Privát internet-hozzáférés Mac OS X telepítéseMegragadhatja a PIA Mac OS X alkalmazás legújabb verzióját a saját webhelyük kliens-letöltési oldaláról. Menjen a weboldal tetejére, és kattintson a „Támogatás”, majd a „Ügyfél letöltése” elemre & Támogatás”. Most meg akarja kattintani az oldal Mac OS X mezőjében található „Letöltés” ​​gombra a követéshez. Ezzel megjelenik egy párbeszédablak, amely lehetővé teszi a Mac OS X kliens telepítőjének (.DMG fájl) mentését a számítógépére. A Mac OS X klienshez az OS X 10.8 vagy újabb verzióra van szükség. Az ügyfélbeállítási oldal manuális beállítási útmutatókkal is rendelkezik a Mac OS X konfigurálásához, hogy szolgáltatásukat az OpenVPN, Viskozitás, L2TP / IPsec + PSK-vel és az utolsó megoldásként használják, ha semmi más nem működik a PPTP-vel.

Miután az ügyfelet letöltötte a számítógépére, nyissa meg a .DMG fájlt, és kattintson duplán a Private Internet Access Installer.app elemre. Amint a telepítő alkalmazás befejeződik, az alábbiakhoz hasonló képernyő jelenik meg.

Privát Internet hozzáférés Mac OS X Bejelentkezés

Írja be „Felhasználónév” és „Jelszó” a barátságos e-mailben. Ha elfelejtette a jelszavát, akkor kattintson az „elfelejtett jelszó” opcióra, hogy elindítsa a visszaállítási folyamatot. A következő alapbeállításokat is beállíthatja:

 • Indítsa el az alkalmazást a bejelentkezéskor – Ez elindítja az ügyfelet, amint bejelentkezik a számítógépébe.
 • Automatikus csatlakozás az alkalmazás indításakor – Ez automatikusan csatlakozik a kiválasztott helyhez, amikor az ügyfél elindul.
 • Vidék – Ez lehetővé teszi az ország kiválasztását, amelyhez automatikusan csatlakozni kíván. Ha automatikusra állítja, akkor az aktuális tartózkodási helye alapján a leggyorsabb szerverhez fog csatlakozni.

Miután beállította ezeket az alapvető lehetőségeket, kattintson a „Mentés” gombra, és az ügyfél befejezi az indítást. A fejlett lehetőségeket később, ebben a szakaszban tárgyaljuk. Az ügyfélnek nincs grafikus felhasználói felülete. Egyszerűen ikonként betölti a menüsávba, és úgy néz ki, mint az alábbi bal oldali kép. Az ikonra kattintva megjelenik a csatlakozni kívánt helyek listája. Figyelem: a „Leválasztás” szürkén jelenik meg, a „Csatlakozás” és az összes hely választható. Ez azt jelzi, hogy jelenleg nincs csatlakoztatva. A középső kép azt mutatja, hogy vannak más helyek is, amelyekhez kapcsolódhat, ha a „Több” lehetőséget választja. A „Csatlakozás” kiválasztásával a legutóbb használt helyünkhöz kapcsolódunk. A régiók bármelyikére kattintva csatlakozhat ehhez a helyhez. Az utolsó kép azt szemlélteti, hogy néz ki az ügyfél, amikor csatlakozik a privát internet-hozzáférési hálózathoz. Figyelem: a „leválasztás” az egyetlen választás. Az ikon melletti pipa azt is jelzi, hogy Ön jelenleg csatlakozik a PIA hálózathoz.

Privát internet-hozzáférés Mac OS X klienskapcsolat

Van néhány további listaelem a fenti kliensben. Az utolsó „Kilépés” listaelem bezárja a kapcsolatot és leállítja az ügyfelet. A második, „Lassú sebességű panasz küldése” tudatja a PIA műszaki támogató személyzetével, hogy problémájuk van. Az első a „Beállítások”, amely megnyitja a beállítások ablakot, amelyet e szakasz elején tekintettünk meg. Most mélyrehatóan megvizsgáljuk a PIA kliens által nyújtott fejlett funkciókat. Ezek eléréséhez kattintson a „Speciális” gombra az alapvető bejelentkezési beállítások képernyőn, amelyet korábban megvizsgáltunk.

Az alábbiakban látható a két speciális beállítás képernyő. Az egyik, amelyet először meg akarunk vizsgálni, az alábbiakban található. Ez a speciális csatlakozási beállítások képernyő. A választható beállítási lehetőségek a következők:

Kapcsolat típus – Kétféle kapcsolat lehetséges az OpenVPN protokollon keresztül IP-n keresztül.

