StrongVPN Macintosh letöltéseTöltse le a StrongVPN Mac klienst a webhely telepítő oldaláról. A webhely főmenüjében válassza a „Beállítás” lehetőséget, majd kattintson a „StrongVPN Macintosh” gombra. Ezzel megjelenik egy párbeszédablak, amely lehetővé teszi a Mac kliens telepítőfájljának a számítógépre mentését. Az ügyfél kompatibilis a Yosemite vagy az El Capitan céggel. Ez az oldal egy linket is tartalmaz egy meglévő klienshez a Snow Leopard, az Oroszlán, a Hegyi Oroszlán és a Mavericks felhasználók számára. Az ügyfél telepítési oldalán manuális beállítási útmutatók is találhatók, amelyekkel konfigurálhatók a különféle Mac OS X verziók, hogy szolgáltatásukat az L2T és PPTP használatával használják.

Miután az ügyfelet letöltötte a számítógépére, kattintson a StrongVPN alkalmazás ikonjára annak megnyitásához. Ha figyelmeztetést kap, kattintson a „Megnyitás” gombra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy bízik ebben az alkalmazásban. Attól függően, hogy hol töltötte le az alkalmazást, felkérést kaphat arra, hogy helyezze át az alkalmazások mappába. Ha erre kéri, kattintson a „Túl sok alkalmazás mappájának áthelyezése” gombra.

Most meg fog jelenni egy bejelentkezési és ellenőrző oldal. Írja be e-mail címét és jelszavát, amelyet a fiók létrehozásakor használt. Ezeket a StrongVPN üdvözlő e-mailjeiben is megtalálhatja. Miután helyesen írta be ezeket, kattintson a „Bejelentkezés” gombra. Ezen a ponton, a számítógép beállításaitól függően, előfordulhat, hogy meg kell adnia a Mac hitelesítő adatait, hogy az alkalmazás telepítse a segítő eszközöket. Ebben az esetben adja meg a hitelesítő adatait, majd kattintson a „Helper telepítése” gombra. Most látni fogja a StrongVPN kliens ablakot, mint amely az alábbi képeken látható.

Az alábbi első képernyőkép az ügyfelet leválasztott állapotban mutatja. A képernyő a következő összetevőkből áll:

 • Kék “Csatlakozás” gomb – Kattintson erre, hogy csatlakozzon a választott VPN-helyhez.
 • Helymeghatározási ikon – Erre kattintva megjelenik a szerverváltó ablak. (jelölje be a földgömb ikont)
 • Elhelyezkedés – A csatlakozáshoz jelenleg kiválasztott hely (Atlanta, Egyesült Államok)
 • A kapcsolat állapota – Nincs kapcsolat
 • Jelenlegi IP – Az Ön jelenlegi IP-címe (módosítva)
 • Eltelt idő – A munkamenet kezdete óta eltelt idő (Nincs kapcsolat)
 • Számlaszám – Legacy
 • VPN szerver és protokoll – A jelenleg kiválasztott VPN-kiszolgáló neve (szerkesztett) és a hozzá csatlakozáshoz használt protokoll (OpenVPN UDP)
 • Diagnostics – Kapcsolat naplófájl

StrongVPN Mac Client

A fenti második képernyőkép megmutatja az ügyfelet, amikor csatlakozik. Ne feledje, hogy a kék „Csatlakozás” gombot egy piros „Mégse” gomb váltja fel, a helymeghatározási ikon eltűnik, és az állapot és az idő elteltével mindkettő „Csatlakozás”. A fenti utolsó képernyő megjeleníti az ügyfelet, mihelyt csatlakozik a StrongVPN hálózathoz. A piros “Mégse” gombot egy piros “Bontás” gomb váltotta fel, az állapot most: “Csatlakoztatva”, az Aktuális IP-t a VPN-szerver által kijelöltre változtatta, és a munkamenet ideje most látható. Emellett a indítási menüben lévő ikon zöldre vált.

A „Leválasztás” gomb megnyomásával visszatér az első képernyőhöz, ahol kiválaszthat egy másik szervert, amelyre váltani szeretne. A szerverváltó ikonra kattintva (a földgömb fölé húzva a „Csatlakozás” gomb mellett) az alábbi képben megjelenik a második képen látható képernyő. Ez a StrongVPN szerverváltó képernyő.

StrongVPN szerverváltó

Itt válthat át a jelenlegi szerverről egy újra. Rendelhető ábécé szerint ország vagy város szerint, numerikusan ping idővel (ms) vagy letöltési sebességgel (KB / s). Általában, ha alacsony letöltési sebességgel alacsony ping-kiszolgálót választ, akkor a kívánt teljesítmény lesz. De szeretne váltani az Atlanta szerverről egy másikra. A listát tekintve, valamint a ping- és letöltési sebességeket összehasonlítva a Miami szerver tűnik a legjobb választásként. Jelölje ki a Miami szerver sorát, és kattintson a „Váltás” gombra. Ezzel megváltoztatja az aktuális szervert Miami kiszolgálóvá, és visszatér a StrongVPN fő kliens képernyőjére, ahol befejezheti a kapcsolatot.

