Logotip proširenja za ChromePoput Googleove tražilice, Chrome je najpopularniji web preglednik na svijetu. Između radne i mobilne verzije ima 63% tržišnog udjela. Jedna od mogućnosti u kojoj uživaju mnogi korisnici je mogućnost upotrebe proširenja. Za one koji žele zaštititi svoju privatnost tijekom pregledavanja interneta bez šifriranja podataka za druge aplikacije, dobro se koristi VPN proširenje. Problem je u tome što postoji prilično malo VPN ekstenzija. Zbog toga može biti teško odabrati najbolju opciju. Zbog toga ćemo vam pomoći da donesete pravi izbor za svoje potrebe. Imajte na umu da u ovom trenutku ne možete dodavati proširenja za mobilnu verziju Chromea. Međutim, svi dolje navedeni VPN nude i Android i iOS aplikacije.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsAudited
Nema zapisnikaSmart TV
& ConsoleRouter
Aplikacija
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 3,33PIA52
4PureVPN$ 2,88SaferVPN180potvrdni okvir
5SaferVPN$ 3,29SaferVPN34

Pored VPN-a, predlažemo da instalirate i proširenje WebRTC Leak Prevent. Bez obzira koji VPN odabrali, ovo je proširenje važno. Ako odlučite da ne dobijete proširenje WebRTC, otkrit ćete svoju stvarnu IP adresu na bilo kojoj web stranici koju posjetite. Naravno, to pobija svrhu upotrebe proširenja VPN preglednika za Chrome. Bez obzira želite li zaštititi privatnost pregledavanja ili zaobići geo-ograničenja, VPN proširenje pomoći će vam da ispunite svoje ciljeve. Pogledajmo neke od naših omiljenih VPN proširenja za Chrome.

1. Najbolje VPN proširenje za Chrome: ExpressVPN

Stranica proširenja ExpressVPNIako je proširenje ExpressVPN za Chrome slično, morat ćete prvo preuzeti aplikaciju. Prije nego što nastavite s proširenjem, ExpressVPN zahtijeva da instalirate njihov VPN klijent. Nakon što to učinite ili idete u Chrome web-trgovinu ili možete preuzeti proširenje s njihove web lokacije. Zatim samo kliknite na ikonu u kutu. Imajte na umu da mogućnost upotrebe 10 lokacija dobivate samo ako koristite proširenje preglednika, ali između njih se možete lako mijenjati i pristupiti svim poslužiteljima iz njihove prilagođene aplikacije.

Upotreba usluge Expressvpn Chrome

Obično želite dobru brzinu kada koristite VPN. Zbog toga smo vam htjeli pokazati rezultate ispitivanja performansi tijekom upotrebe ExpressVPN Chrome proširenja. Kao što pokazuju naši rezultati, brzina je bila puno sporija kada ste bili povezani na VPN. Razlika predstavlja oko 60% gubitka brzine. Unatoč tome, i dalje ćete moći strujati videozapise visoke definicije bez punjenja.

ExpressVPN Speedtest

Još jednom smo pokrenuli DNS test propuštanja kako bismo provjerili da proširenje preglednika ne propušta našu stvarnu lokaciju i otkrili smo da je ExpressVPN prošao bez ikakvih problema.

ExpressVPN najteži

Iako se ExpressVPN prodaje po višoj cijeni od ostalih usluga na našem popisu, vrijednost je visoka s obzirom na veličinu njihovih mrežnih i uslužnih značajki. Na uslugu se možete povezati s najviše 3 uređaja istovremeno s jednim VPN računom od samo 6,67 dolara mjesečno uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite ExpressVPN

2. Najbolje VPN proširenje za Chrome: NordVPN

Stranica proširenja NordVPNInstaliranje proširenja NordVPN za Chrome je jednostavno. Kao i ostalim, njemu možete pristupiti tako da otvorite Chrome web-trgovinu. Kada ste spremni, kliknite gumb na kojem piše “Dodaj u Chrome”, a zatim “dodavanje proširenja”. Čim se instalira, zatvorite Chrome i ponovno otvorite web preglednik. Sada biste trebali vidjeti ikonu NordVPN na vrhu. Ako ga kliknete, vidjet ćete konzolu. Odavde imate mogućnost automatskog povezivanja ili promjene lokacije.

