WhatsAppA WhatsApp egy platformközi, szinte ingyenes üzenetküldő alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy telefonon hívjon vagy szöveges üzenetet küldjön az internet használatával. A Google Play áruházból származó több mint 1 milliárd letöltéssel és több mint 800 millió aktív felhasználóval nem nehéz belátni, miért tartják a WhatsApp-ot a világ legnépszerűbb üzenetküldő-platformjává. Sajnos ennek a hirdetésmentes, titkosított csevegőalkatrésznek a népszerűsége bizonyos országokban tiltásokat okozott. A VPN használatával azonban megkerülheti a blokkokat, és bárhonnan felhasználhatja a WhatsApp alkalmazást.

RankVPN ServiceVPN rajongó
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
2NordVPN$ 3.49NordVPN87jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
3Privát internet-hozzáférés$ 2.85PIA49jelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80jelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
5IPVanish$ 3.25IPVanish76jelölőnégyzetet

Mint már említettük, ezt az alkalmazást egyes országokban betiltották. A legtöbb nem számítana ilyen jellegű magatartásra a nyugati országoktól, de meglepő módon, a tilalmat vitató országok egyike az Egyesült Királyság. Ennek oka az Egyesült Királyságé Snoopers Charta. A Snoopers Charta kimondja, hogy a vállalatoknak kevésbé biztonságossá kell tenniük alkalmazásukat, vagy át kell adniuk a visszafejtési kulcsokat. A közelgő tilalom ellenére vegye figyelembe, hogy a WhatsApp nem igényel szavatosságot az ügyfelek által küldött és fogadott tartalmak átadása előtt. Más szavakkal, teljesítik a kevésbé biztonságos kritériumokat.

Egy másik tényező, amelyet a WhatsApp segítségével tisztában kell lennie, a hang funkció. A weboldal úgy tűnik, hogy pénzt takarítson meg más országokba. Ha azonban a WhatsApp alkalmazást szeretné használni erre a célra, az alkalmazás percenként 1,2 mb adatot használ. Ez rendben van, ha korlátlan Wi-Fi-kapcsolatot használ, de ha nincs erős adatterve, ez az alkalmazás meglehetősen gyorsan felrobban..

Ossza meg érdekes híreit a WhatsAppról. Ha Dubaiba utazik, és esküszik a szöveges üzenetben, akkor 45 ezer font (szinte 70 ezer dollár) pénzbírságot és valószínűleg kitoloncolást jelentenek új törvényeik miatt. Egy olyan alkalmazás számára, amelyet 256 bites titkosítással fejlesztettek ki, minden bizonnyal nem hangzik így. Kérjük, ne feledje, nem azt mondjuk, hogy évente 1 dollár az alkalmazás számára rossz üzlet, de ha a WhatsApp alkalmazást használja, akkor ezt nem teheti meg VPN extra titkosítása nélkül..

Tehát magyarázzunk egy kicsit a VPN-ekkel kapcsolatban. A virtuális magánhálózat (VPN) olyan szoftver, amely biztonságos kapcsolatot hoz létre egy szerverrel, valószínűleg egy másik országban, attól függően, hogy milyen célokat céloz meg. Ez jó ok arra, hogy ezt használja, ha olyan országban tartózkodsz, amely blokkolja a WhatsApp alkalmazást. A VPN felhasználható a földrajzilag korlátozott alkalmazások, például a Voice over IP (VoIP) hozzáférésének blokkolására. Más szavakkal, ha országa blokkolja a WhatsApp alkalmazást, csak csatlakozzon egy olyan országhoz, ahol nincs korlátozva. Ennek oka az, hogy a kormányok geo-blokkolást alkalmaznak. A geo-blokkoló technológia azonosítja a felhasználó helyét az IP-cím alapján. Ebben az esetben a technológia olyan akadályt hoz létre, amely megakadályozza a blokkolt tartalom kiszűrését. Ha egy másik országbeli szervert választ, akkor megkerülheti ezeket a korlátozásokat.

Ez közvetlenül a VPN használatának második okához vezet. A VPN-k titkosítási réteget biztosítanak az internetes tevékenységekhez. Mint már említettük, a WhatsApp használata közben nem jár külön biztonsági szint, fennáll annak a kockázata, hogy pénzbírságot kap, ha Dubaiban tartózkodik, vagy csak arra kényszeríti a kormányt, hogy az Egyesült Királyságban említettek szerint szimatoljon. Az Egyesült Királyság miniszterelnöke természetesen azt mondja, hogy csak akkor fogja megtenni, ha erre szükség van, de az Egyesült Királyság múltbeli tapasztalatai alapján ez nehéz tabletta nyelni. Most, hogy megmutattuk a VPN használatának előnyeit, számos vállalatunk van, amelyek jó tapasztalatokat kínálnak Önnek.

Nem számít, melyik választási lehetőséget választja, mindegyikük különféle protokollokkal rendelkezik, amelyeket használhat. Az összes választás, amelyet itt kínálunk, biztonságos titkosítást használ, de az OpenVPN protokoll kiválasztása mindig a legjobb védelmet nyújtja. Ha a sebesség elengedhetetlen, akkor az OpenVPN (UDP) szolgáltatást kell használni. Ez a legjobb lehetőség a WhatsApp számára, ha egyáltalán lehetséges. Az adatok elérése nem garantált, de általában nincs probléma. Ha kapcsolódási problémái vannak, vagy problémák merülnek fel a kapcsolat kiesésével, az Ön legjobb választása az OpenVPN (TCP). A TCP verziója nem olyan gyors, de az adatok hibaellenőrzésen mennek keresztül. Mivel egyes mobil eszközök nem támogatják az OpenVPN-t, Ha azt tervezi, hogy a WhatsApp-ot mobilhálózaton használja, akkor vannak más jó protokollok, köztük az L2TP és az IKEv2, amelyek a jó biztonság érdekében használhatók. Most, hogy túljutottunk rajta, megvizsgáljuk a szolgáltatók választását.

A tartalom feloldásához és az adatok biztonságához az ExpressVPN-t ajánljuk. Nem vezetnek naplókat, és rendelkeznek egy kill kapcsoló funkcióval, így védelem alatt áll, ha a kapcsolat megszakad. Ha egy olyan országban tartózkodik, amely tiltja a VPN használatát, ez fontos. Mobil klienst is kínálnak, és útválasztó alkalmazással rendelkeznek, amely megvédi a hálózat minden eszközét. Egyszerűen csatlakozzon az ExpressVPN-hez és üzenetet küldjön, vagy hívjon, amennyit csak akar. Ismét, ha hívni akar, bölcs dolog a VPN-t Wi-Fi-n keresztül használni.

Nyugodtan vizsgálhatja meg az első 10 VPN-szolgáltatás oldal más jó WhatsApp VPN szolgáltatók számára. Ennek ellenére az általánosságban a legjobb szolgáltatásokat választottuk, tehát nem kellett volna. A választás kritériumainak alapjául a sebességet, az árat és a biztonságot választottuk. Ezenkívül kiválasztottuk azokat a cégeket is, amelyek nagy számú hálózati szerverrel csatlakozhatnak a nem blokkolt országokba, valamint mások. Megbízható VPN-szolgáltatót keresve válassza ki azokat, amelyek biztosítják az Ön személyes adatait és gyors hálózatokkal rendelkeznek az érthetőség érdekében, különösen más országokban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me