Avast Antivirus embléma Az Avast Software 1988-ban alakult, székhelye Prága. A vállalat elsődleges hangsúlya a felhasználók védelme minden veszély ellen. Az Avast legismertebb antivírus szoftveréről. A felhasználók vírusok és rosszindulatú programok elleni védelme mellett az Avast más biztonsággal kapcsolatos termékekkel is ágazik. Ezek közé tartozik a SecureLine VPN, az Avast jelszókezelő és a rendszer felgyorsítását segítő eszközök. Áttekintésünk az Avast Pro antivírusra összpontosít.

Az Avastnek három különböző verziója van, attól függően, amit keres. Ezek a Pro Antivirus, az Internet Security és a Premier. Ebben az áttekintésben összehasonlítjuk az Avast Antivirus mindhárom verzióját, és megtudjuk, melyik a legmegfelelőbb. Vizsgáljuk meg azok árstruktúráját is. Az alábbiakban bemutatott árak egy eszközre vonatkoznak, de hozzáadunk egy árazási táblázatot azok számára is, akik több készüléket szeretnének védeni.

Avast akció

Mint láthatja fent, az Avast Pro Antivirus évente 34,99 dollárba kerül. A szoftver megvédi a számítógépet vagy a Mac-et vírusok, rosszindulatú programok és más fenyegetések ellen. Évente további 5 dollárral hozzáadhat tűzfal- és spamvédelmet. Rendelkeznek egy Premier csomaggal, amely automatikusan frissíti a szoftvert, valamint egy fájl-aprító eszközzel további 15 dollárért évente..

Mi van, ha több eszközt meg akar védeni? Az Avast megérti, hogy érdemes megvédeni a családját. Erre válaszul kedvezményeket kínálnak több eszközre. Kedvezményeket kínálnak két és három éves tervekre is.

1 PC3 PCs5 PCs10 számítógép
1 év$ 34.99$ 49.99$ 84.99139,99 $
2 év$ 59.99$ 79.99$ 124,99$ 209,99
3 év$ 74.99$ 99.99$ 164,99279,99 $

Áttekintjük az alábbi kategóriákat, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában. A felülvizsgálat ebben a szakaszában szereplő eredményeink a Windows 10-en alapulnak, mivel ez a Windows operációs rendszer jelenlegi verziója. Az Avast rendelkezik verziókkal is Mac, Android és iOS operációs rendszerekhez, amelyekről később beszélünk.

Vírusvédelem

A vírusvédelem szinte mindig azonos módon működik a különböző vállalatok között. Mindegyikük kezdeti vizsgálatot végez, és az eredményeket egyezik az adatbázisukkal. Az Avast összes verziója jó tulajdonságokkal rendelkezik. Miután az Avast átvizsgálta és biztonságossá tette személyi számítógépét, folyamatosan frissíti a programot. Ha új rosszindulatú programot kap, feltöltheti azt az Avastba további kutatás céljából. E-maileket, mellékleteket és szélhámos weboldalakat is szkennel. Ütemezheti azt, hogy a helyi fájlokat a kívánt gyakorisággal ellenőrizze. Vegye figyelembe, hogy az Avast nem vizsgálja meg a fájlok online könyvtárait.

Az Avast megkérdőjelezhető böngésző-bővítményeket fog keresni. A gyenge jelszavakat, elavult szoftvereket, illesztőprogramokat, a kompatibilitási problémákat és a teljesítményproblémákat a szoftver figyeli. A teljesítményproblémák megoldására azonban készen áll az eladásra, hogy megtisztítsák eszközüket. Az Avast lekérdezi a kívánt meghajtót a jobb egérgombbal kattintva, beleértve a hüvelykujj-meghajtókat és a külső tárolót. Ez nem automatikusan ellenőrzi az USB-eszközöket, amikor először csatlakoztatják őket.

Látogassa meg az Avastot

Biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások

Az Avast Pro Antivirus funkciói három kategóriába sorolhatók.

