Az Opera VPN Review 2018

Indítsuk el az Opera VPN áttekintését egy mögötte lévő norvég cég, az Opera Software ASA betekintésével. 1996-ban alapították, kifejlesztették az Opera böngészőt, amely az ötödik legszélesebb körű böngésző, piaci részesedésének körülbelül 2% -ával és több mint 350 millió hűséges felhasználóval. Építették ezt a felhasználói bázist azáltal, hogy olyan egyedi funkciókat kínálnak, amelyek más böngészőkben nem találhatók meg. Nemrégiben hozzáadtak egy ingyenes, korlátlan VPN szolgáltatást az Opera böngészőikhöz Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerekhez. Ezen kívül operációs rendszer VPN-alkalmazások is vannak az iOS és az Android számára.


Az Opera VPN Review 2017

Opera nélküli VPN szolgáltatás

Az Opera VPN szolgáltatást a SurfEasy VPN megvásárlásával biztosítják. Az ár megfelel az Opera böngésző szolgáltatásának, valamint az iOS és Android operációs rendszerekhez való alkalmazásának. Ez “ingyenes”, vagy igaz? Technikai szempontból az „ingyenes” VPN gondolata nem teljesen igaz, az alkalmazásokat hirdetés támogatja. Ezenkívül elfogadja a névtelenített adatok gyűjtését a VPN használatából. Ezt később a beszámolónkban fogjuk megvitatni, amikor átnézzük az Opera VPN által biztosított adatvédelmet és biztonságot.

Ingyenes VPN szolgáltatások

Az ingyenes Opera VPN szolgáltatás szolgáltatásai a következőket tartalmazzák:

 • Böngésző VPN-proxy – Ingyenes böngésző proxy VPN Windows, Mac OS X és Linux rendszerekhez.
 • kapcsolatok – Korlátlan számú eszközkapcsolat.
 • Mobil VPN alkalmazások – Ingyenes VPN-alkalmazások iOS és Android készülékekhez.
 • Korlátlan használat – Korlátlan VPN sávszélesség és használat.
 • Virtuális országok – Hozzáférés több mint 500 szerverhez 5 különböző országban.
 • Titkosítás – Az online adatok biztonságos titkosítása.
 • A cenzúra megkerülése – A helyi és regionális földrajzi korlátozások és tűzfalak megkerülésének képessége a közösségi média oldalainak eléréséhez és az online cenzúra megszüntetéséhez.
 • WiFi védelem – Biztosítson védelmet a harmadik felek behatolása ellen a kedvenc WiFi hotspotján.

Látogassa meg az Opera VPN-t

Hálózati és szerver helyek

Azon országok száma, amelyekben virtuális helyszíneket szerezhet az ingyenes Opera VPN hálózat használatához, kevés a legtöbb VPN szolgáltatáshoz képest. Szervereik vannak Kanadában, Németországban, Szingapúrban, az Egyesült Államokban és Hollandiában. Ez azt jelenti, hogy szolgáltatásaik hozzáférést biztosítanak Ázsia, Európa és Észak-Amerika helyszíneire.

Ennek ellenére több mint 500 szerverük van VPN-hálózatukban. A különböző böngészők helyeinek IP-tesztelése azt is jelzi, hogy több szerverhelyük volt az Egyesült Államokban. Végül: az Opera VPN szerverek nem engednek meg P2P forgalmat.

Opera VPN operatív joghatóság

Az Opera böngészőt és a márkanévet nemrégiben egy kínai befektetési csoport vásárolta meg, amely magában foglalta a Qihoo 360 internetes vírusvédelmi és biztonsági szolgáltatót. Ugyanakkor nyilvánvalóan nem vásárolták meg az Opera médiacsoportot, az Opera TV-t vagy az Opera VPN szolgáltatásokat. Úgy tűnik, hogy ezek továbbra is az eredeti norvég társaságnál maradnak.

Ennek ellenére néhány VPN-felhasználó kíváncsi, hogy a kínai férfiak miként férhetnek hozzá az Opera eredeti fejlesztõivel kötött üzleti megállapodásaikhoz, mivel ezt a megvizsgált cikkek nem teszik egyértelmûvé. Ezt tovább bonyolítja az a tény, hogy egyelőre mindkét entitás megosztja az Opera nevet, amíg az egyik át nem változik.

