Kezdjük ezt az áttekintést a BolehVPN társaság történetének áttekintésével. A BolehVPN egy malajziai VPN-szolgáltatás, amelyet 2007-ben indítottak el annak érdekében, hogy megkerüljék a helyi internetszolgáltatók blokkolását és a tartalom gátlását. Annak ellenére, hogy kisebbek, mint néhány szolgáltató, ők az ázsiai VPN-piac egyik fő szereplőjévé váltak, mivel hitték az ingyenes internetben, teljes anonimitási elkötelezettségüket és személyre szabott ügyfélszolgálatukat. Ez a hit vezetett a naplózás nélküli politikájukhoz és a P2P nyílt támogatásához. Ezenkívül ez a hit táplálta a magánélet fokozását és a cenzúrát legyőző technológiák fejlődését is, amelyek előtérbe helyezték őket a VPN nemzetközi piacán.

BolehVPN áttekintés

Árképzés és különleges ajánlatok

Amint ez az áttekintés azt mutatja, a BolehVPN leegyszerűsíti árképzését azáltal, hogy VPN-jét egyetlen csomagként kínálja. Amikor fizetős előfizetésre jelentkezik, az előfizetés magában foglalja az összes szerverükhöz, különféle szolgáltatásokhoz vagy protokollokhoz való hozzáférést, valamint a hálózatukhoz való korlátlan hozzáférést. Ez azt jelenti, hogy a sávszélességet nem korlátozza. Ezenkívül a BolehVPN a tagoknak két egyidejű bejelentkezést és extra L2TP bejelentkezést biztosít egyetlen fizetett számlával. Ez otthon védelmet nyújt, ugyanakkor ugyanolyan védelmet nyújt utazáskor.

BolehVPN árképzés

7 napos próbafiókot kínálnak 3,70 dollárért, amelyet a szolgáltatás kipróbálásához és az Ön igényeinek való megfeleléshez használnak. Az alapvető 30 napos terv 9,99 dollárért értékesítik, és tömeges vásárlásokra kínálnak kedvezményeket. Ez azt jelenti, hogy 60 napos tervet kaphat 16,99 USD-ért, 180 napos tervet 44,99-ra és 365 napos tervet 79,99 USD-ra. Élvezze a BolehVPN-t épp most Havonta 6,50 USD ami olyan, mintha négy hónapot ingyen kapnánk.

A BolehVPN a fizetési lehetőségek széles körét támogatja. Támogatják a Paypal, hitel- és betéti kártyákat, online banki szolgáltatásokat és a BitCoint (a Coinbase-en keresztül), valamint a DogeCoin-ot és a DarkCoint a CoinPayments-en keresztül. Számos előre fizetett hitelkártyát is támogatnak. A malajziai ügyfelek bankkártyát használhatnak (online és ATM készpénzbetétek). A hitelkártyákat, bankkártyákat és az online banki szolgáltatásokat a MolPay vagy a NetBuilder kezeli. Csak előfizetésre van szükségük érvényes e-mail címre és fizetési átjáróra. A Bitcoin vagy előre fizetett kártyákkal történő fizetés lehetővé teszi a teljes fizetés névtelenségét.

Kockázatmentes próbaidőszak

A BolehVPN két különböző próbaverzióval rendelkezik: egy napos ingyenes próbaverzió és egy 7 napos, nem kötelező fizetési próba előfizetés. Az egynapos ingyenes útvonal jóváhagyásának kéréséhez e-mailt kell küldenie a VPN-felhasználás rövid ismertetésével az értékesítési osztályra. Azt javaslom azonban, hogy iratkozzon fel a 7 napos, kötelezettség nélküli próbatervre, ha valóban ki akarja értékelni szolgáltatásaik valódi teljesítményét..

A próbacsomagok általában nem térítik vissza, kivéve, ha a VPN nem használható ott, ahol van. Visszatérítés érhető el legalább 30 napos előfizetések esetén a szolgáltatás első 14 napjában. A visszatérítésnek azonban technikai problémáknak kell lennie, amelyeket a támogató személyzet nem tudott megfelelő időben megoldani az Ön megelégedésére, és megállapították, hogy ez valódi visszatérítési igény. Nem technikai jellegű kérdésekre nem jár visszatérítés. Következésképpen a BolehVPN azt ajánlja, hogy használja ki valamelyik próbaüzletünket annak meghatározására, hogy elégedett-ea VPN-k teljesítményével, mielőtt feliratkozna valamelyik hosszabb távú tervükre.

