Avira logóAz Avira egy családi tulajdonban lévő, multinacionális német szoftvervállalat, amelyet 1986-ban alapítottak. Az antivírus szoftver első verzióját 1988-ban adták ki. Azóta számos fejlesztés történt. Az Avira jelenleg szoftverük három különféle verzióját kínálja. Ezek az Avira Antivirus Pro, az Internet Security Suite és a Total Security Suite.

Természetesen a választott függ a céljaitól. Ebben az áttekintésben összehasonlítjuk a különféle verziókat és árakat. A választott lehetőség az Ön igényeitől függ. Az árképzés itt mind a három verzió esetében megjelenik. Az összes megjelenített opció lehetővé teszi három számítógép védelmét egy év alatt.

Az Avira áraAmint a fenti képen látható, az Antivirus Pro ára 44,99 USD. Minden verzió biztosítja az Avira valós idejű vírusvédelmét, teljes online védelmét, az adatok és az identitás védelmét, a biztonságos otthoni hálózat védelmet és egy olyan funkciót, amelyet önvédelemnek hívnak. Az Internet Security Suite 57,99 USD. Számos sebesség- és hangolási eszközt kínál. A végtermék a Total Security Suite 109,99 dollárért. Az Avira által a Total Security Suite számára kínált kiegészítő szolgáltatás egy VPN. Megismerjük a lehetőségeket, és megmagyarázjuk azokat.

Van háromnál több számítógépe, vagy egynél több évet szeretne? Az Avira megérti és legfeljebb hároméves terveket készít, akár öt eszközzel. Az alábbi táblázatban megmutatjuk az Internet Security Suite díjait. Más termékekre vonatkozó további árképzés megtalálható webhelyükön.

3 PCs5 PC
1 év$ 57.99$ 122,99
2 év$ 87.99$ 184,99
3 év$ 116,99$ 246,99

Áttekintettük a különféle szolgáltatásokat, hogy hamarosan megkönnyítsük a legjobb választást. A felülvizsgálat érdekében a Windows 10-et fogjuk használni. Az Avira a régebbi Windows-verziókat is támogatja. Ugyanaz a licenc használható Mac-re, de az Avira for Android további költséget jelent. Az Avira prémium verziója iOS számára nincs.

Vírusvédelem

Általában a víruskereső programok ugyanazok. Miután telepítette a szoftvert, megtörténik a kezdeti szkennelés. Ez gyorsan megmondja, hogy vannak-e fenyegetések a számítógépen. Javasoljuk a teljes vizsgálat futtatását, mivel a vírusprogramok néha nem fedezik fel azonnal a veszélyt. Ne feledje, hogy meg kell mondania az Avira számára, hogy ellenőrizze az összes külső meghajtót, ha hozzáadja őket. Ellenkező esetben nem fogja automatikusan beolvasni őket. A szkennelés automatikusan ütemezhető lehet, és a szkennelést a kívánt gyakorisággal futtathatja.

Az Avira mindhárom verziója játékmódot kínál. Ez lehetőséget ad arra, hogy késleltesse a szkennelést, így az erőforrások nem merülnek fel, ha valami közepén áll. Egy játékos sem akarja, hogy lelassuljon játék közben. A késleltetés engedélyezésével a játékosoknak nem kell választaniuk a védelem és a teljesítmény között.

Avira gombBiztonsági és adatvédelmi szolgáltatások

Gyakran az, hogy az antivírus programot különbözik egy másiktól, az általuk kínált funkciók. Az összes Avira termék biztonságot nyújt. Más lehetőségeket is választhat, attól függően, hogy mit keres. Mint már említettük, példánkként az Internet Security Suite-t fogjuk használni.

Fő Avira konzol

Vessen egy pillantást az Avira Antivirus funkcióira.

  • Valós idejű védelem – Az összes verzió tartalmazza a védelmet az összes vírus- és malware-fenyegetés ellen.
  • Teljes online biztonság – Óvak az adathalász támadások, a fertőzött webhelyek és az e-mail támadások ellen.
  • Adatok és személyazonosság védelme – Ez a szolgáltatás biztosítja az online banki és vásárlási adatokat.
  • Biztonságos otthoni hálózat – Elemzi és biztosítja otthoni hálózatát.
  • Intelligens technológiák – Vírusjavító eszközöket, Ai-t és önvédelmet biztosít (olyan eszköz, amely megakadályozza a rosszindulatú programokat az antivírus szoftver letiltásában.

