Dalam ulasan ini, kami akan membincangkan produk pengurusan kata laluan, RoboForm. Produk RoboForm pertama dilancarkan pada tahun 1999 oleh Siber Systems. Pada masa ini, 30 versi bahasa RoboForm digunakan secara aktif di seluruh dunia. Dari laman web mereka, tujuan yang dinyatakan adalah “untuk membuat produk perisian inovatif bertaraf dunia yang direka untuk menjadikan penggunaan komputer lebih mudah, cepat, dan lebih selamat untuk individu dan perusahaan di seluruh dunia.” Hari-hari ini, kami sentiasa diliputi oleh log masuk untuk hampir semua perkara yang dapat anda fikirkan. Kemudahan penggunaan adalah sesuatu yang kita semua perlukan.

Halaman Mula Roboform

Harga RoboForm dan Tawaran Istimewa

RoboForm unik di pasaran kerana ia menawarkan beberapa versi produk yang berbeza untuk kegunaan peribadi dan komersial. Versi yang anda pilih bergantung pada tujuan anda. Terdapat tempoh percubaan percuma selama 30 hari untuk pelbagai produk, dan setelah 30 hari habis, ia akan meminta anda membayar. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai kurang daripada 10 log masuk (untuk laman web yang berbeza), anda boleh terus menggunakan produk secara percuma. Namun, secara realistik, saya tahu sangat sedikit orang yang mempunyai 10 atau kurang log masuk, jadi kami akan membincangkan versi pembayaran di sini. Produk yang mereka tawarkan ialah RoboForm Everywhere dengan harga $ 9,95 (untuk tahun pertama), versi desktop RoboForm 7 dengan harga $ 29,95, dan versi RoboForm2go 7 mereka dengan harga $ 39,95.

Harga RoboForm Pro

Kami mencadangkan anda memuat turun dan mencuba RoboForm Everywhere Pro. Kemungkinannya adalah jika anda membaca ini, anda sudah mempunyai lebih daripada 10 log masuk. Pada masa kajian kami, RoboForm menawarkan satu tahun perkhidmatan ini dengan harga $ 9,95 untuk tahun pertama. Itu hanya lebih dari separuh daripada kadar normal mereka $ 19.95 setahun. Kami rasa mereka melakukan ini secara berkala untuk membantu mempromosikan RoboForm Everywhere Pro. Akaun tahunan mereka hanya mencapai 83 sen sebulan untuk tahun pertama. Harga untuk rancangan lain adalah seperti yang dilihat. Harga mereka berpatutan, jika anda mempunyai lebih daripada 10 log masuk.

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

Sekiranya anda berminat untuk melihat versi pro salah satu produk mereka, RoboForm menawarkan percubaan percuma selama 30 hari berserta jaminan wang dikembalikan. Sekiranya anda memutuskan bahawa mempunyai lebih dari 10 log masuk tidak bernilai 83 sen sebulan, maka setelah 30 hari, anda boleh kembali ke versi percuma dan mereka akan mengembalikan wang anda. Jaminan akan memberi anda lebih banyak masa untuk menilai sama ada produk Pro sesuai untuk anda. Sekiranya tidak, anda perlu memilih log masuk mana yang ingin anda korbankan jika anda ingin kembali ke versi percuma.

Pergi ke RoboForm

RoboForm dalam Tindakan

RoboForm tidak mempunyai aplikasi mandiri, dan muncul sebagai bar alat di penyemak imbas anda. Daripada mempunyai aplikasi yang berdiri sendiri, ia dilipat ke penyemak imbas, dan muncul seperti addon penyemak imbas. Ia menyatukan hampir ke mana-mana penyemak imbas, sama ada IE, Firefox, Chrome, Safari, atau Opera. Pengecualian untuk peraturan pada ketika ini adalah Microsoft Edge.

