KupinaBlackberry je linija bežičnih uređaja koju je izgradila kanadska tvrtka pod nazivom Research In Motion (RIM). Njihov prvi uređaj izgrađen je 1996. godine kao dvosmjerni interaktivni pozivač. 1998. godine Blackberry je postao prvi ručni uređaj koji je integrirao i e-poštu. Uređaju su dodane i značajke telefona. Za razliku od današnjeg telefona, Blackberry je bio jedan od prvih uređaja koji je imao punu tipkovnicu za lakše slanje poruka. RIM je od tada promijenio ime u Blackberry Limited i pridružio se redovima drugih pametnih telefona. Ako imate BlackBerry i pregledavate web, predlažemo vam da koristite VPN.

RankVPN ServicePriceVisit SiteVPN Ocjena
1IPVanish$ 4,87Posjetite web mjestoIPVanish statistika
2ExpressVPN$ 6,67Posjetite web mjestoExpressVPN statistika
3CyberGhost$ 3,50Posjetite web mjestoCyberGhost statistika
4NordVPN$ 3,99Posjetite web mjestoNordVPN statistika
5Privatni pristup internetu$ 2,50Posjetite web mjestoPIA statistika

Dok se operativni sustav Blackberry zvao Blackberry OS, objavljeno je u rujnu 2015. godine da će se nove verzije uređaja preseliti u Android operativni sustav zvan Priv. Taj je potez zanimljiv izbor jer 85% svjetskih pametnih telefona radi na Androidu. Ovim potezom Blackberry ima potencijal povratiti dio izgubljenog tržišnog udjela i imati pristup aplikacijama kojima prethodno nije moguće pristupiti..

Jedna od poznatijih karakteristika kupine, zove se Blackberry Messenger (BBM). To je program koji je bio izuzetno popularan u kasnijoj polovici 2000-ih i mogao bi se koristiti kao komunikacijski alat između korisnika Blackberryja. Jednom kada su poslanici cross-platforme počeli postajati popularni, mnogi su se počeli udaljavati od njega. Blackberry Limited je 2013. pokrenuo multi-platformsku verziju BBM-a, a do danas je stekao više od 1/4 milijarde korisnika. BBM nudi brojne značajke koje se nalaze u suvremenim aplikacijama za chat, poput videopoziva, mijenjanja korisničkih ikona i poziva putem VoIP sustava. BBM je besplatan za preuzimanje, ali usluga počinje od 23,88 USD godišnje za uobičajenu verziju, odnosno 29,99 USD za zaštićenu verziju. Posljednja nudi enkripciju s potpunim završetkom, plus dodatnu zaštitu.

Ako BBM radi za sigurno slanje poruka, pregledavanje weba čini vas ranjivim, osim ako ne koristite VPN. Ako ste na Priv operativnom sustavu, imate brojne mogućnosti za Blackberry. Konkretno, želite potražiti OpenVPN protokol, jer je on najbrži i najsigurniji. Ako je vaš Blackberry uređaj malo stariji i koristi Blackberry OS, možda ćete trebati koristiti protokol pod nazivom IKEv2. Nekoliko je prednosti upotrebe VPN-a tijekom obavljanja poslova ili čak surfanja Internetom.

Prva prednost je privatnost. Posljednje što je svakom korisniku potrebno jest da njihovi podaci budu podložni krađi ili šteti, bez obzira na to što se odluče na mreži. Upotrebom VPN-a dodaćete dodatni sloj od kraja do kraja enkripcije. Jeste li ikada pretraživali proizvod na mreži i počeli gledati oglase za taj proizvod ili slične? To je zbog praćenja koje se koristi. Dobra VPN usluga spriječit će da se to događa.

Drugo, s VPN-om imate mogućnost deblokiranja sadržaja. Ako putujete ili živite u zemlji koja ima restriktivnu internetsku politiku, VPN može biti presudno sredstvo. Na primjer, u Kini, teško je voditi bilo koju vrstu posla bez upotrebe jedne. Druga vrsta blokiranja sadržaja također bi bila poražena upotrebom VPN-a. Zamislite da ste htjeli strujati video iz druge zemlje. Ako se ne nalazite u toj zemlji, vjerojatno ćete dobiti dragu poruku koja vam govori da je sadržaj ograničen osim ako se ne nalazite tamo. Sve što biste trebali učiniti je povezivanje s poslužiteljem u toj zemlji, a VPN bi vam pomogao u pristupu.

Uz malo sreće, možete vidjeti prednosti pronalaženja dobrog davatelja usluge koji će se koristiti sa Blackberry-om. Možda smo vam čak pokazali moguće korištenje koje vam se nije dogodilo. VPN davatelji koje ovdje navodimo predstavljaju općenito najbolji izbor za Blackberry, temeljen na sigurnosti, brzini, cijeni i broju poslužitelja. Sve su poznate tvrtke u prostoru privatnosti i pristale su dati našim čitateljima dobar posao. Ako vam je važna vaša privatnost, pozivamo vas da iskoristite naše cijene kod tamošnjih pružatelja usluga. Postoje i drugi izbori koje možete učiniti od naših VPN top 10 lista, ali ne bi trebao. Smatramo da ćete dobiti sjajne rezultate od bilo kojeg od spomenutih ovdje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me