Az Internet Security Suite tartalmazza ezeket a további PC-hangoló eszközöket.

  • Gyorsabb számítógép – Ez az eszköz kezeli az indulást és csökkenti a késleltetési időket.
  • Csúcsteljesítmény – Optimalizálja és mélyen tisztítja a számítógépet.
  • Extra hely és memória – Felszabadítja az élő memóriát és eltávolítja a szemét fájlokat
  • Adatvédelem – Tisztítja és megsemmisíti a böngésző adatait.
  • Hosszabb akkumulátor élettartam – Letiltja a szükségtelen szolgáltatásokat az energiatakarékosság érdekében. Ez egy nagyszerű lehetőség a laptopok számára.

A legmagasabb szintű ajánlat a Total Security Suite. Ez magában foglalja az összes funkciót, amelyet csak említettünk, valamint a VPN szolgáltatást. Letöltöttük a VPN ingyenes verzióját a teszteléshez, de a sebesség eredményei nem voltak jó. Havonta csak az ingyenes verziót használja, de 500 korlátot kap, de a Total Security Suite korlátlan adatait használja. Talán a sebesség is jobb a korlátlan verzió esetén. Ha az ingyenes verzió reprezentálja a fizetett VPN szolgáltatást, vannak jobb megoldások. Sok A VPN olcsóbbak, és több helyhez kapcsolódnak. Tehát, tetszik, hogy az Avira rendelkezik eszközökkel a számítógép megfelelő működéséhez.

Telepítés és támogatás

A víruskereső szoftvernek könnyen telepíthetőnek kell lennie. Miután kiválasztotta a kívánt verziót, kattintson az elfogadás és telepítés gombra. A telepítés után megjelenik az Avira esernyő az asztalon. Az ikont a tálcán is megtalálja. A tálca ikonra kattintva megjelenik az alábbi kép. Innentől rákattinthat az Antivirus Pro szkennelési konzoljára, a rendszergyorsításra és a Phantom VPN-re. Ezen felül telepítheti a Böngésző biztonságát, a Scout böngészőt és a SafeSearch Plus szoftvert.

üzenet az Avira konzol számára

Az Antivirus Pro konzolon ellenőrizheti, hogy rendszere vírusmentes-e.

Beolvasó konzol az Avira számára

Mint láthatja, sokféle lehetősége van a szkennelésre. Ha megkapja az Internet Security Suite vagy a Total Security Suite szoftvert, akkor az eszköz nem épül be a fő konzolba. Ehelyett extra ikonok jelennek meg az asztalon, mert különálló alkalmazások.

Támogatási oldalról tudásbázist, e-mailt és telefonos támogatást kínálnak.

Rendszerhatás és antivírus teljesítmény

Két tényező, amelyek általában fontosak a víruskereső szoftverek keresésekor, az hatás és a teljesítmény. A rendszer hatása az AV szoftver által okozott késés mértéke a számítógépen. Az Avira jó munkát végez annak biztosításáért, hogy szoftverük zökkenőmentesen működjön. Az av-Test független tesztelő laboratórium szerint az Avira 100% -os teljesítménymutatóval rendelkezik. A szoftver az iparági átlagnál jobban teljesített az élő tesztek során.

Bár a sebesség tényező, szeretne egy víruskereső programot is, amely szintén megvéd téged. A valós tesztekben a korábban említett laboratórium megállapította, hogy az Avira átlagosan 98% -át blokkolta a fenyegetések. Ez jobb, mint az iparági átlag 97% -a. Ugyancsak nem találtak hamis pozitív eredményeket (a szoftvert, amelyet tévesen vírusként jelölnek meg), ha kedvezően összehasonlítják a három átlaggal. Ezek jó eredmények egy víruskereső program számára.

