Kezdjük a RedPhone Android alkalmazás áttekintésével az Open Whisper Systems-től, rövid ismertetéssel a cégről. A modern okostelefon korai kezdete óta a hívások biztonsága sok felhasználó számára aggodalomra ad okot. 2010-ben Moxie Marlinspike (álnév) és Stuart Anderson kis indulást indítottak az Android mobiltelefonok biztonsági kérdéseinek kezelésére. 2010 májusában kiadtak egy alkalmazást a RedPhone nevű Google Android mobil platformra. A RedPhone volt az első VoIP (Voice over Internet Protocol) program, amely lehetővé tette az Android felhasználók számára, hogy végpontból titkosított telefonhívásokat kezdeményezzenek a többi RedPhone felhasználó között.

RedPhone Androidra

2011 novemberében a Twitter szakképzett embereket keresett saját biztonságának javítása érdekében. A Whisper Systems-t egy nyilvánosságra nem hozott összegért vásárolták, és két tehetséges alapítója nekik dolgozott. Kezdetben elvették a RedPhone-t nem elérhető, de az emberek panaszkodtak, mert sok tüntető használta a RedPhone-ot a Arab tavasz.  2012 júliusában a Twitter kiadta a RedPhone-t ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazásként a nyilvános licenc 3. verziója (GPLv3) alatt..

2013 januárjában a Marlinspike elhagyta a Twitter-et, hogy ismét felvegye a mobil adatvédelem és biztonság ügyét. Ezt úgy tette, hogy elindította a nyílt forráskódú Open Whisper Systems projektet, hogy folytatja a fejlesztést az Android RedPhone alkalmazásának és testvére alkalmazásának, TextSecure.  A projektet mind idő, mind pénz adományai, valamint támogatások finanszírozzák. Áttekintésünk során megállapítottuk, hogy a projekt csapata egy kicsi, dedikált központi fejlesztési csoportból és egy csoport önkéntesekből áll. Az Open Whisper Systems kijelentette, hogy bárki számára megkönnyíti a mobil eszközök kommunikációjának biztonságát.  Revelations A 2013. júniusában fény derült rá, hogy ezekre az alkalmazásokra nem csak szükség van, hanem abszolút szükségszerűségre is szükségük van, ha kommunikációnkat magántulajdonban és biztonságban akarjuk tartani..

Signal / RedPhone EFF ellenőrzőlista

2014 júniusában, Biztonságos üzenetküldési eredménykártya, az Electronic Frontier Foundation (EFF) egy projektje a 7 ellenőrzésből 7-et adott a RedPhone alkalmazásnak. Ellenőrzéseket kaptak az átvitel során történő titkosítás és az olyan titkosítás miatt, hogy az Open Whisper Systems nem tudja elolvasni, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy ellenőrizhessék annak a személynek a személyét, akivel beszélgetnek, és védjék a múltbeli kommunikációt, ha a jövőbeni kulcsokat ellopták, a kód nyitva áll független felülvizsgálathoz, megfelelően dokumentálja a RedPhone biztonságát, és ellenőrizte kódját a közelmúltban. Nyissa meg a Whisper Systems másik két alkalmazását (TextSecure Private Messenger Androidra és Jel A Private Messenger for iOS) a 7 ellenőrzés közül 7-et kapott az EHA eredménykártyán is. A Signal egy olyan alkalmazás, amely egyesíti a TextSecure-t és a Redphone-t egyetlen alkalmazásba iOS-eszközökhöz.

  TextSecure áttekintés

Szerezd meg a RedPhone-t

Privát hívás a RedPhone készülékkel Androidra

Most, hogy egy kicsit áttekintettük az Open Whisper Systems projekt történetét, vizsgáljuk meg magát a RedPhone alkalmazást. A RedPhone hasonlóan működik, mint a Skype és a Google Voice. Ez egy VoIP alkalmazás, amely telefonhívásait Wi-Fi vagy adatátvitel útján küldi el az interneten keresztül. Kompatibilis a Signal for iOS rendszerrel, és platformok közötti kommunikációs eszközt biztosít titkosított hanghívásokhoz. Ez abban különbözik a többi említett alkalmazástól, hogy lehetővé teszi a teljes hívás végpont közötti titkosítását, ha mindkét felhasználó RedPhone vagy Signal programot futtat. Integrálódik a szokásos Android telefonos tárcsázóba, így felhasználhatja mindenki felhívására a névjegyzékben. Ez azt jelenti, hogy ha a szokásos tárcsázóval kezdeményez hívást, és a hívott személynek van RedPhone vagy Signal jele, akkor a rendszer kéri, hogy titkosítsa a hívást. Először telepítenie kell és regisztrálnia kell telefonját, mielőtt az alkalmazással titkosított VoIP hívásokat kezdeményezhet. Az alkalmazás telepítéséhez és regisztrálásához kövesse ezeket a lépéseket.

