StrongVPN Windows telepítési útmutató

StrongVPN Windows letöltéseA StrongVPN Windows szoftvert letöltheti a saját webhelyük telepítési oldaláról, ha a webhely főmenüjéből kiválasztja a „Beállítás” menüpontot. Ezután kattintson az „StrongVPN for Windows” gombra. Ezzel megjelenik egy párbeszédablak, amely lehetővé teszi a Windows kliens telepítőfájljának a számítógépre mentését. Az ügyfélnek Windows XP vagy újabb verzióra van szüksége. Az ügyfél telepítési oldalán manuális beállítási útmutatók találhatók a Windows XP, a Windows Vista, a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 10 konfigurálásához, hogy szolgáltatásukat az OpenVPN, IPSec, SSTP, L2TP és PPTP használatával használják.


StrongVPN Windows asztali ikonMiután letöltötte az ügyfelet a számítógépére, kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a „Futtatás rendszergazdaként” menüpontot. A telepítés során először választja ki a nyelvet, és elfogadja a StrongVPN ÁSZF-et. Ezután ki kell választania egy rendeltetési helyet, a Start menü mappáját, és ellenőriznie kell egy asztali ikon létrehozásához. Ennek eredményeként a bal alsó részhez hasonló telepítési ablak jelenik meg. Az „Install” gombra kattintva elindul a telepítés, amely befejeződik egy asztali ikon létrehozásával, mint amilyen a jobb oldalon látható. Miután ez befejeződött, a rendszer felkéri a TAP illesztőprogram telepítésére. A TAP illesztőprogram telepítése után a jobb alul látható képernyő jelenik meg. Kattintson a „Befejezés” gombra a StrongVPN kliens első indításához.

StrongVPN Windows kliens telepítése

Az első alkalommal, amikor megnyitja az ügyfelet, látni fog egy ellenőrző és bejelentkezési oldalt, amely hasonló az alábbiakban látható bal oldali oldalhoz. Lehetőség van fiók létrehozására vagy jelszó visszaállítására, ha elfelejtette. Ha megkapja az információkat a barátságos e-mailből, írja be az „E-mail” és a „Jelszó” elemet. Ezeket beírták és eltávolították az alábbi jobb oldali képről.

StrongVPN Windows Client Bejelentkezés

Miután megadta a hitelesítő adatait, jelölje be a „Bejelentkezés mentése” menüpontot, hogy az ügyfél emlékezzen a bejelentkezési információkra, és nem kell újból beírnia. Ezután kattintson a „Bejelentkezés” gombra. Ezzel megjelenik az ügyfél kapcsolatának fő képernyője, amint az a bal oldalon látható. Ez a képernyő a következőket mutatja:

 • Az Ön jelenlegi IP-címe amelyet átdolgoztunk.
 • VPN állapota: Nincs kapcsolat amelyet egy piros StrongVPN logó követ
 • A StrongVPN kliens logó
 • Beállítások menü
  • Tartózkodási hely módosítása – Ez lehetővé teszi, hogy manuálisan válasszon egy kiszolgálót a csatlakozáshoz, amelyhez később, ebben az áttekintésben tárgyalunk.
  • Speciális – Speciális lehetőségek azok számára, akik nagyobb ellenőrzést szeretnének a VPN-kapcsolataik felett, amelyeket később is megvitatunk.
  • Súgó – Ez a StrongVPN webhely-támogatási oldalra jut.
  • Kijelentkezés – Ezzel kijelentkezik az ügyféllel, és minimalizálja azt a tálcába. nem fogja bezárni az ügyfelet. Ha kijelentkezik, akkor újra be kell írnia az „e-mailt” és a „jelszót”, amikor másik helyre csatlakozik. Ez hasznos lehet, ha megosztott számítógépet használ.
  • Kilépés – Ez bezárja a StrongVPN Windows klienst.
 • Az utoljára csatlakoztatott helyed – Ebben az esetben Oslo, Norvégia.
 • Az Ön által jelenleg kiválasztott hely amelyhez a legördülő listából választottuk ki, amint azt az alábbi kép jobb oldalán felrobbantottuk.
 • A kapcsolathoz használt protokoll
  • OpenVPN TCP – Ez az OpenVPN szállításvezérlő protokoll, amely magában foglalja a hibák észlelését és javítását az eldobott csomagok és a csomagok sorrendjének javításakor. Emiatt kissé lassabb lehet, de megbízhatóbb lehet vidéki területeken vagy nagy távolságokon is.
  • OpenVPN UDP – Ez az OpenVPN felhasználói Datagram Protokoll, amely nem tartalmazza a TCP felülírását, így gyorsabb és a StrongVPN kliens alapértelmezett értéke.
  • OpenVPN Proxy – Ez hasznos az IP-cím elrejtéséhez, és lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, mely alkalmazások futnak át a VPN-en.
 • A „Csatlakozás” gomb, amely összeköti Önt a választott VPN szerverrel.

