Najbolji VPN-ovi za L2TP / IPsec

PCL2TP / IPsec je protokol tuneliranja koji koriste davatelji VPN-a za pružanje šifriranja. Iako je to vrlo sigurna metoda, općenito nije preferirani protokol koji se koristi ako je OpenVPN dostupan. Međutim, može ga široko koristiti gotovo sve što je povezano s internetom, ali može se lako blokirati jer mora koristiti UDP priključak. Budući da je ugrađen, softver ne mora nužno imati softver treće strane. Uz ograničenje, OpenVPN može koristiti UDP ili TCP portove, ali nema nativnu platformu.


RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80potvrdni okvirpotvrdni okvir
5IPVanish$ 3,25IPVanish76potvrdni okvir

Naziv predstavlja 2 protokola koji djeluju u suradnji jedan s drugim, Protokol tuneliranja sloja 2 i IPsecure. To je zato što L2TP po prirodi nema enkripciju, ali podatke prosljeđuje kroz IPsec dio radi sigurnosti. Prvotno ga je 1999. godine predložilo internetsko društvo, a osmišljeno je da bude prethodnik dva starija protokola, od kojih su Microsoft PPTP i L2F tvrtke Cisco Systems. Od tada postoji nekoliko verzija, uključujući i najnoviju verziju pod nazivom L2TPv3. Razvijena 2005. godine, ova verzija nudi veću sigurnost i mogućnost prijenosa podataka putem etherneta. Drugim riječima, pružio je građevne blokove koji se danas koriste u standardima šifriranja.

Kao što smo spomenuli, L2TP protokol može se koristiti bez softvera treće strane. Postavljanje, međutim, može biti malo škakljivo ako ne znate točno što radite. U skladu s tim, imamo nekoliko preporuka ako koristite malo stariji uređaj. Donedavno mobilni operativni sustavi nisu podržavali OpenVPN protokol, ali naši izbori na gore navedenom popisu podržavaju OpenVPN kao i L2TP. Postavljanje i rad s njihovim softverom su jednostavni, pa kad jednom instalirate, na putu ste.

Pogledajmo zašto biste htjeli koristiti VPN. Naravno, prvi razlog je sigurnost. Bez obzira odlučite li se koristiti L2TP / IPsec ili OpenVPN, njihovo korištenje pružit će vam sloj zaštite. Postoje i drugi standardni protokoli, ali u ovom su trenutku ova dva najsigurnija. Čak i na starijim uređajima ne želite se ostaviti nezaštićenima, pa korištenje VPN-a jednostavno ima smisla. Posljednje što trebate je da vaši osjetljivi podaci budu ugroženi jer niste koristili VPN.

Sljedeći razlog upotrebe VPN-a jest taj što je potencijal deblokiranja. Iako je L2TP / IPsec u nekim situacijama možda blokiran, u drugima neće biti blokiran. VPN će vam pomoći zaobići geo-ograničenja. To je tehnologija koja određuje gdje se nalazite na temelju vaše IP adrese, a ako niste u ciljanom području, bila bi ograničena za gledanje te web stranice. Primjerice, ako ste državljanin Ujedinjenog Kraljevstva i putujete u inozemstvo, gledanje poznate televizije na mreži objavit će poruku u kojoj stoji da ona nije dostupna u vašem području. Odabirom poslužitelja u Velikoj Britaniji tehnologija misli da ste tamo i da biste mogli vidjeti bilo koji sadržaj, baš kao da jeste. Isto bi se moglo reći za sve koji žive izvan Velike Britanije ili bilo koje druge zemlje s kojom ste se željeli povezati.

I na kraju, ako radite s lokacije koja nije mjesto u kojem je ured, trebali biste koristiti VPN. Neki se dokumenti i programi mogu pregledavati ili koristiti samo na poslužiteljima poduzeća. Ne biste imali pristup tim stavkama bez upotrebe VPN-a, jer vam omogućuju daljinsko povezivanje.

Trebali biste moći vidjeti prednosti povezane s korištenjem L2TP / IPsec protokola, kao i VPN-ove općenito. Bez obzira trebate li zaštititi svoju privatnost na starijim uređajima ili želite deblokirati sadržaj, VPN će vam pomoći u ispunjavanju vaših ciljeva. Vratimo se pružateljima koje smo spomenuli, svi imaju dobru reputaciju i dobro su poznati u prostoru privatnosti. Odabrali smo ih na temelju kriterija sigurnosti, cijene, jednostavnosti uporabe, brzine i lokacije poslužitelja. Uvjereni smo da ćete se dobro snaći s bilo kojom od ovih tablica. Ako koristite stariji uređaj ili noviji, ne biste ih trebali koristiti bez upotrebe VPN-a.