Látogasson el a BolehVPN oldalra

BolehVPN hálózati és szerver helyek

A méret a BolehVPN lehet, hogy nem rendelkezik a legnagyobb hálózattal. Ennek ellenére kiváló hírnévre tettek szert a VPN-térben, létrehozva egy olyan ügyfél-központú VPN-szolgáltatást, amely megóvja tagjainak magánéletét, segíti őket a cenzúra leküzdésében, és biztonságos környezetet biztosít számukra az anonim internetes szörfözéshez..

CountriesServersProtocols
1550OpenVPN és L2TP

A BolehVPN szerverei vannak a következő országokban:

Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hongkong, Olaszország, Japán, Luxemburg, Malajzia, Hollandia, Szingapúr, Svédország, Svájc, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A BolehVPN valóban korlátlan adatfelhasználást biztosít minden tagja számára a teljes hálózaton keresztül. Ez egy bónusz azok számára, akik utaznak, vagy azok számára, akik hozzáférni szeretnének a földrajzilag korlátozott streaming media tartalomhoz. Ezenkívül átvették a P2P-t, és még támogatást is optimalizáltak. Esettől függően, a VPN segíti az ISP fojtását és a P2P / torrent tevékenység forgalmának kialakítását az adatcsomagok módosításával és az adatforgalom álcázásával, hogy az internetszolgáltatók nehezebben azonosítsák azt..

Adatvédelem és biztonság

A naplózási politika nagyon fontos sok ember számára, akik VPN-t keresnek. A BolehVPN egyértelművé teszi, hogy nincs naplózási politikájuk. Ez az információ közvetlenül a saját weboldalukról származik, a magánélettel kapcsolatos GYIK-ban:

Nem, nem vezetünk naplókat. Malajziai társaság vagyunk, amelyre nem vonatkoznak semmiféle kötelező adatmegőrzési törvény. Mivel nem vezetünk naplókat, nincs sok információ, amelyet meg lehet osztani még kérésre is.

… A fizetési módtól függően csak érvényes e-mail címre van szükség. A kapott személyes adatokat csak a megrendelés kitöltésére használjuk fel. Nem fogjuk eladni vagy továbbadni az Ön adatait senkinek.

Nem figyeljük ügyfeleink forgalmát, és szívesen megosztjuk az ügyfelek adatait.

Ez a három állítás szemlélteti a BolehVPN teljes elkötelezettségét a személyes és internetes magánéletével szemben. A végső lehetőségként azonban ideiglenesen bekapcsolnak naplókat, hogy azonosítsák szolgáltatásaikkal való visszaéléseket (DoS vagy spam), azonosítsák és megszüntessék a jogsértő felhasználót, és töröljék a naplókat. Azt mondják, hogy ez csak néhány alkalommal történt szolgálati éveikben, és ez szükséges szolgálatuk integritásának fenntartásához.

VPN-jeik robosztus OpenVPN keretet használnak, hogy jobb biztonságot és kompatibilitást biztosítsanak számos platformon keresztül. L2TP támogatással rendelkezik azok számára is, akiknek az eszközei nem rendelkeznek natív OpenVPN támogatással. Ezeknek a protokolloknak elegendőnek kell lenniük az átlagos VPN-felhasználók igényeihez. Nem támogatják a PPTP-t, mert nem érzik úgy, hogy biztonságos.

Látogasson el a BolehVPN oldalra

Gyakorlati tesztelés

A BolehVPN egyedi szoftvert kínál Windows, Mac és Android készülékekhez. Windows és Mac klienseik egyetlen kattintással települnek, és egyszerűsített grafikus felhasználói felülettel rendelkeznek. A műszaki részleteket sokkal automatikusan a szoftver kezeli, tehát a BolehVPN-GUI használatához nincs szükség műszaki ismeretekre. Néhány egyszerű kattintás, és csatlakozik, és használja a szolgáltatást. Nekik van egy egyedi Android alkalmazásuk is. Útmutatást nyújtanak az Ön számára, miközben letöltik és konfigurálják az OpenVPN Connect alkalmazást az OpenVPN Technologies, Inc. alkalmazásból az iOS-eszközök számára a szolgáltatás igénybevételéhez. Ezenkívül lépésről lépésre bemutatott útmutatót nyújtanak az OpenVPN kézi konfigurálásához Linuxon, Sabai Technology Routers, Asus-WRT Merlin útválasztók (RT-N66, AC66, AC56, AC68) és DD-WRT útválasztókon. Útmutatók vannak az L2TP / IPSec VPN konfigurálásához Windows, Mac, iOS és Android eszközökre is.

