Sticky Password pertama kali diperkenalkan pada tahun 2001. Populariti program ini menyebabkan Alex Tischenko menyatukan sekumpulan pakar keselamatan yang berbakat untuk membentuk Perisian Lamantine pada tahun 2009. Syarikat ini beribu pejabat di Brno, Republik Czech. Kepimpinan mereka merangkumi beberapa bekas eksekutif AVG. Pasukan yang mengawasi Sticky Password mempunyai pengalaman industri keselamatan selama beberapa tahun dan ini menunjukkan. Mereka telah melakukan pekerjaan yang sangat baik dalam melaksanakan pengurus kata laluan yang selamat, mudah digunakan, dan harga yang berpatutan.

Kajian Kata Laluan Lekit

Harga dan Tawaran Istimewa

Sticky Password menawarkan versi percuma dan premium perisian mereka. Versi percuma akan memberi anda akses kepada pengurus kata laluan, ciri pengisian automatik, dan biometrik mereka pada pelbagai peranti. Sticky Password premium menambah keupayaan untuk menyegerakkan antara peranti, sandaran awan yang disulitkan, dan sokongan keutamaan.

Harga Kata Laluan Melekit

Anda selalu boleh memulakan dengan memuat turun aplikasi percuma mereka. Setelah berpeluang mencuba perisian, anda boleh menaik tarafnya menjadi premium dengan mudah. Anda boleh membeli akses premium Sticky Password selama $ 19.99 atau lesen seumur hidup dengan harga $ 99.99. Harga termasuk cukai dan semua pelanggan baru dilindungi jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Anda boleh membayar menggunakan PayPal atau kad kredit utama termasuk Visa dan MasterCard.

Akaun Percuma dan Percubaan Premium Percuma 30 Hari

Sticky Password menawarkan tahap percuma pengurus kata laluan mereka dan percubaan percuma selama 30 hari untuk perkhidmatan premium. Anda boleh memuat turun aplikasi untuk Windows, Mac, iOS, dan Android secara percuma. Sekiranya anda ingin menggunakan pengurus kata laluan untuk membuat kata laluan yang kuat dan menyimpannya, aplikasi ini berfungsi dengan baik. Anda boleh menambahkan ciri premium seperti penyegerakan awan dan sandaran pada bila-bila masa. Sekiranya anda memutuskan untuk menaik taraf, ada baiknya anda mengetahui bahawa perisian tersebut dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati Kata Laluan Melekit

Bermula dengan Kata Laluan Melekit

Saya mulakan dengan memuat turun Sticky Password untuk Windows 10. Program ini senang dipasang. Kali pertama anda melancarkan aplikasi, ia akan meminta anda memasukkan alamat e-mel bersama dengan kata laluan utama.

Kata Laluan Induk

“Kata laluan induk” digunakan untuk mengakses perisian mereka. Ini adalah satu kata laluan yang anda perlukan pada masa akan datang. Anda harus tahu bahawa kata laluan utama anda tidak disimpan di mana sahaja, disulitkan atau sebaliknya. Itulah cara yang anda mahukan. Tidak perlu pasukan di Lamantine atau orang lain mengetahui kata laluan utama anda. Anda pasti ingin mengingatnya kerana tidak ada cara untuk log masuk atau memulihkan data tanpa data tersebut.

  Kajian RoboForm

Saya gembira melihat bahawa Kata Laluan Lekas ​​memerlukan pengguna baru untuk menetapkan kata laluan induk yang kuat. Sekurang-kurangnya anda perlu menggunakan satu huruf besar, satu huruf kecil, satu huruf berangka, dan sekurang-kurangnya 8 aksara. Saya sangat menyarankan anda juga memasukkan watak khas untuk menjadikan kata laluan lebih kuat.

