A Lantern egy nyílt forráskódú cenzúraellenes szoftver alkalmazás asztali és mobil felhasználók számára, amelyet az Innovate Labs LLC kínál, Los Angeles-ben (Kalifornia). A hagyományos VPN-szolgáltatásoktól vagy akár proxyktől eltérően a Lantern-proxyk alapértelmezés szerint csak blokkolt webhelyeken működnek, így gyorsabbá téve a hagyományos VPN-szolgáltatásokat. A Lámpás a nem biztonságos HTTP-kapcsolatokat is automatikusan frissíti a titkosított HTTPS-re, ha lehetséges, hogy az információk titkosak maradjanak az interneten való szörfözés közben. A Lámpa elsősorban cenzúrázatlan hozzáférést biztosít olyan webhelyekhez, mint a YouTube, a Google, a Wiki, a Twitter, a Facebook és más blokkolt hírek vagy közösségi média oldalak. Ugyanakkor fel lehet használni az olyan streaming media oldalak feloldására is, mint a Netflix, Pandora, Spotify és mások bizonyos esetekben.

Lámpacenzúra-kijátszás eszköz

Lámpás ára

A Lantern mindenkinek 500 MB nagy sebességű adathasználatot kínál ingyenesen. Ezután a nem fizetett felhasználók csatlakozási sebessége lelassul. Ennek oka az, hogy korlátozottabb a túlzsúfolt szerverekre. A szabad felhasználók több lelassulást is tapasztalhatnak a blokkolt IP-k körüli újrairányítás miatt. Ezenkívül hirdetéseket jelenítenek meg a Lantern Pro-ra való frissítés érdekében.

Lantern Pro árképzés

Az ingyenes szolgáltatás korlátozásainak néhány leküzdése érdekében az Innovative Labs a Lantern Pro-t kínálja. A Lantern Pro két különféle hosszúságú termékkel kerül forgalomba. Egy éves Lantern Pro-t kaphat 32 dollárért (USD). Ha azonban pénzt szeretne megtakarítani, és rendelkezik pénzügyi forrásokkal, akkor két év szolgálatot kaphat mindössze 48 dollárért (USD). Ez 50% -ot takarít meg a Lantern Pro szolgáltatás második évében.

A Lantern Pro jellemzői

Azok a vásárlók, akik Lantern Pro-fiókot vásárolnak, az alábbi hozzáadott szolgáltatásokkal élvezhetik:

 • Jobb védelem – egy 24 órás Lámpásfejlesztő csapat cenzúrája ellen, amely azonosítja a blokkokat és gyorsan reagál rájuk.
 • Gyorsabb sebesség – hozzáféréssel gyorsabb, nagy sebességű, optimalizált szerverhez, amely nem érhető el az ingyenes felhasználók számára.
 • Korlátlan mennyiségű adat – az internet böngészéséhez, a videók streamingjéhez és egyéb tartalmak letöltéséhez, miközben fenntartja a gyors blokkolás nélküli kapcsolatot.
 • Lantern Pro – A fiók lehetővé teszi a szolgáltatás három eszközön történő használatát, így egyszerre használhatja az asztalon és a mobil eszközökön.
 • Nincsenek hirdetések – kérni a szolgáltatás frissítését.

Fizetési lehetőségek

A Lantern a következő hitelkártyákat fogadja el: Visa, MasterCard, American Express, JCB, Discover és Diners Club. Az Alipay-n keresztül fizetéseket is elfogadnak. A felülvizsgálat idején a Lantern nem kínált Paypal-t fizetési lehetőségként.

