LastPass is verreweg een van de meest populaire wachtwoordbeheersystemen ter wereld. Ze zijn een spraakmakend bedrijf en omdat ze sinds 2008 actief zijn in de branche, waren ze een van de eerste services voor het bijhouden van wachtwoorden op de markt. Als samenleving hebben we steeds meer wachtwoorden om te onthouden. Omdat internettoegang gemeengoed is geworden, verplaatsen bedrijven en organisaties informatie naar websites die variëren van het online krijgen van kortingsbonnen tot het registreren voor medische dekking vanwege de Affordable Care Act (Obamacare). Hun doel is om een ​​deel van de stress uit het leven van hun gebruikers te halen door hen een eenvoudig en gemakkelijk programma te geven om hun wachtwoorden bij te houden.

LastPassPrijzen en speciale aanbiedingen

LastPass heeft drie edities. Een gratis editie, een premium-editie en een enterprise-editie voor meerdere gebruikers. Zoals je zou verwachten, veranderen de kenmerken van het product met de versie die je selecteert. Voor slechts $ 12 per jaar heb je toegang tot geweldige functies, zoals de mogelijkheid om al je informatie op al je apparaten te synchroniseren, verificatieopties met meerdere factoren, waaronder biometrie, prioriteitsondersteuning en een gedeelde map met aangepaste rechten. Houd er rekening mee dat welk platform u ook gebruikt wanneer u zich aanmeldt, het platform is waar u bij moet blijven als u de gratis versie gebruikt.

Risicovrije proefperiode

Als u geïnteresseerd bent in de premium-versie, biedt LastPass een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Als u besluit dat de toegevoegde functies niet $ 1 per maand waard zijn, kunt u na 30 dagen teruggaan naar de gratis versie en krijgt u uw geld terug. De garantie geeft u meer dan genoeg tijd om te beslissen of de premiumservice voor u geschikt is. Zo niet, dan zal de gratis versie het werk doen en uw wachtwoorden beschermen.

Bezoek LastPass

LastPass in actie

LastPass is uniek in de manier waarop het werkt. In plaats van een op zichzelf staande applicatie te hebben, wordt deze ingeklapt in de browser en weergegeven als een browser-add-on. Het integreert in bijna browsers, of dat nu IE, Firefox, Chrome, Safari of Opera is. De uitzondering op de regel op dit punt is Microsoft Edge.

LastPass-browserpictogram

Als u op het bovenstaande pictogram klikt, wordt een menu weergegeven waar de meeste functionaliteit vandaan komt. Dit menu bevat enkele koppen die we zullen uitleggen.

LastPass-menu

Mijn LastPass-kluis

Met deze functie kunt u sites bekijken waarvoor u onlangs wachtwoorden heeft gebruikt. Er zijn ook verschillende andere dingen die u hier kunt doen. My LastPass Vault fungeert als het configuratiescherm voor deze service. Hier bevinden zich de instellingen voor het programma. U kunt ook de sterkte van uw wachtwoord testen, beveiligde notities toevoegen, tutorials bekijken en de gebruikershandleiding bekijken.

LastPass Vault

Formuliervullingen

Uw met formulieren ingevulde gecodeerde gegevens worden hier opgeslagen. Als u reguliere formuliergevulde gegevens gebruikt, wordt die informatie over het algemeen niet gecodeerd, tenzij het webadres specifiek https in het adres vermeldt. Ook kunnen uw betalingsgegevens hier ook worden opgeslagen. Hoe minder websites uw betalingsgegevens hebben, hoe beter. Als het op meerdere websites is opgeslagen, neemt het risico toe dat die gegevens in gevaar komen.

LastPass-formulier wordt ingevuld

Genereer veilige wachtwoorden

Ooit een IT-man horen zeggen dat je een sterk wachtwoord nodig hebt, maar je hebt er moeite mee er een te maken? Deze tool genereert een veilig wachtwoord voor u. De meesten van ons weten inmiddels wat een veilig wachtwoord is. Omdat ze complex zouden moeten zijn, zouden ze niet gemakkelijk te onthouden of te raden zijn. Het maakt ook eenmalige wachtwoorden voor eenmalig gebruik.

LastPass-wachtwoordgenerator

Beveiligde notities

Goed voor het bewaren van individuele notities. Of het nu gaat om een ​​wifi-wachtwoord, softwaresleutel of zelfs de tijd dat het vliegtuig van uw echtgenoot landt voor planningsdoeleinden (gebruik uw fantasie), dit is een handige plek om aantekeningen veilig te bewaren. Zie het als een privé versleuteld dagboek op uw computer. Verlies geen belangrijke informatie meer door deze functie te gebruiken.

