Keeper Security di sebuah syarikat yang berpusat di Amerika, bertempat di California. Ketiga-tiga anggota pengasas itu berupaya untuk membantu mengatasi keletihan kata laluan dengan membuat pengurus kata laluan Keeper. Bagi kita yang menganggap diri kita pengguna di zaman moden, dibanjiri kata laluan untuk setiap laman web. Sama ada anda cuba mendapatkan maklumat untuk laman sekolah kanak-kanak, membeli sesuatu dalam talian, atau membayar bil perubatan, anda memerlukan kata laluan untuk setiap mereka.

Halaman Mula Penjaga

Harga dan Tawaran Istimewa

Keeper menawarkan dua produk. Itu adalah penggunaan peribadi dan perusahaan. Pelan harga bermula dari $ 9,99 setahun untuk satu peranti, atau anda boleh memilih untuk menyegerakkan maklumat merentasi peranti tanpa had dengan harga $ 29,99 setahun. Penggunaan perusahaan mempunyai banyak ciri, dan dirancang untuk perniagaan. Terdapat juga kotak yang boleh anda periksa pada salah satu pilihan yang akan menambahkan penyimpanan fail selamat 10 GB. Itu bagus untuk menyimpan video atau foto yang tidak anda mahukan orang lain. Bayangkan jika selebriti itu memuat naik gambar di sana dan bukannya meninggalkannya di awan. Ketahuilah bahawa mencentang kotak akan menyebabkan kenaikan harga pada $ 1 per GB.

Harga Penjaga

Walaupun harga memberi anda kemampuan untuk membeli dari awal, mereka menawarkan percubaan percuma selama 30 hari. Anda tidak perlu memasukkan maklumat kad kredit, tetapi setelah 30 hari anda habis, anda akan diminta membayar. Perlu diketahui bahawa ciri seperti sandaran awan yang disulitkan, penyegerakan berbilang peranti, dan perkongsian selamat tidak tersedia dalam percubaan percuma. Cadangan saya di sini adalah mendaftar percubaan percuma terlebih dahulu, dan kemudian naik taraf. Pada masa tinjauan ini, nampaknya terdapat potongan 25% untuk melakukannya. Itu menjadikan kos satu peranti lebih berpatutan sekitar 62 sen sebulan, atau $ 1.87 sebulan untuk peranti tanpa had. Bagus jika dibandingkan dengan perkara lain.

Potongan Penyimpan

Seperti yang anda lihat, pasukan Keeper menghantar potongan 25% melalui e-mel setelah saya mendaftar untuk percubaan percuma mereka.

Butang Penjaga

Pengurus Kata Laluan

Pengurus kata laluan Keeper adalah percuma dan boleh digunakan secara percuma, walaupun selepas percubaan. Produk ini mempunyai dua komponen: komponen yang berdiri sendiri, dan komponen penyemak imbas. Komponen penyemak imbas mesti diaktifkan secara individu. Oleh kerana mereka berfungsi bersama, komponen penyemak imbas akan menyimpan maklumat di peti simpanan data Keeper. Maklumat disusun secara logik, jadi jika anda ingin memasukkan maklumat tambahan mengenai log masuk tertentu, anda boleh. Semasa anda menyiapkan kata laluan utama, panjangnya sekurang-kurangnya 9 aksara. Ia juga akan memberitahu anda jika merasakan kata laluan utama anda cukup baik.

Vault Penjaga

Satu ciri bagus yang semestinya mustahak dalam mana-mana pengurus kata laluan, adalah penjana kata laluan selamat. Seperti yang telah kita sebutkan sebelumnya, salah satu masalah yang kita hadapi sebagai masyarakat adalah bilangan log masuk yang mesti kita gunakan. Sebilangan besar daripada kita tahu seperti apa kata laluan, tetapi sekali lagi, kita mengalami keletihan kata laluan. Keeper mempunyai penjana kata laluan, tetapi tidak jelas di mana asalnya. Dibutuhkan sedikit bacaan untuk mengetahui ikon dadu yang diletakkan di medan kata laluan sebenarnya bermaksud anda boleh menghasilkan kata laluan yang selamat. Kata laluan selamat mestilah panjang 12 aksara. Anda mungkin perlu menambahkan watak ke kata laluan yang dihasilkan, kerana penjana sepertinya hanya menghasilkan 10. Tidak ada kemampuan untuk mengubahnya. Walaupun standard lama sekurang-kurangnya 8, teknologi membuatnya sehingga kata laluan 8 aksara dapat dipecah dalam masa kurang dari 6 jam pada tahun 2012. Bayangkan betapa cepatnya hari ini.