Csatlakozás a Windows klienssel

Vessen egy pillantást a BolehVPN Windows kliensre. Az ügyfél első indításakor megjelenik a bejelentkezési képernyő, ahol megadja azokat a hitelesítő adatokat, amelyeket előfizetett. Az ügyfél képernyői megmutatják a kapcsolat állapotát, az aktuális kapcsolat feltöltési és letöltési sebességét, valamint a megosztani kívánt szociális ikonokat. A szokásos Windows minimalizálás és bezárás gombok mellett az ügyfél képernyőjén egy extra pajzs ikon is található, amely kérdőjelet tartalmaz. Az ikonra kattintva megnyílik a BolehVPN ügyfélszolgálati oldal, ahol megnyithatja a jegyeket és ellenőrizheti az aktuális jegyek állapotát. A bejelentkezés után megjelenik az alábbiakhoz hasonló képernyő. A képernyő gyors áttekintése azt mutatja, hogy öt lapja van: Műszerfal, VPN napló, Beállítások, Proxybeállítások és Szolgáltatási állapot. Az Irányítópult fület alapértelmezés szerint választja ki.

BolehVPN-ablakok1

A műszerfal (fent látható) négy részre oszlik:

 • Kapcsolat
  • Lehetővé teszi a Protokoll (OpenVPN vagy L2TP) kiválasztását
  • Lehetővé teszi a kiszolgáló és a kiszolgáló kiválasztását a kapcsolathoz
  • Lehetővé teszi a kiszolgáló csatlakozását vagy leválasztását
  • Gombokkal rendelkezik az ügyfélszolgálati oldal és a GYIK oldal megnyitásához a BolehVPN webhelyen.
 • Statisztika
  • Megmutatja az átvitt (feltöltési és letöltési) adatokat a mai és a hónapra vonatkozóan
  • Visszaállíthatja a statisztikákat
 • A jelenlegi munkamenet részletei
  • Megmutatja a nyilvános IP-címet és a jelenlegi kapcsolatkiszolgáló IP-címét
  • Megmutatja a jelenlegi kapcsolat országát
  • Megmutatja az aktuális munkamenethez továbbított (feltöltési és letöltési) adatokat
 • Fiók részletei – Megmutatja a jelenlegi fiók felhasználónevét és lejárati dátumát

Ha a kapcsolat alatt lévő legördülő listából választ egy szervert, észreveszi, hogy hat konfigurációs típus nevezi őket. Fontos megérteni ezeket a konfigurációkat, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a BolehVPN szolgáltatást. Itt található a konfigurációs típusok listája, rövid leírással, valamint az egyes előnyeik és hátrányaik áttekintése.

BolehVPN kapcsolat konfigurációk

 1. TCP szerver – Ezt használják a vállalati / egyetemi tűzfalak megkerülésére. Ezt más konfigurációs típusokkal kombinálják.
 2. proxyszerveres – Ez a konfiguráció a legjobb a biztonságos forgalom átirányításához, de ehhez a SOCKS proxyk beállításához szükség van, így több fölött van.
  • Előnyök
   1. Nem lassítja a forgalmat, és nem megy keresztül a VPN-en, mint a játék és az általános internetes szörfözés.
   2. Használható jól ápolt P2P-hez.
   3. Megfelelően konfigurálva nem hagyja kitéve, ha a VPN leesik.
  • Hátrányok
   1. Proxytámogatás szükséges a VPN-en keresztülmenni kívánt programhoz.
   2. Nem teljesen csatlakoztatható és tűzfallal tűnik fel.
   3. Nem nyújt teljes adatvédelmet.
 3. Teljesen irányítva – Az összes internetes forgalom titkosítva és alagútban van a VPN-en keresztül (az általános all inclusive VPN szolgáltatás).
  • Előnyök
   1. Magas szintű adatvédelmet és biztonságot nyújt.
   2. A csatlakoztatás után nincs szükség további beállításokra.
   3. Jól működik a gyenge vetésű nyomkövetővel.
  • Hátrányok
   1. Ez lelassítja az összes internetes forgalmat.
 4. xCloak – Ez lezárja a forgalmat a VPN használatának elrejtésére. Ez elsősorban a szigorú internetes tűzfalak megkerülésére szolgált olyan országokban, mint Kína és Irán.
 5. BolehGeo – Ez olyan webhelyek streamingéhez / eléréséhez használható, amely VPN használata nélkül az Egyesült Államok címére korlátozódik.
  • Pro – Nincs lelassulás, mivel a forgalom nincs titkosítva.
  • Con – Jelenleg csak néhány csatornát támogat (Hulu, Netflix, Hulu Plus, HBO GO, Pandora, Fox, Crunchyroll, CBS, Youtube)
 6. Szörf / Streaming – Ugyanaz, mint a BolehGeo, de több helyen és titkosítva

