Proširenja preglednika FirefoxAko ste neko vrijeme bili na internetu, nejasno se možete sjetiti preglednika koji se zove Netscape Navigator / Communicator. Ako je to slučaj, možda ćete također znati da je originalna tvrtka Mosaic objavila njihov kod i formirala tvrtku pod nazivom Mozilla. To je kombinacija Mozaika i Godzila. Naravno, Mozilla je napisala svu šifru i pustila Firefox. Nema isti tržišni udio koji Google Chrome ima. Međutim, postoji određeni broj korisnika koji tvrde da je sigurniji preglednik. Sve verzije Firefoxa omogućavaju proširenja. To je sjajno ako pregledavate na računalu ili mobilnom uređaju. Problem je što se može koristiti više različitih VPN proširenja. Zbog toga će možda biti teško odabrati prave. Možemo vam pomoći da odaberete najbolju opciju za svoje potrebe. Ova će proširenja raditi i za Android i iOS.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsAudited
Nema zapisnikaSmart TV
& ConsoleRouter
Aplikacija
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 3,33PIA52
4PureVPN$ 2,88SaferVPN180potvrdni okvir
5SaferVPN$ 3,29SaferVPN34

1. Najbolje VPN proširenje za Firefox: ExpressVPN

ExpressVPN Preuzmite Proširenja za Firefox

Dobijanje ExpressVPN ekstenzije za Firefox malo se razlikuje od prve mogućnosti. U tom slučaju prvo morate preuzeti ExpressVPN i prijaviti se prije nego što će vam omogućiti upotrebu aplikacije. Da biste započeli, morat ćete posjetiti web stranicu expressvpn.com. Nakon što preuzmete i prijavite se, idite ponovo na odjeljak s proizvodima, a zatim na proširenje preglednika Firefox. Kliknite vezu koja kaže da nabavite ekstenziju ExpressVPN za Firefox. Zatim kliknite dodaj, zatvorite Firefox i ponovo ga otvorite.

ExpressVPN Connect Firefox

Obično želite velike brzine kada koristite VPN. Zbog toga smo vam htjeli pokazati rezultate ispitivanja performansi tijekom upotrebe ekstenzije ExpressVPN Firefox. Ako vidite razliku, brzina pokazuje puno sporiju vezu nego bez upotrebe. Razlika predstavlja oko 54% gubitka brzine. Čak i uz gubitak brzine, trebali biste moći i dalje uživati ​​u HD sadržajima bez ikakvih problema.

ExpressVPN Firefox Speedtest

Još jednom smo pokrenuli DNS test propuštanja kako bismo provjerili da proširenje preglednika ne propušta našu stvarnu lokaciju i otkrili smo da je ExpressVPN prošao bez ikakvih problema.

ExpressVPN Neaktivan za Firefox

Iako ExpressVPN ima višu cijenu, možete pronaći neke sjajne značajke i veliku mrežu. Na istom računu možete istovremeno koristiti i do 3 uređaja za samo 6,67 dolara mjesečno uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite ExpressVPN

2. Najbolje VPN proširenje za Firefox: NordVPN

NordVPN proširenje za Firefox

Baš kao i PIA ekstenziju koju smo ranije spomenuli, NordVPN proširenje za Firefox lako je dobiti. Sve što trebate učiniti je otići na 3 vodoravne crte u gornjem desnom kutu. Zatim kliknite na dodatke. Odavde odaberite proširenja, a zatim upišite NordVPN. Možda ćete trebati kliknuti na gumb na kojem je prvo napisano „pogledajte više dodataka“. Kad dođete na stranicu, kliknite gumb na kojem piše “Dodaj u Firefox”, a zatim “dodaj”, a zatim “u redu”. Zatvorite Firefox i ponovo ga otvorite. Sada biste trebali vidjeti ikonu NordVPN.

NordVPN Povežite proširenje Firefoxa

Dobre brzine važne su ako ćete koristiti NordVPN za deblokiranje usluga poput Netflixa ili BBC iPlayera. Na slici ispod vidite rezultate našeg ispitivanja brzine dok upotrebljavate NordVPN Chrome proširenje. Kao što možete vidjeti, performanse su bile mnogo brže pomoću te ekstenzije. To nije normalno, jer šifriranje dodatno povećava vezu. Pretpostavljamo da NordVPN koristi kompresiju za bolje rezultate.