Az Opera VPN szolgáltatást a SurfEasy VPN torontói részlegein keresztül kezelik. Ez azt jelenti, hogy működési joghatósága Kanada, amely az öt szem (FVEY) tagja. Azok számára, akik nem ismerik azt, a FVEY egy hírszerző szövetség, amely Ausztráliából, Kanadából, Új-Zélandból, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból áll. Ez néhány felhasználó számára döntő tényező lehet.

Az Opera VPN szolgáltatás titoktartása

Először is, az Opera SurfEasy cég nem véglegesen naplózza az Opera VPN felhasználói adatait. Mivel azonban különféle tényezők befolyásolják az Opera böngésző VPN-jének és azok mobilalkalmazásainak adatvédelmét, ezeket külön-külön megvizsgáljuk.

A böngésző VPN adatvédelme

Először is, ahogy már említettük, a SurfEasy nem naplózott VPN szolgáltatás. Ezt az adatvédelmi politikájuk következő részében állítják.

A SurfEasy nem tárolja a felhasználó IP-címét, amikor csatlakozik a szolgáltatásunkhoz, ezért nem tudja azonosítani a felhasználókat, ha kiszolgálóink ​​IP-címét megadják. Ezenkívül a SurfEasy nem hozhat nyilvánosságra információkat azokról az alkalmazásokról, szolgáltatásokról vagy webhelyekről, amelyeket felhasználóink ​​fogyasztanak, miközben szolgáltatásainkhoz kapcsolódnak; mivel a SurfEasy nem tárolja ezeket az információkat.

Ez azonban a magánélet szempontjából nem teljes történet. Meg kell jegyezni, hogy néhány valós idejű működési adatot gyűjtenek a VPN használatáról. Az adatvédelmi politika ezt a következőképpen fogalmazza meg:

Ideiglenes használati adatok segítséget nyújtunk… Automatizált szabályokon alapuló forgalomkezelést végezünk szolgáltatásunk fenntartása és fejlesztése céljából. Ezen szabályok alkalmazása valósidejű elemzést igényelhet az interneten és az adatforgalomban, ideértve a rendeltetési webhelyeket vagy az IP-címeket, az eredeti IP-címeket. Ezen információkkal kapcsolatban azonban nem vezetnek naplót, mivel valós idejű folyamat.

A legtöbb esetben ez nem jelent problémát a felhasználók számára. Tekintettel azonban kanadai joghatóságukra és az adatvédelmi politikájuk következő kivonatára:

Személyes információkat gyűjthetünk és közölhetünk kormányzati hatóságokkal vagy ügynökségekkel, ideértve az Ön felhasználási adatait is,…..

Ne feledje, hogy Kanada a FVEY tagja, és ez problémát jelenthet néhány VPN-felhasználó számára. Védekezésükben ez szokatlan helyzet lenne, de az a tény, hogy ezeket a valós idejű adatokat összegyűjtik, azt jelenti, hogy könnyen tárolhatják átváltásukhoz, ha a kormány kényszeríti őket..

Konkrétan az Opera VPN böngésző felhasználói vonatkozásában a SurfEasy a következőket állítja:

A SurfEasy ügyfelek használhatnak alkalmazáson belüli elemzési technológiákat, mint például a Google Analytics, hogy javítsák és egyszerűsítsék az alkalmazást, a tervezést és a szolgáltatást. Az Opera Browser for Desktop VPN-hez létrehozunk egy előfizetői azonosítót (szekvenciális sorrendben generálva minden előfizető számára), amely lehetővé teszi számunkra, hogy kezeljük ezt a felhasználót a rendszerünkön. Ha a felhasználó törli a böngésző gyorsítótárát / előzményeit, akkor új generált előfizetői azonosítót kapnak.

Ennek célja annak biztosítása, hogy csak a névtelenített adatokat gyűjtsék a böngésző felhasználói. Ezeket az adatokat meg lehet osztani és / vagy eladni az Opera VPN adatvédelmi irányelvek megosztási záradékának megfelelően. Az Opera VPN alkalmazás felhasználói adatvédelmének megvitatásakor megvizsgáljuk az ezzel kapcsolatos adatvédelmi kérdéseket. Hagyjuk, hogy a felhasználó megvizsgálja ezeket az aggodalmakat, és megnézze, hogy az Opera VPN böngésző „ingyenes” ára túl magas-e vagy sem..

