PakistanPakistan je zemlja na Bliskom Istoku i šesta je najmnogoljudnija zemlja na svijetu. Ova islamska država graniči s Indijom i Iranom, kao i nekolicina drugih. Kao i mnoge zemlje u razvoju, postoje područja koja su modernizirana i druga područja u kojima je siromaštvo. U pokušaju borbe protiv pobunjenika, Pakistan telekomunikacijska uprava (PTA) nedavno je poslala naredbu za gašenje BlackBerry Enterprise Services, posebno BlackBerryjevih poruka i e-mailova. Pitanje je, s otprilike 660 GBPS koji se navodno nadgleda i pohranjuje iz optičke mreže zemlje, gdje se crta između privatnosti građana i nacionalne sigurnosti? To je dobar, ako ne i najbolji razlog za korištenje VPN-a.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80potvrdni okvirpotvrdni okvir
5IPVanish$ 3,25IPVanish76potvrdni okvir

Budući da su BlackBerry Enterprise usluge šifrirane i pohranjene izvan obale, oni predstavljaju problem nadzora. Iako je BlackBerry Limited pristao surađivati ​​s PTA-om prema zakonitim naredbama, navode da nikada nisu nudili nesmetan pristup njihovim BES poslužiteljima. Zbog toga je vlada naredila gašenje njihovih šifriranih usluga za sve korisnike mobilne telefonije. BlackBerry u Pakistanu učinkovito će postati poput uobičajenog mobilnog telefona. Šest dana prije ove najave, Pakistanci su izjavili da će povećati nadzor nad elektronskim komunikacijama. Ako putujete ili živite u Pakistanu, sve vaše komunikacije trebaju se obavljati putem VPN-a.

S obzirom na pojačani nadzor, razmotrimo neke razloge upotrebe VPN-a u Pakistanu. Jasno je da vlada ne voli šifriranje. Korištenjem VPN-a, mogli biste stvoriti sigurnu vezu s poslužiteljem, po mogućnosti u drugoj zemlji. Vlada ovu vrstu prometa vidi šifriranu, ali ne može vidjeti detalje. Iako razumijemo potrebu zaštite nacionalne sigurnosti, Pakistan je raširena korupcija na gotovo svim razinama. Postoje velike mogućnosti da se podaci pogrešno obrađuju.

Kao što smo spomenuli, BlackBerry Enterprise usluge su blokirane, ali isto tako su i stvari poput Voice over IP (VoIP) i Skype. Zamislite da poslovno putujete u Pakistan, a željeli ste razgovarati sa svojim najmilijima iz svoje zemlje. Budući da je glasovni program Skype tamo blokiran, način da se pristupi bilo bi povezivanje s VPN-om i moći ćete ga zaobići. Isto bi se moglo reći i s popularnom premium uslugom internet streaminga, Netflixom. Nigdje na Bliskom Istoku ne postoji oblik Netflixa. Ako imate pretplaćenu pretplatu, jednostavno biste se povezali s VPN-om i mogli biste vidjeti u koju regiju želite. Naravno, ovo će također pomoći u deblokadi web stranica ili kanala koji su tamo možda blokirani.

Do sada bi prednosti korištenja VPN-a u Pakistanu trebale biti relativno jasne, ali mi ćemo ih ponovo razmotriti. Najbolji razlog da se tamo koristi VPN je zbog sigurnosti. Čak i ako bismo uklonili opresivno nadgledanje internetskog prometa vlade iz ove jednadžbe, još uvijek ima puno drugih ljudi koji bi voljeli dobiti svoje privatne podatke. VPN-ovi pružaju sloj enkripcije vašem web pretraživanju radi zaštite vaše privatnosti.

Drugi razlog je blokiranje pristupa blokiranom sadržaju ili web lokacijama. Kao što vidite, vlada blokira pristup određenim web stranicama i aplikacijama unutar Pakistana. Tvrtke također mogu blokirati sadržaj ako se nalazite izvan ciljanog područja na temelju IP-a. VPN će vam pomoći dobiti pristup oba scenarija. Kojeg davatelja ipak trebate odabrati?

Imamo nekoliko dobrih preporuka Pakistana u vezi koje opcije odabrati. Iako sve naše mogućnosti koriste sigurnu enkripciju, korištenje OpenVPN protokola uvijek bi bio vaš najbolji izbor kad god je to moguće. Ako vam je brzina bitna, upotrijebite OpenVPN (UDP). To je najbolja opcija za Skype, VoIP, internetske igre ili čak korištenje streaming usluga poput Netflixa. Ako imate problema s vezom i problema s prekidom veze, vaša bi omiljena opcija trebala biti OpenVPN (TCP). Potonje može donekle usporiti vezu, ali podaci prolaze kroz provjeru pogrešaka. Za strujanje ili povezivanje na VPN putem mobilne mreže možete pogledati i druge protokole, uključujući L2TP i IKEv2 za dobru privatnost.

Ako želite deblokirati sadržaj ili zaštititi svoje podatke, preporučujemo ExpressVPN. Oni ne vode zapisnike i imaju značajku prebacivanja, zato osigurava da je vaša web-aktivnost sigurna. Ako želite pokušati sa svojim streamingom Netflixa, ExpressVPN je opet najbolji izbor. Imaju veliku mrežu, a nude i mobilnog klijenta, tako da ćete se trebati samo povezati i moći ćete strujati iz zemalja s najvećom bibliotekom sadržaja. SAD zasad ima najvećeg.

Ako samo želite imati pristup geo-ograničenom sadržaju, željeli biste odabrati ExpressVPN MediaStreamer. Njihova usluga Smart DNS pomoći će u deblokiranju kanala bez ikakvog gubitka brzine. Budući da svi veći gradovi u Pakistanu nude širokopojasne brzine od 1-50 mbps, predlažemo da krenete s šifriranom opcijom. Ne preporučujemo sigurnost trgovanja radi brzine. Dok je brzina problem ako pokušavate strujati u nekim slučajevima, budući da vam treba samo brzina od 800 mbps, ne bi trebalo biti pogoršanja kvalitete. Dodatni sloj šifriranja vrijedi gubitka brzine.

Radi jasnoće pogledajte naše 10 najboljih VPN usluga ako želite druge opcije. Opcije koje spominjemo u ovom postu najbolje su u cjelini, tako da vam vjerojatno neće trebati. U izboru smo koristili sigurnost, brzinu i cijenu. Uz to smo odabrali i one s velikim brojem mrežnih poslužitelja na koje se možda želite povezati. Pouzdani davatelji VPN-a osigurat će vašu privatnost i imati brze mreže za streaming sadržaja visoke razlučivosti iz drugih zemalja. Naš izbor čini oboje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me