Látogasson el a Lámpába

Lámpás Hálózat

A Lantern egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver (FOSS) projektként indult a Brave New Software LLC-től. Fisk Ádám cégvezető irányítása alatt. Eredetileg peer-to-peer „bizalmi hálózat” volt. A Lámpás a Google Talk szolgáltatáson keresztül működött, és használatához be kellett hívni a bizalmi hálózatba. Ez egy bizalmi hálózatok decentralizált rendszere volt, ahol egy cenzúrázott felhasználó meghívta barátait, hogy csatlakozzanak a bizalmi hálózathoz, hogy lehetővé tegyék számukra, hogy gépeikkel hozzáférjenek a nem blokkolt tartalomhoz. Ezek a barátok további barátokat hívtak meg, ezáltal kibővítették a bizalmi hálózatot.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának Demokrácia, Emberi Jogok és Munkaügyi Minisztériuma 2,2 millió dolláros támogatás formájában korai váratlanul beindult a Lantern projektbe. Ez lehetővé tette a projekt számára, hogy néhány teljes munkaidős alkalmazottat felvegyen és összpontosítson a Lantern növelésére. Ez ahhoz vezetett, hogy kibővült olyan országokban, mint Kína és Irán, lehetővé téve polgáraiknak, hogy megkerüljék a kormány tűzfalait. Ez azt is lehetővé tette számukra, hogy megvizsgálják és kifejlesszék többféle módon az állami szponzorált cenzúra megkerülését abban az esetben, ha egy út blokkolódik.

Domain fronting

A cenzúra megkerülésének egyik leggyakoribb módját „domain frontingnak” hívták. Ez lényegében a ténylegesen kért (blokkolt) hely elrejtése, miközben a cenzúra általi megfigyelés céljából egy kivételnek alávetett webhelynevet nyitott módon jelenít meg. A Lantern ezt megteheti azáltal, hogy megkezdi a kapcsolatot az elfogadott domainnel, és csak akkor kommunikálja a blokkolt végpontot, ha a titkosított HTTPS kapcsolat létrejött. Ez csak akkor lehetséges, ha a blokkolt és az elfogadott webhelyeket egyazon nagy szolgáltató üzemelteti. Általában ezt olyan gazdagépeken hajtották végre, mint a Google App Engine és az Amazon CloudFront. Azonban ez év áprilisában mindketten orosz nyomást gyakoroltak a Telegram felett, és letiltották ezt a képességet a tartalomszolgáltató hálózatukban (CDN). Ez súlyos csapást jelentett a cenzúra kijátszására világszerte.

Manapság a Lámpás infrastruktúrája a harmadik legnagyobb CDN, a DigitalOcean és a nem cenzúrázott országok felhasználóinak számítógépeitől származó nemzetközi szerverekből áll. Alapértelmezés szerint a Lámpát a cenzúrázatlan országok ingyenes felhasználói számára „hozzáférés megadása” módban, a cenzúrázott országokban pedig „hozzáférés” módban telepítik. Pontosan mit jelent ez??

  A VyprVPN áttekintése 2020

Ez azt jelenti, hogy a cenzúrázatlan országokban az ingyenes szolgáltatás használói megállapodnak abban, hogy a cenzúrázott országokban használhatják időnként internetes kapcsolatukat. Alapvetően ez teszi ki a Lantern hálózat kilépő csomópontját. Ez nem azt jelenti, hogy bárki el tudja olvasni a számítógép vagy a hálózat többi számítógépének tartalmát. Ezenkívül a köztük átvitt adatok titkosítva vannak, így egyetlen közvetítő sem (pl. Kormány, internetszolgáltató vagy övék) nem tudja elolvasni.

Ez azonban néhány problémához vezethet. Ide tartoznak a következők:

 • Amikor megosztja internetkapcsolatát valakivel a Lámpát használva, akkor mindenki, aki megfigyeli a hálózatról származó forgalmat (például az internetszolgáltató), látja, hogy a gazdagépnevekhez és az IP-címekhez miként férnek hozzá. Ezenkívül úgy tűnik, hogy erre a tartalomra a számítógépén van hozzáférés, nem pedig a Viltern félúton lévő lámpás társához. Ez egy általános probléma, amellyel a Tor kilépési csomópontokat működtetők szembesülnek.
 • Egy másik probléma az lehet, hogy ha sok lámpásforgalom kerül be a számítógépbe, lelassíthatja azt, és ezt videofájlok megtekintésekor észreveheti..

E problémák enyhítése érdekében a Lámpát úgy tervezték, hogy több forgalomra osztja a forgalmat. Ez lehetővé teszi a cenzúrázott felhasználó által használt sávszélesség megosztását a hálózat cenzúrázatlan társai között, és korlátozza az egyes társaikra továbbított tartalmat. Ez egy Kaleidoszkóp elnevezésű algoritmussal valósul meg, amely az összes információt elosztja oly módon, hogy egyetlen bizalmi hálózatban részt vevő társ sem bírja mindezt. Ezért még akkor sem lehet teljesen felismerni, ha a bizalmi hálózat veszélybe kerül.

