Adblock PlusAz Adblock Plus egy böngésző kiterjesztés, amelyet 2006-ban Wladimir Palant hozott létre nyílt forrású projektként. Minden mobil és asztali böngésző számára elérhető, és célja a rosszindulatú programok elterjedésének megakadályozása és a bosszantó hirdetések blokkolása. 2011-ben Palant társával, Till Faida-val együtt létrehozta az Eyeo nevű anyavállalatot, hogy életképessé tegye az Adblock Plus jövőbeli fejlesztését. Áttekintésünkben megvizsgáljuk az Adblock Plus szolgáltatásait és a böngésző kiterjesztésének telepítését.

Noha az Adblock Plus erős lehet, önmagában nem blokkol semmit. Ehelyett szűrt listákat használ, amelyeket a felhasználó testreszabhat. Egyesek úgy döntnek, hogy saját listákat készítenek, de választhatják a követés vagy a rosszindulatú programok blokkolását is. Természetéből adódóan a blokkjegyzékek felhasználhatóak. Noha a hirdetésgátlók már egy ideje léteznek, az utóbbi néhány évben népszerűbbé váltak.

Adblock Plus finanszírozás

Ha az Adblock Plus ingyenes, akkor hogyan működik tovább a vállalkozás? A válasz az elfogadható hirdetések engedélyezése. Az Adblock Plus elfogadható hirdetési lista miatt felkeltette a figyelmet. Úgy döntnek, hogy nem blokkolják a kiválasztott vállalatok hirdetéseit. Az elmélet az, hogy nem minden hirdetés rossz, és sok weboldal támaszkodik rájuk a finanszírozás érdekében. 2009-ben az alkotók közös álláspontra jutottak a hirdetőkkel, hogy lehetővé tegyék egyes hirdetések megtekintését. Az Adblock Plus szigorú kritériumok alapján ellenőrzi, hogy a hirdetés bosszantó-e. Ha nem, akkor a hirdetés hozzáadható a fehérlistához. Bár néhányan kritizálták őket a politikáért, jövedelmük 30% -a ezen engedélyezési listákból származik. A kritika ellenére az összes engedélyező engedély 90% -át ingyenesen adják ki. Csak a főbb szervezeteknek kell fizetniük a ballista listáért. Felhasználóként lehetősége van az elfogadható hirdetések letiltására.

Adblock a Chrome-hoz

Az Adblock Plus for Chrome beszerzéséhez kattintson a menüre. Akkor menj ide További eszközök, akkor Extensions.

Az Adblock Plus telepítése

Most elviszik a Extensions képernyő.

minél több kiterjesztés

választ Szerezzen további kiterjesztéseket. A bal oldalon írja be az Adblock Plus elemet. Számos különböző lehetőséget fog látni itt, de meg szeretné választani a kiterjesztést, amely azt mondja Adblock Plus.

Adblock Plus kiterjesztés

Ügyeljen arra, hogy a megfelelő lehetőséget válassza. Van néhány különböző elem, amelyek közel állnak azonos névhez, de nem pontosan ugyanazok. Keresse meg az ABP stop jelét, és győződjön meg arról, hogy az Adblock Plus feliratot tartalmaz, és a bővítmények szakaszban található.

Az Adblock Plus használata a Chrome-ban

Most, hogy az Adblock Plus telepítve van, kattintson az ABP ikonra és válassza a lehetőséget Opciók.

Adblock lehetőségek

Itt láthatja az AdBlock Plus lehetőségeit. Ebben a szakaszban négy lap található. Lista szűrése, Saját szűrők hozzáadása, Engedélyezett listákhoz tartozó domainek és Általános.

Adblock Plus lehetőségekSzűrőlisták – Ennek a lapnak három mezője van. Az első két doboz az EasyList-re vonatkozó információkat tartalmazza. Annak ellenére, hogy ez egy harmadik fél listája, sok különböző hirdetésgátló által széles körben elfogadott. Ha van további listáid, amelyeket hozzáadni szeretne, itt megteheti. Az elfogadható hirdetések alapértelmezés szerint engedélyezve vannak, de könnyedén letilthatja őket a jelölőnégyzet bejelölésével.

Adja hozzá a saját szűrőit – Mint a fül mondja, felveheti saját szűrőit. Az Adblock Plus utasításokat és irányelveket nyújt a saját szűrő létrehozásához.

Engedélyezett listán szereplő domainek – Ha olyan domaint szeretne hozzáadni, amelyen nem gondolja, hogy hirdetéseit látja, akkor itt lép be a webhelyre. Mivel egyes webhelyek finanszírozásra támaszkodnak a hirdetésekre, ez lehetővé teszi, hogy támogassa őket. Mivel egyes webhelyeknek meg kell akadályozniuk a hirdetés-blokkolókat, a engedélyezőlista funkció lehetővé teszi a kívánt webhelyek kiválasztását.