Penjana Kata Laluan

Mari kita anggap bahawa anda mempunyai beberapa kata laluan yang boleh diperbaiki. Kata Laluan Lekap akan membantu anda dengan menghasilkan kata laluan selamat secara automatik. Anda boleh menggunakan program ini untuk menghasilkan kata laluan baru dan menyimpannya untuk digunakan di masa depan di laman web kegemaran anda. Mari kita lihat betapa mudahnya menghasilkan kata laluan baru:

Penjana Kata Laluan

Saya cadangkan anda memulakan dengan mengklik pautan “Pilihan tambahan” untuk memberi anda beberapa pilihan tambahan. Kecuali laman web yang anda gunakan tidak akan menerima watak khas, saya cadangkan anda mencentang kotak dan membiarkan Kata Laluan Lekap menghasilkan kata laluan yang paling selamat. Menggunakan watak khas membantu menambah lapisan kerumitan pada kata laluan anda. Anda juga boleh menetapkan panjang kata laluan. Setelah anda bersedia, klik butang “Hasilkan” dan aplikasi akan melakukan selebihnya.

Tambahkan Akaun ke Kata Laluan Melekit

Semasa pertama kali memasang Sticky Password program ini akan memberi anda peluang untuk mengimport akaun dari penyemak imbas web kegemaran anda. Ini akan menjimatkan masa dan usaha anda. Jika tidak, anda boleh meminta program menyimpan kelayakan akaun untuk setiap laman web semasa anda log masuk. Anda juga boleh memasukkannya secara manual ke dalam program seperti yang ditunjukkan di bawah.

Kata Laluan Melekit - Tambah Akaun

Adalah mudah untuk menambahkan akaun ke Sticky Password secara manual. Anda mulakan dengan memasukkan URL laman web. Dari sana anda memasukkan nama masuk dan akhirnya kata laluan. Sekiranya anda menyedari bahawa kata laluan semasa anda lemah, anda boleh membuat perisian menghasilkan yang baru. Anda juga dapat memberitahu aplikasinya apakah Anda ingin masuk secara automatik atau tidak. Fungsi yang sama tersedia untuk akaun aplikasi seperti iTunes dan Skype.

Menetapkan Identiti untuk IsiOtomatik

Anda boleh menetapkan identiti dalam Kata Laluan Lekap. Setelah anda memasukkan maklumat, program akan menggunakannya untuk membantu anda mengisi borang secara automatik. Saya suka ciri ini kerana dapat mengelakkan kesilapan semasa mengisi borang dalam talian. Mudah untuk memasukkan nama atau alamat anda pada borang. Saya tidak tahu tentang anda tetapi saya suka apabila pembelian dalam talian benar-benar sampai ke rumah saya. Ciri autofill akan menjimatkan banyak masa dan memastikan maklumat diisi dengan betul setiap masa.

  Ulasan Pengurus Kata Laluan Penyimpan

Identiti Kata Laluan Melekit

Kata Laluan Lekap memberi anda pilihan untuk menambahkan beberapa kategori maklumat untuk identiti termasuk maklumat peribadi, maklumat hubungan, maklumat akaun internet, maklumat perniagaan, dan butiran kewangan. Sekiranya anda mahu program ini akan menyimpan maklumat pembayaran dan mata wang pilihan anda. Anda boleh menambah pelbagai identiti dan memilih dari senarai untuk mengisi borang secara dalam talian. Ciri ini akan membantu anda menjimatkan masa dan mengelakkan kesilapan.

Lawati Kata Laluan Melekit

Keselamatan Kata Laluan Melekit

Saya suka pendekatan yang diambil oleh pasukan Lamantine Software untuk mendapatkan Sticky Password. Mereka bermula dengan meminta anda menetapkan kata laluan induk pada kali pertama anda membuka program. Kata laluan induk hanya diketahui oleh anda. Anda tidak perlu bimbang ia dicuri kerana tidak disimpan ke dalam awan. Secara lalai ia tidak disimpan pada peranti anda. Anda ingin memastikan tidak akan kehilangan kata laluan induk kerana tidak ada sandaran. Anda perlu memulakan dari mana kaedah yang selamat.

Keselamatan Kata Laluan Melekit

Sticky Password menggunakan enkripsi AES-256 untuk mengamankan data anda. Anda mempunyai pilihan untuk menyegerakkan data anda ke awan atau tidak. Fungsi ini ditawarkan dengan versi premium tetapi anda selalu mempunyai pilihan untuk menyimpan data pada peranti anda. Walaupun anda memilih untuk tidak menggunakan awan, anda masih dapat menyegerakkan maklumat akaun anda di luar talian menggunakan wi-fi atau secara manual tanpa data yang dienkripsi meninggalkan peranti anda. Akhirnya Sticky Password menyokong biometrik. Anda boleh menggunakan cap jari anda untuk log masuk dari iPhone, iPad, dan banyak peranti Android.