Példa partneri tranzakcióra

Ennek jobb megjelenítéséhez tegyük fel, hogy a cenzúrázott oldal, amelyhez hozzáférünk, tartalmazott szöveget és három képet. A szöveget és az első képet számítógépen keresztül lehet elküldeni az Egyesült Államokban, a második képet egy gépről Dániában, az utolsó darabot pedig a PC-n keresztül Svájcban..

A lámpásforgalom biztonsága

A Lámpás automatikusan megkísérel frissíteni a nem biztonságos HTTP-kapcsolatokat titkosított HTTPS-kapcsolataikra, ha rendelkezésre állnak. Ez segít megvédeni személyes adatait az interneten való szörfözés közben. Alapértelmezés szerint csak a letiltott webhelyeket titkosítja és proxikálja. Más webhelyeket az internetszolgáltatóján keresztül küldünk el. A fizetett felhasználások azonban úgy dönthetnek, hogy proxikálnak minden forgalmat, amely a legnagyobb biztonságot nyújtja. Noha jellegénél fogva némi anonimitást mutat, ez nem a Lámpás szolgáltatás célja, és azt javasolják, hogy használja a Tor-ot, ha ez a cél.

Milyen típusú titkosítást használ a Lantern?

A Lantern a következő rejtjelkészletet használja minden társa közötti kapcsolathoz:

 • TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_CBC_SHA.

Elliptikus görbét használnak, mivel rövidebb kulcshossza van, valamint a rövid távú Diffie-Hellman kulcscsere miatt, hogy megőrizzék a forgalom előremenő titkosságát. Az adatok titkosítása AES-256 használatával történik, CBC blokk rejtjel módban, HMAC SHA hitelesítéssel. Kezdeti hitelesítés a kölcsönös társak között 2048 bites tanúsítványátadás és -ellenőrzés révén. Ennek megfelelő biztonságot kell nyújtania az információk blokkolt tartományokból történő továbbításához.

Látogasson el a Lámpába

Az Ön magánélete

A Lámpás szolgáltatás adatvédelmi politikájának vizsgálata némi szünetet adott. Az összegyűjtött információk mennyisége attól függ, hogy miként lépsz kapcsolatba szolgáltatásaikkal. Saját szavakkal:

A Lámpa információkat gyűjt rólad, amikor mobilalkalmazásainkat, webhelyeinket és egyéb online termékeinket és szolgáltatásainkat (együttesen a „Szolgáltatásokat”) használja, valamint a velünk folytatott egyéb interakciók és kommunikációk során..

A közvetlenül a Lámpának adott információk mellett jeladókat és sütiket használnak további információk gyűjtésére az internetes tevékenységekről. Amikor szolgáltatásaikat használja, információkat gyűjtnek a számítógépük, a mobiltelefon vagy más hozzáférési eszköz által nekik elküldött információkból. Ide tartozhatnak a következők:

adatok a megtekintett oldalakról, számítógépes IP-cím, eszköz-azonosító vagy egyedi azonosító, eszköz típusa, földrajzi helyinformáció, számítógép és csatlakozási információk, mobilhálózati információk, az oldalnézetek statisztikája, a webhelyekre és a onnan induló forgalom, hivatkozó URL, hirdetés adatok, valamint a szokásos webnapló-adatok és egyéb információk.

Lehet, hogy úgy dönt, hogy nem küldi el ezeket az adatokat az alkalmazás beállításainak megfelelően. Szervernaplókat gyűjtenek, amelyek olyan információkat tartalmaznak, mint:

eszköz IP-címe, a hozzáférési dátumok és időpontok, az alkalmazások funkciói vagy megtekintett oldalak, az alkalmazás összeomlása és egyéb rendszer-tevékenységek, a böngésző típusa, valamint a harmadik fél webhelye vagy szolgáltatása, amelyet a Szolgáltatásainkkal való kapcsolatba vétel előtt használt.

