In deze review gaan we het hebben over het product voor wachtwoordbeheer, RoboForm. Het eerste RoboForm-product werd in 1999 gelanceerd door Siber Systems. Momenteel worden wereldwijd 30 taalversies van RoboForm actief gebruikt. Vanaf hun website is hun verklaarde doel “het creëren van innovatieve softwareproducten van wereldklasse die zijn ontworpen om computergebruik eenvoudiger, sneller en veiliger te maken voor individuen en bedrijven over de hele wereld.” Tegenwoordig worden we constant overweldigd door logins voor bijna alles wat je maar kunt bedenken. Gebruiksgemak is iets dat we allemaal nodig hebben.

Roboform-startpagina

RoboForm-prijzen en speciale aanbiedingen

RoboForm is uniek in de markt omdat het verschillende versies van zijn product biedt voor privé en commercieel gebruik. De versie die je kiest, hangt af van wat je doelen zijn. Er is een gratis proefperiode van 30 dagen voor de verschillende producten en na 30 dagen wordt u gevraagd om te betalen. Als u echter minder dan 10 aanmeldingen heeft (voor verschillende sites), kunt u de producten gratis blijven gebruiken. Realistisch gezien ken ik echter maar heel weinig mensen met 10 of minder logins, dus we zullen het hier hebben over de betaalde versies. De producten die ze aanbieden zijn RoboForm Everywhere voor $ 9,95 (voor het eerste jaar), RoboForm 7-desktopversie voor $ 29,95 en hun RoboForm2go 7-versie voor $ 39,95.

Prijzen van RoboForm Pro

We raden u aan RoboForm Everywhere Pro te downloaden en uit te proberen. De kans is groot dat als je dit leest, je toch al meer dan 10 logins hebt. Ten tijde van onze beoordeling bood RoboForm een ​​jaar lang deze service aan voor $ 9,95 voor het eerste jaar. Dat is iets meer dan de helft van hun normale tarief van 19,95 dollar per jaar. We veronderstellen dat ze dit regelmatig doen om RoboForm Everywhere Pro te promoten. Hun jaarrekening komt het eerste jaar uit op slechts 83 cent per maand. De tarieven voor de andere plannen zijn zoals te zien. Hun prijzen zijn redelijk, als je meer dan 10 logins hebt.

Risicovrije proefperiode

Als u geïnteresseerd bent in de pro-versie van een van hun producten, biedt RoboForm een ​​gratis proefperiode van 30 dagen samen met een geld-terug-garantie. Als u besluit dat het hebben van meer dan 10 aanmeldingen de 83 cent per maand niet waard is, kunt u na 30 dagen teruggaan naar de gratis versie en zij zullen uw geld terugbetalen. De garantie geeft u meer dan voldoende tijd om te evalueren of de Pro-producten geschikt voor u zijn. Zo niet, dan moet u kiezen welke logins u wilt opofferen als u wilt terugkeren naar de gratis versie.

  Keeper Password Manager Review

Ga naar RoboForm

RoboForm in actie

RoboForm heeft geen zelfstandige toepassing en wordt weergegeven als een werkbalk in uw browser. In plaats van een op zichzelf staande applicatie te hebben, wordt deze ingeklapt in de browser en weergegeven als een browser-add-on. Het integreert in bijna elke browser, of dat nu IE, Firefox, Chrome, Safari of Opera is. De uitzondering op de regel op dit punt is Microsoft Edge.

RoboForm werkbalk

Wachtwoordbeheer

De gratis wachtwoordbeheerder van RoboForm helpt u bij het veilig houden van uw wachtwoorden door gebruik te maken van een van de 3 encryptietypen, Blowfish, 256-bit AES of RC6-encryptie. U kunt bestaande wachtwoorden vanuit uw webbrowser importeren in hun lijst met veilige wachtwoorden. Je hebt de mogelijkheid om het de wachtwoorden te laten zien, of je kunt het laten behandelen. RoboForm zal u waarschuwen als een van de websites die u opslaat wachtwoorden is gehackt. Op die manier kunt u naar binnen gaan en het wachtwoord wijzigen als dat nodig is. Hoe eerder je zoiets weet, hoe beter.

