Firefox magánhálózatA Mozilla és a Firefox böngésző már egy ideje működik. A különféle verziókban mindent megtettek annak érdekében, hogy ingyenes védelmet biztosítsanak böngészőjük felhasználóinak. A felhasználói védelem következő logikus lépése azonban a tagok védelme azáltal, hogy VPN-hez (virtuális magánhálózathoz) kapcsolódnak. A Mozilla először élt a VPN társasággal, Mullvad, fizetős terméket kínálni az eszközszint védelme érdekében. „FPN” -nek hívják. Mint kitalálhatja, ez a Firefox Private Network kifejezést jelenti. A Mullvadnak nyilvánvalóan ugyanolyan elkötelezettsége van a felhasználók magánéletének védelme érdekében. A felülvizsgálat idején a fizetett verzió csak a Windows 10 asztali számítógépeire érhető el. Más platformok azonban hamarosan megjelennek. Mind a böngésző szintű védelme (alapvetően proxy), mind az eszköz szintű védelme még gyerekcipőben jár, tehát annyi információt fogunk adni Önnek, amennyit csak tudunk.

Árazás

Az FPN 2 verzióban érkezik. Az egyik valójában ingyenes proxy, míg a másik teljes eszközvédelmet kínál, havonta 4,99 USD áron, és először csatlakoznia kell a várólistához. Nem ismeretes, hogy a VPN-t hosszabb szolgáltatási idõszakra tervezik-e kínálni, mint egyszerre csak egy hónapot. Ne feledje, hogy ha a böngésző kiterjesztést fogja használni, akkor 12 -1 órás munkamenetekre korlátozódhat, és létre kell hoznia egy Mozilla-fiókot. Természetesen, mindaddig, amíg bétaverzióban van.

FPN árképzés

Jellemzők

FPN ProxyMost arról fogunk beszélni, hogy mit kap a böngészőszintű és a teljes eszközű termékek. Ezek a termékek ismét újok, tehát vannak dolgok, amelyek nem működnek teljesen. A böngésző szintű termékhez létre kell hoznia egy Mozilla-fiókot, ha még nem rendelkezik ilyennel. Ezt követően hozzáadja a kiterjesztést a Firefox böngészőjéhez. Miután ezt megtette, rákattint az ikonra, amelyre a vörös nyíllal mutatunk. Ezzel megjelenik a jobb oldalon látható képernyő. A folyamat elindításához és az óraidő egyikének felhasználásával tesztelje azt, egyszerűen mozgassa a csúszkát jobbra a aktiválásához. Az írás idején a meghatalmazott megteszi azt, amit meg kellene tennie. Ugyanakkor sikerült „megtörni” a proxyt, amikor tesztet végeztünk. Amint elvégeztük a tesztet, a proxy leállt. Ez biztosan megoldódik, de ugyanazzal a problémával találkozhat, legalább a korai szakaszban. Az eszköz teljes védelme más történet. Ez a Mullvad VPN-vel való partnerség eredménye. Néhány szolgáltatás a következőkből áll:

  • Lehetőség akár 5 eszköz egyidejű csatlakoztatására
  • 30+ ország elérhető
  • Vezetékes titkosítás
  • Egyéni mobil alkalmazások
  ProtonVPN áttekintés 2023

FPN ügyfélkonzolLáthatja, hogy még az FPN kliens is egyszerűen használható. Miután kiválasztott egy szervert a 30 vagy több ország egyikében, egyszerűen mozgatja a csúszkát BE állásba. Noha az ügyfél szolgáltatásai nagyszerűek, a „Wireguard Encryption Protocol” érdekes választás egy titkosítási technika számára. A biztonság szempontjából a Mozilla szempontjából rendkívüli a viszonylag nem tesztelt és nem auditált protokoll használata a kipróbált és valós módszerek felett. Ennek ellenére van néhány előnye, hogy a Wireguard rendelkezik az aranyszabvánnyal (OpenVPN) szemben. A Wireguard írására szolgáló kód lényegesen könnyebb, mint az OpenVPN. Elméletileg ennek gyorsabbá kell tennie és jobban teljesítenie. Ezen felül kevesebb erőforrást használ a számítógépén. Ily módon többet is megtehetsz anélkül, hogy késést tapasztalna meg. Egy nagy kérdésünk az, hogy milyen protokollokat terveznek a mobil verziókhoz? Jelenleg felmerül a kérdés, hogy a technológia mennyiben fog működni a Windowson kívül más platformon is.