Végül adatokat gyűjthetnek bármilyen alkalmazásról, amellyel kapcsolatba lépsz szolgáltatásuk használata közben, például egy mobiltárca, a Facebook és más közösségi médiaalkalmazások. Összefoglalva: nagy mennyiségű személyes információt gyűjtnek és különféle célokra használják fel. Következésképpen alaposan meg kell vizsgálnia a magánélethez tartozó teljes adatvédelmi irányelveit, és el kell döntenie, hogy tetszik Önnek.

Technikai támogatás

A problémákat a Lámpás alkalmazáson belül jelentheti. Fórumuk is van, ahol kérdéseket tehet fel vagy jelenthet jelentést a blokkolt webhelyekről. Végül új híreket és információkat szerezhet a közösségi média-fiókokon, a Facebookon és a Twitter-en keresztül.

Lámpás: gyakorlati tesztelés

A Lámpás telepítése a szoftver letöltésével kezdődik a Windows, Mac vagy Ubuntu számítógépre. A letöltés után az operációs rendszer szokásos eljárásával végezze el a telepítést az eszközre.

Lámpacenzúra-kijátszás eszközA Google Play gomb kiválasztásával eljuthat az Android alkalmazástelepítési oldalra. Miután odaért, befejezheti a szoftver letöltését és átvitelét Android telefonjára vagy táblagépére.

  Ookla Speedtest VPN áttekintés

A Lámpáscenzúra-ellenes Windows szoftver telepítése

A telepítőfájlnak a számítógépre történő átvitele után futtassa rendszergazdaként az ügyfél telepítési folyamatának elindításához. Fogadja el a figyelmeztetést, hogy engedje meg, hogy módosítsa a rendszerét. A telepítés folytatódik, és megjelenik egy ablak, amelyben hozzáadja a hitelesítési tanúsítványt a webhelyek feloldásának elindításához.

Lámpás beszerelési eljárás
A tanúsítvány telepítése után a Lantern kliens megnyílik az alapértelmezett böngészőben. A felülete nagyon egyszerű. Mielőtt megvizsgálnánk, nézzük meg az alkalmazás menüjét. A jobb oldalon látja az alkalmazás menüt, amely megnyílik az ikonjára kattintva (három vízszintes vonal).

Lámpás Windows kliens menüA menüelemek a következők:

 • Engedélyezze az eszközt a Pro számára – megnyit egy ablakot, ahol megkaphatja a kódot az eszköz hozzáadásához a Lantern Pro fiókhoz. A kód megtekintéséhez kattintson a „Csatlakoztassa ezt az eszközt” gombra. Akkor is elindíthatja a Lantern Pro-fiók helyreállítását, ha erre van szüksége.Lámpás: Engedélyezze a készüléket a Pro számára
 • Meghívja barátait – lehetővé teszi, hogy megosszák a Lantern-ot barátaival és ingyenes szolgáltatást kapjanak, ha megvásárolják a Lantern Pro-t. Ha vásárolnak egyéves tervet, akkor egy hónap ingyenes szolgáltatást kapnak. Ha azonban feliratkozik a 2 éves tervre, akkor három hónap ingyenes.Lámpás Hívja meg barátait, hogy vegyenek igénybe ingyenes időt
 • Get Android verzió – a megjelenített linkre kattintva adhatja hozzá az alkalmazás legújabb verzióját Android-eszközéhez. Ezután görgessen a megjelenő oldal aljára, hogy megkapja az Android szoftvert.Telepítse a Lámpát Android-eszközére
 • Nyelvek – lehetővé teszi az interfész nyelvének megváltoztatását.
 • Beállítások – megnyitja a Lantern szoftver általános beállításait. Ez két kapcsolóból áll. Az első lehetővé teszi a lámpa kinyitását a rendszer indításakor. A második lehetővé teszi, hogy eldöntse, kíván-e küldeni használati statisztikát a Lantern projekt támogató csoportjának.Lámpás Windows szoftverbeállítások
 • További beállítások – alapértelmezés szerint engedélyezi a szoftver számára a rendszerproxy kezelését. Ha törli ezt a jelölést, manuálisan kell konfigurálnia a proxyt. A böngésző és az alkalmazások nem tudják automatikusan használni a Lámpát. Azt is választhatja, hogy a blokkolt webhelyek proxyját (leggyorsabb) vagy az összes forgalmat (legbiztonságosabb).
 • Jelentsen egy problémát – lehetővé teszi, hogy a legördülő lista segítségével jelentsen egy problémát a Lámpás támogató személyzetének, leírja a problémát, és elküldi a szolgáltatási tevékenységeinek naplóját, hogy segítsen nekik a probléma megoldásában..Támogatási problémák jelentése a Lámpával kapcsolatban
 • Ról ről – nyisson meg egy ablakot egy linkkel a Lámpás GYIK oldalához a saját weboldalán.Vizsgálja meg a GYIK-ot, hogy megismerje a lámpást