Pogledajmo detaljniji pogled na najbolje VPN-ove koji se mogu upotrebljavati s nacrtima.

1. Najbolji VPN za L2TP / IPSec: ExpressVPN

ExpressVPN

Prijavite se na 12 mjeseci i dobijte 3 MJESECA BESPLATNO na našem # 1 ocijenjenom VPN-u

ExpressVPN povezuje brzi VPN pristup s MediaStreamer-om koji djeluje kao Smart DNS usluga za deblokiranje pristupa geo-ograničenom sadržaju. VPN usluga pomoći će šifrirati vašu vezu i deblokirati sportske događaje uživo. Na njihovoj web stranici naći ćete čak i popis najnovijih zabavnih i sportskih događaja uživo. Budući da su na Britanskim Djevičanskim otocima, ExpressVPN stavlja izvan zemalja s 5 očiju i 14 očiju. Oni održavaju pravilo ne-dnevnika koje je tijekom godina verificirano visokim pravnim zahtjevima.

ExpressVPN upravlja vrlo velikom VPN mrežom. Osim SAD-a, mreža ExpressVPN ima tisuće poslužitelja na ključnim mjestima koji pomažu u zaštiti privatnosti korisnika. Možete se povezati s njihovom VPN mrežom kako biste zaštitili svoju privatnost, deblokirali cenzuru i gledali svoje omiljene streaming usluge s bilo kojeg mjesta.

Možda je najveća prednost korištenja ExpressVPN njihova podrška za širok raspon uređaja. ExpressVPN nudi prilagođeni VPN softver za Windows, Mac, iOS i Android. Istovremeno povežite radnu površinu i mobilni telefon s najviše 3 istodobne veze. Također možete instalirati ExpressVPN web proširenje za Chrome ili Firefox. Želite zaštititi cijelu kućnu mrežu jednim VPN računom? Ako je to slučaj, za postavljanje možete koristiti aplikaciju usmjerivač ExpressVPN. Značajka MediaStreamer dodaje pametnu DNS podršku uređajima poput igraćih konzola (PS4, Xbox One, Nintendo Switch itd.), Medijskih okvira (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, itd.) I Smart TV-a.

ExpressVPN kuponUštedite 49% i ostvarite 3 mjeseca besplatno uz 12 mjeseci našeg # 1 s VPN-om koji je ocijenjen

ExpressVPN je bio vrlo dobar u našim testovima brzine. Odličan su izbor za privatnost i za deblokiranje geo-ograničenja. Korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno i 7 sati radi pružanja pomoći i odgovora na sva pitanja. Uživajte u najboljem VPN-u za manje s povjerenjem jer ExpressVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite ExpressVPN

2. Najbolji VPN za L2TP / IPSec: NordVPN

NordVPN

Prijavite se za 36 mjeseci za samo 3,49 USD mjesečno (70% popusta)

Sjedište tvrtke NordVPN nalazi se u Panami, a neki korisnici radije koriste VPN tvrtku koja je zapravo sa sjedištem u Sjedinjenim Državama. Ustanovit ćete da NordVPN ima snažnu prisutnost u SAD-u sa poslužiteljima smještenim u cijeloj zemlji. Članovi imaju potpuni pristup njihovoj mreži u SAD-u i šire, za vrlo povoljnu cijenu.

Ustanovit ćete da NordVPN ima možda najbolju mješavinu usluga za cijenu ako se pretplatite na račun na duže vremensko razdoblje. Svi korisnici imaju puni pristup svojoj mreži i prilagođenom softveru. Možete se povezati pomoću VPN klijenta za Windows ili Mac. Također imaju mobilnu aplikaciju koja se jednostavno koristi za Android i iOS (iPhone, iPad) uređaje. Možete koristiti proširenje preglednika NordVPN za Chrome, Firefox ili Safari. NordVPN nudi neke napredne značajke privatnosti kao što su dvostruki VPN, P2P poslužitelji i namjenski IP koji zaista pomaže usluzi da se istakne.

Želite pristupiti streaming uslugama poput Netflixa, Amazon Prime Video ili BBC iPlayera s bilo kojeg mjesta na svijetu? Ako je tako, NordVPN je odličan izbor. Oni su jedina VPN usluga koja još uvijek može deblokirati Netflix. Možete se prijaviti za neograničenu VPN i SmartDNS uslugu uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite NordVPN

3. Najbolji VPN za L2TP / IPSec: PIA

Privatni pristup internetu

Prijavite se za 12 mjeseci za samo 3,33 USD mjesečno (72% popusta)

Privatni pristup internetu (PIA) korisnicima pruža nekoliko različitih opcija. Za razliku od prošlosti, više ne morate postavljati profil za svaki VPN poslužitelj. Sada se možete povezati s bilo kojim njihovim sjedištem u 29 zemalja. Tim PIA-e organizirao je poslužitelje po regijama, državama i gradovima. Pronaći ćete brzinu kojom ćete biti brzi većinu vremena.