Terdapat beberapa ciri keselamatan lain yang ingin saya nyatakan. Pertama, Sticky Password akan mengunci pangkalan data secara automatik apabila tidak digunakan. Ini membantu melindungi data anda. Sekiranya anda menjauhkan diri dari komputer atau peranti mudah alih anda selama beberapa minit, ia akan meminta anda memasukkan semula kata laluan utama anda. Ini mungkin kelihatan seperti sedikit kerja tambahan tetapi membantu mengamankan pangkalan data kata laluan anda. Anda juga dapat menghapus pangkalan data anda dari cloud kapan saja. Sudah tentu anda tidak perlu menyimpan kata laluan anda di awan. Mereka menyerahkan keputusan itu sepenuhnya kepada anda.

  Kajian Selamat SplashID

Sokongan pengguna

Pasukan di belakang Sticky Password telah lama berada di ruang teknologi dan anda boleh memberitahu melalui halaman “Pusat Bantuan” di laman web mereka. Anda akan menemui sejumlah video berguna untuk membantu anda memulakan aplikasi. Sama ada anda merancang untuk menggunakan Kata Laluan Lekit pada Windows, Mac, iOS, Android, atau semua perkara di atas. Mereka juga memberikan panduan, Soalan Lazim dan video mengenai beberapa topik, mulai dari pemasangan hingga mudah alih hingga petua dan trik. Anda juga boleh mengunjungi forum mereka untuk mengemukakan soalan dan mencari jawapan kepada mereka yang ditangani sebelumnya. Pengguna premium juga boleh menghubungi sokongan teknikal melalui aplikasi atau laman web mereka.

Ulasan Kata Laluan Melekit: Kesimpulan

Kata Laluan Melekit dilakukan sama seperti yang diiklankan. Program ini mudah dipasang dan dikonfigurasi. Ciri-ciri kegemaran saya termasuk penjana kata laluan yang mudah digunakan, kemampuan untuk menyegerakkan melalui awan, wifi, atau secara manual, dan pilihan menggunakan cap jari anda untuk mengakses aplikasi pada peranti iOS dan Android. Jika tidak, tidak banyak yang boleh dikatakan mengenai aplikasinya sebagaimana mestinya. Kata Laluan Melekit berfungsi. Ia akan memasukkan kata laluan anda yang ada dari penyemak imbas web anda dan menyimpannya dengan selamat di peranti anda. Anda boleh memilih untuk membuat sandaran data anda ke awan atau tidak. Mereka yang mempunyai pilihan untuk menghapus pangkalan data anda kapan saja.

Apa yang paling saya gemari mengenai perisian:

  • Aplikasi khusus untuk Windows, Mac, iOS dan Android
  • Penyatuan yang lancar dengan penyemak imbas web yang popular
  • Pilihan untuk menyegerakkan data anda melalui awan, wifi, atau secara manual
  • Keupayaan untuk menghapus pangkalan data awan anda pada bila-bila masa
  • Ciri kunci automatik semasa aplikasi tidak digunakan
  • Pengimbasan cap jari pada iOS dan Android

Idea untuk memperbaiki perisian:

  • Tambahkan pengesahan dua faktor
  • Berikan laporan kata laluan untuk membantu pengguna mencari kelemahan

Saya kagum dengan Sticky Password dan tidak teragak-agak untuk mengesyorkannya kepada keluarga dan rakan-rakan. Terdapat aplikasi lain dengan lebih banyak ciri tetapi Kata Laluan Lekap merangkumi kebanyakan keperluan pengguna. Anda boleh bergantung padanya untuk menghasilkan kata laluan yang kuat, menyimpannya dengan selamat, log masuk ke laman web secara automatik, dan mengisi borang secara dalam talian. Harga aplikasi sangat berpatutan pada $ 19.99 setahun atau $ 99.99 untuk lesen seumur hidup. Saya cadangkan anda memuat turun aplikasi yang disertakan dengan percubaan percuma selama 30 hari untuk perkhidmatan premium mereka.

Lawati Kata Laluan Melekit

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me