BangladešUnatoč 92. fizičkoj veličini, zemlja Bangladeš je 8. po broju stanovnika s brojem od skoro 163 milijuna. Iako zemlja bilježi rast i ulaganja, prihod po glavi stanovnika je nešto više od 1k godišnje. Zbog toga je to dobro mjesto za proizvodnju radnih mjesta i drugi rast. Ako planirate otići u Bangladeš zbog posla ili zadovoljstva i planirate koristiti WiFi kad ste tamo, poželjet ćete koristiti i VPN. Postoji nekoliko razloga za to, ali prvo pogledajte naš popis najboljih VPN-ova za Bangladeš.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
3 Privatni pristup internetu $ 2,85 PIA 49 potvrdni okvir potvrdni okvir
4 CyberGhost $ 2,75 CyberGhost 80 potvrdni okvir potvrdni okvir
5 IPVanish $ 3,25 IPVanish 76 potvrdni okvir

Područje Bangladeša osnovano je prije oko 20 000 godina, a naselja bakrenog doba datiraju prije 4 000 godina. Zbog toga je tamošnja kultura vrlo drevna i vođstvo zemlje je kroz godine prolazilo kroz mnogo različitih promjena. Ovih je dana zemlja prepoznata kao unitarna parlamentarna republika, a neovisna je od 1971. Kao država u razvoju, Bangladeš ima mješovito gospodarstvo na tržišnom tržištu i smatra se vrlo dobrim ulogom za budućnost. Međutim, primanje mita i korupcije čine 3,7% državnog proračuna države.

Ako planirate putovanje u zemlju, imajte na umu nekoliko stvari. Klima ostaje prilično topla jer juri u tropski rak, ali sezona monsuna može biti opasna i traje od lipnja do ožujka. Obavezno pijte čistu vodu jer zemlja ima visoku stopu kontaminacije. Možda ćete poželjeti i malo kišne opreme.

Pristup internetu i privatnost u Bangladešu

Gotovo polovica Bangladeša ima neku vrstu pristupa internetu. Kao i mnoge zemlje u posljednje vrijeme, bilježe prilično velik rast u industriji. Dok se otvara sve više javnih WiFi mjesta, morat ćete koristiti VPN kako biste zaštitili svoju privatnost. S masovnim stanovništvom zemlje, možete se kladiti da postoje ljudi koji bi voljeli prikupiti vaše osjetljive podatke. To bi mogao biti netko pored vas, ili to može biti netko koga ne vidite samo da čeka da iskoristi ranjive korisnike. Spajanjem na VPN da biste šifrirali svoje podatke, znatno otežavate krađu vaših podataka. To će vam pomoći da budete sigurniji nego što bi inače bili.

  Najbolji VPN-ovi za porniće za deblokiranje web lokacija za odrasle

Drugi razlog korištenja VPN-a je da vam pomogne da zaobiđete geo-ograničenja. Iako se u zemlji ne čini mnogo cenzure, postoje slučajevi kada su određene web stranice definitivno blokirane. Uz to, poznato je da zemlja ograničava propusnost da bi pokušala smanjiti VoIP usluge. Iako se to ne događa dosljedno, događa se s vremena na vrijeme. Također ako imate sadržaj kojem želite pristupiti koji je specifičan za određenu regiju, morat ćete ga koristiti za pomoć.

Kako odabrati VPN za Bangladeš

Upravo su te dvije točke najveći razlozi za korištenje VPN-a, no možda ćete otkriti i druge. Od zaštite privatnosti do obilaska blokova, bit ćete pokriveni kada koristite dobru VPN uslugu. Kao što smo spomenuli, način šifriranja zaštićuje vašu privatnost putem VPN-a. Mnogi davatelji usluga pružit će vam mogućnost izbora između nekoliko vrsta protokola. Ona koju biste trebali odabrati kad god je to moguće naziva se OpenVPN. Smatra se da je top izbor u zajednici. Ako vam se izabere između UDP i TCP verzije OpenVPN-a, obje će raditi kako je planirano. Razlika je u tome što je UDP brži. Ako imate problema sa vezom, provjerite TCP verziju. Iako je sporije, imate bolje šanse da nastavite održavati vezu.

Ako tražite dodatne mogućnosti, slobodno pogledajte našu top 10 VPN popis usluga. Ipak mislimo da ćete biti zadovoljni opcijama koje smo vam dali. Odabrani su na temelju brzine, pouzdanosti, cijene i sigurnosti. Također smo tražili dobavljače s dobrom mrežom VPN poslužitelja u regiji. Na taj način možete postići najbolje dostupne brzine. Naravno, svi imaju sjajne mreže. Brzina je važna ako planirate preuzeti ili strujati bilo koju vrstu sadržaja. Pružatelji usluga koje smo gore spomenuli najbolje su opcije za to. Nadamo se da će vam naš vodič pomoći da donesete najbolju moguću odluku i uštedite novac na putu.