Postoji puno torrent korisnika koji vole privatni pristup internetu. Usluga uključuje značajku koja će spriječiti vaš sustav da komunicira ako padne veza s njihovom uslugom. Što znači ako vam iz bilo kojeg razloga odustane šifrirani VPN pristup, sigurno će vas zaštititi.

PIA nudi Windows klijent i ostale aplikacije koje su jednostavne i jednostavne za korištenje. Međutim, nećete ga htjeti potcijeniti. PIA nudi različite razine zaštite privatnosti, ovisno o vašim potrebama. Možete kontrolirati razine šifriranja kako biste lakše pronašli pravu ravnotežu između privatnosti i brzine.

Kada je u pitanju njihov Windows klijent, PIA tim je uključio internetsku sklopku. Prekidač kill prekida vašu internetsku vezu kad god VPN ne uspije. To zaista može dobro doći onima koji žele osigurati anonimnost. Privatni pristup internetu nudi članovima 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite privatni pristup internetu

4. Najbolji VPN za L2TP / IPSec: CyberGhost

CyberGhost

Prijavite se za 36 mjeseci za samo 2,75 dolara mjesečno (popust od 79%)

CyberGhost osnovalo je 2001. godine 7 entuzijastičnih mladih članova tima u Bukureštu, Rumunjska. Od tog vremena tvrtka je izrasla u jednu od najvećih VPN usluga na svijetu. Tim od 50 i više članova fokusiran je na zaštiti privatnosti korisnika. Robert Knapp, suosnivač i izvršni direktor, nastavlja voditi tim čak i nakon što su se 2017. pridružili grupi Crossrider. Od tada se mreža CyberGhost prilično proširila.

CyberGhost nudi lijepu kombinaciju lokacija poslužitelja, jaku enkripciju i mogućnost deblokiranja popularnih streaming servisa poput Netflixa, YouTube Reda i Amazon Prime. Neki od kanala čak omogućuju deblokiranje geografskih ograničenja za više regija. Na primjer, možete pristupiti video sadržajima Amazon Prime u SAD-u, Njemačkoj ili Velikoj Britaniji. Windows klijent vam nudi i mogućnost anonimnog surfanja, zaštitom WiFi-a, anonimnim torentom, deblokiranjem osnovnih web stranica (Google, Facebook Instagram, itd.) I odabirom poslužitelja..

CyberGhost VPN klijent jedan je od naših favorita. Vrlo je jednostavan za korištenje i uključuje niz naprednih značajki koje pomažu u zaštiti vaše internetske privatnosti. U Njemačkoj imaju razvojni tim koji kontinuirano dodaje značajke za klijenta i mobilne aplikacije. Možete se prijaviti za potpuni pristup mreži CyberGhost uz 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite CyberGhost

5. Najbolji VPN za L2TP / IPSec: IPVanish

IPVanish

Prijavite se za 12 mjeseci za samo 5,20 USD mjesečno (57% popusta)

SAD je dom nekoliko popularnih VPN usluga, ali ništa brže od IPVanish-a. Iz osobnog iskustva znamo da će IPVanish raditi prilično dobro bez obzira u kojoj se zemlji zemlje nalazite. Njihovi poslužitelji su brzi i VPN usluga ima više lokacija poslužitelja u Sjedinjenim Državama nego većina VPN pružatelja usluga.

Uz veliki trag u SAD-u, IPVanish domaćin je poslužitelja na svim kontinentima osim Antarktike. Njihova VPN mreža dosljedno je bila najbrža u Sjevernoj Americi na našim testovima brzine. Pronaći ćete više lokacija poslužitelja u zemljama poput SAD-a i Velike Britanije. Možete odabrati lokaciju ili dobiti pojedinosti odabirom pojedinog poslužitelja. IPVanish je odličan za igranje, ali može biti hit i promašiti zbog deblokiranja popularnih streaming usluga.

Kada je u pitanju vrijednost IPVanish teško je pobijediti. Oni nude neograničen pristup njihovoj VPN mreži i prilagođenom softveru za Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick i još mnogo toga. Možete čak postaviti usmjerivač da biste zaštitili svaki uređaj u vašoj mreži. VPN usluga prilično je popularna među Kodi korisnicima. 7-dnevna garancija povrata novca pokriva sve nove članove.

Posjetite IPVanish

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map