Bezoek LastPassLastPass-beveiliging

Wat de beveiliging betreft, deze cloudgebaseerde service codeert uw wachtwoord lokaal met AES 256-bit encryptie en beveiligt ze online in de cloud met een beveiligde verbinding. Voor degenen die technisch denken, worden de eenrichtingszouten automatisch 5k keer gehasht, maar om zeker te zijn, moet je dat aantal verhogen tot minimaal 10k. Met LastPass kunt u het aantal instellen op 100k. Uw hoofdwachtwoord blijft op uw lokale computer. Misschien heb je wel eens gehoord van de recente hacks van LastPass waarbij informatie is gestolen. Er zijn geen hoofdwachtwoorden gestolen, maar een deel van de gegevens is gebruikt en kan hackers toegang geven tot uw account als u geen sterk hoofdwachtwoord maakt. LastPass biedt ook een aantal authenticatiefactoren van twee partijen, waaronder Google Authenticator, Toopher, Duo-beveiliging, Transakt en Grid voor de gratis versies. Aangezien het programma al uw wachtwoorden bewaart, moet u het potentiële hackers niet gemakkelijk maken om toegang te krijgen tot uw informatie. Houd er ook rekening mee dat ze informatie openbaar zullen maken als ze wettelijk verplicht zijn.

LastPass-software

Zoals we al zeiden, fungeert LastPass als een browser-add-on op een desktopbesturingssysteem. De add-on is beschikbaar voor IE, Firefox, Chrome, Safari en Opera. Ze hebben ook apps beschikbaar voor iOS, Android, Blackberry en de Windows App Store.

Bezoek LastPass

LastPass-ondersteuning

Door de premium-versie te kopen, kunt u ontvangen wat zij “Priority Support” noemen. Helaas geven ze niet aan wat voor soort ondersteuning daadwerkelijk wordt aangeboden. Je kunt echter naar hun forums gaan en vragen worden daar over het algemeen snel beantwoord door leden in de community en de makers. Veel sites gebruiken forums om op een relatief realtime manier een voortdurende discussie met hun gebruikers te voeren.

LastPass Review: conclusie

LastPass is een eenvoudig te gebruiken wachtwoordbeheerder die goed werkt voor de gemiddelde gebruiker. Het is natuurlijk niet iets dat u zou willen gebruiken als u extreem gevoelige gegevens zou beschermen. De gratis versie doet echter het werk waarvoor het is ontworpen. LastPass biedt u een manier om authenticatie in twee stappen in te stellen en een sterk hoofdwachtwoord te maken.

Wat ik het leukste vond aan de service:

  • Het programma is gratis en zelfs de premium-versie kost $ 12 per jaar.
  • Kan gemakkelijk worden gebruikt en ingesteld.
  • Ontworpen als browserplug-in.
  • Wachtwoorden kunnen gemakkelijk vanuit browsers worden geïmporteerd.
  • Werkt met alle besturingssystemen.
  • Multi-factor authenticatie-opties inclusief biometrie met de premium-versie.
  • De functie Formulieren invullen kan automatisch formulieren invullen en betalingsgegevens veilig bewaren, zonder dat u deze opnieuw hoeft in te voeren.
  • Beveiligingsbeoordeling voor het dupliceren van wachtwoorden.

Ideeën om de service te verbeteren:

  • Twee-factor-authenticatie is niet vanaf het begin ingesteld en het is ook niet echt eenvoudig in te stellen. Zonder dit zou iedereen toegang tot uw gegevens kunnen krijgen als ze het hoofdwachtwoord hebben.
  • Live chat-functie kan worden toegevoegd voor premium gebruikers.

LastPass codeert uw wachtwoorden en helpt u door sterke wachtwoorden te genereren. U hoeft niet langer goede wachtwoorden in gevaar te brengen voor degenen die gemakkelijk te onthouden zijn. Met slechts $ 12 voor een jaar premium service en een geld-terug-garantie, heeft u niets te verliezen door het te proberen. Op die manier had je toegang tot alle premiumfuncties, zoals synchronisatie op alle apparaten, mobiel of desktop. Dat is een enkel item uit het dollarmenu van elk fastfoodrestaurant. Is je geestelijke gezondheid niet $ 1 per maand waard? Laat uw online aankopen vlotter verlopen met LastPass.

Bezoek LastPass

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me