A StongVPN Windows kliens nincs csatlakoztatva

A képernyő utolsó eleme a „További információ” link, amely eljuttatja a StrongVPN bloghoz. Most, hogy megvizsgáltuk a fő kapcsolati képernyő alkotóelemeit, kattintson a „Csatlakozás” gombra a Los Angeles-i helyhez való kapcsolódás befejezéséhez. Ezzel megjelenik az alább látható képernyő. Vegye figyelembe a következő változásokat a csatlakoztatott képernyő és a leválasztott képernyő között:

 • Az otthoni IP-cím virtuálisra váltott a képről kivágott LA VPN szerverről.
 • VPN állapota: most “csatlakoztatva” és a StrongVPN ikon zöld színű.
 • A korábbi kapcsolatot a jelenlegi Los Angeles-i kapcsolat váltotta fel.
 • A „Csatlakozás” gombot most felváltotta a „Csatlakozás” gomb.

StrongVPN Windows kliens csatlakozik az LA-hez

Amint láthatja, ha elfogadja az ügyfél által kínált alapértelmezéseket, akkor a StrongVPN hálózathoz történő csatlakozás csupán néhány kattintással megkönnyíti az egér használatát, és nincs szükség speciális műszaki ismeretekre. Alapértelmezés szerint csatlakozni fog a kiválasztott város leggyorsabb szerveréhez az aktuális tartózkodási helyétől. Most nézzük meg, hogyan változtatja meg a helyeket a StrongVPN kliensben. A helyek megváltoztatásához előbb leválasztania kell a hálózatot. Az alábbi kép a tálcán megjelenő üzeneteket jelzi, amelyek először csatlakoznak az LA szerverhez, majd leválasztják őket. Vegye figyelembe, hogy az ikon a csatlakoztatott színről (zöld) a leválasztottra (piros) változik.

StrongVPN Rendszertálca üzenetek

Azoknak, akik jobban szeretnék ellenőrizni a VPN-kapcsolatot, a StrongVPN rendelkezik egy „Change Location” menüponttal, amely lehetővé teszi a protokoll és a hely megváltoztatását. Ha rákattint a „Hely módosítása” menüelemre, az alább látható képernyő jelenik meg.

StrongVPN szerverváltóEnnek a képernyőnek két lehetősége van: „Ország szerint” és „Szerver szerint”. Ezt a két választást az alábbi kép szemlélteti. Az első az országonkénti, a második a kiszolgálónként mutatja be a választást.

Az alábbi képernyőkép szemlélteti, hogy országonként hogyan működik az ajánlott opció. Először válassza ki az országot a legördülő listából. Ezután válassza ki a protokoll típusát. A PPTP-t az alábbi példában választottuk. Ezután kattintson a „Minden szerver tesztelése” gombra, és várjon. Vegye figyelembe, hogy a teszt kitöltése akár 20 percet is igénybe vehet, attól függően, hogy hány VPN-kiszolgálót ellenőriz egy adott országban. Amint ez kész, a legjobb szerver megjelenik a „Minden szerver tesztelése” gomb alatt. Kiválasztottuk a kiszolgálóneveket ebből az áttekintésből. Ezután rákattint a „Next” gombra a szerverváltás elindításához.