A fenti első képen a „VPN szerver és protokoll” sorra kattintva megnyílik a beállítások képernyő a kiválasztott speciális lapon. Ezen a lapon vannak azok a protokollok, amelyek közül választhat a VPN kapcsolatokhoz. A kiszolgáló protokollok közül választhat:

 • PPTP – Ez a protokoll kissé gyorsabb lehet, mint a többi protokoll, de nem olyan biztonságos. Ha a sebesség az elsődleges célja, akkor ez jó választás az Ön számára. A streaming media jó példa erre a protokollra.
 • L2TP – Ez egy biztonságosabb protokoll, mint a PPTP. Lehet, hogy kissé lassabb, mint a többi protokoll, az általa használt kettős beágyazás miatt.
 • SSTP – Ez egy Microsoft által tervezett protokoll, amelyet eredetileg csak a Windows számára fejlesztettek ki, de most más operációs rendszerekre is átvitték. Kiváló biztonságot nyújt, és hasznos tűzfalak méretezéséhez, amelyeket néhány ország, például Kína és Irán használ az internetes forgalom cenzúrázására.
 • énPsec – Ez jó egyensúlyt biztosít a sebesség és a biztonság között, és gyorsabb lehet, mint a VPN.
 • OpenVPN – Ez az alapértelmezett protokoll a StrongVPN kliens számára, és a legjobb biztonságot nyújtja. Ez a tűzfalszabályok megkerülésére is jó.
  • TCP – Ez az átviteli vezérlő protokoll, és jó a nagy késleltetésű kapcsolatokhoz, és azokhoz, amelyek nem tolerálják a csomagvesztést. Hibaelhárítást nyújt a csomagok sorrendjének és elvesztésének ellenőrzésére, és továbbküldi a csomagok helyesbítésére. Ez általában lassabb, mivel ebben a folyamatban szerepelnek extra költségek. Nem lenne ideális streaminghez.
  • UDP – Ez a User Datagram Protocol, amelyet alacsony késleltetésű kapcsolatokhoz használnak. Ez az alapértelmezett OpenVPN protokoll az ügyfél számára, és a legtöbb felhasználó számára a legjobb. Nem kell ellenőriznie a csomagok megrendelését vagy elvesztését. Az OpenVPN (UDP) az alapértelmezett ügyfélprotokoll.

StrongVPN Mac OS X Client Preferences

Három másik preferenciafürdő létezik: általános, fiókok és OpenVPN. A Fiókok fül a régi StrongVPN fiókokhoz tartozik. Az első lap, az általános lap, amelyet a jobb felső sarokban láthatunk, néhány beállítást tartalmaz, amelyek az ügyfél általános viselkedését szabályozzák. A beállítások a következők:

 • Értesítések megjelenítése – Ez a kapcsolat, a leválasztás és más üzenetek jelenik meg az indítási menüben az ikon mellett.
 • Napló a konzolba – Ez diagnosztikát naplózza a konzolba, így felhasználható a kapcsolódási problémák megoldására.
 • Automatikus frissítés – Ez biztosítja, hogy mindig rendelkezésre álljon a StrongVPN Mac OS X kliens legfrissebb verziója..

Az általános lapon az utolsó dolog, amely az azonnali frissítés ellenőrzésére szolgál, ahelyett, hogy az ügyfél újraindításáig várjon.

A beállítások menü utolsó lapja az OpenVPN lap. Ez a lap az OpenVPN kliens által használt portokat tartalmazza. Az OpenVPN által a Mac kliens által használt alapértelmezett portok a következők:

 • 443. port – Ez a HTTPS alapértelmezett portja, a biztonságos internetet, mint ilyenet, szinte soha nem blokkolják, mivel ez megzavarja a kereskedelmet.
 • 500-as port – Ez az a port, amelyet az Internet Key Exchange (IKE) használ, a biztonságos VPN alagutak létrehozásakor fordul elő.
 • 550-ös port – Ezt a portot az új rwho Unix démon használja.
 • 1289-es port – Ez a JWalkServer port.
 • Port 2207 – Ezt a portot használja a HP státusza és szolgáltatásai.
 • Port 3155 – Ez a Jpeg / MPEG és a port, amelyet egyes játékok használnak.

Szükség esetén hozzáadhat további portokat a listához. Emellett eltávolíthatja a portokat, ha más felhasználásra rendelkezésre áll.

Mint láthatja, a StrongVPN Mac OS X klienst egyszerűen telepítheti. Ez megkönnyíti a Mac felhasználók számára a StrongVPN hálózat gyors csatlakozását és leválasztását. A VPN szerverhez való kapcsolódáshoz csak annyit kell választania, hogy kiválasztja a helyet, és kattintson a „Csatlakozás” gombra. Az ügyfél alapértelmezés szerint OpenVPN (UDP), amely a legtöbb felhasználó számára a sebesség és a biztonság szempontjából a legjobb protokoll. Ez azt jelenti, hogy kevés műszaki ismeretekre van szükség a szolgáltatás igénybevételéhez.

StrongVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me