Avira gombVizsgálataink

A víruskereső szoftverek áttekintésekor a saját tesztjeinket is szeretnénk elvégezni. Ennek különféle módjai vannak. Tesztelheti a sebesség vagy a vírus érzékenységét. Néhány webhely rendelkezik ingyenes eszközökkel a víruskereső tesztelésére. Amikor megpróbáltuk letölteni a hamis vírusfájlokat, interaktív üzenetet kaptunk, amelyben jelezték, hogy probléma van. Ebben a képen eldöntheti, hogyan kívánja kezelni a fenyegetést.

Avira fenyegetés-felismerő képernyő

Egy másik teszt, amelyet szeretünk csinálni, egy hamis vírusdokumentum létrehozása és a számítógépre mentése. Amikor ezt a tesztet Avira segítségével hajtottuk végre, a fájl mentésétől az észleléséig kb. 10 másodperc késés történt. Ez ésszerű idő. Néhány AV-program azonnal megtalálja a fájlt, mások csak a beolvasás befejeztével találják meg a fájlt. Itt látható a hamis vírus felbukkanása, amelyet kapott.

Hamis vírus felpattanó Avira

Van egy dolog, amit felfedeztünk a tesztek során. Helyeztünk egy hamis vírusfájlt egy USB meghajtóra, és bedugtuk a számítógépbe. Nyilvánvaló, hogy a vírusokat nem vizsgálják meg automatikusan. Ezután az alapértelmezett beállításokkal gyors vizsgálatot végeztünk, és a fájlt nem fedezték fel. Ha ellenőrizni szeretné egy külső meghajtó biztonságát, akkor be kell néznie a szkennelési lehetőségekbe, és elvégeznie kell a meghajtó egyedi ellenőrzését. Bár teljes rendszeres vizsgálatot végezhet, az a fájloktól függően egy órát vagy többet is igénybe vehet. Természetesen, ha antivírus riasztást kap, amely hamis pozitívot mutat, akkor csak kattintson a részleteket tartalmazó négyzetre, és tudassa a szoftverrel.

Avira Antivirus Security for Android

Az Avira Antivirus lehetővé teszi eszközök csatlakoztatását az lopásgátló elsődleges fiókjához. Még akkor is, ha több eszköz támogatása van, a prémium verzió további 11,99 USD évente. Nézzük meg, hogyan kell telepíteni. Kezdje a Google Play Áruházba történő kereséssel, és keresse meg az Avira Antivirus Security szolgáltatást. Ezután érintse meg a telepítés gombot, majd a megnyitás gombot, amikor befejeződik.

Az Avira képernyők telepítése

Az alábbi képernyőn lehetősége van túrát készíteni. Célunkra kihagyjuk ezt a képernyőt, és később regisztrálunk. Innentől bekapcsolhatja a lopásgátló funkciót. Ez lehetővé teszi az eszköz kézi nyomon követését. Ha valaha ellopják a telefonját, ez hasznos eszköz lehet. Az is jó, ha gyermekeid vannak, és szeretné tudni, hogy vannak-e ott, ahol állítják. Ha megérinti a víruskereső ikont, a képernyő jobb oldalán látható képernyő lesz. Most átvizsgálhatja az eszközt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek vírusok. Ha bejelentkezik, élvezheti a mobil verzió összes funkcióját.

Avira Avira mobil

A középső képernyőn használható további funkciók: Avira SafeSearch, App Lock, Feketelista (nem kívánt hívások esetén), Adatvédelmi tanácsadó (annak megállapítása, hogy mely alkalmazások befolyásolhatják az Ön személyes adatait), Avira Optimizer, Identity Safeguard és Biztonságos böngészés (Pro verzió) csak). Az Avira Antivirus iOS verziója hasonló.

Végső gondolatok

Úgy találtuk, hogy az Avira Antivirus Pro mindenütt jó termék. Vizsgálataink gyorsan reagáltak a vírusokra, és ezeket az eredményeket támasztották alá a független laboratóriumi eredmények. Az Avira Antivirus Pro nem erőforrás-igényes, ezért még a régebbi számítógépeknek is használhatóaknak kell lenniük a szkennelés futtatásakor. A szkennelés során nem volt probléma a számítógép sebességével. Ne felejtse el ellenőrizni a csatlakoztatott külső meghajtókat, mert ezek nem kerülnek automatikus ellenőrzésre. Védje három számítógépet egyetlen licencgel.

Avira gomb

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me