Bar Alat RoboForm

Pengurus Kata Laluan

Pengurus kata laluan percuma RoboForm akan membantu anda memastikan kata laluan anda selamat dengan menggunakan salah satu daripada 3 jenis penyulitan, Blowfish, 256-bit AES, atau penyulitan RC6. Anda boleh mengimport kata laluan yang ada dari penyemak imbas web anda ke dalam senarai kata laluan selamat mereka. Anda mempunyai pilihan untuk menunjukkan kata laluan, atau anda boleh melindunginya. RoboForm akan memberi anda amaran sekiranya mana-mana laman web yang anda simpan kata laluan terganggu. Dengan cara itu, anda boleh masuk dan menukar kata laluan jika anda perlu. Semakin cepat anda mengetahui sesuatu seperti itu, semakin baik.

Pengurus kata laluan RoboForm dapat membantu anda mengesan banyak laman web yang mesti kita log masuk sehingga kini. Sama ada untuk bank, insurans, atau laman web jenis lain, RF telah anda lindungi walaupun log masuk lebih sukar. Anda boleh log masuk ke semua laman web yang biasa anda gunakan dengan satu klik dari mana-mana peranti. Perlu diketahui, jika anda terlupa kata laluan utama anda, tidak ada cara untuk memulihkannya. Sudah tentu anda boleh mengubahnya, jika anda sudah mengetahuinya. Dalam pengurus kata laluan, itulah yang anda mahukan, itulah yang kami harapkan.

Pengurus Kata Laluan RoboForm

Sebaik sahaja anda memuat turun perisian, pergi ke penjana kata laluan RoboForm. Kita semua tahu bahawa kita harus mempunyai kata laluan yang unik untuk setiap laman web, dan kata sandi tersebut tidak mudah dihancurkan. Dengan penjana mereka, anda boleh masuk ke laman web dan menukar kata laluan anda ke kata laluan yang sukar untuk dihancurkan. Cukup menjana, dan di sana anda memilikinya. Ciri bagus lain adalah kemampuan untuk mengubah kriteria kata laluan. Sebagai contoh, katakan syarat kata laluan tidak membenarkan watak khas. Anda boleh menghasilkan kata laluan untuk memasukkan watak khas, atau tidak memasukkan watak khas. Anda juga boleh mengubah panjang kata laluan.

Seperti produk lain, RF merangkumi Safenotes. Ini sesuai untuk mengingati kata laluan Wi-Fi, ulang tahun, tarikh penting, atau maklumat penting lain yang anda tidak mahu umumkan. Anggaplah itu sebagai jurnal peribadi perkara yang ingin anda simpan. Anda tidak perlu berlebihan dan menulis War and Peace, tetapi anda mendapat idea. Kami pasti anda boleh membuat perkara lain di sana.

Pergi ke RoboForm

Identiti

Ciri identiti adalah cara anda mengatur beberapa perkara yang berbeza dalam RF. Anda mungkin mempunyai lebih daripada satu kad pengenalan, tetapi identiti utama anda tidak dapat diakses tanpa kata laluan induk anda. Dalam membuatnya, anda boleh memasukkan semua maklumat yang ingin anda simpan. Ini adalah suatu keharusan jika anda mahu RoboForm menyimpan maklumat untuk Borang Isi Borang. Anda juga dapat memasukkan alamat, info mobil, info pasport, info perniagaan, maklumat akaun bank, maklumat kad kredit dan bahkan maklumat khusus yang ingin Anda masukkan, semuanya dalam tajuk identiti. Di sinilah kenalan dapat disimpan, serta log masuk, penanda halaman, aplikasi yang anda gunakan yang memerlukan kata laluan, dan Safenotes. Semua ini disimpan dengan selamat, dan kata laluan induk mesti digunakan untuk mendapatkan akses ke identiti.

Ciri Pengisi Borang

Tanpa identiti, tidak ada yang perlu diisi. Tidak seperti beberapa produk yang akan menarik data yang diisi borang dari laman web yang digunakan sebelumnya, anda mesti memasukkannya dalam bentuk identiti. Anda juga boleh memilih untuk memilih laman web tertentu yang ingin anda isi, atau anda boleh memilih untuk tidak mengisi laman web tersebut. Sekiranya orang lain menggunakan komputer anda dan cuba mengakses maklumat yang tersimpan di sana, mereka tidak akan dapat masuk tanpa mempunyai kata laluan utama anda. Sekiranya maklumat anda berubah, anda mempunyai pilihan untuk menetapkan semula atau mengosongkan semua medan.