NordVPN najbrži Firefox

Za naš drugi test, proveli smo dns test propuštanja. Kao što vidite, NordVPN je u redu.

NordVPN najteži test za Firefox

Ako želite zaštititi svoju privatnost i pristupiti streaming uslugama poput Netflixa, Amazon Prime Video ili Hulu s bilo kojeg mjesta na svijetu, NordVPN je odličan izbor. Oni su jedina VPN usluga koja još uvijek može deblokirati Netflix. Možete se prijaviti za neograničeni VPN od samo 2,99 dolara mjesečno uz 30-dnevno jamstvo povrata novca za pregled davatelja.

Posjetite NordVPN

3. Najbolje VPN proširenje za Firefox: PIA

PIA proširenje Firefox

Da biste pronašli proširenje Privatni pristup internetu, idite na 3 vodoravne crte u gornjem desnom kutu Firefoxa. Zatim kliknite na dodatke. Odavde odaberite proširenja pa unesite privatni pristup internetu. Možda ćete trebati kliknuti na gumb na kojem je prvo napisano „pogledajte više dodataka“. Kad dođete na stranicu, kliknite gumb na kojem piše “Dodaj u Firefox”, a zatim “dodaj”, a zatim “u redu”. Zatvorite Firefox i ponovo ga otvorite. Na prvoj slici ispod strelica pokazuje crvenu ikonu PIA. Kad prvi put kliknete na njega, morate unijeti svoje podatke za prijavu. Nakon toga, zelena strelica na drugoj slici pokazuje gdje možete promijeniti mjesto poslužitelja. Znate da ste povezani kada se ikona PIA pretvori iz crvene u zelenu. Sada možete deblokirati popularne streaming usluge ako niste u zemlji koju želite pregledati.

PIA Connect za Firefox

Kada koristite VPN, dobre brzine mogu biti presudne. Na slici ispod testirali smo PIA Firefox ekstenziju. Postoji mala razlika u brzini kada za Firefox koristite proširenje PIA. Na slici ispod možete uočiti gubitak brzine od 10% kada uporedite dva broja.

PIA proširenje za Firefox

Drugi test koji obično izvodimo je test propuštanja. Ako test pokazuje više IP adresa, to može ukazivati ​​na curenje. Kao što možete vidjeti u nastavku, PIA ekstenzija prolazi test.

PIA najteži za Firefox

Da biste saželi PIA proširenje, vidjet ćete neke iste značajke koje biste inače dobili samostalnom verzijom. Budući da je PIA veća, dobro pouzdana tvrtka, možete dobiti proširenje i za Chrome, kao i za Mac, iOS, Android i Windows. Jedna sjajna značajka koja će vam se svidjeti je mogućnost onemogućivanja WebRTC ugrađena u proširenje. Ako ne odlučite koristiti ovu uslugu ili je nemate onemogućenu, prikazat ćete svoju stvarnu IP adresu na svakoj web lokaciji koju posjetite. Privatni pristup internetu nudi našim čitateljima neograničen VPN od samo toliko 3,49 dolara mjesečno zajedno sa 7-dnevnim jamstvom povrata novca.

Posjetite privatni pristup internetu

4. Najbolje VPN proširenje za Firefox: PureVPN

PureVPN proširenje za Firefox

Iako se navodi da je dodatak namijenjen besplatnoj verziji, zapravo ga možete koristiti za ulazak u nadograđeni način. Da biste dobili PureVPN proširenje, morat ćete slijediti sljedeće korake. Na vrhu ćete vidjeti 3 vodoravne crte koje se nalaze u gornjem desnom kutu. Sada odaberite dodatke, proširenja pa unesite PureVPN. Vidjet ćete sliku kao što je gore. Samo napred i kliknite na opciju koja kaže “+ Dodaj u Firefox”. Sljedeće pritisnite “dodaj”, a zatim “u redu”. Sada je vrijeme zatvoriti Firefox i ponovo ga otvoriti. Na vrhu ćete vidjeti ikonu PureVPN. Kao što možete vidjeti na slikama u nastavku, povezivanje je jednostavno. Samo unesite svoje vjerodajnice i možete početi.