Az Opera VPN Mobile App adatvédelme

Beleegyezés az adatgyűjtéshez

Az Opera VPN mobilalkalmazások iOS és Android operációs rendszerhez történő használatához el kell fogadnia az adatvédelemre vonatkozó adatvédelmi irányelveiket. Pontosabban, a következőket állítják erre vonatkozóan.

Az Opera VPN által a Szolgáltatással összegyűjtött legtöbb személyes információt akkor állítják össze, amikor Ön igénybe veszi a Szolgáltatást. Ezért fontos, hogy megértse, hogy amikor a Szolgáltatást használja, az Opera VPN-nek hozzájárulását adja az Ön adatainak felhasználásához a jelen Adatvédelmi Szabályzat szerint.

Az összegyűjtött információk a következők mindegyikét vagy mindegyikét tartalmazhatják:

 • Személyes adatok, például a neve, e-mail címe, IP-címe dátummal és idővel;
 • Használati adatok, mint például a webcímek (de nem a weblapok tartalma) és az IP-címek helye;
 • Véletlenszerűen létrehozott azonosító, amelyet az Opera VPN használ az adatok anonimizálására más felhasználókkal;
 • nem személyes műszaki adatok, például az, aki gyártotta az eszközt, az eszköz hirdetési azonosítója, az eszköz típusa, böngésző típusa, a használt operációs rendszer, a képernyő felbontása, a mobilszolgáltató régiója és kódja, valamint egyéb műszaki használati adatok.
 • Egyéb információ, amelyet megosztanak az Opera-val a munkatársakkal való kapcsolattartás révén.

Mint láthatja, beleegyezik abba, hogy az Opera VPN-hez és azok társult vállalkozásainak, például a Google Analytics-hez sok anonimizált és személyes információt adja meg. Védekezésükben azt is kijelentik, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy személyes adatait semmilyen módon ne kössék vissza az anonimizált adatokhoz. Azt is megemlítik, hogy minden ésszerű biztonsági intézkedést minden felhasználó személyes adatainak védelme érdekében alkalmaznak.

Az Opera VPN adatvédelmi irányelveinek még néhány más része van, amelyek együttesen adatvédelmi problémákat vethetnek fel. Ezenkívül beleegyezik abba, hogy hagyja, hogy az Opera VPN egyesítse adatait más harmadik fél adataival és demográfiai adataival. Sőt, Ön beleegyezik abba, hogy lehetővé tegye számukra, hogy megosszák, eladják vagy terjesszék ezt a kombinált anonimizált adatot más érdekelt harmadik felek számára..

Adatvédelmi politikájuk ezen állításokat kifejezetten a következő részletekben tartalmazza:

Az Opera VPN egyesítheti a szolgáltatás használatával összegyűjtött információkat a demográfiai és egyéb információkkal, amelyeket harmadik féltől szolgáltatók gyűjt..

Az Opera VPN megoszthatja, eladhatja és / vagy terjesztheti névtelen felhasználási adatokat harmadik felekkel.

Az Internet tele van olyan cikkekkel, amelyek kiküszöbölik a névtelen adatok hibáit. Ezek az önálló cikkek azt is mutatják, hogy ha ezeket az anonim adatkészleteket összekapcsolják a demográfiai adatokkal és más harmadik fél adatbázisaival, akkor anonimitása veszélyben van. Valóban bebizonyosodott, hogy az ilyen kombinációk gyakran megkönnyítik a személyesebb információ visszaszerzését a használati szokásokkal.

Ez szemlélteti, hogy a bejelentkezési tilalom elve az esetekben csak az adatvédelmi történet része, amikor az online adatvédelemről van szó. Azt is szemlélteti a régi internetes mondást, hogy ha valami ingyenes, akkor lehet, hogy a kereskedelemben részesített árucikk. A SurfEasy és az Opera VPN védelmében úgy tűnik, hogy nyitottak minden összegyűjtött anonimizált információval és felhasználásukkal kapcsolatban. Mint mindig, azt javasoljuk, hogy olvassa el saját magának a SurfEasy és az Opera VPN adatvédelmi irányelveit, és döntse el, hogy elfogadható-e az Ön számára..

