Passpack adalah pengurus kata laluan yang dibina pada tahun 2006 dengan tujuan untuk menyelesaikan masalah keletihan dan kemampuan kata laluan. Setakat ini, mereka nampaknya telah melakukan kedua-duanya. Dalam dunia hari ini, kita pasti menghadapi keletihan kata laluan. Sama ada anda ingin memeriksa e-mel, baki bank, atau masuk ke Netflix untuk memutuskan apa yang harus ditonton pada waktu petang, anda memerlukan kata laluan yang berasingan untuk mereka semua. Itulah sebabnya begitu banyak orang menggunakan kata laluan yang mudah, mereka terharu dengan jumlah log masuk yang mereka ada.

Halaman Mula Passpack

Harga dan Tawaran Istimewa

Passpack mempunyai beberapa rancangan, mulai dari paket percuma, hingga paket 1,000 pengguna atau lebih. Passpack tidak menawarkan percubaan percuma, kerana ia membolehkan anda membuat akaun percuma. Sekiranya anda menyukai perkhidmatan dan ingin menaik taraf, ia dapat dilakukan dengan mudah. Bergantung pada keperluan anda, peningkatan harga sangat berpatutan. Akaun Pro hanyalah satu langkah dari akaun percuma, dan hanya $ 18 setahun. Seperti yang anda lihat, itu hanya $ 1.50 sebulan.

Harga beg sandang

Cadangan kami adalah memuat turun perisian, dan memilih akaun Pro. Pada titik harga yang rendah, anda dapat menggunakan fitur premium seperti memiliki 3 lesen yang berbeza, kemampuan untuk menyimpan hingga 1000 kata laluan, dan 30 kata laluan sekali dalam sebulan. Anda mendapat kenaikan nilai dengan sejumlah kecil wang.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Passpack menawarkan jaminan 30 hari, tanpa sebarang pertanyaan mengenai jaminan wang dikembalikan. Setelah menilai ciri, anda dapat melihat apakah versi premium memenuhi keperluan anda. Sekiranya anda suka, simpanlah. Sekiranya anda memutuskan bahawa ciri premium tidak berbaloi, mereka dengan senang hati akan mengembalikan $ 1.50 kepada anda. Mudah untuk kembali ke versi percuma.

Lawati Passpack

Pengurus Kata Laluan

Setelah anda membuat akaun dan pergi ke halaman pembukaan, anda akan melihat pilihan untuk menambahkan kata laluan. Passpack beroperasi sedikit berbeza daripada pengurus kata laluan lain yang telah saya kaji. Mari kita mulakan dengan mengatakan bahawa mereka menggunakan standard industri AES-256 untuk penyulitan. Anda akan memasukkan kata laluan utama anda, dan kunci pembungkusan anda. Kunci pembungkusan adalah sesuatu yang hanya anda ketahui, dan ia tidak dapat dipulihkan. Ia mesti 80 bit, jadi mereka mengarahkan anda untuk menggunakan frasa pertama yang terlintas di fikiran. Kunci pembungkusan anda adalah kunci penyahsulitan pada mesin individu anda jika anda memuat turun perisian.

Nampaknya tidak ada cara untuk mengimport log masuk dan kata laluan dari penyemak imbas, tetapi ini akan membolehkan anda melakukannya dari program pengurusan kata laluan lain, atau fail CSV. Mungkin bagus jika perisian tersebut mengumpulkan data anda yang mungkin anda simpan di penyemak imbas sehingga anda tidak perlu pergi ke setiap laman web untuk memasukkan data ke Passpack. Itu boleh menyusahkan jika anda tidak ingat log masuk dan kata laluan yang anda masukkan. Bukankah itu sebabnya anda mencari ulasan pengurus kata laluan?

Semasa melog masuk ke laman web, perkara pertama yang saya perhatikan adalah seberapa jelas label dan sederhana. Menariknya, ada cara untuk menukar tema warna. Saya belum pernah melihat tawaran laman web pengurus kata laluan sebelumnya, tetapi ada pertama kalinya untuk semuanya. Mungkin ada yang mahukan penyesuaian tambahan. Faktor besar untuk membuat orang menggunakan produk anda adalah kemudahan penggunaan. Dengan menjadikan program ini mudah, berlapis ramping, dan harganya berpatutan, harapan mereka adalah untuk menjangkau khalayak luas yang mungkin ragu-ragu menggunakan pengurus kata laluan pada masa lalu.