Upotreba PureVPN-a za Firefox

Poznavanje brzine od presudne je važnosti za upotrebu VPN-a. Možete provjeriti brzinu kao što smo učinili u nastavku. Kao što možete vidjeti u donjim rezultatima, postoji razlika između naše ISP veze i korištenja VPN proširenja. Postoji oko 32% razlike što ga čini sporijim od većine njegovih konkurenata.

PureVPN Speedtest za Firefox

Iako gubitak brzine pokazuje da djeluje, volimo izvesti i test propuštanja. Dok slika ispod prikazuje samo jednu adresu, drugi testovi pokazuju da ima problema s propuštanjem. To definitivno može predstavljati problem ako pokušavate zaštititi svoju privatnost.

PureVPN Neaktivan za Firefox

Iako proširenje PureVPN djeluje uredno, predlažemo korištenje opcija koje ne propuštaju. Jedna definitivna prednost je cijena, ali zapravo nema puno njihovih dodataka. Smanjili su cijene za preko 50% dok usluga nastavlja rasti. Kada se prijavite na neograničen VPN račun, možete dobiti pristup svim njihovim serverima 4,99 dolara mjesečno prilikom prijave za godinu dana VPN pristupa.

Posjetite PureVPN

5.Najbolje VPN proširenje za Firefox: SigurnijeVPN

SaferVPN proširenje Firefox

Unatoč činjenici da se gornja slika prikazuje kao besplatna inačica, možete dodati Firefox proširenje SaferVPN kako biste mogli pristupiti punoj verziji. Ako želite ovo provjeriti, to možete učiniti slijedeći ove korake. Ako pogledate vrh, vidjet ćete 3 vodoravne crte koje se nalaze u gornjem desnom kutu. Sada odaberite dodatke, proširenja pa unesite SaferVPN. Vidjet ćete sliku kao što je gore. Samo napred i kliknite na opciju koja kaže “+ Dodaj u Firefox”. Sljedeće pritisnite “dodaj”, a zatim “u redu”. Sada je vrijeme zatvoriti Firefox i ponovo ga otvoriti. Na vrhu ćete vidjeti ikonu SaferVPN. Sada, kliknite na ikonu da unesete svoje vjerodajnice za početak.

SaferVPN Firefox Connect

Sada je vrijeme za testiranje brzine ovog produžetka. U donjim rezultatima možete vidjeti rezultate koje smo dobili. Razlike u brzini su samo neznatne. To znači da ne biste trebali imati problema raditi vrstu web aktivnosti koju želite.

SaferVPN najbrži Firefox

Iako vam se možda sviđa brzina, također smo napravili test propuštanja. Kad smo to učinili, otkrili smo masovno curenje DNS-a. To znači da na kraju pobjeđujete jedan od glavnih razloga korištenja VPN-a za početak. Možda ćete htjeti preispitati svoj izbor ako očekujete da će ovaj zaštititi vašu privatnost.

Sigurniji VPN najteži

Ako želite zaobići geo-ograničenja, SaferVPN pruža dobru vrijednost. Također možete očekivati ​​pristojnu mrežu i dobro sučelje. Možete dobiti ekstenziju za Firefox i jedan VPN račun za samo 3,29 USD mjesečno s 2-godišnjom pretplatom. Međutim, teško je predložiti ovaj kako bi zaštitili vašu privatnost.

Posjetite SaferVPN

Onemogući dodatak WebRTCZavršno proširenje koje predlažemo da se nazove se Onemogući WebRTC. Primijetili smo da prva četiri VPN proširenja već imaju neku vrstu WebRTC zaštite. Međutim, zadnji ne. Također, ako se odlučite isprobati bilo koji drugi, možda neće ni jedno ni drugo. Svrha ovog proširenja je blokirati WebRTC. Ako to ne želite, bilo koja web stranica koju posjetite ionako će vidjeti vašu stvarnu IP adresu. Da biste ga dobili, idite na tri vodoravne crte u gornjem desnom kutu i kliknite na njih. Zatim odaberite odjeljak “Dodaci”. Sada kliknite ekstenzije i utipkajte “Onemogući WebRTC”. Nakon što ga pronađete, kliknite na “Add to Firefox”. Nakon dodavanja zatvorite Firefox i ponovo ga otvorite. Iako ga možda ne vidite na vrhu alatne trake, možete provjeriti je li još uvijek tu. Sada se štite od curenja WebRTC-a. Možeš posjetiti doileak.com za testiranje na širok raspon nepropusnosti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me