A legjobb VPN-ek Pakisztán számára

PakisztánPakisztán a Közel-Keleten található és a világ hatodik legnépesebb országa. Ezt az iszlám országot India és Irán, valamint néhány másik ország határolja. Számos fejlődő országhoz hasonlóan vannak olyan területek is, amelyeket korszerűsítettek, és más területek is, amelyek kitűnő szegénységben vannak. A lázadók elleni küzdelem érdekében a Pakisztán Távközlési Hatóság (PTA) nemrégiben elrendelte a BlackBerry Enterprise Services – különösen a BlackBerry üzenetküldés és az e-mailek – leállítását. A kérdés az, hogy állítólag körülbelül 660 GBPS-t figyelnek és tárolnak az ország száloptikai hálózatából – hol húzódik a határ a polgárok magánélete és a nemzetbiztonság között? Ez jó, ha nem a legjobb ok a VPN használatához.


RankVPN ServiceVPN rajongó
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
2NordVPN$ 3.49NordVPN87jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
3Privát internet-hozzáférés$ 2.85PIA49jelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80jelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
5IPVanish$ 3.25IPVanish76jelölőnégyzetet

Mivel a BlackBerry Enterprise Services titkosítva és offshore-ban tárolva van, problémát jelentenek a megfigyelés szempontjából. Noha a BlackBerry Limited beleegyezett abba, hogy törvényes megrendelések alapján együttműködik a PTA-val, kijelentik, hogy soha nem kínáltak korlátlan hozzáférést BES-kiszolgálóikhoz. Emiatt a kormány elrendelte a titkosított szolgáltatások leállítását minden mobilfelhasználó számára. A pakisztáni BlackBerry valóban olyan lesz, mint egy normál mobiltelefon. Hat nappal a bejelentés előtt a pakisztániak kijelentették, hogy fokozni fogják az elektronikus hírközlés felügyeletét. Ha Pakisztánba utazik vagy él, minden kommunikációt VPN-sel kell folytatnia.

Tekintettel a fokozott figyelésre, vitassuk meg néhány okot a VPN használatára Pakisztánban. Nyilvánvaló, hogy a kormány nem szereti a titkosítást. VPN használatával biztonságos kapcsolatot hozhat létre egy szerverrel, esetleg egy másik országban. A kormány úgy látja, hogy ez a fajta forgalom titkosított, de nem látja a részleteket. Noha megértjük a nemzetbiztonság védelmének szükségességét, Pakisztánban szinte minden szinten elterjedt a korrupció. Nagyon nagy lehetőségek vannak az adatok helytelen kezelésére.

Mint már említettük, a BlackBerry Enterprise Services blokkolva van, de ugyanúgy vannak dolgok, mint a Voice over IP (VoIP) és a Skype. Képzelje el, hogy üzleti úton utazott Pakisztánba, és beszélni akart az országának szeretteivel. Mivel a Skype hangprogram ott blokkolva van, elérésének módja egy VPN-hez való csatlakozás, és így megkerülheti ezt a korlátozást. Ugyanez mondható el a népszerű prémium internetes streaming szolgáltatásról, a Netflixről. A Közel-Keleten jelenleg semmilyen formában nincs Netflix. Fizetős előfizetés esetén egyszerűen csatlakozhat egy VPN-hez, és megnézheti a kívánt régiót. Ez természetesen elősegíti a webhelyek vagy csatornák feloldását is, amelyek ott valószínűleg blokkolva vannak.

Mostantól a VPN használatának előnyeinek Pakisztánban viszonylag egyértelműnek kell lennie, ám ezeket újra megvizsgáljuk. A VPN használatának legjobb oka a biztonság. Még ha eltávolítanánk is a kormánynak az internetes forgalom elnyomó nyomon követését ebből az egyenletből, még mindig rengeteg más ember szeretne kezét venni a személyes adataihoz. A VPN-k titkosítási réteget nyújtanak az Ön böngészéséhez az Ön személyes adatainak védelme érdekében.

A második ok a blokkolt tartalmakhoz vagy webhelyekhez való hozzáférés feloldása. Mint látja, a kormány akadályozza a hozzáférést bizonyos Pakisztánon belüli weboldalakhoz és alkalmazásokhoz. A vállalatok blokkolhatják a tartalmat is, ha az IP alapján egy megcélzott területen kívül helyezkedik el. A VPN segít elérni mindkét forgatókönyvet. Melyik szolgáltatót kellene választania?

Van néhány jó javaslatunk Pakisztán számára arról, hogy melyik lehetőséget kell választani. Bár minden opciónk biztonságos titkosítást használ, az OpenVPN protokoll használata mindig a legjobb választás, amikor csak lehetséges. Ha a sebesség elengedhetetlen, akkor az OpenVPN (UDP) szolgáltatást kell használni. Ez a legjobb megoldás a Skype, a VoIP, az online játékhoz, vagy akár olyan streaming szolgáltatásokhoz, mint a Netflix. Ha kapcsolódási problémái vannak, és problémák merülnek fel a kapcsolat leállításával, akkor az előnyben részesített opciónak az OpenVPN (TCP) opciót kell választania. Ez utóbbi kissé lassíthatja a kapcsolatot, de az adatok hibaellenőrzésen mennek keresztül. A VPN streamingjéhez vagy a mobilhálózat segítségével történő csatlakoztatásához más protokollokat is megvizsgálhat, ideértve az L2TP-t és az IKEv2-t a jó magánélet érdekében.

A tartalom blokkolásának feloldásához vagy az adatok biztonságának biztosításához az ExpressVPN-t ajánljuk. Nem vezetnek naplókat, és rendelkeznek egy kill kapcsoló funkcióval, így biztosítja az internetes tevékenység biztonságát. Ha meg akarja próbálni a kezét a Netflix streamingjével, az ExpressVPN ismét a legjobb választás. Nagyon nagy a hálózatuk, és mobil klienst is kínálnak, tehát csak csatlakoznia kell, és a legnagyobb tartalomkönyvtárakkal rendelkező országokból adatfolyamot folytathat. Jelenleg az Egyesült Államok a legnagyobb.

Ha csak a földrajzilag korlátozott tartalomhoz szeretne hozzáférni, akkor válassza az ExpressVPN MediaStreamer lehetőséget. Intelligens DNS-szolgáltatásuk segítséget nyújt a csatornák feloldásában kis sebességveszteség nélkül. Mivel Pakisztán minden nagyobb városa szélessávú sebességet kínál 1-50 Mbps-ig, javasoljuk a titkosított opció használatát. Nem javasolnánk értékpapír kereskedését a sebesség érdekében. Míg a sebesség problémát jelent, ha bizonyos esetekben próbálkozik az adatfolyammal, mivel csak 800 mbps sebességre van szüksége, a minőség nem romolhat. A titkosítás extra rétege minden sebességvesztést megéri.

Az érthetőség érdekében kérjük, nézzen meg az első 10 VPN-szolgáltatás ha más lehetőségeket szeretne. Azok a lehetőségek, amelyeket ebben a bejegyzésben említünk, a legjobbak, tehát valószínűleg nem kell. A biztonságot, a sebességet és az árat választottuk kritériumként. Ezen kívül kiválasztottuk azokat is, amelyekhez nagy számú hálózati szerver kapcsolódhat. A megbízható VPN-szolgáltatók biztosítják az Ön személyes adatait, és gyors hálózatokkal rendelkeznek a nagy felbontású tartalmak más országokból történő streamingjéhez. A döntéseink mindkettőt megteszik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map