Upotreba proširenja za NordVPN Chrome

Dobre brzine važne su ako ćete koristiti NordVPN za deblokiranje usluga poput Netflixa ili BBC iPlayera. Na slici ispod vidite rezultate našeg ispitivanja brzine dok upotrebljavate NordVPN Chrome proširenje. To su sjajni brojevi za bilo koje pregledavanje koje planirate raditi, a postoji samo neznatan pad brzine.

NordVPN test brzine

DNS test propuštanja također je važan kada koristite VPN. Slika ispod pokazuje da je NordVPN prošao test.

NordVPN test propuštanja

Želite li pristupiti streaming uslugama poput Netflixa, Amazon Prime Video ili Hulu s bilo kojeg mjesta na svijetu? Ako je tako, NordVPN je odličan izbor. Oni su jedina VPN usluga koja još uvijek može deblokirati Netflix. Možete se prijaviti samo za neograničeni VPN 2,75 dolara mjesečno uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite NordVPN

3. Najbolje VPN proširenje za Chrome: PIA

Stranica za proširenje privatnog pristupa internetuKao što možete vidjeti na gornjoj slici, proširenje PIA Chrome lako ćete pronaći tako da otvorite Chrome web-trgovinu. Kada ste spremni, kliknite gumb na kojem piše “Dodaj u Chrome”, a zatim “dodavanje proširenja”. Čim se instalira, zatvorite Chrome i ponovno otvorite. Na prvoj slici ispod strelica pokazuje crvenu ikonu PIA. Kad prvi put kliknete na njega, morate unijeti svoje podatke za prijavu. Nakon toga, zelena strelica pokazuje gdje možete promijeniti mjesto poslužitelja. Kao što vidite crvenom strelicom na drugoj slici, ikona će postati zelena kad pomaknete klizač s lijeve na desnu stranu. Također će biti prikazana zastava zemlje u kojoj ste se odlučili povezati. Kao što vidite, povezali smo se s serverom u Atlanti, pa smo imali IP adresu u Sjedinjenim Državama. To bi pomoglo deblokiranju popularnih servisa za streaming za one izvan zemlje.

Proširenje preglednika PIA

Kod upotrebe VPN-a uvijek je važna brzina. Zbog toga smo vam htjeli pokazati rezultate ispitivanja brzine tijekom upotrebe proširenja PIA Chrome. Kao što možete vidjeti na slici dolje, naša brzina bila je vrlo slična sa i bez VPN-a. VPN veza predstavljala je oko 8% gubitak brzine. To su sjajni brojevi za bilo koje pregledavanje koje planirate raditi.

PIA produženje najbrže

Još jedan test koji volimo izvoditi je test propuštanja. Kao što možete vidjeti na slici dolje, proširenje PIA preglednika prolazi test.

PIA test propuštanja produženja
Možete očekivati ​​mnoge iste značajke kao i PIA. Uz proširenja za Chrome i Firefox možete preuzimati i prilagođene VPN aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android. Aplikacije nude različite razine zaštite privatnosti, ovisno o vašim potrebama. Privatni pristup internetu ljubazno nudi našim čitateljima neograničen VPN od samo toliko 2,50 dolara mjesečno zajedno sa 7-dnevnim jamstvom povrata novca.

Posjetite privatni pristup internetu

4. Najbolje VPN proširenje za Chrome: PureVPN

Stranica za proširenje PureVPN-a

Srećom, lako ćete instalirati proširenje PureVPN Chrome. Sve što trebate učiniti je otići u Chrome web trgovinu. Kada ste spremni, kliknite gumb na kojem piše “Dodaj u Chrome”, a zatim “dodavanje proširenja”. Po završetku zatvorite Chrome i ponovo otvorite. Ikona PureVPN vidjet ćete na vrhu. Nakon što kliknete na njega, unesite svoje vjerodajnice i kliknite gumb za povezivanje. Da biste prekinuli vezu, pritisnite ga ponovo.