Védelem:

 • Intelligens víruskereső – Az összes veszélyt felfedezi, beleértve a vírusokat, kémprogramokat, adathalász támadásokat, ransomware és rosszindulatú programokat.
 •  CyberCapture – Valós idejű védelem, amely ismeretlen fájlokat küld az Avast Labs-nak.
 • Az otthoni hálózat biztonsága – Megtudhatja otthoni hálózatának állapotát, és megmondja, ha a hálózat megfelelően van-e beállítva.
 • Intelligens szkennelés – Lehetőséget kínál arra, hogy egyetlen kattintással megvizsgálja az összes fenyegetést.
 • Sandbox – Ez a szolgáltatás nagyszerű, ha olyan fájlt kapott, amelyben nem biztos abban, hogy biztonságban van-e. A fájlt zárt környezetben fogja futtatni anélkül, hogy a számítógépének valódi kárt okozna.
 • A böngésző tisztítása – Volt valaha egy eszköztár a böngészés közben? Ez az eszköz megszabadul tőle.
 • Jelszókezelő – Biztonságosan kezeli az összes jelszavát, tehát csak egyet kell megjegyeznie.

Biztonságos fizetések:

 • SecureDNS – Biztosítja az online banki biztonságot.
 • SafeZone böngésző – Biztonságos böngésző beépített Avast segítségével.

Kényelem:

 • Terméken belüli támogatás – Ha problémái vannak az Avast szoftverrel, elérhető a támogatás.
 • Avast számla – Innentől kezdve kezelheti az összes licencet, fiókját, és megkeresheti az összes eszközt.

Az Internet Security verzióval két további funkciót kap. Ezek egy tűzfal és egy spam elleni védelem. A Premier verziónak még két funkciója van. Az Internet Security verzióval kapható kettővel együtt kap egy adatszerkezetet és egy automatikus szoftverfrissítőt.

Telepítés és támogatás

Az Avast használatának megkezdése egyszerű. Miután letöltötte a szoftvert, folytassa és telepítse. Miután minden elkészült, kattintson a jobb egérgombbal a menüsor Avast ikonjára (úgy néz ki, mint egy A betű narancssárga körben), és válassza az Open Avast felhasználói felületét. Az alábbiakban látható üzenet jelzi, hogy Ön védett.

Avast Antivirus konzol

Ezután folytassa és kattintson a gombra, amely azt mondja Futtassa a Smart Scan alkalmazást a fenyegetések keresésének megkezdése. Amint látja, elindul a vizsgálat, és elvégzi a teszteket.

Avast intelligens szkennelés

Attól függően, hogy hány fájlja van a számítógépen, a szkennelés eltarthat egy ideig. A kérdéshez vagy az üzembe helyezéshez nyújtott segítséghez az Avast terméken belüli támogatást kínál. Ön e-mailt is küldhet nekik, és 24 órán belül kapcsolatba lépnek Önnel.

Antivírus teljesítmény és rendszerhatások

Az antivírus szoftvereknél figyelembe veendő két tényező a teljesítmény és a hatás. A tesztek szempontjából az Avast ingyenes verziója meglehetősen lassú. Az Avast Pro Antivirus azonban jobb teljesítményszinttel rendelkezik. Úgy tűnik, hogy az aktív letapogatásnak nagyon kevés a hatása, összehasonlítva az iparág többi szereplőjével. Egy másik dolog, amelyet meg kell nézni, a téves pozitív eredmények száma. Számos független laboratórium igazolta, hogy az Avast nagyon kevés hamis pozitív eredményt tartalmaz. A valós világban az Avast csak 0,3% -os veszélyt mutat. A keresés szempontjából jónak találtuk azt. Azt állították, hogy az Avast Pro Antivirus egyes alkalmazásokat lassabban nyithat meg, mert beolvassa őket, de semmilyen sebességcsökkenést nem észleltünk.

Látogassa meg az Avastot

Vizsgálataink

Gondolkozott már azon azon, hogy az antivírus szoftver működik? Számos vállalat teszteket kínál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a munkája megfelelő-e. Néhányuk terhelési teszteket tesz, míg mások ellenőrzik, hogy a szoftver vírusokat észlel-e. Az Eicar.org számos tesztet tartalmaz, amelyek segítségével ellenőrizheti, hogy víruskereső szoftvere működik-e. Amikor elvégeztük a vírusvizsgálatokat az Avast használata közben, jó eredményeket kaptunk. Amint az a képen látható, Avast blokkolta a fenyegetést.