StrongVPN klienskiszolgáló-váltó

A fenti második kép a kiszolgálónkénti kiválasztás mintáját mutatja. Először ki kell választania egy országot és egy várost a megfelelő legördülő listákból. Ezután válassza ki a protokoll típusát. Ebben a példában a PPTP-t választottuk. Ezután dönthet úgy, hogy tesztel egy adott kiszolgálót vagy az összes kiszolgálót, ha rákattint a „Kiválasztott szerver tesztelése” gombra vagy a „Minden tesztelése” gombra. Az eredményeket ezután rendezheti ping idő (ms) és teljesítmény (KB / s) szerint. A fenti példát megvizsgálva érdemes választani a második szervert, amely kissé magasabb ping idővel rendelkezik, de sokkal jobb átviteli képességgel rendelkezik, mint a többi szerver. Miután kiemelte a szerver választását, kattintson a „Next” gombra a váltó képernyő megjelenítéséhez.

A bal alul látható kapcsoló képernyő ugyanaz, függetlenül attól, hogy melyik módszert választja a VPN-kiszolgálók megváltoztatásához. Kattintson a „Váltás” gombra a képernyőn a szerverváltás kezdeményezéséhez és a választott szerverre való átváltáshoz. Ezt az eljárást a jobb oldali kép szemlélteti. A kiszolgálónevek szerkesztésre kerültek. Az utolsó kép „Például prototípusként a ###### számla cseréjét az server1-ről server2-re állítja.

StrongVPN Windows Client Server Change

Miután a fiókkiszolgáló-váltási folyamat befejeződött, egy üzenet jelenik meg, amelyben értesíti, hogy a szerverváltás sikeres volt, majd az ügyfél kapcsolatának fő képernyője az alábbiak szerint jelenik meg. Az országonként kiválasztott automatikusan kiválasztott szerver most olyan szerverként jelenik meg, amellyel kapcsolódni fog, amikor rákattint a „Csatlakozás” gombra. Alapértelmezés szerint az ügyfél az SSTP protokollal fog kapcsolódni, de PPTP vagy L2TP formátumra válthatja, ha azt akarja, az alább látható legördülő listával. Miután eldöntötte a használni kívánt protokollt, majd kattintson a „Csatlakozás” gombra az új szerverhez való kapcsolódás befejezéséhez.

StrongVPN szerver kapcsoló kész

Most nézzük meg az Advanced menüpontot. Az „Speciális” gombra kattintva megnyílik az Opciók menü, amelyben öt fül van, az alább látható módon. Az öt lap a következő:

 • Információ – Ez az aktuális munkamenet fiók-, rendszer- és munkamenetinformációit tartalmazza.
 • Opciók – Ez rendelkezik az összes csatlakozási lehetőséggel az ügyfél számára.
 • Bejelentkezés – Ez a kapcsolat eljárási lépéseinek naplója, és hasznos lehet a kapcsolódási problémák diagnosztizálásában. Ennek egy példányát bele kell foglalni a csatlakozási problémákra létrehozott jegyekbe, hogy a StrongVPN munkatársai segítsék a probléma gyorsabb diagnosztizálásában és megoldásában..
 • Portlista – Ez felsorolja az összes portot, amelyet az ügyfél használhat azzal a képességgel, hogy hozzáadja a sajátját. Több porthoz való hozzáférés lehetővé teszi a VPN-szolgáltatás számára, hogy megkerülje a blokkolt vagy korlátozott portokat, és továbbra is továbbítsa az összes forgalmát.
  • 53. port – Az alapértelmezett tartománynév-szolgáltatás (DNS) port.
  • 123-as port – A Network Time Protocol (NTP) port, amelyet az időszinkronizáláshoz használnak
  • 268-as port – Ez a port a Tobit David Replica-hoz rendelt.
  • 443-as port – Ez az alapértelmezett port a HTTPS, biztonságos internet számára.
  • 500-as port – Az 500-as portot az Internet Key Exchange (IKE) használja, amely a biztonságos VPN-alagutak létrehozásakor következik be.
  • 518-as port – Ez az Ntalk vagy New Talk port, amely lehetővé teszi a datagram üzenet továbbítását az egyik számítógépről egy másik számítógépen futó alkalmazásra..
  • 547-es port – Ez a DHCP-kiszolgáló portja az IPv6-hoz, és lehetővé teszi datagram üzenet (UDP) továbbítását az egyik számítógépről a másikra.
  • 812-es port – Ez egy nem hozzárendelt port.
  • 1029-es port – Ezt a portot a Windows dinamikus elosztására jelöli.
  • 1289-es port – Ez a JWalkServer port.
  • 2672-es port – Ez az nhserver port, amely az UDP-vel együtt lehetővé teszi a datagram üzenetek továbbítását a számítógépek között.
  • 8181-es port – Ez elsősorban egy olyan port, amelyet a TCP protokoll használ kétirányú üzenetekhez, miután kapcsolat létesült az eszközök között.
  • Port 8292 – Ez a Bloomberg Professional regisztrált portja.
  • 5522-es port – Ez egy nem hozzárendelt port.
  • 3306-os port – Ezt a MySQL portot használja a TCP.
 • Az engedélyeket – Ez tartalmazza a StrongVPN végfelhasználói licencszerződést és az ügyfél által használt egyéb licenceket.