Upotreba proširenja za Chrome PureVPN

Ako želite provjeriti brzinu ovog produžetka, nije teško. Kao što vidite u našim rezultatima, brojevi dok su koristili njihovo proširenje bili su veći od normalnih. Proširenje smo testirali koristeći različite testove i vremena i dobili smo isti rezultat. Stoga možemo samo zaključiti da sažimaju podatke za brže rezultate.

PureVPN test brzine

Sljedeći test je test propuštanja. Za razliku od ostalih proširenja koja smo spomenuli, čini se da i ovo ima problema s propuštanjem. Slika probne slike propusnosti pokazuje 1 web adresu, ali to se razlikuje od SSL adrese. U skladu s tim, drugo izvješće kaže da postoji više od 7 http propuštanja zahtjeva.

PureVPN najteži

Dok je ovaj brz, curenja nas nerviraju. U skladu s tim, PureVPN se prilično dobro svrstao u kategoriju cijena, ali čini se da njihovo proširenje za Chrome nije sasvim ono što bismo očekivali. Smanjili su cijene za preko 50% dok usluga nastavlja rasti. Možete se prijaviti za neograničen VPN i pristupiti samo svim njihovim lokacijama poslužitelja 4,16 USD mjesečno prilikom prijave za godinu dana VPN pristupa.

Posjetite PureVPN

5.Najbolje VPN proširenje za Chrome: SigurnijeVPN

Stranica za proširenje SaferVPN

Kao i većina proširenja koja smo ovdje naveli, dobijanje proširenja SaferVPN Chrome je jednostavno. Sve što trebate učiniti je pristupiti putem Chrome web-trgovine. Kada ste spremni, kliknite gumb na kojem piše “Dodaj u Chrome”, a zatim “dodavanje proširenja”. Po završetku zatvorite Chrome i ponovo otvorite. Sada biste trebali vidjeti ikonu SaferVPN u gornjem kutu. Kliknite na njega i unesite svoje vjerodajnice. Zatim odaberite regiju i pomaknite klizač udesno da biste se povezali.

Upotreba sigurnijeg VPN

Brzina je važna za korištenje VPN, bilo da testirate verziju preglednika ili samostalnu verziju. Na slikama u nastavku možete vidjeti naše rezultate. Ovaj test brzine pokazuje da je veza s preglednikom brža nego što je uobičajena. To ukazuje da usluga možda komprimira podatke za postizanje većih brzina.

Sigurnost sigurnijeg protoka brzine VPN

Još jedan test koji smo proveli je test propuštanja. Ako usluga procuri, u prvom redu pobijate svrhu upotrebe VPN-a. Kao što možete vidjeti ovdje, SaferVPN je vrlo propusan. to nije dobra stvar za vidjeti da li želite zaštititi svoju privatnost.

Sigurniji VPN najteži

SaferVPN pruža dobru vrijednost, lijepo sučelje i pristojnu mrežu. Možete se povezati s Chromeovim proširenjem i više s jednim VPN računom za samo 3,49 dolara mjesečno s 2-godišnjom pretplatom. Ipak, curenja nas sprečavaju da preporučamo proširenje Chromea za one kojima je potrebna zaštita privatnosti.

Posjetite SaferVPN

Na kraju, pokazat ćemo vam kako instalirati i postaviti proširenje WebRTC koje smo ranije spomenuli. Ponovo, ovaj ćete zasigurno željeti dodati u Chrome koristite li VPN ekstenziju ili ne. Vratite se u Chrome web-trgovinu i potražite Sprječavanje curenja WebRTC-a.

Stranica za prevenciju propuštanja WebRTC
Nakon dodavanja želite ići u odjeljak “postavke” za proširenje i odabrati opciju koja kaže “Onemogući ne-proxied UDP (force proxy)”. Također želite omogućiti “anonimni način rada”. Zatvorite Chrome i ponovno otvorite. Sada se štite od proticanja WebRTC-a. Ako planirate testirati, predlažemo vam da koristite doileak.com web stranica.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me