De wachtwoordbeheerder van RoboForm kan u helpen bij het bijhouden van het grote aantal websites waar we tegenwoordig allemaal op moeten inloggen. Of het nu gaat om een ​​bank, verzekering of een ander soort website, RF heeft u gedekt, zelfs als het inloggen moeilijker is. U kunt met een enkele klik vanaf elk apparaat inloggen op alle sites die u normaal gebruikt. Houd er echter rekening mee dat als u uw hoofdwachtwoord vergeet, er geen manier is om het te herstellen. Je kunt het natuurlijk veranderen, als je het al weet. In een wachtwoordmanager is dat wat je wilt, dat is wat we zouden verwachten.

RoboForm Password Manager

Zodra je de software hebt gedownload, ga je gewoon naar de wachtwoordgenerator van RoboForm. We weten allemaal dat we voor elke site unieke wachtwoorden moeten hebben en dat ze niet gemakkelijk te kraken zijn. Met hun generator kunt u naar de websites gaan en uw wachtwoord wijzigen in een wachtwoord dat moeilijk te kraken is. Genereer het gewoon, en daar heb je het. Een andere leuke functie is de mogelijkheid om de criteria van het wachtwoord te wijzigen. Stel bijvoorbeeld dat de vereisten voor het wachtwoord geen speciale tekens toestaan. U kunt een wachtwoord genereren om speciale tekens op te nemen of geen speciale tekens op te nemen. U kunt ook de lengte van het wachtwoord wijzigen.

  Keeper Password Manager Review

Net als bij de andere producten bevat RF Safenotes. Deze zijn perfect voor het onthouden van wifi-wachtwoorden, verjaardagen, belangrijke datums of zo ongeveer elk ander belangrijk stuk informatie dat u niet openbaar wilt maken. Zie dat als een privédagboek van dingen die u wilt bewaren. Je hoeft niet overboord te gaan en oorlog en vrede te schrijven, maar je begrijpt het wel. We zijn er zeker van dat je andere dingen kunt bedenken om daar te plaatsen.

Ga naar RoboForm

Identiteiten

De identiteitsfunctie is de manier waarop u een paar verschillende dingen binnen RF instelt. Mogelijk hebt u meer dan één identiteitskaart, maar uw primaire identiteit is niet toegankelijk zonder uw hoofdwachtwoord. Door er een aan te maken, kunt u alle informatie invoeren die u wilt opslaan. Dit is een must als u wilt dat RoboForm informatie opslaat voor de functie Form Fills. U kunt ook adres, auto-info, paspoortinfo, bedrijfsinformatie, bankrekeninginformatie, creditcardinformatie en zelfs aangepaste informatie die u wilt invoeren, allemaal binnen de identiteitskop invoeren. Hier kunnen ook contacten worden opgeslagen, evenals aanmeldingen, bladwijzers, applicaties die u gebruikt waarvoor wachtwoorden nodig zijn en Safenotes. Dit alles wordt veilig opgeslagen en het hoofdwachtwoord moet worden gebruikt om toegang te krijgen tot de identiteit.

Form Filler-functie

Zonder identiteit is er niets om in te vullen. In tegenstelling tot sommige producten die de formuliergevulde gegevens van eerder gebruikte sites halen, moet u deze in identiteiten invoeren. U kunt er ook voor kiezen om specifieke sites te kiezen die u wilt invullen, of u kunt ervoor kiezen om geen van deze sites te laten vullen. Als iemand anders op uw computer was en probeerde toegang te krijgen tot de informatie die daar was opgeslagen, zouden ze niet kunnen binnenkomen zonder uw hoofdwachtwoord te hebben. Als uw informatie verandert, heeft u de mogelijkheid om alle velden opnieuw in te stellen of te wissen.