StongVPN Windows kliens beállítások

Most vizsgáljuk meg részletesebben az Opciók lapot. A fenti kép azt mutatja, hogy hogyan néz ki az Opciók fül a kiválasztott protokoll preferenciától függően. Az első azokat a lehetőségeket mutatja, amikor a PPTP / L2TP / SSTP a kiválasztott protokoll. Figyelem: úgy kezeli, mintha nem létezik OpenVPN-fiók. A második kép azon opciókat mutatja, amelyek akkor állnak rendelkezésre, ha az OpenVPN a protokoll preferenciája. A lehetőségek a következő szakaszokra vannak felosztva:

 • Tábornok – Ez tartalmazza az általános indítási preferenciákat és a protokoll preferenciáit.
  • Értesítések megjelenítése a tálcán – Ez tette lehetővé a csatlakozási és leválasztási üzenetek megtekintését, amelyeket korábban láthattunk ebben a szakaszban.
  • Automatikus frissítések keresése – ez biztos lehet abban, hogy mindig rendelkezik a kliens legújabb verziójával.
  • Indítsa el, amikor a Windows elindul – Indítsa el az ügyfelet, amikor bejelentkezik a Windowsba.
  • Csatlakozás indításkor – Ha a Windows indulásakor van beállítva, akkor ez lehetővé teszi, hogy automatikusan csatlakozzon az utolsó kapcsolathoz, vagy nincs kapcsolat. Ez megpróbálja mindig csatlakozni a VPN-hez, ha az internetet használja, kivéve, ha a kapcsolat megszakad.
  • Protokoll preferencia – Ez lehetővé teszi a VPN-kapcsolatprotokoll manuális kiválasztását. Megjegyzés: először alkalmaznia kell, majd el kell mentenie ezeket az új beállításokat. A rendszer ezeket a következő alkalommal fogja alkalmazni, amikor kapcsolatba lép az ügyféllel.
   • Csomagszint – Ez alapértelmezés szerint az OpenVPN mostantól az új egyszintű.
   • OpenVPN – Ez lehetővé teszi a három csatlakozási beállítás közül a választást.
    • OpenVPN TCP – Ez az Átviteli Vezérlő Protokoll, amely jó a késleltetéses kapcsolatokhoz és azokhoz, amelyek nem tolerálják a csomagvesztést. Hibaelhárítást nyújt a csomagok sorrendjének és elvesztésének ellenőrzésére, és továbbküldi a csomagok helyesbítésére. Ez általában lassabb, mivel ebben a folyamatban szerepelnek extra költségek. Nem lenne ideális streaminghez.
    • OpenVPN UDP – Ez a User Datagram Protocol, amelyet alacsony késleltetési és veszteségtűrő kapcsolatokhoz használnak. Ez az alapértelmezett OpenVPN protokoll az ügyfél számára, és a legtöbb felhasználó számára a legjobb. Nem kell ellenőriznie a csomagok megrendelését vagy elvesztését.
    • OpenVPN Proxy – Ezt elsősorban Kínában és Iránban használják, de az egyéb OpenVPN beállításoktól függően gyorsabb adatátviteli sebességet is biztosíthatnak..
   • PPTP / L2TP / SSTP – Ez lehetővé teszi ezeknek a protokolloknak a használatát a StrongVPN hálózathoz való kapcsolódáshoz az ügyféllel.
    • PPTP – Nem olyan biztonságos, mint az OpenVPN, de gyorsabb is, és jó választás lehet a média streamingjére.
    • L2TP – Ez jó alternatívát kínál az OpenVPN-hez, ha az SSTP nem működik, de lassabb lehet a kettős beágyazás miatt.
    • SSTP – szabadalmaztatott Microsoft protokoll, amelyet elsősorban a Windows számára fejlesztettek ki. Gyors, biztonságos és megbízható. Ez az alapértelmezett ügyfélprotokoll, ha a preferencia a PPTP / L2TP / SSTP.
 • OpenVPN (globális) – Ez tartalmazza az OpenVPN globális paramétereit. Javasoljuk, hogy ne változtassa meg a Max MSS, az Időtúllépés, a Tömörítés vagy a Naplóverzitás beállításokat, kivéve, ha a StrongVPN műszaki támogató személyzet felkéri..
  • Engedélyezze a közvetlen forgalmat újbóli csatlakozás közben
   • Ha ezt bejelöli, akkor lehetővé teszi a normál internetes forgalmat, ha a VPN-kapcsolat megszakad. Ez kényelmes lehet, de ne feledje, hogy ez valódi IP-címét az internetnek teszi ki.
