iOS 9Ako ste ljubitelj Apple-a, vjerojatno već znate da je novi operativni sustav za njihove iDevices, iOS 9 napokon dostupan za preuzimanje. Tim Cook je na godišnjoj konferenciji Apple-ovog programera izjavio da će biti potrebno nekoliko promjena koje će se tražiti nakon pokretanja ovog novog OS-a. Jedna od stavki kojima se gospodin Cook obratio bila je privatnost. Novi iOS 9 donosi brojna poboljšanja privatnosti koja nadopunjuju upotrebu VPN-a.

5 najboljih VPN-ova za iOS 9

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80potvrdni okvirpotvrdni okvir
5IPVanish$ 3,25IPVanish76potvrdni okvir

Apple je učinio neke pozitivne stvari s ovim novim operativnim sustavom. Promjene koje ova verzija nudi su više nego samo površne. IOS 9 ispravlja greške u softveru objavljenom u iOS-u 8. Sve je dizajnirano da sada radi bez problema. Otkako je objavljeno novo ažuriranje, iPad koji najviše dobiva je iPad. Posebne značajke poput mogućnosti obavljanja više zadataka otključavaju potencijal iPada i čine ga mnogo više od uređaja za zabavu.

Nova i poboljšana Siri, Appleova pomoćnica, krasi zidove iOS-a 9. Ova nova Siri obećava da će biti korisnija i proaktivnija od prethodne verzije. Ima robustan popis prijedloga na kojima ćete pronaći svoje najnovije otvorene aplikacije i kontakte. Prema Appleu, Siri je 40% brža, a 40% preciznija.

Novo ažuriranje nudi i nove karte, uključujući verzije s verzijama javnog prijevoza, pa čak i rutama trajektima, podzemnim željeznicama i autobusima. Ove su karte dostupne većim gradovima širom svijeta. Apple mape su njihov odgovor na Google karte i oni se napokon mogu natjecati u tom prostoru.

Ovaj OS je manji od ostalih iteracija iOS-a, a veličine je samo 1/3. To može biti velika stvar, pogotovo ako vaš uređaj ima samo 16 GB prostora. Također je kompatibilan sa unazad i podržava uređaje stare kao što su iPhone 4S i iPad 2. Jasno je da je Appleu trebalo puno vremena da očisti stvari.

Jedna velika značajka je značajka privatnosti. Tim Cook najavio je da želi da vas uređaj poznaje, a ne tvrtka koja stoji iza uređaja. U sustavu iOS 9. dostupan je i softver za blokiranje oglasa. Tijekom konferencije istaknuo je točku za odvajanje iPhonea od Android uređaja. Da, čini se da će Apple pokušati postaviti trend privatnosti. Pa, uz svu tu privatnost, zašto biste koristili VPN?

Ako ovo čitate, vjerojatno već znate što je VPN. Međutim, u slučaju da vam nije potrebno ili vam treba osvježivač, objasnit ćemo prednosti korištenja mreže s iOS-om 9. Virtualna privatna mreža (VPN) softver je koji stvara sigurnu vezu s poslužiteljem, možda u drugoj zemlji, ovisno o svoju svrhu. Na taj se način dodaje sloj šifriranja bilo čemu što radite na mreži, sve dok ste povezani na VPN. Bez obzira komunicirate li s nekim ili pregledavate materijal na mreži, postoji mogućnost da se bilo koja bežična aktivnost presretne. Čak i ako se nalazite na lokaciji koja navodi da imaju sigurnu bežičnu vezu, ne vjerujte tim riječima. To stvara lažni osjećaj sigurnosti.

Još jedan dobar razlog za korištenje VPN-a je zbog mogućnosti deblokiranja pristupa sadržaju koji je ograničen na geo. Geoblokiranje je tehnologija koja prepoznaje lokaciju korisnika na temelju IP adrese. Ova tehnologija stvara blokadu koja će sadržaj ograničiti na određeno područje. Odabirom poslužitelja u drugoj zemlji mogli biste zaobići ta ograničenja. Upotrijebimo primjer za ovaj scenarij. Pretpostavimo da ste živjeli u SAD-u, a imali ste pretplatu na Amazon Prime i / ili pretplatu na Netflix. Pomoću VPN-a mogli biste se povezati s poslužiteljem u Velikoj Britaniji i vidjeti njihovu biblioteku ili obrnuto. Budući da je poznato da ove obje usluge struje imaju različite biblioteke u različitim regijama, mogli biste dobiti pristup područjima koja se razlikuju od uobičajenih. Isto bi se moglo reći za bilo koju drugu regiju u koju se želite povezati.