Az Avast fenyegetése blokkolva

Készítettünk egy hamis vírusláncot is egy szöveges fájlba, és elmentjük a számítógépre az antivírus tesztelésére. Ahogy vártuk, az Avast nem észlelte azonnal a vírust. Amint elvégeztük az aktív vizsgálatot, a víruskereső szoftver megtalálta. Az Avast nem mondta el, hogy melyik fájlt találta meg, de a szoftver azonnal eltávolította. Szeretnénk információkat látni az aktában.

Felület

Ha fel kívánja állítani a felületet egy aktív vizsgálat elvégzéséhez, kattintson a jobb gombbal a tálcán található Avast ikonra. Narancssárga kör lesz, stilizált kisbetűvel „A” betűvel. Kattintson a felső opcióra. Azt kell mondania, hogy az Open Avast felhasználói felület. Az alábbi képen láthatja a konzolt, amely az utolsó vizsgálat eredményét mutatja. Ha problémái vannak, kattintson az összes megoldása gombra.

Avast vizsgálat eredménye

Ezzel eljuthat az alább látható képernyőre. Most kattintson a kihagyás gombra. Amikor rákattintottunk az összes megoldására, semmi sem történt. Később azt találtuk, hogy az Avast már törölte a fájlt.

Az Avast vizsgálat kérdései

A második képernyő, amelyet látsz, az alábbiakban látható. Meg fogja mondani, hogy vannak-e hálózati problémái, és mi ezek.

Avast hálózati vizsgálat

A végső képernyő lehetőséget ad arra, hogy tisztítsa meg a teljesítmény kérdéseit. Ez az az eszköz, amelyet már korábban említettünk, amelyet megvásárolhat. A felületet nagyon könnyű használni, de szeretnénk, ha egy kicsit interaktív.

Avast Mobile Security for Android

Az Android verziója Avast Mobile Security. Ha integrált megoldást szeretne, akkor ez az Ön számára. Kezdjük azzal, hogy megmutatja, hogyan kell letölteni és telepíteni. Nyissa meg a Google Play Áruházot, és írja be az Avast Mobile Security elemet. Amikor megtalálta, kattintson a következő gombra Telepítés. Ezután kattintson a gombra Nyisd ki.

Avast mobil biztonsági telepítő képernyők

Most, hogy telepítve van, folytassa és kattintson a gombra Folytatni. A következő képernyőn az intelligens vizsgálat részeként átvizsgálhatja az eszközt fenyegetések ellen. A Boost gombra kattintva megállíthatja a futó feladatokat az eszköz teljesítményének növelése érdekében. Más gombok között van egy wifi szkenner, az alkalmazás dugója és az alkalmazás szekrénye.

Avast mobiltelepítés

Amint számíthatott volna, a szolgáltatások segítenek biztonságban tartani. Számos egyéb alkalmazás is telepíthető az Avast Mobile Security belsejéből. Amikor rákattint Vizsgálja be ezt az eszközt Az intelligens szkennelés címsorában láthatja, hogy az eszköz biztonságban van-e. Ha nem, akkor a rendszer kéri, hogy javítsa ki.

Végső gondolatok

Összességében azt találtuk, hogy az Avast Pro Antivirus jól működik a tesztelésünk során. Nagyon tetszett az a tény, hogy gyorsan megtalálta a létrehozott fájlt, és eltávolította azt. Jó lett volna látni az Avast fájlt törölve, de az összes rekord eltűnt. Az interfész nagyon könnyen használható és gondoskodik a problémák megoldásáról. Az is tetszik, hogy az Avast sokféle lehetőséget kínál különféle terveikkel. Javasoljuk az Avast, mert könnyen kezelhető felület és magas szintű védelme miatt. Az Avast Pro Antivirus programot érdemes megnézni.

Látogassa meg az Avastot

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me