Het team van SplashData ontwikkelt sinds de lancering in 2000 beveiligde software. Het bedrijf is gevestigd in Los Gatos, CA. Ze ontwikkelen beveiligingssoftware en -services. Vandaag gaan we SplashID Safe onder de loep nemen, een wachtwoordbeheerder waarmee u al uw wachtwoorden kunt beheren. De software helpt u bij het beveiligen van aantekeningen en het bijvoegen van foto’s aan records. Met SplashSafe ID Pro kunt u gegevens synchroniseren op een groot aantal apparaten, waaronder Windows, Mac, iOS, Android.

SplashID Safe Review

Prijzen en speciale aanbiedingen

SplashID Safe wordt geleverd in zowel een gratis als een premium-versie. Hun SplashID Pro bevat een aantal extra functies, waaronder ondersteuning voor meerdere apparaten en platforms, de mogelijkheid om via de cloud of via een wifi-verbinding te synchroniseren, geautomatiseerde back-ups, toegang tot hun beveiligingsdashboard, de mogelijkheid om records te delen, prioriteitsondersteuning en toekomstige updates.

SplashID-prijzenDe prijs van SplashID Pro is gebaseerd op de aanmeldingsperiode. U kunt zich aanmelden voor Pro Monthly en $ 1,99 per maand betalen of Pro Yearly en $ 19,99 per jaar betalen. De jaarlijkse looptijd bespaart u $ 4, een korting van 17% op het maandabonnement. Tijdens het beoordelen van de software vonden we ook een deal op hun site onder een sectie gemarkeerd met “Geef SplpashID” waarmee u een levenslange licentie voor $ 39,95 kunt kopen. Ongeacht de looptijd kunt u betalen met bekende creditcards zoals Visa, MasterCard, American Express en Discover.

Gratis versus Pro-accounts

Het team van SplashData maakt een gratis versie van SplashID Safe. Het is vrij beperkt in vergelijking met hun Pro-versie, maar het laat je nog steeds veilig wachtwoorden opslaan. Je kunt de app downloaden van hun site of van de Apple App Store en Google Play. Vanaf daar hoeft u alleen een e-mailadres op te geven om u aan te melden voor een gratis account. De gratis versie is beperkt tot één apparaat en staat synchronisatie of delen niet toe.

Door over te stappen naar SplahID Pro heb je een aantal extra functies. Hier volgt een korte blik op de extra voordelen voor Pro-leden:

 • Toegang vanaf elke locatie op elk apparaat – Windows, Mac, iOS, Android
 • Synchroniseer uw gegevens via een cloud- of wifi-verbinding
 • Geautomatiseerde back-ups, herstel vanaf uw laatste 5 back-ups
 • Beveiligingsdashboard om zwakke wachtwoorden aan te geven
 • Prioritaire ondersteuning en toekomstige software-updates

De gratis versie is vrij beperkt. Als je de software leuk vindt, raad ik je aan de Pro-versie te overwegen. U krijgt alle hierboven genoemde geavanceerde functies en helpt het SplashData-team te ondersteunen. De prijs is redelijk voor $ 1,99 per maand of $ 19,99 per jaar.

Bezoek SplashID

Aan de slag met SplashID

U kunt beginnen met het downloaden van de SplashID-app voor Windows, Mac, iOS of Android. Omdat ik deze recensie op een Windows 10-systeem schrijf, heb ik besloten om die versie van de app te gebruiken. De installatie was pijnloos. De enige kritiek die ik zou hebben, is de vereiste hoofdwachtwoord. SplashID vereist alleen dat u het hoofdwachtwoord 3 tekens maakt. Bedenk dat dit het enige wachtwoord is dat u moet onthouden. Het wordt gebruikt om toegang te krijgen tot al uw andere wachtwoorden in de software. Het lijkt vreemd om gebruikers toe te staan ​​een wachtwoord van 3 letters in te stellen voor zo’n belangrijk doel. Ik stel voor dat u best practices volgt en een sterk hoofdwachtwoord instelt.

SplashID Windows

Tijdens de installatie bepaalt u ook hoe u uw gegevens wilt synchroniseren. U kunt SplashID-cloudservices, lokale wifi-synchronisatie gebruiken of ervoor kiezen om de synchronisatiefunctie uit te schakelen. Je hebt een Pro-account nodig om gegevens tussen apparaten te synchroniseren. De enige informatie die u nodig heeft om SplashID te gebruiken, is uw e-mailadres. Het SplashData-team stuurt u een e-mailverificatie. De software bevindt zich in de modus alleen-lezen totdat u uw e-mailadres verifieert door op het bericht te klikken dat ze zullen verzenden.