Opera VPN biztonság

Böngésző biztonsága

Úgy tűnik, hogy a böngésző VPN-adatai AES-256 algoritmus segítségével vannak titkosítva. Amellett, hogy a szokásos HTTPS biztonságot használja, kevés más részlet is ismert róla. Nem találtak információt a kézfogás rejtjeléről, a használt kulcsokról, vagy arról, hogy az előre titokban tartja-e.

Feltételezzük, hogy az OpenVPN-t használja, mint a SurfEasy megfelelőjét, de ezt nem lehetett ellenőrizni. Ez megnehezíti a böngésző Opera VPN szolgáltatás valódi biztonságának megjegyzését. Integrált Google nyilvános DNS-t használ, az Opera VPN-kiszolgálók proxyjú kéréseivel. A tesztelés során nem találtak WebRTC szivárgást.

Opera VPN biztonság iOS és Android alkalmazásokhoz

Az iOS-alkalmazásuk a beépített IPSec-t használja az AES-256 biztonságához. Android-alkalmazásuk OpenVPN-t használ. Nem tudtuk ellenőrizni az Android alkalmazás által használt pontos algoritmust, de feltételezzük, hogy ez szintén AES-256. Tekintettel ezekre az apróságokra, úgy tűnik, hogy a mobilalkalmazások jó titkosítást és biztonságot nyújtanak az Ön online adataihoz.

Opera VPN támogatás

Ezek nem az Opera VPN ingyenes szolgáltatásának elkötelezett támogatása. A támogatás az Opera fórumokon és a weboldalukon található kis GYIK-on keresztül érhető el. A könnyű telepítés és használat miatt ez a legtöbb felhasználó számára nem feltétlenül jelent problémát.

Látogassa meg az Opera VPN-t

Hands-On: Opera VPN 2017

Opera VPN böngésző Windows rendszerhez

Először le kell töltenie az Opera böngésző telepítőfájlját a Windows számítógépére vagy laptopjára. A letöltés után futtassa rendszergazdaként, hogy telepítse a Windows rendszerre. Ezután nyissa meg az Opera böngészőt.

Az Opera VPN Proxy engedélyezése

Először nyissa meg a menüt az Opera márka logójára kattintva (nagy piros piros). A megjelenő legördülő menüből válassza a „Beállítások” lehetőséget. A beállítások menü megjelenése után válassza az „Adatvédelem és biztonság” elemet.

Az Opera böngésző beállításai

Megnyitja az adatvédelmi és biztonsági oldalt. Kattintson a dobozra a VPN engedélyezéséhez a böngészőben.

Engedélyezze a VPN-t az Opera böngészőhöz

A Böngésző proxy használata

A VPN használata az Opera böngészőben nem lehet egyszerűbb. Miután engedélyezte a VPN szolgáltatást az Opera böngészőhöz, egy kék VPN jelvényt lát a böngésző kombinált keresési és címsorában. Kattintson a VPN jelvényre a fő irányítópult megnyitásához.

Az Opera böngésző VPN használata

Ez a műszerfal felület könnyen használható. A kapcsoló kiválasztásával be- és kikapcsolja a VPN szolgáltatást. A kijelzőn látható a hét napi sávszélességének grafikonja, valamint a havi teljes felhasználás. Ha kiválaszt egy pontot a vonalon, megjelenik az adott időre átvitt adatmennyiség. A virtuális helyek megváltoztatásához kattintson az aktuális szakaszra. Megjeleníti azon helyek listáját, amelyekhez csatlakozhat. Válassza ki az új tartózkodási helyét, ha az adott országban VPN-kiszolgálóra vált.

Hirdetések és követők blokkolása az Opera böngészőben

Egy másik biztonsági funkció, amelyet át szeretnénk nézni, a hirdetés és a nyomkövető blokkoló. Az alapbeállításokban engedélyezheti a hirdetés-blokkoló funkciót a VPN-proxyhoz hasonló eljárással. Miután engedélyezte a hirdetés-blokkolót, a keresési / címsáv jobb oldalán egy jelvényt (kék pajzs X-sel jelölve) látja el. A mellette levő szám az aktuális oldalon blokkolt hozzáadások számát jelzi. Ha rákattint erre a jelvényre, megnyílik az irányítópult, ahol láthatja, hogy hány hirdetés van blokkolva az idő múlásával. Emellett válthat a hirdetés blokkolás be- és kikapcsolásához, valamint a fogaskerék ikonra a böngésző alapbeállítások oldalának megnyitásához.

