NordLockerNordLocker egy fájltároló program, amelyet ugyanaz a csapat kezdett el, amely kezeli NordVPN. A szolgáltatás 5 GB-os titkosított tárolást kínál ingyenesen, vagy korlátlan tárhelyet is megszerezhet, ha a prémium verziót használja. Mint kitalálhatja, ezt a NordVPN készítői tették közzé. A szekrény nagyon nagy teljesítményű, és könnyű kezelni. Ennek ellenére a piacon számos más versenytárs van, amelyek szintén jól működnek. Ebben az áttekintésben részletesebben áttekintjük a szolgáltatást, és megnézhetjük, mit kínál.

Árazás

Mint már említettük, a NordLocker legfeljebb 5 GB-ot tesz lehetővé. Még a prémium verzió is jó érték. Mint láthatja, az egy hónapos terv havi 8,00 USD. Ha inkább az egyéves tervet választja, akkor a költségek havi 4,99 dollárra esnek, és 37% -ot takarít meg. A 2 éves terv havi 3,99 dollárra csökkenti az árat, így 50% -ot takarít meg. A NordLocker számára a legjobb érték a 3 éves terv. Ha 2,99 dollárt fizet havonta, akkor 62% -ot takarít meg.

NordLocker árképzés

Ezen az akción kívül a NordLocker 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál.

NordLocker szolgáltatások

Számos olyan szolgáltatás létezik, amelyet a NordLocker kínál. Vessen egy pillantást erre a tárolási programra.

  • A fő jelszó visszaállítása
  • Titkosított nevek és fájlszerkezetek
  • 24/7 élő chat
  • Biztonságos fájlok, amelyeket szinte minden egyéb, nem biztonságos felhőszolgáltatásban tárolnak
  • Titkosított fájlok megosztása más felhasználókkal
  • Ügyféloldali titkosítás
  • A fájlok egyszerű titkosítása

Annak ellenére, hogy a NordLocker nem nyílt forráskódú, fájlonkénti titkosítást használ. Minden kötetben lévő fájl titkosítva és külön-külön tárolva van, így nincs szükség a teljes fájlmappa újbóli feltöltésére, ha meg szeretne változtatni egy online tárolt dokumentumot. Vessen egy pillantást az alábbi drag and drop konzolra.

NordLocker

A fő jelszó visszaállításáról

Új fiók létrehozásakor választhat egy fő jelszót a fájlok titkosításához. A NordLocker előállít egy helyreállítási kulcsot is, amely csak az Ön rendelkezésére áll, és érdemes biztosítani, hogy offline állapotban tárolja. Noha ez felhasználható a fő jelszó visszaállítására, továbbra is óvatosnak kell lennie. Ha elveszíti mind a fő jelszavát, mind a kulcsot, akkor egyáltalán nem tudja megnyitni a fájljait.

Magánélet

Ha tudod, a Nord székhelye a Panamai Köztársaságban található. Az összes jogvitát ebben a joghatóságban rendezik. Ez azt jelenti, hogy kívül esik a „14 szem” partner területén. Tehát nem kell túl aggódnia a fájljaid iránt.

Biztonság

A titkosítás terén a NordLocker AES-256-GCM titkosítást használ Argon2 kivonattal. Egyes vállalatoktól eltérően, mindkét tényező kipróbált és valódi titkosítási módszer. Az aszimmetrikus kulcspárok előállításához és hitelesítéséhez használt nyilvános kulcsú kriptográfia azonban a gyakoribb RSA helyett elliptikus görbe kriptográfia (ECC) útján történik. Noha vannak aggályok az ECC struktúrájával kapcsolatban, ez még mindig meglehetősen biztonságos algoritmus. Ne feledje azonban, hogy mivel ez nem nyílt forráskódú szoftver, nehéz megmondani, hogy az ECC összetevői megfelelően vannak-e megvalósítva, így a legrosszabb esetben ez kockázatot jelent. Ennek ellenére a legtöbb felhasználó valószínűleg nem vesz részt egy fenyegetési modellben. Ha csak képeit vagy dokumentumait tárolja, akkor viszonylag biztonságban van.

Az ECC egyik előnye a fájlok megosztása. Mivel az e-mail cím egyedi kóddal azonosítható, a további felhasználók saját magánkulcsaikkal oldhatják fel őket. Mint alább láthatja, csak kattintson a „Felhasználói hozzáférés hozzáadása” elemre..

NordLocker

Egyszerű használat

A NordLocker elérhető MacOS és Windows rendszerekhez. Ne feledje azonban, hogy ha Windows-alapú gépen használja, telepítenie kell a .Net Framework 4.8-ot. Ha nem megfelelően telepíti, akkor a NordLocker nem fog megfelelően működni. Ha bármilyen problémája van a telepítéssel vagy bármi mással, bármikor felveheti a kapcsolatot a 24 órás ügyfélszolgálattal, vagy ellenőrizheti a GYIK részt a saját webhelyükön.

Végső gondolatok

Ha nagyon egyszerű módszert keres fájljainak titkosításához, és megóvja őket a lopásoktól, akkor nem hibázhat a NordLocker. Annak ellenére, hogy nem vagyunk teljesen elégedettek az ECC titkosítási módszerrel, minden más robosztus. Annak ellenére, hogy van néhány ingyenes és nyílt forráskódú biztonsági szekrény a közösségben, egyikük sem annyira karcsú, mint ez. Arra számítunk, hogy hamarosan lesz iOS és Android verzió a NordLocker alkalmazásról.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me