Telepítése és regisztrálása RedPhone alkalmazás az Android telefonján:

 • 1. lépés – Töltse le a RedPhone alkalmazást a Google Play Áruházból, és telepítse
  • Koppintson az „Telepítés” elemre, és az „Elfogadás” kiválasztásával fogadja el a Szolgáltatási feltételeket (alkalmazás engedélyeket).
  • Az alkalmazás automatikusan letölti és telepíti.
  • Megjegyzés: Ha nem ért egyet az alkalmazás engedélyeivel, a telepítés megszakad.
 • 2. lépés – Konfiguráció és kezdeti beállítás
  • Regisztrálja telefonját – írja be az országát (ahonnan a SIM-kártyát vásárolta) és a telefonszámot, és nyomja meg a regisztrációt
   • A regisztráció ellenőrzéséhez SMS-üzenetet kap 6 számjegyű kóddal
   • Ha nem érkezik SMS, kiválaszthatja, hogy halljon-e egy automatikus, 6 jegyű hangkódot.
   • Ellenőrizze regisztrációját

Hívás kezdeményezése az alkalmazás használatával, miután telepítette és ellenőrizte telefonszámát, egyszerűen indítsa el az alkalmazást, és válassza ki a névjegyzékből a hívni kívánt személyt. Ha a címzettnek van Signal for iOS vagy RedPhone for Android telepítve, a hívás titkosítva lesz, és két narancssárga szó jelenik meg a képernyőn. Olvassa el ezeket a szavakat, hogy ellenőrizze, hogy a kapcsolat biztonságos-e. Ha ezek a szavak eltérnek a képernyőn, és a hívott személy, ez azt jelenti, hogy a hívás nem biztonságos, és le kell állítania. Ez minden, amire szükség van. A RedPhone alkalmazásnak néhány alapvető lehetősége van. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze a RedPhone vagy a Signal szolgáltatást használó névjegyeket, megjelenítse a hívások előzményeit (bejövő hívások, kimenő hívások és nem fogadott hívások), megmutatja a gyakran hívott névjegyeket, és lehetővé teszi, hogy tárcsázóval hívja fel a nem telefonszámot. a névjegyzék. Ha megkísérel hívást kezdeményezni egy olyan kapcsolattartónak, akinek nincs telepítve sem a Signal, sem a RedPhone, akkor a rendszer kéri, hogy küldjön egy nem biztonságos SMS üzenetet a RedPhone alkalmazás telepítéséhez. Ez lehetővé teszi, hogy a RedPhone teljes mértékben helyettesítse a központi Android tárcsázót. Az alábbiakban látható néhány képernyőképeket a RedPhone alkalmazás működésében.

RedPhone magánhívások

A RedPhone alkalmazás használja a ZRTP A titkosított VoIP csatorna beállításához használt protokoll az aktuális híváshoz és az AES-128 az adatok CBC módú titkosításához. Ezt a Phil Zimmermann által kifejlesztett protokollt használja és a Csendes kör a Csendes telefon alkalmazásukban. A RedPhone vagy a Signal használatával kezdeményezett hívások kedvezményezettjei titoktartás mert minden híváshoz új kulcsok jönnek létre. Ez korlátozza a biztonsági felelősséget, ha egy jövőbeli kulcs sérült.

  A Silent Circle adatvédelmi platformjának áttekintése

A RedPhone készüléket kifejezetten mobil eszközökhöz fejlesztették ki, audiokódok és puffer algoritmusok felhasználásával, amelyek a mobilhálózatok jellemzőire vannak hangolva. A sebességet szem előtt tartva tervezték, és az Open Whisper Systems szerverei 10 különböző országban vannak, hogy segítsék csökkenteni a hívások késését. A RedPhone alkalmazás push értesítéseket használ az eszköz akkumulátorának élettartamának megőrzése érdekében, és annak biztosítása érdekében, hogy a hívás továbbra is megtörténjen, még akkor is, ha a címzett telefonja ki van kapcsolva. Ez lehetővé teszi a RedPhone számára, hogy gyors, elérhető, magas színvonalú mobil hangkommunikációt biztosítson a felhasználók számára.

Szerezd meg a RedPhone-t

RedPhone áttekintés: Következtetés

Az Open Whisper Systems csapata egy önkéntesek kis közössége és egy támogatással finanszírozott központi fejlesztési csapat. Úgy működnek, hogy mindenki számára biztonságos, könnyen használható mobil adatvédelmi alkalmazásokat biztosítsanak. Jelenlegi alkalmazásai közé tartozik a TextSecure Private Messenger Androidra, a RedPhone: Privát hívások az Androidra és a Signal Private Messenger iOS-ra. A RedPhone alkalmazás biztonságos, platformok közötti kommunikációs eszközt biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy privát hívásokat kezdeményezzenek nemcsak a többi RedPhone felhasználó számára, hanem a Signal számára az iOS felhasználók számára is. A VoIP hívásokat Wi-Fi vagy adat segítségével, interneten keresztül küldik. A RedPhone alkalmazás telepítése után zökkenőmentesen integrálódik az Android készülék központi tárcsázójába és névjegylistájába, így biztonságos, magánhívásokat kezdeményezhet barátaival és családtagjaival mobiltelefonjával..

Felülvizsgálatunk azt is kimutatta, hogy a RedPhone alkalmazás elég biztonságos az üzleti hívásokhoz is. A ZRTP protokollt használja a titkosított VoIP csatorna beállításához a hívók között. A tényleges hívási adatokhoz AES-128 titkosítást használ CBC módban. A titkosítás helyben történik a hívó készülékeken az átvitel előtt, így még az Open Whisper Systems sem fér hozzá a magánhívásokhoz. Kódja nyílt forráskódú, és mások számára ingyenesen elérhető, módosítható vagy továbbfejleszthető a nyilvános licenc 3. verziója (GPLv3) alatt. Javasoljuk, hogy próbálja ki magának a RedPhone készüléket, és állítsa vissza azt az adatvédelmet, amely korábban fennállt, amikor másokkal kommunikált az Android telefonjával.

  TextSecure áttekintés

Szerezd meg a RedPhone-t

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me