Hirdetések blokkolása az Opera böngészővel

Alul található egy link, amelyen az aktuális oldalon sebességtesztet lehet végrehajtani. Ez a teszt összehasonlítja az oldal megnyitásának idejét hirdetésekkel és hirdetések nélkül. A következő példa szemlélteti, hogy a hirdetés-blokkoló engedélyezése csökkentheti az oldalak betöltési idejét, ami élvezetesebbé teszi az Ön böngészését.

Oldalterhelési teszt

Az Opera böngésző VPN-proxyjának megbeszéléséből láthatjuk, hogy egyszerûen aktiválható és használható. Használata titkosítja az összes Opera böngésző forgalmat, és lehetővé teszi a virtuális hely megváltoztatását. Ez védi a böngésző forgalmát, és lehetővé teszi, hogy megkerülje a földrajzi korlátozásokat. A hirdetésgátló funkció használata javíthatja az online termelékenységet és biztonságot. Ez azonban nem védi az online adatokat a rendszeren futó más programoktól vagy böngészőktől.

Látogassa meg az Opera VPN-t

Az Opera VPN App for Android

Letöltés és telepítés

Az Opera VPN alkalmazás letöltése és telepítése Androidra egyszerű. Először indítsa el webhelyét a készüléken, és koppintson a Google Play áruház linkre. A boltban történő letöltés megkezdéséhez érintse meg a „Telepítés” gombot. A befejezés után válassza az „Open” gombot az alkalmazás első indításához, és megnyílik az üdvözlő képernyő. Megjegyezzük, hogy az Opera VPN márka egy viking vörös sisak, nem pedig a hagyományos piros O.

Az Opera VPN Android App telepítése

Az „Indulás” gombra kattintva megnyílik egy rövid diavetítés, amelyen Olaf the Viking látható, az alkalmazás kabalája, amely elmagyarázza az Opera VPN előnyeit. A diavetítés közben görgethet, vagy ki is hagyhatja. Tiéd a választás.

Az Opera VPN jellemzői Olaf Diavetítés

Amint a diavetítés befejeződik, engedélyeznie kell az alkalmazás számára az Opera VPN-szolgáltatás létrehozását Android-eszközén. Ezután az alkalmazás irányítópultja megnyílik. Mielőtt csatlakoznánk az Opera VPN hálózathoz, vizsgáljuk meg az alkalmazás beállításait és néhány egyéb funkcióját.

Android VPN beállítások

A „Beállítások” képernyő az alkalmazás főmenüjével érhető el, amelyet az irányítópult jobb felső sarkában lévő menüikon (három vízszintes vonal) megérintésével lehet megnyitni. Az alkalmazásnak csak két beállítása van:

 • Kényszerítse az Opera VPN-t a futtatás folytatására – Ez lehetővé teszi az alkalmazás futtatását, ha a rendszer bezárja a háttérben.
 • Az újraindítás után kapcsolja be az Opera VPN-t – Ennek a váltásnak a bekapcsolásakor az Opera VPN alkalmazás automatikusan elindul. Egyébként alapértelmezés szerint az utolsó állapotba kerül, akár be, akár ki.

Az Opera VPN Android App beállításai

Vessen egy pillantást az Opera VPN for Android egyedülálló tulajdonságaira: WiFi biztonsági tesztelés és az internetes hirdetéseket és nyomkövetőket blokkoló gondnok.

A WiFi biztonságának tesztelése

A fő műszerfal második lapjára görgetve megnyílik a WiFi biztonsági teszt képernyő. Ez a képernyő megjeleníti az aktuális WiFi-kapcsolatot. A „WiFi biztonság tesztelése” gomb megnyomásával biztonsági pontot kap. A biztonsági pontszám képernyőn lefelé görgetve megjelenik az öt tényező, amelyen ez a pontszám alapul:

 • A hálózat típusa – magán vagy állami.
 • Biztonsági szint – a hálózati jelszó erőssége (magas vagy alacsony).
 • IP-cím – kitett vagy rejtett
 • WiFi-szippantás – a szippantók veszélye vagy biztonságos.
 • A hálózati rendszergazda figyelése – veszélyeztetett vagy biztonságos.