   • Ha letiltja, akkor az normál internetes forgalom megsemmisül, ha az OpenVPN kapcsolat megszakad. Ez a StrongVPN által végrehajtott egy Internet kill kapcsoló az OpenVPN protokollhoz.
 • OpenVPN (fiókspecifikus) – Ez tartalmazza az adott számlaszám OpenVPN beállításait. Javasoljuk, hogy csak akkor változtassa meg a számlaszámát, a Fragmentjét, az Mssfix-et vagy az MTU-t, hacsak erre a StrongVPN műszaki támogató személyzet nem szólít fel. Ezeknek a későbbi paramétereknek a csomag széttagolódásával kell összefüggniük, amely lelassítja a VPN-kapcsolatot.
  • Tülekedés – A kódolás opció további bonyolult réteget ad az OpenVPN kliens és az OpenVPN szerver közötti VPN-kapcsolat számára, így valószínűbb, hogy a VPN akadálytalanul haladjon át a hálózaton. Ez segíthet megállítani a cenzúrához használt mély csomag-ellenőrzési technikákat.
   • Letiltva – Ne keverje össze.
   • Jelszó – Egy karakterláncot (szót) használunk egy egyszerű XOR művelet végrehajtására a csomag hasznos teherén.
   • Xorptrpos – XOR műveletet hajt végre, a csomag hasznos teherének aktuális helyzetét felhasználva.
   • Fordított – Az összes csomag adatot megfordítja.
   • Obfuscate – Ez a három fenti módszer keverékét használja, és a legbiztonságosabb.
  • Jegyzőkönyv – Ez lehetővé teszi, hogy alapértelmezett IP-átviteli protokollként TCP vagy UDP közül válasszon, amelyet fentebb tárgyaltunk a protokoll beállításaiban.
  • Titkosítás – Ez lehetővé teszi a VPN-kapcsolatokhoz használt titkosítás algoritmusának és erősségének kiválasztását.
   • Letiltva – Nincs olyan titkosítás, amely jó lenne a média streamingjére, ahol a sebesség és nem a biztonság a legfontosabb gond.
   • BF CBC – Ez a Blowfish Cipher Block Chaining (CBC) eszközt használja az AES alternatívájaként. Ez egy biztonságos algoritmus, és a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) versenyének második helyezettje volt..
   • AES-128 CBC – Advanced Encryption Standard (AES) a NIST által választott titkosítási protokoll, amelyet az Egyesült Államok kormánya használ titkos dokumentumokhoz. Ez egy AES-128 CBC-t használ 128 bites kulcskal, és a legtöbb felhasználáshoz a legjobb teljesítményt nyújtja.
   • AES-192 CBC – Ez egy AES-192 CBC-t használ egy 192 bites kulcsmal a nagyobb biztonság érdekében.
   • AES-256 CBC – Ez az AES-256 CBC egy 256 bites kulcsot használ a legnagyobb biztonság érdekében, de a sebesség rovására.
 • PPTP / L2TP / SSTP (globális) – Ez tartalmazza a protokollpreferencia globális beállításait.
  • Engedélyezze a közvetlen forgalmat újbóli csatlakozás közben
   • Ha ezt bejelöli, akkor lehetővé teszi a normál internetes forgalmat, ha a VPN-kapcsolat megszakad. Ez kényelmes lehet, de ne feledje, hogy ez valódi IP-címét az internetnek teszi ki.
   • Ha letiltja, akkor az normál internetes forgalom megsemmisül, ha az OpenVPN kapcsolat megszakad. Ez a StrongVPN által végrehajtott egy VPN kill kapcsoló ezekhez a csatlakozási protokollokhoz.
  • HMAC hitelesítés (TSL-auth) – Ennek engedélyezésével megvéd az aktív támadásoktól, például az úgynevezett „Közép-középen” (MitM) támadásoktól, mert biztosítja, hogy valójában egy StrongVPN szerverrel beszéljen, nem pedig csalóval. Javasoljuk, hogy ezt engedélyezze.
 • Diagnostics
  • „A Tap Tap Driver újratelepítése” gomb – ez lehetővé teszi a sérült Tap illesztőprogramok kijavítását, ami esetenként előfordul, ha VPN-ket használ.
  • „Kényszerítse a frissítés ellenőrzését” gomb – Ez lehetővé teszi a frissítések azonnali ellenőrzését.