Roboform Form Filler

RoboForm-beveiliging

AES-codering is een van de opties die RoboForm kan gebruiken met de sleutel die is gezouten met een hoofdwachtwoord naar keuze. Het hoofdwachtwoord moet worden gebruikt als u toegang wilt krijgen tot uw logins. Dat betekent dat je beschermd bent tegen elke willekeurige aanval die zich kan voordoen. Zonder uw hoofdwachtwoord kan niemand toegang krijgen. Daarom is het belangrijk om het te beveiligen, omdat het niet kan worden teruggehaald. Als u een van de opgenomen producten gebruikt in plaats van deze te laten synchroniseren, is de gegevensmap na het verwijderen van RoboForm volledig verdwenen. Als u het product overal gebruikt, worden de gegevens gecodeerd opgeslagen op een cloudserver en kunnen ze worden hersteld, opnieuw alleen als u uw hoofdwachtwoord kent. Ze bieden ook meervoudige verificatie, maar dit is via e-mail en moet worden ingeschakeld. Op het moment van deze beoordeling bieden ze geen andere typen aan. Interessant is dat het lijkt alsof ze andere typen in de maak hebben, maar die opties zijn momenteel grijs weergegeven.

  Keeper Password Manager Review

Ga naar RoboForm

RoboForm-software

RoboForm biedt software voor Windows-besturingssystemen, XP en hoger. Dat omvat Windows Phone en Windows RT. Ze bieden ook software voor Apple’s Mac OS X en iOS en Android-besturingssystemen. Ze bieden geen ondersteuning voor BlackBerry OS- of Linux-producten.

Ondersteuning

Zoals je hieronder ziet, zijn er verschillende opties met betrekking tot ondersteuning. Ze bieden 24/7 e-mailondersteuning, tutorials, live chat-ondersteuning en telefonische ondersteuning. Telefoongesprekken worden van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 19.00 uur EST beantwoord, behalve op officiële feestdagen in de VS, en is alleen beschikbaar voor betalende klanten. Live chat-ondersteuning heeft geen bijzonderheden over de openingstijden.

RoboForm-ondersteuningRoboForm Review: conclusie

Roboform heeft een heel mooi programma dat veilig is en al uw gevoelige gegevens en betalingsinformatie opslaat. Ik hou echt van de mogelijkheid om te kiezen of je je info wilt synchroniseren of niet. Je hebt in ieder geval de keuze om je gegevens helemaal voor jezelf te houden, of de functionaliteit van RoboForm te hebben op andere platforms. De meesten van ons gebruiken meerdere apparaten om toegang te krijgen tot internet.

Wat we het leukst vonden aan de service:

  • Mogelijkheid om te kiezen welk type codering u wilt gebruiken voor het hoofdwachtwoord
  • Ze hebben geen toegang tot uw coderingssleutel of wachtwoord
  • Maatwerksoftware voor Windows en Mac OS X
  • Mobiele apps voor iOS en Android
  • De optie om te synchroniseren met alle apparaten die je bezit of er gewoon een te houden.
  • Live ondersteuning, tutorials en telefonische ondersteuning beschikbaar
  • Redelijk geprijsd
  • Uiterst aanpasbaar

Ideeën om de service te verbeteren:

  • Implementeer de andere authenticatiemethoden
  • Voeg een optie toe om meerdere wachtwoorden tegelijkertijd te wijzigen

Al met al zijn we relatief onder de indruk van RoboForm. Het werkt goed, is redelijk geprijsd en maakt sterke wachtwoorden voor je. We raden u aan het te downloaden en het te proberen, omdat het een gratis proefperiode van 30 dagen heeft. Ook is er nog steeds de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie nadat je hebt gekocht. Er is geen risico, dus download en test hun product en u kunt het testen tussen al uw apparaten.

Ga naar RoboForm

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me