A nyíl megérintésével további információt szerezhet róla. Ez a képernyő a WiFi hálózat átfogó diagnosztikáját is tartalmazza. A Vissza gomb lenyomásával vagy a hátra mutató nyíl megérintésével elmentheti a jelenlegi WiFi hálózati biztonsági pontot, és visszatérhet a teszt fő képernyőjére.

A WiFI tesztelése az Opera VPN Android App segítségével

Az őrző

A fő műszerfal harmadik fülére görgetve megnyílik a Guardian képernyő. Az „A Guardian aktiválása” gomb megérintésével elindul a hirdetés és az Internet tracker blokkoló. Az is – amint alig egy perc alatt látni fogjuk – automatikusan bekapcsolja a VPN-t. A középső képernyőn az őr látható néhány webhely felkeresése után. Megmutatja a ma blokkolt webhelyek számát. Ha információt szeretne az idővel blokkolt webhelyek számáról, érintse meg a „További statisztika” gombot. Itt található egy link a Guardian funkció kikapcsolásához.

Opera VPN az Android Guardian számára

Az Android App használata

Gördítéssel vissza a fő műszerfalra, láthatja, hogy a VPN most csatlakozik az Egyesült Államokhoz. Lefelé görgetve azt is észreveszi, hogy a WiFi most védett és a Guardian aktív. Az Összehasonlítás gomb megérintésével összehasonlíthatja a WiFi biztonságot a VPN-kapcsolattal és anélkül. Ha újra kiválasztja ezt a képernyőt, frissül a fő műszerfal információi. A fő irányítópultra való visszatekerés azt mutatja, hogy védelem alatt állunk, a WiFi biztonsági pontszámunk az Opera VPN szolgáltatáshoz való csatlakozás előtt és után, valamint a letiltott nyomkövetők száma.

Az Android Opera VPN alkalmazás használata

Most nézzük meg, milyen egyszerű helyszínt megváltoztatni az alkalmazásban. Térjen vissza a műszerfal képernyő tetejére és érintse meg a „Régió módosítása” gombot. Megjeleníti a választható helyek listáját. Válassza ki Kanadát, ha megérinti. Ehhez minden van. Az alkalmazás automatikusan áthelyezi virtuális tartózkodási helyét Kanadába. Most, hogy alaposan megvizsgáltuk az alkalmazást, hagyjuk szét a VPN-t. Ennek kapcsolója a főmenü képernyő tetején található.

Virtuális helyek megváltoztatása az Opera VPN Android App segítségével

Látogassa meg az Opera VPN-t

Opera VPN sebesség tesztek

Böngészőteljesítmény-teszt

Az Opera VPN proxy sebesség-teszt eredményei a böngészőben azt mutatják, hogy bár a sebesség bizonyos mértékben csökken, ez nagyon kicsi. Valójában a 29,64 Mbps-ról 27,12 Mbps-re eső csepp csak körülbelül 8,5% -ot jelent. Ezért azt javasoljuk, hogy ha lelkes Opera böngésző, akkor a legtöbb esetben engedélyeznie kell a VPN-t az Internet-forgalom biztonságához..

Opera VPN sebesség-teszt a böngészőben

Android Speed ​​Test

Az Android teljesítményteszt eredményei azt mutatják, hogy ez okozta a csatlakozási sebesség jelentős veszteségét. Bár a 14,45 Mbit / s sebesség még mindig elég gyors a legtöbb online házimunkához, beleértve a streaming médiát. A csatlakozási sebesség csökkenése valószínűleg több tényezőnek tudható be. Ezek közül az első a mobil forgalom titkosítása. A másik valószínűleg a VPN-kiszolgáló túlzott terhelése miatt. Ezt támasztja alá az a további tény, hogy néha nem tudtunk csatlakozni a választott helyünkhöz, és el kellett fogadnunk egy másik helyet, vagy várnunk kellett, és megpróbáltam újracsatlakozni később.

Opera VPN Android App Speed ​​Test

Az eredmények azt mutatták, hogy az Opera VPN szolgáltatás használata Android telefonunkon lelassította a letöltési sebességet 27,50 Mbs-ről 14,45 Mbps-ra. Ez az Egyesült Államok szervereinél 47% -kal több csökkenést jelent. Mivel ez a sebesség továbbra is elegendő a legtöbb alkalmazáshoz és biztosítja az Ön biztonságát ismeretlen WiFis esetén, azt javasoljuk, hogy mindig csatlakozzon az Opera VPN segítségével, ha ez az Ön által választott szolgáltatás. Mint mindig, ezek az eredmények a helyi ISP sebességétől függően változhatnak, ezért saját magának kell tesztelnie a szolgáltatást.