Az Opciók fül utolsó összetevői az új beállítások alkalmazására, törlésére vagy mentésére szolgáló gombok

Itt található néhány végpont-titkosítási beállítás és néhány hozzászólás.

 • Maximális védelem – AES-256 / HMAC engedélyezve: Ez azok számára készült, akik az adatok maximális biztonságát akarják, és képesek elfogadni az extra sebességveszteséget.
 • Alapértelmezett ajánlott védelem – AES-128 / HMAC engedélyezve: Ez biztosítja a sebesség és a védelem legjobb egyensúlyát, és így a legtöbb felhasználó számára a kívánt beállítást.
 • Kockázatos – AES-128 / HMAC letiltva: Ez a konfiguráció aktív MitM támadásokra alkalmas.
 • Teljes sebesség, nincs biztonság – Nincs / HMAC le van tiltva: Ez alkalmazható mind harmadik felek (hackerek) általi aktív és passzív támadásokra egyaránt. Lehet, hogy nincs VPN-je, mivel csak az IP rejtett. Ezt csak a földrajzi korlátozások megkerülésére szabad felhasználni.

A StrongVPN Windows kliens rendelkezik beépített kill kapcsolóval azok számára, akik védekezni akarnak az interneten való való megjelenésüktől, ha a VPN-kapcsolat megszakad. Ez egy jó szolgáltatás, amelyet a legtöbb szolgáltató nem tartalmaz szoftvert. Könnyen telepíthető azok számára, akik kevesebb műszaki ismeretekkel rendelkeznek. A StrongVPN kapcsolat alapértelmezett beállításai lehetővé teszik a VPN szerverhálózat néhány egérkattintással történő használatát.

Azok is, akik VPN-kapcsolataik nagyobb ellenőrzését szeretnék, örülni fognak, mert manuális lehetőségekkel rendelkeznek az ügyfél általános indításához, a kapcsolódási protokollokhoz, valamint a titkosítási algoritmusokhoz és az erősségükhöz. Azok számára, akik még nagyobb irányítást akarnak, módosíthatják a VPN-csomagokat is, hogy megvédjék a csomagok szétaprózódását, amely lelassíthatja a kapcsolatot. A VPN-kiszolgálókhoz való kapcsolódáshoz csak annyit kell választani, hogy a helyét a legördülő listából választja, majd kattintson a csatlakozás gombra..

StrongVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map