A második fül a VPN napló, és elsősorban a BolehVPN ügyfélszolgálatának felhasználói kapcsolataival kapcsolatos problémák elhárítására szolgál. Az alább látható harmadik lap a beállítások. Három részre oszlik: Alkalmazásbeállítások, Konfigurációkezelés és Alkalmazásfrissítés.

BolehVPN Windows2

Az alkalmazások beállítása szakasz lehetővé teszi a saját beállítások megadását:

 • Elrejtés a sikeres kapcsolatnál – Ez elrejti az ikont, ha a VPN szolgáltatás csatlakozik.
 • Csatlakozás a rendszerindítóhoz – A VPN-szolgáltatás indulásakor automatikusan csatlakozzon a szolgáltatáshoz.
 • Nincs hang – Kapcsolja ki a hangot az ügyfélen.
 • A zárolás engedélyezése – A BolehVPN támogatása szerint ez egy „jobb megszakító kapcsoló”, amely letiltja az alapértelmezett útvonalat, és minden forgalmat (akár LAN-t is) kiiktat a VPN-en keresztül. Ez mindaddig fennáll, amíg a BolehVPN kliensben nem sikerül manuálisan elérni a leválasztást.
 • Futtatás a rendszer indításakor – Futtassa az ügyfelet a rendszer indításakor.
 • Automatikus újracsatlakozás – Ha a VPN leesik, automatikusan csatlakozzon újra.
 • Engedélyezze a DNS szivárgás elleni védelmet – Ezt arra használják, hogy megvédjék a nyilvános IP-expozíciót a magánélet védelme érdekében.

A Konfiguráció kezelése szakasz lehetővé teszi a VPN-kiszolgáló konfigurációjának kiválasztását, amelyet a rendszerindításkor betölteni kíván, beállíthatja, amikor frissíteni kívánja, és manuálisan frissítheti. Az utolsó szakasz lehetővé teszi az ügyfélfrissítések ellenőrzését, a felhasználók megváltoztatását és a beállítások mentését.

A negyedik fül a proxybeállítások fül, amelyet akkor kell beállítania, ha egy proxykonfigurációval rendelkező kiszolgálót választ, hogy a VPN-alagúton keresztül specifikus forgalmat töltsön le. Ez lehetővé teszi a következők kiválasztását:

 • Jegyzőkönyv – Az opciók között nincs proxy, HTTP vagy SOCKS.
  • Ha a proxy típusa HTTP vagy SOCKS, akkor adja meg a proxy címét és a portszámot.
 • Azonosítás szükséges – Váltás vagy bekapcsolás.
  • Ha hitelesítés szükséges, akkor írja be a felhasználónevet és a jelszót
 • Mentse a proxybeállításokat

A szolgáltatás állapota lapon ellenőrizheti a hálózat összes szerverének állapotát. Pontosabban ellenőrizheti az egyes kiszolgálók ping-válaszidejét és a csomagvesztési arányt.

Látogasson el a BolehVPN oldalra

Lépjen kapcsolatba a Mac VPN klienssel

A Windows szoftverek mellett a BolehVPN rendelkezik egy egyedi Mac klienssel is, amely VPN-kiszolgálóikhoz kapcsolódik, és a konfigurációs fájlokat automatikusan letölti. Nagyjából ugyanazzal a funkcióval rendelkezik, mint a Windows kliens.

BolehVPN Mac kliens

Csak a Mac OS X Leopard (10.6.0) és újabb verziók esetén fog működni. Ha az OS X Leopard (10.5.0) vagy újabb verziót használja, akkor a Tunnelblick útmutatóját használnia kell egy titkosított kapcsolat létrehozásához a rendszer és a szervereik között, és manuálisan kell hozzáadnia a konfigurációs fájlokat. Útmutatást nyújtanak ennek ellenére.