Kiegészítés: 2017. augusztus 15

Az Opera VPN bemutatta iOS-alkalmazásuk 2.0-s verzióját és az első ingyenes VPN-szolgáltatás bevételszerzési kísérletét. Az új Opera VPN Gold fiók a következő előnyökkel rendelkezik:

 • Tracker blokkoló – Megakadályozhatja a hirdetőket az online mozgások nyomon követésében. (ez már nem szerepel az ingyenes Opera VPN-ben az iOS alkalmazás számára).
 • Gyorsabb sebesség – A fizetett felhasználók rangsorolására szolgáló kiszolgálók.
 • Hozzáférés 10 helyszínhez – Kanada, az Egyesült Államok, Hollandia, Németország, Szingapúr, Spanyolország, Egyesült Királyság, Ausztrália, Franciaország és Olaszország.
 • Dedikált ügyfélszolgálat – Ha bármilyen kérdése van, írjon e-mailt.

Az arany előfizetés 7 napos ingyenes próbaverziót tartalmaz, minden arany funkcióval és korlátlan sávszélességgel. A fizetett szolgáltatás költsége évente 29,99 USD, és a próbaidőszak végén megváltozik. A befizetéseket az iTunes-fiókjára terhelik a vásárlás megerősítése után.

Ez az első ingyenes szolgáltatás, amelyet az Opera VPN megpróbál bevételszerzésre, de tekintettel a közelmúltbeli bejelentésre, amely befejezi a Max Android alkalmazást, lehet, hogy nem az utolsó. A Max és az Opera VPN Android alkalmazások nem futtathatók ugyanazon az eszközön. Csak az idő fogja felfedni jövőbeli terveiket.

Az Opera VPN áttekintése: Következtetés

Az Opera majdnem 20 éve működik. Székhelyük Oslo, Norvégia. A SurfEasy, amely az Opera VPN szolgáltatásáért felelős, a kanadai Torontóban található, szigorú internetes adatvédelmi törvényekkel. Az elmúlt évben az Opera bevezette az ingyenes VPN-t böngészőjébe. Fejlesztették ki az Opera VPN alkalmazásokat is iOS és Android rendszerekhez. Céljuk, hogy bárkinek hozzáférést biztosítson megfizethető, biztonságos, magán és cenzúrázatlan internethez bárhonnan. Kis szerverhálózattal rendelkeznek öt különböző országban. A nemrégiben bevezetett fizetős szolgáltatás 10 szerverhelyet tartalmaz.

Az Opera VPN az AES-256 adattitkosítást használja böngészőjének VPN-forgalmához. IOS-alkalmazásuk az IPSec-t használja a biztonságért, az Android-alkalmazás pedig az OpenVPN-t. Az alkalmazásukba beépített nyomkövető blokkolók is vannak. Az összes egyedi szoftvert könnyű telepíteni és használni. Hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentve az Opera VPN tanulási görbéjét. Ingyenes szoftverüket fórumokon és egy kis GYIK-en keresztül támogatják. Nemrégiben fizetett szolgáltatást vezettek be iOS-alkalmazásukhoz.

Ami a legjobban tetszett a szolgáltatásban:

 • Ingyenes VPN-t integráltak az Opera böngészőbe Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerekhez.
 • Az Opera VPN ingyenes mobil alkalmazásokkal rendelkezik iOS és Android eszközökhöz.
 • Integrált tracker blokkoló szoftvert tartalmaznak az egyedi szoftverekbe.

Ötletek a szolgáltatás fejlesztéséhez:

 • Támogatást nyújt e-mailben.
 • Gyűjtsön kevésbé anonimizált VPN-használati adatokat.
 • Adjon hozzá további helyeket.

Úgy gondoljuk, hogy az Opera VPN szolgáltatás jelenlegi állapotában jobban megfelel azoknak, akik nem igényelnek kiemelkedõ biztonságot, vagy csak alkalmanként kell VPN-t használniuk. Ezek azonban egy nagyon új szolgáltatás. Növekszik és bővül, így továbbra is figyelemmel kísérjük a szolgáltatást a jövőbeni fejlesztéseknél.

Látogassa meg az Opera VPN-t

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map