De uiteindelijke keuze die u maakt voordat u SpladhID voor de eerste keer gebruikt, is of u al dan niet met voorbeeldgegevens wilt beginnen. Die beslissing is helemaal aan jou. Misschien vindt u het handig om voorbeelden te hebben van verschillende soorten accounts. De voorbeeldgegevens waren perfect voor mijn beoordeling. Het geeft u een goed idee van wat de software kan doen. U kunt voor elk type account verschillende gegevens opslaan. U hebt bijvoorbeeld mogelijk een accountnummer, softwarelicentiesleutel, pincode, SSN, rijbewijsnummer, frequent flyer-nummer of andere gegevens samen met wachtwoorden opgeslagen.

SplashID-instellingen

Als u op het tabblad “Instellingen” in de linker navigatiebalk klikt, kunt u met SplashID een aantal instellingen configureren. Ik stel ten minste voor dat u de standaardlengte van tekens die door de wachtwoordgenerator worden gebruikt, verhoogt tot 12 of meer. Hierdoor worden uw wachtwoorden veel moeilijker te kraken. Ik waardeer dat de wachtwoordgenerator van SplashID standaard kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens gebruikt. Volg dit patroon waar mogelijk. Sommige sites ondersteunen mogelijk geen speciale tekens. Wanneer u een keuze krijgt, raad ik u aan websites te selecteren die sterke wachtwoorden toestaan. Twee-factor-authenticatie is nog beter.

SplashID-dashboard

Het SplashID-dashboard geeft u enig inzicht in hoe veilig uw wachtwoorden zijn en wijst op zwakke punten, zodat u ze kunt corrigeren. Het dashboard geeft u een grafische weergave van herhaalde wachtwoorden, zwakke wachtwoorden en oude wachtwoorden. Het geeft je ook de mogelijkheid om eventuele problemen te bekijken en op te lossen. Aan de rechterkant van het dashboard ziet u uw meest recente back-up met een knop om meer te zien. Het diagram bovenaan het dashboard laat zien hoeveel records u in SplashID heeft opgeslagen.

Bezoek SplashID

SplashID voor mobiele apparaten

Je kunt SplashID Safe-apps downloaden voor iOS en Android. Pro-leden kunnen alle functies van de apps ontgrendelen. Je kunt ook gegevens synchroniseren tussen al je apparaten. Voor de app voor iPhone en iPad is iOS 7.0 of hoger vereist. Je hebt Android 4.0 of hoger nodig om die versie van de app uit te voeren. Laten we de Android-app eens nader bekijken.

SplashID Android

Zoals u kunt zien, houdt de SplashID Android-app records bij die vergelijkbaar zijn met die van Windows en Mac. Hetzelfde geldt voor de iOS-app. U kunt de accounts op elk systeem invoeren en ze tussen apparaten synchroniseren met het Pro-abonnement. Zoals weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding, hebt u toegang tot elk record en kunt u zich zelfs aanmelden bij sites zoals Amazon.

Synchroniseren tussen apparaten

U moet SplashID Pro aanschaffen om uw gegevens te synchroniseren. Nadat je je hebt aangemeld voor een Pro-lidmaatschap, kun je synchroniseren met de SplashID-cloudservice of lokale wifi-verbinding. De eerste keer dat u de software uitvoert, krijgt u de volgende synchronisatie-opties:

SplashID Sync

Ze raden u aan de SplashID-cloudservice te gebruiken om uw gegevens veilig en up-to-date te houden. Hiermee wordt een back-up van uw gegevens gemaakt op hun cloudservers. Je hebt er toegang toe vanuit al hun apps – Windows, Mac, iOS, Android. Je hebt ook de mogelijkheid om te synchroniseren via een lokale wifi-verbinding. Ten slotte kunt u ervoor kiezen om de synchronisatiefunctie niet in te schakelen.

Ik ben altijd verscheurd of ik een cloudservice moet vertrouwen om mijn persoonlijke gegevens te bewaren. U kunt de beslissing zelf nemen, maar als u een back-up wilt maken en synchroniseren met de cloud, is het SplashID Pro-plan een goed idee. Voor $ 1,99 per maand kun je een back-up maken en je gegevens synchroniseren tussen al je apparaten.

SplashID sleutelkluis

Het SplashData-team heeft een hardwareapparaat waarmee u al uw belangrijkste gegevens kunt opslaan. U kunt een SplashID sleutelkluis kopen die uw wachtwoordgegevens op een USB-sleutel beveiligt. De SplashID sleutelkluis is beschikbaar voor Windows of Mac. U kunt een enkele sleutel kopen voor $ 29,99, inclusief een jaar Pro-service. Ze verkopen ook sleutels in bundels met korting. De sleutels kunnen maximaal 4 GB aan gegevens bevatten.

SplashID sleutelkluis

Als je het idee leuk vindt om de SplashID Key Safe te gebruiken in plaats van het programma lokaal te installeren, raad ik je aan er een te kopen met het Pro-plan inbegrepen. Door de sleutel te gebruiken hoeft u de software nooit op uw Windows- of Mac-systeem te installeren. Zodra u de USB-drive uit uw systeem haalt, zijn de gegevens verdwenen. Op uw computer is de software of uw administratie niet opgeslagen. De sleutel is ook een extra back-up voor uw gegevens. Ten slotte is de sleutel een goede manier om onderweg toegang te krijgen tot uw wachtwoorden.