Pada setiap entri kata laluan yang anda buat, terdapat pelbagai pilihan untuk dipilih. Sekiranya anda memasukkannya, masukkan nama pengguna dan kata laluan anda. Medan kata laluan akan memberitahu anda seberapa kuat kata laluan anda, dan pautan cadangan adalah penjana kata laluan anda. Daripada memisahkan ciri biasa pengurus kata laluan, seperti pengisian borang dan penjana kata laluan, Passpack menggabungkan semuanya di sini.

Kemasukan PasspackApabila anda memasukkan log masuk dan kata laluan, anda boleh menetapkan keselamatan kemasukan. 3 tahap keselamatan yang ditawarkannya, memberi anda kemampuan untuk menetapkan keutamaan pada maklumat. Tahap maksimum adalah yang paling selamat, tetapi lebih lambat untuk mengesahkan. Juga di sini, anda boleh memilih dengan siapa anda ingin berkongsi entri tersebut (jika ada), dan sebarang nota yang perlu anda tulis mengenainya.

Ciri penghasilan kata laluan membolehkan anda membina kata laluan dengan sebilangan besar aksara, dan anda boleh menetapkan parameter untuk memasukkan watak khas serta huruf besar dan huruf kecil, dan angka. Kita semua tahu bahawa kata laluan harus unik untuk setiap laman web, tetapi selalunya, kata laluan yang kita gunakan tidak selamat. Ini kerana manusia tidak berjaya dengan urutan huruf dan nombor secara rawak. Fikiran manusia tidak dirancang sedemikian rupa.

Setelah mengatur semuanya, Passpack mempunyai log masuk 1 butang yang akan memasukkan anda ke semua laman web anda. Itu boleh menjimatkan masa, jika anda mempunyai sejumlah laman web yang anda log masuk setiap hari. Satu perkara yang hilang, adalah kemampuan menukar kata laluan di laman web yang berbeza pada masa yang sama. Itu mungkin tidak terdengar seperti masalah besar, tetapi bayangkan jika berlaku sesuatu di mana anda perlu menukar kata laluan anda. Anda mesti menukar kata laluan anda di setiap laman web dengan tangan.

Lawati Passpack

Pengisian Borang

Passpack tidak mempunyai ciri pengisian borang yang khusus, tidak juga secara berasingan. Cara mereka melakukannya adalah membolehkan anda meletakkan pautan ke laman web, dalam entri itu sendiri. Setelah melakukannya, anda akan melihat laman web anda tersenarai. Untuk mengisi borang dengan Passpack, anda mulakan dengan menekan bulatan. Itu akan membawa anda ke laman web. Setelah anda berada di tempat yang tepat, ia akan mengisi maklumat kemudian.

Kemasukan DB beg sandangBeberapa pengurus kata laluan akan bertanya kepada anda jika anda ingin menyimpan data masuk semasa anda memasukkannya, tetapi Passpack tidak menawarkannya sebagai pilihan. Sekiranya proses masuk lebih kompleks, saya menjangkakan anda perlu memasukkan maklumat tambahan ke bahagian nota dan memasukkannya secara manual. Sistem ini tidak dirancang dengan cara yang membiarkan perkara itu terjadi. Oleh itu, kotak gelap yang anda lihat dalam gambar mewakili maklumat yang boleh anda salin ke papan keratan dengan satu klik.

Saya mengharapkan bahagian individu untuk kaedah pembayaran, tetapi itu tidak ditawarkan oleh Passpack. Satu-satunya cara untuk mencapai tujuan ini, adalah memasukkan maklumat pembayaran dan menyimpannya di bahagian nota entri. Dari sana, anda menyalin dan menampalnya ke laman web. Kaedah saya berfungsi, tetapi akan lebih mudah digunakan sebagai fungsi.

Pemesejan Peribadi

Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, Passpack memungkinkan lebih banyak pengguna ketika rancangan rancangan naik. Sekiranya anda ingin menggunakan versi pro atau lebih tinggi, anda mempunyai keupayaan untuk menghantar mesej kepada pengguna lain dalam senarai anda dengan selamat. Sangat mudah untuk melihat bagaimana perkhidmatan itu mungkin tidak ternilai dalam pengaturan pasukan atau di tempat kerja. Terdapat banyak kumpulan yang menggunakan pemesejan yang selamat untuk bekerjasama, jadi senang jika fungsi ini terpasang. Satu lagi ciri yang ditawarkan dalam urat yang sama adalah kemampuan untuk menyulitkan entri anda dan menghantarnya melalui e-mel.