Penjana PW Penjaga

Sebagai tambahan kepada ciri-ciri ini, anda juga boleh menulis catatan individu mengenai sesuatu perkara, dan menyimpannya dengan selamat di dalam peti besi. Selagi anda mempunyai tajuk, anda boleh memasukkan nota mengenai apa sahaja yang anda mahukan. Itu berguna untuk tarikh penting yang ingin anda ingat, kata laluan Wi-Fi, fail, foto, atau nombor telefon rakan Facebook baru yang ingin anda simpan sendiri. Sekiranya anda menggunakan pengurus kata laluan atau spreadsheet lain, anda boleh memuat naiknya dalam fail CSV.

Butang PenjagaFastFill Penjaga

FastFill Keeper adalah apa yang mereka sebut sebagai pengisi borang mereka. Ia beroperasi sama seperti perkhidmatan lain, kerana ia menarik maklumat dari peti besi selamat. Anda boleh membuat rekod baru, atau menambah rekod yang ada. Oleh kerana tujuannya adalah untuk tidak mengingati kata laluan lain dan menyimpan data anda dengan selamat, ada tutorial. Sambungan penyemak imbas memberitahu anda untuk mematikan menyimpan kata laluan dan mengisi borang secara automatik di penyemak imbas itu sendiri, dan membiarkan Keeper menyimpan maklumat untuk anda.

FastFill Penjaga

Sekiranya anda tertanya-tanya apa perbezaannya, dalam penyemak imbas maklumat tersebut tidak disulitkan. Walaupun menggunakan pilihan FastFill, akan memastikan maklumat anda selamat. Keeper menjadikan pengisian borang menjadi proses yang agak lancar kerana anda boleh menambahkan medan tersuai ke catatan tersuai. Anda juga dapat memilih maklumat lain yang ingin digunakan oleh program ini.

Mengenai kad kredit atau kaedah pembayaran lain, tidak ada tempat yang terpisah untuk jenis maklumat tersebut. Maklumat itu disimpan sama seperti folder lain. Sekiranya anda membeli sesuatu dalam talian, anda ingin mengehadkan bilangan tempat yang mempunyai maklumat pembayaran anda. Dengan cara itu, jika sesuatu berlaku pada laman web itu atau seseorang mendapat maklumat tersebut entah bagaimana, anda dapat meminimumkan potensi kerosakan.

Bahagian perkhidmatan itu nampaknya tidak intuitif seperti yang saya mahukan. Saya rasa maklumat itu harus diletakkan di tempat yang tersendiri, bukan hanya sebagai folder lain. Memang benar bahawa pada akhirnya, ia tidak memberikan perbezaan yang nyata. Walaupun ia disusun dengan baik, rasanya hanya padaku.

Keselamatan Data

Kerana ini adalah daging dan teknologi sebenar kata kunci, kami akan melihat amalan keselamatan Keeper. Kata laluan 12 digit tidak akan memberi kebaikan kepada anda sekiranya syarikat itu tidak pandai menyimpannya dengan selamat. Keeper Security Inc. menyebut diri mereka sebagai syarikat pengetahuan sifar. Ringkasnya, pengguna adalah satu-satunya yang mempunyai kawalan terhadap data. Walaupun kunci enkripsi ada pada pengguna, jadi KSI tidak dapat menyahsulitkan data apa pun.

Mereka guna AES-256 penyulitan bit, dan itu cukup standard di seluruh industri. Secara amnya, saya ingin menyebutkan berapa kali algoritma penyulitan PBKDF2 masin. Malangnya, maklumat itu tidak tersedia di laman web mereka, dan pasukan sokongan mereka tidak dapat menjelaskannya untuk saya. Ia tidak dianggap selamat jika berada di bawah jumlah tertentu. Bilik simpanan awan Keeper juga disulitkan dengan menggunakan jenis enkripsi yang sama, dan dihoskan secara fizikal dalam Perkhidmatan Web Amazon. Mereka juga menyatakan bahawa audit keselamatan dilakukan setiap bulan untuk memastikan keselamatan.