 • UDP – Ez a User Datagram Protokoll, amelyet alacsony késleltetésű kapcsolatokhoz használnak, és amely elviseli a csomagok némi veszteségét. Ez az alapértelmezett OpenVPN protokoll a PIA Mac OS X kliens számára, és a legtöbb felhasználó számára a legjobb. Nem kell ellenőriznie a csomagok megrendelését vagy elvesztését, de szükség esetén ellenőrző összeget is végrehajthat.
 • TCP – Ez az átviteli vezérlő protokoll, és jó a nagy késleltetésű kapcsolatokhoz, és azokhoz, amelyek nem tolerálják az elvesztést. Hibaelhárítást nyújt a csomagok megrendelése és elvesztése szempontjából, és szükség esetén újra elküldi a csomagokat. Ez lassabbá teszi a hibaellenőrzéshez és a csomagok megfelelő sorrendben történő újbóli elküldéséhez kapcsolódó extra költségek miatt.
 • Távoli port – Ez lehetővé teszi a távoli port kiválasztását az adatok átjárására.
  • 1194-es port – Ez a szokásos OpenVPN-port.
  • Port 8080 – Ez a alternatív port a 80 porthoz a HTTP webszolgáltatásokhoz. Általában proxy porthoz használják.
  • 9201-es port – Ezt a portot használják a WAP (vezeték nélküli alkalmazásprotokoll) szolgáltatásokhoz a mobil eszközökön.
  • 53. port – Ezt a portot használja a DNS a kérelmekhez.
 • Helyi kikötő – Ez lehetővé teszi egy helyi port beállítását az adatok küldésére, amelyen keresztül átirányítják a távoli portra.
 • Kikötőszállítás – Ennek bekapcsolásával beállíthat egy alkalmazást, amely lehetővé teszi a távoli felhasználók számára, hogy csatlakozzanak hozzá. A távoli felhasználóknak tudniuk kell az eszköz nevét és a portszámot ahhoz, hogy sikeresen csatlakozzanak hozzá.
  • A kikötői továbbítás csak a következő átjárókon keresztül történik: CA Toronto, CA North York, Hollandia, Svédország, Svájc, Franciaország, Németország, Oroszország, Románia és Izrael.
  • Miután engedélyezte a portok továbbítását és az újracsatlakozást, vigye az egeret a menü ikon fölé, hogy megtekintse az alkalmazásba felveendő port számát.
  • Ez csökkenti az Ön személyes adatait.
 • VPN kill kapcsoló – A beállítás után ez elpusztítja az eszköz összes internetes forgalmát, ha a VPN-kapcsolat megszakad.
  • Ez helyreállítja az internetes forgalmat, miután a kapcsolat újra létrejön.
  • A kill kapcsoló letiltása vagy a VPN kliensbõl való kilépés szintén helyreállítja az Internet normál mûködését.
 • IPv6 szivárgás elleni védelem – Ez letiltja az IPv6 kérést a VPN használata közben.
 • Kis csomagok – Ezzel kisebb adatcsomagokban továbbítja az adatokat, amelyek egyes tűzfalakkal vagy beállítással bizonyos hálózati problémákat javíthatnak.

A port-továbbítás, a VPN megszakító kapcsoló és az IPv6 szivárgás elleni védelem alatt bemutatott linkek a privát internet-hozzáférés webhelyén található útmutatókhoz vezetnek, amelyek részletesebb információkat tartalmaznak az adott beállításról. Az alábbi bal oldali képen a „Titkosítás” gombra kattintva a csatlakozási beállítások helyébe lépnek a titkosítási lehetőségek, amint az a jobb oldali képen látható..

Privát internet-hozzáférés Mac OS X speciális beállítások

A titkosítási képernyő a következő beállításokkal rendelkezik, amelyeket módosíthat:

 • Adat titkosítás – Ez a titkosítás az összes internetes forgalom titkosításához és visszafejtéséhez, miután a számítógép és a PIA-szerver között létrejött az első biztonságos alagút..
  • AES-128 – A fejlett titkosítási szabvány (AES) a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) által választott protokoll, amelyet az Egyesült Államok kormánya használ egyes titkos dokumentumokhoz. Ez AES-128 CBC-t (Cipher Block Chaining) használ 128 bites kulccsal, és a legtöbb felhasználásnak a legjobb teljesítményt kell biztosítania..
  • AES-256 – Ez ugyanazt a titkosítási algoritmust használja, mint a fentiek. Az AES-256 CBC 256 bites kulcsot használ, így biztonságosabb és lassabb. Ezt az Egyesült Államok kormánya használja néhány szigorúan titkos dokumentumhoz.
  • Blowfish – Ez a Blowfish-128 CBC-t 128 bites kulcskal használja az AES alternatívájaként. Ez egy biztonságos algoritmus és volt a NIST szabványok versenyének második helyezettje.
  • Nincs – Ez nem titkosítja az Ön adatait, és nem ajánlott, mivel csak az Ön IP-jét rejti el, tehát azt jelenti, hogy a VPN-t ál-proxyként használják. Fogékony lesz passzív támadásokra, ahol az Ön adatait harmadik fél rögzíti az Ön tudta nélkül. Ez felhasználható a földrajzi blokkok eltávolításához.
 • Adatok hitelesítése – Ez arra az algoritmusra vonatkozik, amely az összes adatát hitelesíti az aktív támadások ellen (támadás, amikor egy entitás hozzáad vagy eltávolít csomagokat az üzenetből)..
  • SHA1 – Ez a HMAC-t (Key-Hash üzenet hitelesítési kódot) használja egy 160 bites kulcsmal.
  • SHA256 – Ez a HMAC-t egy 256 bites billentyűvel használja, így lassabb.
  • Nincs – Ez megnyitja Önt az aktív támadásokhoz vagy a Man-in-the-Middle (MitM) külső forrásokból, ahol a támadó elfogja az üzenetet, majd megváltoztatja azt, mielőtt a VPN-kiszolgálóra továbbítja, az Ön ismerete nélkül..
 • Kézfogás – Ez az algoritmus létrehozza a kezdeti biztonságos kapcsolatot, és ellenőrzi, hogy PIA VPN szerverrel beszél, nem pedig csalóval. Ezért a név kézfogás. A privát internet-hozzáférés a Transport Secure Layer v1.2 (TSL 1.2) verziót használja ehhez a kapcsolathoz, és az összes tanúsítványt SHA512 aláírással írják alá..
  • RSA-2048 – Ez egy 2048 bites Ephemeral Diffie-Hellman (DH) kulcscserét és 2048 bites RSA tanúsítványt használ az ellenőrzéshez.
  • RSA-3072 – Ez ugyanazt az algoritmust használja, mint a fentiekben, 3072 bittel mind a kulcscsere, mind az RSA tanúsításhoz.
  • RSA-4096 – Ez ugyanazt az algoritmust használja, mint a fentiek, 4096 bittel mind a kulcscsere, mind az RSA tanúsítványhoz.
  • ECC-256k1 – Ephemeral Elliptic Curve DH kulcscsere és Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) tanúsítvány az ellenőrzéshez. Secp256k1 (256 bites) görbe, amely az a görbe, amelyet a Bitcoin a tranzakcióihoz használ, mind a kulcscsere, mind pedig a tanúsítvány számára.
  • ECC-256r1 – Mint a fentiekben, de a prime256v1 görbét (256 bit, más néven secp256r1) mind a kulcscserére, mind pedig a tanúsítványra használják.
  • ECC-521 – Mint a fentiekben, de a secp521r1 (521 bit) görbét használják mind a kulcscsere, mind a tanúsítvány számára.

A Mac OS X kliens alapértelmezett értéke az AES-128 / SHA1 / RSA-2048, ami a legtöbb felhasználó számára a legjobb teljesítmény-egyensúlyt biztosítja. Az „alapértelmezett beállítások” linkre kattintva a webhely VPN titkosítási oldalára lép.

Az alábbiakban bemutatunk néhány végpont-titkosítási beállítást, valamint hasznos javaslatokat azok használatára vagy használatára.

 • Maximális védelem – AES-256 / SHA256 / RSA-4096: Ez azoknak szól, akik az adatok maximális biztonságát akarják, és nem bánják a további sebességveszteséggel.
 • Alapértelmezett ajánlott védelem – AES-128 / SHA1 / RSA-2048: Ez biztosítja a legjobb sebesség- és védelmi egyensúlyt, és a legtöbb felhasználó számára a legjobb beállítást..
 • Kockázatos – AES-128 / Nincs / RSA-2048: Ez a konfiguráció alkalmazható aktív MitM támadásokra, ahol a hackerek elfogják az üzenetet és módosítják azt, mielőtt elküldenék a címzettnek..
 • Teljes sebesség, nincs biztonság – Nincs / Nincs / ECC-256k1: Ez alkalmazható mind harmadik felek (hackerek) általi aktív és passzív támadásokra. Lehet, hogy nincs VPN-je, mivel csak az IP rejtett. Így a kapcsolat úgy működik, mint egy SOCKS proxy.

Lehet, hogy a magán Internet hozzáférésű Mac OS X kliens nem az iparág legszebb VPN kliense, ám a VPN-k számára elérhető legfejlettebb funkciók közül néhányat felvesz, mint például a kill kapcsoló, az IPv6 internetes forgalom letiltása és a kis csomagok. Ez vonzóbbá teszi a technikai felhasználók számára. Ugyanakkor van egy egyszerű módja is, amely a legtöbb felhasználáshoz a legjobb. Az egyik VPN-kiszolgálóhoz való kapcsolódáshoz csak annyit kell választania, hogy a helyét kiválasztja-e a listából, amely akkor jelenik meg, amikor a menü területen az ügyfél ikonra kattint. Ennél nem sokkal könnyebb.

Látogasson el a Privát Internet hozzáférés oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me