Csatlakozás iPhone vagy iPad készülékről

OpenVPN Connect iOS alkalmazás

A BolehVPN útmutatóval segíti az OpenVPN Connect alkalmazás telepítését az OpenVPN Technologies, Inc.-től az iOS-eszközökön, és konfigurálhatja őket a szolgáltatásukkal való együttműködéshez. Az OpenVPN Connect alkalmazáshoz iOS 6.1 vagy újabb szükséges. Az alkalmazás iPhone 5-re van optimalizálva.

Csatlakozás az Android App-hez

BolehVPN Android alkalmazás

A BolehVPN-nek Android-alkalmazásuk van a VPN-szolgáltatásukhoz is. Remek útmutatójuk van az alkalmazás telepítéséhez és konfigurálásához. A proxy konfigurációi nem vonatkoznak az Android készülékekre. A telepítés után az alkalmazás lehetővé teszi, hogy könnyen megérintse a kapcsolatot a szerverükhöz. Az alkalmazás Android 4.0-s vagy újabb verziót igényel.

Látogasson el a BolehVPN oldalra

BolehVPN sebességteszt

Teljesítménysebesség-teszt nélkül egyetlen felülvizsgálat sem lenne teljes. Megvizsgáltam a BolehVPN szolgáltatást, hogy meghatározzam, hogyan befolyásolta a kapcsolat sebessége. Azon a napon, amikor a sebesség-tesztet elvégeztem, nehezen tudtam csatlakozni néhány közeli VPN szerverhez. De a következő napon nem volt probléma.

BolehVPN sebességteszt

Mint láthatja, a közvetlen internet-szolgáltatómhoz és a los Angeles-i szerverhez való kapcsolat között 43% -os különbség mutatkozott a sebesség között. Amint számíthat arra, hogy a teljesen titkosított szolgáltatás használata miatt a kapcsolat sebessége némi veszteséget okoz, de ez a veszteség elfogadható. Közel 38 Mbit / s sebességgel nem hiszem, hogy problémája lenne a legtöbb alkalmazás számára a szolgáltatásuk felhasználásával.

BolehVPN áttekintés: Következtetés

A BolehVPN egy kicsi VPN szolgáltatás, amely hírnevét az ügyfélszolgálaton és az ingyenes internet iránti hiten alapozta. Noha eredetileg helyi magánprojektként indították el, ők nemzetközi jelenlétükre nőttek az űrben. A P2P nyílt elfogadása, az adatvédelem iránti elkötelezettségük és az ügyfél-központú fókusz támogatta ezt a növekedést. Virtuális helyszíneik vannak 15 különböző országban. Alapértelmezésük szerint teljes védelmet nyújtanak és elrejtik az IP-címét azáltal, hogy az összes adatot a gépükre és a számítógépről átvezetik a szolgáltatásuk által létrehozott virtuális alagúton keresztül. Egyéb konfigurációkat is kínálnak a cenzúra megkerülésére, a tűzfalak leküzdésére és a földrajzilag korlátozott streaming média elérésére.

A legjobban tetszett a szolgáltatásról:

 • Könnyen használható Windows és Mac szoftver
 • Mobil alkalmazás Androidra
 • Kedvezményes árképzés a határidős tervekhez
 • Átlátható bejelentkezési szabályok
 • OpenVPN protokoll a biztonságos titkosításhoz

Ötletek a szolgáltatás fejlesztéséhez:

 • Jobb ingyenes próbaverzió, amelyet könnyebb megszerezni
 • Lehetőség további protokollok kiszolgálására
 • Az L2TP támogatása nem csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban
 • Egyéni alkalmazás iOS-eszközökhöz
 • Nyissa fel a streaming media webhelyek további blokkolását a BolehGeo számára

A BolehVPN rezonánsan gyors szolgáltatást nyújt hálózata méretének megfelelően. Ha olyan VPN szolgáltatást keres, amely hisz a valódi internetes szabadságban, egyéni ügyfélközpontúsággal rendelkezik, és komolyan veszi a magánélet védelmét, akkor a BolehVPN az Ön számára. Iratkozzon fel kötelezettség nélküli fizetős próbaüzemre, és tesztelje saját magának.

Látogasson el a BolehVPN oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me