Pengisi Bentuk Roboform

Keselamatan RoboForm

Penyulitan AES adalah salah satu pilihan yang mungkin digunakan oleh RoboForm dengan kunci yang disisipkan dari kata laluan utama pilihan anda. Kata laluan induk mesti digunakan jika anda ingin mendapatkan akses ke mana-mana log masuk anda. Itu bererti anda terlindung dari serangan rawak yang mungkin berlaku. Tanpa kata laluan induk anda, tidak ada yang boleh mendapatkan akses. Itulah sebabnya penting untuk mengamankannya, kerana ia tidak dapat dipulihkan. Sekiranya anda menggunakan salah satu produk terkandung dan bukannya menyegerakkannya, sebaik sahaja anda menyahpasang RoboForm, folder data akan hilang sepenuhnya. Sekiranya anda menggunakan produk di mana sahaja, data disimpan dienkripsi pada pelayan awan, dan mungkin dipulihkan, sekali lagi hanya jika anda mengetahui kata laluan utama anda. Mereka juga menawarkan pengesahan pelbagai faktor, namun melalui e-mel, dan mesti dihidupkan. Pada masa tinjauan ini, mereka tidak menawarkan jenis lain. Menariknya, nampaknya mereka mempunyai jenis lain dalam karya, tetapi pilihan tersebut dikaburkan pada masa ini.

Pergi ke RoboForm

Perisian RoboForm

RoboForm menawarkan perisian untuk sistem operasi Windows, XP dan yang lebih tinggi. Itu termasuk windows phone dan Windows RT. Mereka juga menyediakan perisian untuk Mac OS X dan iOS Apple serta sistem operasi Android. Mereka tidak menawarkan sokongan untuk produk blackberry OS, atau Linux.

Sokongan

Seperti yang anda lihat di bawah, ada beberapa pilihan yang berbeza berkenaan dengan sokongan. Mereka menawarkan sokongan e-mel 24/7, tutorial, sokongan sembang langsung, dan sokongan telefon. Panggilan telefon dijawab 09:00 – 19:00 EST Isnin – Jumaat, kecuali cuti rasmi AS, dan hanya tersedia untuk pelanggan yang membayar. Sokongan sembang langsung tidak mempunyai spesifik mengenai waktu operasi.

Sokongan RoboFormKajian RoboForm: Kesimpulan

Roboform mempunyai program yang sangat bagus yang selamat dan akan menyimpan semua data sensitif dan maklumat pembayaran anda. Saya sangat menyukai kemampuan untuk memilih sama ada anda mahu menyegerakkan maklumat anda atau tidak. Anda sekurang-kurangnya mendapat pilihan untuk menyimpan data anda sendiri, atau mempunyai fungsi RoboForm di platform lain. Sebilangan besar daripada kita menggunakan pelbagai peranti untuk mengakses web.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

  • Keupayaan untuk memilih jenis penyulitan yang ingin anda gunakan untuk kata laluan induk
  • Mereka tidak mempunyai akses ke kunci atau kata laluan penyulitan anda
  • Perisian khusus untuk Windows dan Mac OS X
  • Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
  • Pilihan untuk menyegerakkan dengan semua peranti yang anda miliki atau hanya menyimpannya.
  • Sokongan langsung, tutorial, dan sokongan telefon tersedia
  • Harga berpatutan
  • Sangat disesuaikan

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

  • Laksanakan kaedah pengesahan yang lain
  • Tambahkan pilihan untuk menukar beberapa kata laluan pada masa yang sama

Semuanya, kita agak kagum dengan RoboForm. Ia berfungsi dengan baik, berpatutan dan akan membuat kata laluan yang kuat untuk anda. Kami mengesyorkan anda memuat turunnya dan mencubanya kerana percubaan percuma selama 30 hari. Juga, masih ada jaminan wang dikembalikan 30 hari setelah anda membeli. Tidak ada risiko, jadi muat turun dan uji produk mereka, dan anda boleh mengujinya di antara semua peranti anda.

Pergi ke RoboForm

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me