A Lámpás szoftver használata

Most vessünk egy pillantást a Lantern szoftver felületére részletesebben. A Lámpás alkalmazás csatlakoztatható és leválasztható a jobb alsó sarokban lévő váltógombra kattintva.A Lámpás Windows szoftver irányítópultjaEz az interfész azt is mutatja, hogy az Ön aktuális szervere van-e, a HTTPS-re frissített webhelyek száma, a letiltott hirdetések száma és a havi hátralevő nagysebességű sávszélessége. Ezek mindegyike más gombbal jelenik meg. Ennek bármelyikére kattintva megjelenik a bemutatott magyarázat. Ezen a felületen is frissítheti a Lantern Pro alkalmazást.

Mindaddig, amíg az ügyfél csatlakozik, automatikusan proxyként blokkolja a nem blokkolt webhelyeket vagy az összes forgalmat a beállításától függően. Ezt szemlélteti a Windows hosts fájl használata a Facebook bejelentkezési oldal blokkolására. Amikor a Lámpás ügyfél ki van kapcsolva. Ezt az üzenetet látjuk, amikor megpróbálunk belépni erre a Facebook oldalra.

A Facebook le van tiltvaMiután a Lámpás szoftvert csatlakoztattuk, ez az, amit megmutatunk.

A Lámpás használata a Facebook feloldásához

A lámpa vezérlése a tálcában

Amikor bezárja a Lámpás felületet, az minimalizálódik a tálcán. Innen könnyen vezérelheti, ha jobb egérgombbal kattint az ikonjára.A lámpa vezérlése a tálcábanEz megnyit egy menüt, amely lehetővé teszi a Lámpás csatlakoztatását vagy leválasztását, a Pro verzióra való frissítést, a Lámpás felületének megnyitását és az alkalmazás bezárását..

Láthatja, hogy a Lantern szoftver felületét egyszerűsítették annak érdekében, hogy bárki számára is könnyen használható legyen. Segíthet a cenzúrázott webhelyek feloldásában a világ minden tájáról, a peer-to-peer hálózat használatával. Alapértelmezés szerint csak a blokkolt webhelyeket proxyja. A Lantern Pro felhasználók azonban dönthetnek úgy, hogy az összes forgalmat proxyba helyezik.

Látogasson el a Lámpába

Lámpa telepítése az Android készülékre

Először böngészjen a Lantern weboldalon. Ezután érintse meg a „Google Play” gombot a telepítési oldal megnyitásához. Azonnal érintse meg az „Install” gombot.

Android Lantern telepítési eljárásMiután a szoftver telepítése befejeződött, érintse meg az „Megnyitás” elemet az első futtatáshoz Android-telefonján. Ez megnyitja a szoftver fő felületét. Mielőtt ezt megvizsgálnánk, nézzük meg a Lámpás menüt. A menü első két elemének segítségével:

 • Szerezd meg a Lantern Pro szoftvert – lehetővé teszi, hogy frissítsen a Pro szolgáltatásra. Pénzt takaríthat meg, ha megvásárolja a 2 éves tervüket.
 • Meghívja barátait – lehetővé teszi, hogy barátait meghívja a lámpásba az Ön hivatkozási kódjának felhasználásával. Ha meghívott barátok vásárolnak egy tervet, akkor ingyenes Lantern Pro szolgáltatást kapnak.Frissítés a Lantern Pro-ra és ingyenes Pro-szolgáltatás igénybevétele
 • Engedélyezze az eszközt a Pro számára – lehetővé teszi az Android készülék és a Pro fiók összekapcsolását az adott eszköz összekötő kód használatával. Ezt a következő két lépés végrehajtásával teheti meg:
  • Nyissa meg az „Eszköz hozzáadása” menüt a regisztrált Pro eszközén. ”
  • Írja be az eszköz összekötő kódját az Android-eszköz összekapcsolásához.A Lantern Pro engedélyezése Android telefonjánA Pro-fiókját a „Helyreállítás indítása” elem megérintésével is helyreállíthatja.
 • Ellenőrizze a frissítést – megnyitja a Google Play telepítési oldalát, így eltávolíthatja a Lantern szoftvert és újratelepítheti a legújabb verziót.
 • Asztali verzió – megnyílik egy képernyő, amely e-mailt küld a Lámpának az asztali számítógépre.
 • Nyelv – lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a Lantern Android felület által használt nyelvet.A lámpa általános felületének beállításai
 • Beállítások – lehetővé teszi, hogy eldöntse, ki akarja-e váltani az összes eszközforgalmat vagy csak blokkolt webhelyeket. Az összes forgalom titkosítása jobb biztonságot nyújt, de lassabb lehet.
 • Jelentsen egy problémát – lehetővé teszi, hogy kérdéseket tegyen fel vagy olyan technikai kérdéseket oldjon meg, mint például a blokkolt webhelyek elérése. Írja be e-mail címét, válassza ki a kategóriát a legördülő listából, és írja be a probléma leírását. A lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel e-mailben.Támogatási probléma jelentése az Android Lantern App segítségével
 • Kilépés – bezárja a Lantern szoftvert.
  Gyorsítsa át a felülvizsgálatot

A Lámpás használata az Android telefonján

Most, hogy megvizsgáltuk az Android alkalmazás menüjét, nézzük meg működés közben. Egyszerűen kapcsolja be a kapcsolót a Lámpás szolgáltatás használatával. Érintse meg az „OK” elemet a Lámpás szolgáltatás által megkövetelt engedélyek elfogadásához. A fő interfész megmutatja a jelenlegi optimalizált csatlakozási helyét és a nagy sebességű adatmennyiséget, amelyet ebben a hónapban használt.

Az Android App Irányítópult használataFigyelem: mivel egy New York-i szerveren megyünk keresztül, nem tudunk hozzáférni a BBC iPlayerhez. Csatlakozhattunk azonban a Netflix, a Pandora, a Spotify és a blokkolt Facebook-hoz. Jelenleg nincs mód arra, hogy válasszon egy országot, amelyen keresztül csatlakozni szeretne, így előfordulhat, hogy nem férhet hozzá ezekhez a streaming media helyekhez, amikor jelenleg kapcsolódnak a szolgáltatóikhoz..

A Lantern Android App utánozza Windows megfelelőjét. Könnyen telepíthető, és egyszerűsített menüvel rendelkezik a beállítások és a támogatási funkciók eléréséhez. Ennek használatához nincs szükség műszaki ismeretekre. Egyszerűen kapcsolja be és böngészhet az interneten. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze a helyi ország és a világ kevésbé cenzúrázott változatát.

Látogasson el a Lámpába

Lámpássebesség-teszt

A Lantern szolgáltatás sebességének tesztjét a „Proxy all traffic” beállítással futtattuk a Windows kliens segítségével. Az eredmények megleptek, mivel a Lantern szolgáltatás használatakor a letöltési sebességünk gyorsabb volt. Ezt nem várták. Úgy tűnik, hogy azt jelzi, hogy az adatok tömörítve vannak, vagy hogy a Kaleidoszkóp algoritmus feldarabolja a tartalmat, és egyidejűleg több peer csomópontra osztja fel..

Lámpássebesség-tesztLáthatjuk, hogy a letöltési sebességünk Lantern nélkül 18,22 Mbps volt, de a DigitalOcean CDN szerver használatakor 54,36 Mbps-ra nőtt. Hasonló eredményeket találtunk más helyek használatakor is. A maximális internetsebességünk körülbelül 50-55 Mbps. A Lámpás szolgáltatás igénybevételekor a sebességtől a célállomástól függetlenül kevés változás történt. Ez sokkal jobb lenne, mint néhány VPN, ha cenzúrázott webhelyekről streaming videovideót. Előfordulhat, hogy eltérő eredményeket mutat a világ régiójában.