Firefox magánhálózati böngésző sebességteszt

FPN böngésző sebességtesztBármely VPN vagy proxy esetén a sebesség nagyon fontos. Mivel a meghatalmazottak nem a rejtjelezik csak a forgalmat, csak átirányítják azt, nem kell igazán meglepődnie, hogy csak kis apró veszteség van a sebesség csökkentésére. Természetesen, mivel képesek vagyunk tesztelni a teljes eszköz verzióját, megmutatjuk a teszt eredményeit is. Itt van a böngésző verziójának sebességtesztje. Az FPN VPN kliens tesztelésekor az eredmények nem voltak olyan kedvezőek. Ebben a képen látható egy jelentős sebességcsökkenés. Természetesen ez még mindig gyors, de több mint 75% -os sebességveszteség volt.

FPN Client Speedtest

Miért kellene VPN-t használni?

Mivel oly sok vállalat most kínál ingyenes Wi-Fi-t, VPN-t kíván használni, amikor csatlakozik. Bár a WiFi nagyszerű, a számítógépes bűnözők azt is gondolják, hogy ez is nagyszerű. Ha csatlakozik a választott szerverhez, biztonságos és titkosított kapcsolatot hoz létre. Ily módon jelentősen csökkenti annak a kockázatát, hogy a bűnözők vagy internetes csalók ellopják személyes adatait.

  Bátor böngésző áttekintés 2016

A VPN használatának másik oka az, hogy segítsen megkerülni a földrajzi korlátozásokat. Nem számít hol tartózkodsz, a szerverhez való csatlakozás segít. Ennek oka az, hogy a blokkoló szoftvert arra gondolja, hogy valahol máshol található. Ez valódi előnye lehet, ha bizonyos régiókhoz próbál hozzáférni, vagy blokkolja a tartalom megtekintését. Egyszerűen csatlakozzon egy szerverhez, és elkezdi böngészni vagy megnézheti a hozzáférni kívánt tartalmat.

Szivárog?

FPN böngésző szivárgás tesztA kérdés megválaszolásakor ismét meg kell vizsgálnia, mennyire új a szolgáltatás. Szivárgáspróbákat végeztünk 2 különböző webhelyről. Sajnos nem tudtunk végrehajtani egy tesztet a kedvenc webhelyünkről, mert mihelyt futtattuk a tesztet, offline kapcsolat nélkül kopogtattuk a proxy-t. A másik weboldalon tesztet tudtunk végrehajtani. Ahogy az alábbi képen látható, igen, szivárog. Nem számítottuk erre az eredményre, mert a már létező proxyk nem mutatják ezt a szivárgást. Ha a Mozilla kiadja az FPN böngészőt vagy a teljes eszköz terméket, akkor biztosan meg kell oldaniuk ezt a problémát. Ennek ellenére sokkal jobb szerencsénk volt, ha a tényleges alkalmazást használtuk. Ahelyett, hogy több kiszolgálót, például a proxyt talált volna, egyetlen szerverként jelenik meg. Ezenkívül szerencsénk volt a másik teszttel is.FPN Leaktest 2 Mint látható a tesztből, az egyetlen dolog, amely felbukkan, a nagy komlószám. Ezen a ponton nem ismert, hogy beállíthatja-e a komlószámát (kiszolgálók, amelyekre a forgalmat átirányítják), vagy sem. Mivel 11 komlót mutat, azt mondja, hogy ez valószínűleg jelzi a proxy vagy a VPN használatát. A komló számának csökkentése megnövelné a szolgáltatás gyorsaságát és csökkentené annak gyanúját, aki túl magasnak tartja azt..

Használjam ezt a VPN-t?

Ha kifejezetten a teljes eszközverziót szeretnénk megnézni, azt találjuk, hogy a szolgáltatás a sebességcsökkenés ellenére továbbra is jól teljesít. Ez határozottan megóvja magánéletét és segít megkerülni a földrajzi korlátozásokat. A felülvizsgálat idején nem volt problémája a más régiók tartalmához való hozzáféréssel. Lehet, hogy a szolgáltatás nem nyújt minden olyan harangot és sípot, amelyre más szolgáltatásoktól elvárhat, de havonta 5 USD-ért jól működik, és határozottan segít a célok elérésében. Igen azt mondjuk, hogy a szolgáltatás jó értéket képvisel és megóvja magánéletét.

  Adatvédelmi Badger áttekintése 2016

Záró gondolatok a Firefox magánhálózatról

Az FPN böngésző és a teljes VPN szolgáltatás eléggé ígéretesek, tekintettel a Mozilla csapat hírnevére. Van azonban néhány olyan kérdés, amelyet a felülvizsgálat idején meg kell oldani, mielőtt szilárd választ adhatunk Önnek. Csak az idő tudja megmondani, hogy a bennünket érintő tényezők kezelésre kerülnek-e, és hogy a Firefox Private Network hogyan fog játszani. Időközben az Egyesült Államok Windows 10 felhasználói feliratkozhatnak a Firefox VPN béta verziójára. Az ára havi 4,99 USD, a hitelkártya az egyetlen fizetési lehetőség.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me