Bezoek SplashID

SplashID-beveiliging

Het SplashData-team heeft talloze stappen ondernomen om hun service veilig te stellen. Geen enkele wachtwoordbeheerder of een andere cloudservice is 100% veilig, maar ze lijken veel moeite te doen om gebruikersrecords te beveiligen. Om te beginnen worden uw gegevens lokaal versleuteld. U kunt kiezen of u wel of niet wilt synchroniseren met de cloudservice. Als u dat doet, worden de gegevens gecommuniceerd via een gecodeerde verbinding. Hun servers worden regelmatig gecontroleerd op bedreigingen en er wordt elke dag een back-up van gemaakt.

Er zijn enkele geavanceerde beveiligingsfuncties die SplashID biedt om gebruikersgegevens te beveiligen. Om te beginnen kunt u records in SplashID alleen als lokaal aanwijzen. Dat betekent dat zelfs als u gegevens naar de cloud synchroniseert, de alleen lokale records niet worden gesynchroniseerd. U kunt de instelling op elk moment in- of uitschakelen voor individuele records en het record wordt verwijderd of gesynchroniseerd op basis van uw voorkeur. SplashID ondersteunt tweefactorauthenticatie voor nieuwe aanmeldingen. U kunt ervoor zorgen dat ze u een verificatiecode per e-mail sturen wanneer een gebruiker probeert in te loggen vanaf een nieuw systeem. Op die manier heeft iemand, als hij probeert toegang te krijgen tot uw account, ook de code nodig om in te loggen. Met SecureID kunt u records veilig delen met andere gebruikers.

Klantenservice

U kunt de ondersteuningspagina van de SplashData-site bezoeken om antwoorden op veelgestelde vragen te vinden en contact met hen op te nemen. Ze hebben gebruikershandleidingen en een recente Q&Een sectie die u kan helpen bij het oplossen van problemen. Anders hebben ze een link in de navigatiebalk om “klantenondersteuning te krijgen”. U kunt hun contactpagina gebruiken om hun ondersteuningsteam een ​​e-mail te sturen. Het SplashData-team beheert een aantal producten, dus zorg ervoor dat u het SpladhID Safe-product dat u gebruikt samen met het platform waarop u het probeert te gebruiken, aanwijst..

SplashID Safe Review: conclusie

Ik was al vroeg uitgeschakeld voor SplashID Safe toen het alleen een hoofdwachtwoord van drie tekens vereiste. Ik weet niet zeker waarom de vereiste zo laag is, gezien het belang van het enige wachtwoord dat je nodig hebt om toegang te krijgen tot al je andere wachtwoorden in hun kluis. Dat is echter iets dat jij beheert. Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord instelt om toegang te krijgen tot hun software. Anders is SplashID Safe goed georganiseerd en heeft het een aantal functies waarmee Pro-leden hun gegevens tussen apparaten kunnen opslaan en synchroniseren.

Wat ik het leukste vond aan de software:

 • Aangepaste apps voor Windows, Mac, iOS en Android
 • SplashID Key Safe – voer software uit en sla records op een USB-drive op
 • Bepaal welke gegevens u wilt synchroniseren met hun functie voor alleen lokale records
 • Beveiligingsdashboard waarmee u zwakke punten in wachtwoorden kunt identificeren en corrigeren
 • Mogelijkheid om uw records te synchroniseren met behulp van de SplashID-cloud, lokale wifi of helemaal niet
 • Professionele gebruikers kunnen synchroniseren tussen apparaten en back-upgegevens naar de cloud

Ideeën om de software te verbeteren:

 • Geef nieuwe gebruikers een gratis proefperiode van de Pro-functies
 • Vereis een langer, veiliger hoofdwachtwoord
 • Overweeg om live chat-ondersteuning aan te bieden aan betaalde klanten
 • Voeg de mogelijkheid toe om wachtwoorden automatisch op te slaan

De gratis versie van SplashID is zeer beperkt. Ik zou aanraden om naar andere wachtwoordmanagers te kijken als je op zoek bent naar een gratis optie. Als u echter een eersteklas oplossing wilt die uw wachtwoorden veilig opslaat, tussen apparaten synchroniseert en een back-up van uw gegevens naar de cloud maakt, is SplashID Safe een solide keuze. Ik hou van hun USB-sleutelkluis waarmee je de software op een USB-station kunt uitvoeren. Voor $ 29,95 met een jaar service lijkt de software de prijs zeker waard. Anders kun je je aanmelden voor SplashID Pro voor $ 1,99 per maand of $ 19,99 per jaar.

Bezoek SplashID

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me