Tábornok – Az Általános fül két funkcióval rendelkezik. Az elem blokkolása a jobb egérgombbal a menüelemnél, és Az Adblock Plus megjelenítése a fejlesztői eszközökben. A legtöbb ember ezeket a lehetőségeket egyedül hagyja.

Adblock Plus a Firefox számára

Az Adblock Plus beszerzéséhez látogasson el a www.adblockplus.org webhelyre, és kattintson a gombra Telepítés Firefoxhoz.

Adblock Plus

Ezután engedje meg a telepítést.

Engedélyezze az Adblocker Plus szoftvert Firefox számára

Most kattintson a telepítés gombra.

Adblock Plus kattintson a telepítésre

Ezután kap egy üzenetet, hogy az Adblock Plus sikeresen telepítve van.

Az Adblock Plus telepítve

Végül indítsa újra a böngészőt, és a jobb felső sarokban megjelenik az Adblock Plus ikon. Vessen egy pillantást a Chrome szakaszunkra, ahol a telepítési tippek találhatók.

Adblock Plus Androidra

Az Adblock Plus for Android letöltéséhez keresse fel a Google Play Áruházot, és keresse meg az Adblock Plus szoftvert. Az Adblock Browser for Android címkével látja el. Győződjön meg arról, hogy az Ön által választott terméket az Eyeo készítette. Fogadja el az engedélyeket, és kattintson a gombra Nyisd ki. Az alábbi 3. képernyőn kattintson a 3 függőleges pontra a jobb felső sarokban.

Az Adblock Plus Android első 3

Ezután lépjen a lista alján található beállításokra. Amint az alábbi képen látható, a Hirdetés blokkolása elemre kattintva konfigurálhatja az EasyList alkalmazást. Konfigurálhatja a fehérlistákat is, és dönthet úgy, hogy letiltja az elfogadható hirdetéseket.

Android Telepítse a második 3-at

A további blokkolási lehetőségek címsorában letilthatja a követést, hozzáadhat más szűrőlistát, engedélyezheti a közösségi média gombjait, és letilthatja a rosszindulatú programok domainjét.

Az Adblock Plus Android utolsó 3 képernyője

Mindaddig, amíg a címsor mellett van ABP stop jel, tudhatja, hogy az Adblock böngészőt használja.

Adblock Plus iPhone készülékhez & iPad

Az Adblock Plus legújabb verziója iPhone vagy iPad készülékre letölthető az iTunes alkalmazásboltból. Kompatibilis az iOS 9.0 vagy újabb verzióval. Adblock böngésző alkalmazással is rendelkeznek. A közelmúltbeli áttekintések rámutattak néhány kérdésre, ezért úgy döntöttünk, hogy várunk kipróbálni.

A legtöbb iOS-alkalmazáshoz hasonlóan az Adblock Plus bevezető képernyőkkel is rendelkezik. Néhány hátteret adnak az alkalmazás működéséről és beállításáról.

Adblock iOS bevezetése

Csak néhány Adlbock Plus beállítást lehet beállítani. Az első az, hogy engedélyezzen-e néhány nem behatoló hirdetést. Ezek az az elfogadható hirdetések (engedélyezett listán szereplő vállalatok), amelyeket az Eyeo engedélyezi. Ha le szeretné tiltani a hirdetéseket, akkor egyszerűen tiltsa le ezt a funkciót. Azt is engedélyezheti az egyes webhelyek listájára való felvételét, hogy a hirdetések megjelenhessenek velük.

Adblock elfogadható hirdetések

Azt is engedélyeznie kell az alkalmazás futtatását a Safari-ban. Ehhez koppintson a Beállítások – Safari – Tartalomblokkolók elemre.

Safari-tartalom blokkolók

Engedje be az Adblock Plus alkalmazást, majd indítsa el a Safari szoftvert, hogy láthassa az alkalmazást.

Miért érdemes használni az Adblock Plus alkalmazást??

Az Adblock Plus használatának számos előnye van annak versenytársaival szemben. A nyílt forráskódú szerkezet nagyon szép, mert lehetővé teszi a testreszabást. Nem gyűjtenek semmilyen adatot, és kifejezetten letilthatja a nyomon követést és a sok forrásból származó hirdetéseket. Az Adblock Plus nagyszerű eredményeket tartalmaz, több mint 300 millió letöltéssel. Ők voltak az első hirdetésgátlók a piacon, és az ipar úttörőjének gondoltak.

Következtetés

Összegezve a megállapításokat, az Adblock Plus jól működik és könnyen használható. Annak ellenére, hogy kissé megrontották a fehérjüket, ez a szolgáltatás le lehet tiltva, ha meg akarja változtatni. Tetszik, hogy az ABP továbbra is nyílt forrású és nagyon jól karbantartott. Nem javasoljuk, hogy hirdetésgátlót használjon az egyetlen védelmi vonalként. Ha azonban a hirdetések blokkolására, a követés leállítására és a jól ismert rosszindulatú webhelyek blokkolására kiterjesztést keres, akkor keresse meg ezt..

Látogasson el az Adblock Plus oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me