Mesej Passpack

Lawati Passpack

Keselamatan Data

Dengan mana-mana pengurus kata laluan, keselamatan data anda sangat penting. Sebelumnya dalam tinjauan ini, kami menyebutkan bahawa Passpack menggunakan AES-256 penyulitan bit. Faktor utama yang sesuai dengan nombor ini ialah jumlah PBKDF2 garam. Garam adalah standard yang digunakan untuk penyulitan. Tidak kira pengurus kata laluan yang anda pilih, anda pasti ingin memastikan bahawa ia menggunakan sekurang-kurangnya 10k putaran garam PBKDF2. Sekiranya anda menemui salah satu yang tidak menggunakan jumlah itu, jauhkan. Passpack menggunakan 10,000 pusingan.

Pada ketika ini, Passpack hanya menawarkan dua kaedah pengesahan dua faktor. Yang pertama adalah melalui e-mel yang dihantar ke alamat e-mel pada fail. Kaedah kedua menggunakan a YubiKey. Kedua-duanya baik untuk keselamatan, tetapi kami ingin melihat beberapa pilihan lagi. Perkataan melalui anggur adalah faktor pengesahan tambahan mungkin terdapat dalam produk baru yang akan datang.

Perisian PassPack

Perisian untuk Passpack tidak begitu diperlukan, tetapi tersedia. Ia menggunakan pakej pemasang Adobe AIR, selagi sistem operasi anda menyokong AIR, seharusnya tidak ada masalah. Passpack kebanyakannya menggunakan internet untuk menyimpan kata laluan. Malah aplikasi desktop hampir sama dengan versi web. Untuk Penyemak Imbas, ia menyokong Chrome, Firefox, Explorer, dan Safari. Kerana kebanyakannya berasaskan web, penyemak imbas lain mungkin akan disokong, tetapi tidak disebutkan di laman web mereka. Tidak ada aplikasi mudah alih untuk produk ini kerana itu.

Sokongan pengguna

Di laman web mereka, Passpack menyatakan bahawa mereka mempunyai sokongan hebat tidak kira apa jenis akaun yang anda gunakan. Mereka menawarkan blog, pusat bantuan, dan pilihan untuk menghantar e-mel kepada kakitangan. Saya harus bersetuju dengan penilaian itu. Saya telah menghantar e-mel kepada orang-orang ini mengenai soalan teknikal, dan dalam masa 3.5 jam, saya mendapat jawapan kembali. Perputaran masa seperti itu sangat luar biasa, dan teknologinya sangat berpengetahuan. Lelaki kerja yang baik.

Ulasan Passpack: Kesimpulan

Pengurus kata laluan Passpack adalah produk yang sangat langsing dan diperkemas dengan harga yang berpatutan. Sangat mudah digunakan, dan mempunyai beberapa ciri unik yang tidak kami harapkan. Sebilangan besar pengurus kata laluan menggunakan pemalam penyemak imbas bersama dengan aplikasi tempatan. Sistem berasaskan web Passpack yang hampir keseluruhannya membuat kami agak berhati-hati pada mulanya, tetapi dengan menggunakan pengesahan dua faktor dan kod pembungkusan 80 bit yang mesti anda masukkan, kami mendapat idea.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

  • Mereka tidak mengetahui atau menyimpan kata laluan utama atau kunci penyulitan atau kunci pembungkusan anda
  • Pemesejan selamat boleh digunakan dengan orang lain dalam senarai anda, dan pilihan untuk menghantar dan menyulitkan e-mel
  • Antaramuka yang bersih dan mudah digunakan, yang dilabel dengan jelas
  • Boleh diakses dari mana sahaja terdapat sambungan bersih
  • Tidak laku keras untuk menaik taraf perkhidmatan, dan menaik taraf harga sangat berpatutan
  • Sokongan teknologi yang hebat

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

  • Tambahkan fungsi untuk mendapatkan nama pengguna dan kata laluan dari penyemak imbas serta pengurus lain tanpa perlu memasukkan setiap yang baru
  • Tambahkan lebih banyak kaedah untuk pengesahan dua faktor
  • Buat kaedah yang lebih baik untuk mengisi borang termasuk maklumat pembayaran
  • Tambahkan ciri supaya anda dapat menukar kata laluan di semua laman web dengan cepat

Saya tinggal dengan perasaan yang cukup baik tentang Passpack. Ia menawarkan ciri-ciri hebat yang mudah digunakan, dan saya dapat membayangkan bahawa orang yang tidak mempunyai banyak pengetahuan teknikal akan melakukannya dengan baik dengan pengurus ini. Senang mengetahui bahawa sesiapa sahaja boleh mempunyai kata laluan selamat sekarang, tanpa perlu risau tentang pelbagai log masuk yang berbeza. Pada masa tinjauan ini, saya diberitahu oleh sokongan bahawa ada produk baru yang akan segera dikeluarkan. Produk baru ini dapat mengatasi kekurangan Passpack yang telah saya nyatakan.

Lawati Passpack

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me