Keeper juga memanfaatkan pengesahan dua faktor serta teknologi yang boleh dipakai seperti Apple iWatch. Mereka menyokong pengesahan tradisional, tetapi mereka juga menyokong sesuatu yang mereka sebut sebagai Keeper DNA. Mereka menggunakan teknologi cap jari, dan lain-lain pada mana-mana peranti baru untuk memastikan anda adalah siapa yang anda katakan.

DNA penjaga

Ciri menarik yang dimiliki oleh Keeper adalah ciri penghancuran diri mereka. Sekiranya anda salah kata laluan 5 kali, anda mencetuskan ciri tersebut, dan semua data yang disimpan secara rahsia akan dihapuskan. Mereka melakukan ini untuk melindungi anda, jadi jika seseorang berusaha menggodam akaun anda, setelah kali ke-5, beberapa data harus dimasukkan kembali.

Kehancuran Diri Penjaga

Butang Penjaga

Perisian Keeper

Perisian Keeper tersedia untuk OS Windows, Mac OS X, iOS, Android, Linux, dan Blackberry. Maklumat kata laluan anda mungkin diselaraskan di semua peranti ini, dengan andaian anda memilih pilihan $ 30 setahun. Itu adalah ciri yang baik bagi kebanyakan orang, memandangkan kebanyakan kita mempunyai lebih dari satu peranti yang kita gunakan setiap hari. Sekiranya tidak, anda masih boleh menggunakan perisian pada satu peranti tanpa masalah.

Khidmat Pelanggan

Keeper menawarkan beberapa jenis sokongan. Mereka mempunyai tutorial video, panduan memulakan cepat, webinar langsung, sembang langsung, dan menyatakan bahawa mereka tersedia 24 × 7 melalui sokongan e-mel. Dengan kata-kata itu, jangan mengharapkan jawapan untuk e-mel dengan cepat. Juga, waktu sembang langsung adalah dari 3:00 PG – 7:00 PM CST di AS, tetapi nampaknya sedikit disiapkan. Saya menunggu 20+ minit semasa sembang langsung setelah jawapan pertama yang mereka berikan tidak menjawab soalan saya. Saya akhirnya berputus asa. Untuk sokongan, nasihat saya kepada anda mengenai perkara ini adalah menggunakan alat yang disediakan sebelum cuba menghubungi mereka.

Ulasan Penjaga: Kesimpulan

Keeper menawarkan produk yang berpatutan dengan harga yang cukup berpatutan. Jelas laman web dan antara muka mereka ditujukan kepada khalayak yang lebih muda. Salah satu perkara besar yang saya perhatikan adalah peningkatan berterusan produk mereka. Sekiranya anda mencuba produk, pada pendapat saya, anda tidak harus selalu dihujani untuk menaik taraf. Saya sedar mereka berusaha mendapatkan penjualan, tetapi saya tidak pernah peduli dengan taktik penjualan tekanan tinggi. Produk mesti dijual sendiri.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

  • Harga yang berpatutan, dan kemampuan untuk menambahkan simpanan selamat dengan harga sekitar $ 1 per GB
  • Panjang kata laluan utama anda mestilah sekurang-kurangnya 9 digit
  • Pelbagai faktor pengesahan, termasuk Apple iWatch dan teknologi pengimbasan cap jari
  • Kekunci penyulitan tetap bersama pengguna Keeper
  • Terdapat di sebilangan besar platform
  • Menggunakan penyulitan AES-256 bit

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

  • Hentikan penjualan keras, dan biarkan produk bercakap sendiri
  • Pisahkan kaedah pembayaran dari data yang selebihnya agar tidak berantakan
  • Jadikan penjana kata laluan dapat memuatkan lebih daripada 10 aksara
  • Buat berapa kali enkripsi boleh dilaraskan

Semua perkara dipertimbangkan, jika anda mengabaikan perkara negatif, pengurus kata laluan Keeper melakukan apa yang sepatutnya dilakukan. Itu menyimpan dan menyimpan semua kata laluan anda dengan selamat. Mereka mempunyai beberapa ciri bagus yang unik untuk Keeper. Sekiranya anda dapat mengatasi tekanan tinggi, ia sebenarnya produk yang baik. Anda tidak perlu mengambil kata saya untuk itu walaupun. Jangan ragu untuk memeriksa atau mengesahkan data anda sendiri.

Butang Penjaga

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me