hamburger” vagy a menüikon (három vízszintes vonal) megérintésével. A fő beállítás képernyő a bal oldali képen látható az alábbi képen. Három részre oszlik: általános, haladó és előfizetési. Az általános szakasz csak lehetővé teszi az IPVanish értékelését a jobbra mutató nyíl megérintésével, és megmutatja az alkalmazás aktuális verzióját. Az előrehaladott szakasz, amelynek igény szerint van lehetősége, amelyet később megvitatunk. Ez lehetővé teszi a VPN-kapcsolatprotokoll kiválasztását és a sérült VPN-profil újratelepítését, ami néha megtörténik a VPN-profilokkal. Az iOS alkalmazás alapértelmezett protokollja az IKEv2, de megváltoztathatja IPSec-re.

Az IKEv2 nem csak az alapértelmezett protokoll, hanem a legmegfelelőbb olyan mobil eszközökhöz is, mint az iPhone és az iPad, mivel a támogatás be van építve, és általában olyan gyorsnak, biztonságosnak és megbízhatónak tekintik, mint az OpenVPN protokoll. A kialakítás lehetővé teszi a VPN-kapcsolat automatikus újracsatlakozását és újbóli létrehozását, amikor a kapcsolat átmenetileg elveszik, amint utazás közben előfordul. Az IKEv2 protokoll támogatja a Mobility and Multihoming (MOBIKE) protokollokat, ami ideálisvá teszi azokat a mobil használókat, akik rendszeresen váltanak a hotspotok között, vagy azoknak, akik váltanak az otthoni Wi-Fi hálózatok és a mobil adathasználat között, ha nincs.

A fő beállítások képernyő utolsó részében megjelennek az előfizetési információk, például amikor a fiók megújul. Azt is lehetővé teszi a lejárt vásárlások visszaállítását. Végül itt kijelentkezhet a VPN szolgáltatásból.

IPVanish iOS App Settings

Megvizsgáltuk az összes beállítást, kivéve azokat, amelyek a kereslet képernyő alatt találhatók, amelyekhez a jobbra mutató nyíl megérintésével lehet hozzáférni. Ez a képernyő a fenti kép jobb oldalán látható. Ez a VPN-kapcsolat opcióit tartalmazza. Ezek a lehetőségek a következők:

 • Mindig bekapcsolva
  • Ennek az opciónak a bekapcsolása megkísérli mindig csatlakozni az IPVanish VPN hálózathoz.
 • A következő SSID-khez automatikusan csatlakozzon
  • Ennek az opciónak a engedélyezése biztosítja, hogy mindig megpróbál kapcsolódni a VPN-hez a bemutatott SSID-khez.
  • Vannak beépített SSID-k, mint például a Panera, az attwif, a Google Starbucks és mások.
  • Felvehet saját SSID-ket is, például otthoni hálózatát vagy másokat.
 • A következő webhelyekhez automatikusan csatlakozzon
  • Ennek a lehetőségnek a engedélyezése biztosítja, hogy mindig megpróbál csatlakozni a megjelenített webhelyek VPN-hez.
  • Vannak olyan beépített webhelyek, mint a twitter.com, facebook.com, youtube.com és mások.
  • A webhelyeket felveheti a listára.

Ezek a lehetőségek ténylegesen elengedhetetlen alváskapcsolót biztosítanak az iOS alkalmazáshoz vagy a kiválasztott SSID-ekhez és webhelyekhez.

Mint láthatja, az IPVanish iOS alkalmazás lehetővé teszi a könnyű kapcsolatot a hálózatán lévő VPN-kiszolgálókkal, csupán néhány érintéssel az iOS-eszköz képernyőjén. Ez magában foglal egy de facto kill kapcsolót, amely lehetővé teszi, hogy szelektíven kiválaszthassa, mely SSID-ket és webhelyeket szeretne automatikusan csatlakoztatni a VPN-szolgáltatáshoz. Végül alapértelmezés szerint az IKEv2, az egyik legjobb VPN-protokoll olyan mobil eszközökhöz, mint az iPhone és az iPad, mivel támogatja a MOBIKE-t.

Látogasson el az IPVanish oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me