Apple StoreIzdanje iOS-a 9 donijelo je sa sobom mogućnost da iPhone i iPad korisnici blokiraju oglašavanje. Ovo je bila dugo očekivana značajka, što pokazuje i popularnost aplikacija za blokiranje oglasa otkako je iOS postao dostupan u rujnu. Na tržištu postoji puno blokatora oglasa, a gotovo svakodnevno dolaze u trgovinu aplikacija. Moj je cilj pomoći vam da pronađete najbolju aplikaciju i shvatite kako funkcionira blokada oglasa. Možda ćete biti iznenađeni kada saznate da neki prihvaćaju plaćanje od oglašavača, uključujući Google i Microsoft kako bi omogućili prikazivanje njihovih oglasa.

Evo našeg popisa najboljih blokatora oglasa za iOS. Imajte na umu da ne preporučujemo AdBlock Plus ili Crystal aplikacije jer oni dodaju listu glavnih oglašavača u zamjenu za plaćanje. Možete odlučiti je li vam dobro ili ne, ali nećemo i nećemo promovirati njihove aplikacije.

Aplikacija RankAd BlockerPriceGet
1Pročistiti$ 1,99Pročistiti
21Blocker$ 2,991Blocker
3Blockr$ 0,99Blockr
4BlockBear$ 0,99BlockBear
5Silentium$ 1,99Silentium

Eyeo, tvrtka koja stoji iza popularnog softvera AdBlock Plus surađuje s velikim oglašivačima, uključujući Google, Microsoft i Amazon kako bi im oglasi omogućili bijelu listu kako ne bi bili blokirani. Žao mi je, ali to pobija svrhu upotrebe blokatora oglasa na mobilnim uređajima. Ne radi se samo o zaštiti od zlonamjernih oglasa. Korisnici mobilnih uređaja vidjet će brže učitavanje web stranica i korištenje manje propusnosti pomoću blokatora oglasa. Ja osobno koristim Pročistiti za iOS i cijenimo njihovo stajalište o tom pitanju.

Pročistite Tweet

Eyeo pruža programerima aplikacija da koriste njihov sustav za popis oglasa sa svojih “odobrenih” partnera. Teško je reći koliko je programera prihvatilo ponudu, ali znamo da je Crystal pristao uključiti Eyeo bijelu listu i uključiti je prema zadanim postavkama. Ne treba reći da ne preporučujemo ni AdBlock Plus ni Crystal.

Kao što vidite, nisu svi blokatori oglasa stvoreni jednakim. Primijetite li besplatne aplikacije za blokiranje oglasa, zapitajte se kako zarađuju. Kvote su to preko dogovora s omiljenim oglašavačima. Za moj novac vrijedno je nekoliko dolara kako bi se osiguralo da nadziram koji su oglasi blokirani u Safariju i podržavam programere aplikacija poput Purify jer se ne rasprodaju.

Budući da je Purify moj omiljeni blokator oglasa i onaj na koji se oslanjam kako bih blokirao oglase na svom iPhoneu, želio bih podijeliti vodič o tome kako ga postaviti. Nije teško, ali morate prebaciti nekoliko postavki kako biste blokirač oglasa pokrenuo u Safariju. Apple je otvorio pristup blokiranju oglasa, ali morate obavijestiti Safari da koristi aplikaciju.

Kako blokirati oglase na iPhoneu ili iPadu pomoću Pročišćavanja

Prvo što ćete htjeti učiniti je preuzimanje Purifyja iz Applea Trgovina aplikacijama.  Aplikacija košta 1,99 dolara i uključuje buduća ažuriranja. Nakon preuzimanja programa Purify možete proći kroz brzi vodič za aplikaciju. Iako je vodič dobar, proći ćemo vas kroz zaslon postavljanja postupka po zaslonu.

 • Korak 1 – Dodirnite Postavke

Postavke za iOS

 • Korak 2 – Pomaknite se prema dolje i dodirnite Safari

Postavke za Safari za iOS

 • 3. korak – Pomaknite se prema dolje i dodirnite Blokatori sadržaja

Blokeri sadržaja iOS-a

 • 4. korak – Pomaknite klizač udesno da biste omogućili Pročišćavanje

Omogući pročišćavanje blokade oglasa

 • 5. korak – Dodirnite Safari i otvorite web mjesto
 • Korak 6 – Dodirnite gumb Dijeli kao što je prikazano na dnu slike ispod

Safari

 • Korak 7 – Dodirnite gumb Više

Safari - pročistite

 • 8. korak – Primijetit ćete da su Pročišćene radnje navedene pri dnu. Kucnite, držite i povucite na vrh
 • 9. korak – Pomaknite klizač udesno da biste omogućili Pročišćene radnje

Pročišćavanje akcija

 • Korak 10 – Sada možete pregledavati web bez oglasa

To je sve. Kao što vidite, morate proći nekoliko koraka da biste omogućili Pročišćenje. Isto vrijedi za bilo koji blokator oglasa. Živjeli Appleu što je omogućilo blokiranje oglasa u iOS-u 9, ali treba još dosta educirati o tome kako omogućiti aplikacije. Pročišćenje obavlja prilično dobar posao, ali neki programeri aplikacija zaboravljaju navesti dovoljno detalja kako bi vam zaista pomogli da započnete. Pretpostavljam da će se postupak ubuduće olakšati. Bilo kako bilo, nakon što sve postavite, Purify djeluje sjajno.

Evo sažetka naših prvih 5 blokatora oglasa za iOS. Svi oni zahtijevaju iOS 9 ili noviji i podržavaju i iPhone i iPad.

 1. Pročistiti – 1,99 dolara
 2. 1Blocker – 2,99 dolara
 3. Blockr – 0,99 USD
 4. BlockBear – 0,99 USD
 5. Silentium – 1,99 dolara

Nisam uzeo u obzir cijenu kada sam razmatrao aplikacije za popis. Uvjeravam vas da blokiranje oglasa vrijedi nekoliko dolara. Primijetit ćete trenutno povećanje brzine dok pregledavate web sa Safarijem. Vidjet ćete i pad upotrebe propusne moći jer su oglasi i pratioci blokirani. Iako su aplikacije izvrsne za blokiranje oglasa na Safariju, neće blokirati oglašavanje u aplikacijama. Nadamo se da ćemo u budućnosti vidjeti mogućnost blokiranja oglasa u aplikacijama. Siguran sam da će programeri aplikacija poput Purifyja rado dodati tu značajku u budućnosti ako je to moguće.

Imate li još jedan blokator oglasa za koji mislite da bismo ga trebali dodati na popis? Ako je tako, pošaljite nam tweet @VPNFan.  Također bismo voljeli čuti o svim drugim temama vezanim za privatnost koje vas zanimaju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me