Lámpás VPN (proxy) következtetés

A lámpát az Innovate Labs LLC kínálja Los Angelesben, Kalifornia. Ez egy hibrid VPN (Proxy) szolgáltatás. Elsődleges célja, hogy a cenzúrával és a webhelyek blokkolásával küzdő 1,6 milliárd felhasználó hozzáférést biztosítson ingyenes és nyitott internethez. A Lámpás hálózati infrastruktúra a DigitalOcean CDN leválasztóinak és önkéntes peer-to-peer kapcsolatoknak a cenzúrázatlan országokban történő kombinációjából áll..

Szoftverük van a Windows, Mac, Ubuntu és Android eszközökhöz. A lámpát két üzemmódban lehet felszerelni. Alapértelmezés szerint cenzúrázatlan régiókban „hozzáférést ad” üzemmódban és cenzúrázott területeken „hozzáférést kap”. A cenzúrázatlan országokban részt vevők megállapodnak abban, hogy hagyják, hogy a cenzúrázottak időnként használják kapcsolataikat olyan tartalmak eléréséhez, amelyek országukban blokkolva vagy cenzúrázva vannak..

A Lámpa ingyenes és fizetett szolgáltatást is kínál. A fizetett szolgáltatás a következő előnyökkel rendelkezik: gyorsabb kapcsolat, jobb megbízhatóság a blokkolás szempontjából, korlátlan hozzáférés, hirdetések nélkül és három eszköz csatlakoztatása.

A Lámpát nem úgy tervezték, hogy megvédje névtelenségét, és javasolják a Tornak, ha ez a cél. Alapértelmezés szerint a szolgáltatás titkosított proxyján keresztül küld adatokat a blokkolt webhelyekről. Más webhelyeket közvetlenül az internetszolgáltatóján keresztül küldünk el. A fizetett felhasználók azonban dönthetnek úgy, hogy proxikálják az összes internetes forgalmat.

A Lantern sok személyes és egyéb információt gyűjt (beleértve a szervernaplókat) a felhasználókról. Néhány közülük leiratkozhat. Vizsgálja meg saját magánélet-irányelveit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e a VPN-céljainak. A szolgáltatás a társak közötti kölcsönös tanúsítvány-ellenőrzést használja, és az adatok titkosítva vannak az AES-256 használatával. Algoritmusuk beépíti az előre titkosítást is. Ennek biztosítania kell, hogy a szolgáltatásukkal átvitt adatokat harmadik fél megvizsgálja.

Támogatásuk e-mailen keresztül érhető el, amely elérhető a szoftveralkalmazásokon belül. Vannak még egy GYIK és fórumuk, ahol információkat találhat néhány kérdéssel kapcsolatban. Végül vannak Facebook és Twitter oldalak.

Amit láttunk a Lámpás Szolgáltatásban

 • Ingyenes szolgáltatás azok számára, akiknek szükségük van a webhelyek feloldására és a kormány cenzúrájának megkerülésére.
 • Könnyen használható szoftver Windows, Mac és Ubuntu felhasználók számára.
 • Mobil alkalmazás az Android felhasználók számára.
 • Szoftverük nyílt forráskódú.
 • A Lantern az AES-256-at használja az adatok titkosításához.
 • Meglepően gyors sebesség a fizetős felhasználók számára.
 • Képesség az összes forgalom proxy útján történő továbbítására

A lámpás szolgáltatás fejlesztésének dolgai

 • Engedélyezze a felhasználóknak a csatlakozási régiók kiválasztását.
 • Gyűjtsön kevesebb személyes adatot és naplót.

A Lámpás egy hibrid peer-to-peer hálózat, amelynek célja a cenzúrázott webhelyek feloldásának elősegítése. A szolgáltatás ingyenes és fizetős változatát is kínálják. Egyes felhasználók feloldhatják a streaming médiaoldalak, például a Netflix, a Pandora és mások blokkolását. Ez attól függ, hogy hol kap hozzáférést egy optimalizált szerverhez. Ez véletlenszerűnek és megbízhatatlannak tűnik. Azonban ez jó választás cenzúrázatlan hozzáférésre sok blokkolt hír- és közösségi médiahely számára, olyan millió felhasználó számára, akik elviselik az internetes cenzúrát..

Látogasson el a Lámpába

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me