Još jedna dobra upotreba za VPN bavi se izravno telefonskim minutama. Pomoću Voice over IP (VoIP) možete upućivati ​​pozive ili slati tekstove putem interneta, čak i ako nemate podatkovni plan. Budite svjesni ako planirate koristiti podatkovni plan umjesto wi-fi-a, VoIP će podatke brzo koristiti. Bolje je koristiti Wi-Fi vezu ako je to uopće moguće. Također je u nekim zemljama zabranjen VoIP. To ograničenje možete zaobići spajanjem na poslužitelj gdje to nije zabranjeno. Kao što smo spomenuli, kad god ste na Wi-Fi vezi, ranjivi ste, pa biste željeli koristiti VPN da biste dobili dodatni sloj šifriranja.

Sad kad smo objasnili koncepte, istražimo tvrtke. Bez obzira s kojom tvrtkom izlazite, oni će imati različite protokole koje možete koristiti. Sve tvrtke koje imamo ovdje nude sigurnu enkripciju, ali korištenje verzije OpenVPN protokola uvijek će biti vaš najsigurniji način pristupa. Ako vam je brzina bitna, upotrijebite OpenVPN (UDP). To je najbolja opcija za VoIP, Skype, mrežno igranje ili čak korištenje streaming usluga poput Amazon Prime, Netflix, Hulu ili Pandora. Ako imate nestabilnu vezu, predlažemo vam prelazak na OpenVPN (TCP). TCP verzija protokola o pogrešci provjerava podatke, tako da nije tako brza kao druga. Ako ste bežična veza velike brzine, to ne bi trebalo biti toliko važno. Nakon što to pokrijemo, mi ćemo ići preko tvrtki koje su dobre iz određenih razloga.

Ako želite deblokirati sadržaj ili zaštititi svoje podatke, preporučujemo IPVanish. Ne čuvaju nikakve zapise i nude značajku prebacivanja, tako da ćete biti sigurni da ste zaštićeni kada i ako veza padne. Ako želite koristiti streaming usluge, IPVanish je opet najbolji izbor. Budući da nude iOS klijenta, ne biste trebali imati problema s njegovim korištenjem na bilo kojem iDevicesu. Oni također imaju najbržu mrežu u Sjevernoj Americi i Europi, tako da biste se trebali samo povezati i mogli biste uživati ​​u strujanju blokiranih sadržaja iz drugih zemalja.

To je reklo: Ako vas zanima samo deblokiranje geografski ograničenog sadržaja, najbolja opcija je upotreba IPVanish-a ili OverPlay-a. Obje ove usluge nude enkripciju internetskog prometa, ali OverPlay također uključuje SmartDNS sa svojim VPN-om koji može pomoći u deblokiranju kanala bez ikakvog gubitka brzine. Naravno, to ovisi ako SmartDNS deblokira određeni kanal koji želite vidjeti. Zbog prirode Wi-Fi-ja, predlažemo korištenje šifrirane opcije. Za sigurnost ne treba žrtvovati sigurnost. Iako brzina može biti problem ako struji na sporoj mreži, ali sve dok ne uočite razlike u kvaliteti, svaki gubitak brzine koji se može dogoditi nadoknađuje se u sigurnosti.

Naravno, uvijek možete pogledati naš popis 10 najboljih VPN usluga ako želite druge izbore, ali mi smo ih konkretno odabrali. Odabir najboljih općih opcija ovdje smo koristili brzinu, sigurnost, cijenu i dostupnost poslužitelja kao čimbenike u našim odlukama. Također smo odabrali tvrtke s velikim brojem mrežnih poslužitelja s kojima se možda želite povezati radi najboljeg pregleda, pretraživanja interneta ili čak upućivanja poziva. Za VPN-ove želite potražiti pouzdanog davatelja usluga. Oni su ti koji će zaštititi vašu privatnost i imaju brze mreže dajući vam mogućnost strujanja sadržaja visoke razlučivosti iz drugih zemalja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me