Plaza de Espana - Sevilla, ŠpanjolskaŠpanjolska je suverena zemlja zapadne Europe koja se nalazi na Sredozemnom moru. Pored netaknute lokacije, zemlja ima 14. najveću ekonomiju na svijetu. Čini se da se u posljednje vrijeme Španija ne može držati izvan vijesti. Tijekom godišnjeg trčanja bikova u Pamploni, baskijska zastava prvi put je bačena iznad gradske vijećnice u znak podrške neovisnosti Baskije. Leteći zastavu krši zakon Navarre, gdje se nalazi Pamplona. Druga vijest koja je vrijedna novosti je novi španjolski zakon o javnoj sigurnosti koji je stupio na snagu 1. srpnja. Ovaj represivni zakon, nazvan Ley Mordaza (zakon o gag) najnoviji je tamošnji zakon koji nam je oduzeo građanske slobode. Novim zakonima i opsežnim španjolskim nadzorom, želite zaštititi svoju privatnost VPN-om.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80potvrdni okvirpotvrdni okvir
5IPVanish$ 3,25IPVanish76potvrdni okvir

Učinkovito, španjolski zakon o javnoj sigurnosti pretvara državu u policijsku državu s ogromnim kaznama za sudjelovanje u prosvjedima, bilježenje nereda u policiji ili vrijeđanje policije. Postoje i lude novčane kazne za ometanje javnih događaja, prosvjede ispred vladinih zgrada, pokušaj zaustavljanja deložacija, javno pijanstvo i pušenje javnog korova. Zakačite se da radite bilo koju od ovih stvari, a novčane kazne mogu se kretati od 600 eura za piće u javnosti, do 600 000 eura za protest zbog zgrade vlade.

Kako je Španjolska u Europi, vrijede zakoni o zaštiti. Španjolska vlada može vas nadzirati samo ako je to u interesu nacionalne sigurnosti. To je također vrlo zaštitno sredstvo komercijalnih institucija koje čuvaju vaše podatke. Uza sve to, VPN će zaštititi vašu privatnost od znatiželjnih očiju. Radije bih griješio na strani opreza nego u povjerenju vladi koja će donijeti zakon poput ranije spomenutog.

Drugi vladin zakon povećava novčane kazne i zatvorsku kaznu ljudima koji izravno ili neizravno profitiraju od piratskih medija. Kršitelj ovog zakona mogao bi provesti do šest godina zatvora po jednoj pojavi i platiti novčane kazne kako bi nadoknadio pogrešku medijske kuće. Također, Španjolska ima pravo blokirati web stranice za koje se smatra da dijele piratske medije u roku od 10 dana od sudske presude. Unatoč oštrosti tog zakona, 2011. se dogodilo nešto zanimljivo.

Utvrđeno je da su mreže peer-to-peer zakonite. Glazbene kuće pokušale su tužiti gospodina koji je razvio ono što se naziva španjolska verzija Napstera. Odlučeno je da se softver koji se koristi za dijeljenje medija smatra neutralnim. Iako neki mogu upotrebljavati softver za kršenje autorskih prava, autor nije odgovoran za kršenje autorskih prava. Budući da glazbene tvrtke koje traže odštetu zbog nelojalne konkurencije nisu bile u poslu za razmjenu datoteka, također je odlučeno da je njihov argument nevažeći.

Pogledajmo drugu upotrebu VPN usluge. S Netflixovim planom za izlazak na španjolsko tržište kasnije ove godine, popularna usluga premium streaminga napokon će biti dostupna u Španjolskoj. Iako je na umu ciljni datum, Netflix nije objavio broj naslova koji će biti dostupni. Pomoću VPN-a mogli biste dobiti pristup Netflixu prije listopada ili biste se mogli povezati s tržištem s najvećim brojem naslova, SAD-om. Ako vas zanima kako sve to funkcionira, dopustite mi da objasnim više.

VPN ili virtualna privatna mreža lako se koriste odabirom poslužitelja u zemlji u koju se želite povezati i povezivanjem s njim. Ova sigurna veza ne samo da šifrira vaše podatke, može izgledati kao da se nalazite i u nekoj drugoj zemlji. To je definitivna prednost ako želite deblokirati geo-ograničenja. Geoblokiranje se koristi kao način da se identificira gdje se korisnik nalazi i blokira ako je izvan ciljanog područja. Ustanovit ćete da većina streaming usluga to čini, kao i španjolski kanali koje želite gledati na mreži.

Kao što vidite, postoje veliki razlozi za korištenje VPN-a. Uz širok izbor VPN vrsta koje možete odabrati, gdje biste započeli? Pa, imamo neke specifične odluke za Španjolsku. Svi imaju prilagođene klijente, čak i na mobilnim uređajima, tako da biste jednostavno odabrali zemlju na koju biste se povezali, pritisnuli gumb i bili biste zaštićeni upravo tako. Svi ovi prijedlozi koriste sigurnu enkripciju, međutim, korištenje OpenVPN protokola bit će vam najbolji izbor kad god je to moguće. Ako planirate koristiti jednu od mnogih usluga za streaming, OpenVPN (UDP) bi bio vaš najbolji izbor. Da biste se povezali s mobilnom mrežom, možete i pogledati druge protokole, uključujući IKEv2 i L2TP radi zaštite privatnosti.

Prvo, pogledajmo ciljeve koji stoje iza upotrebe VPN-a. Ako želite zaštititi svoje podatke ili deblokirati web stranice i sadržaje, savjetujemo da krenete s IPVanishom. Oni ne vode zapisnike i imaju značajku prebacivanja, pa će osigurati da je vaša web aktivnost netaknuta. Ako želite isprobati usluge streaminga na mreži, poput Netflixa ili drugih, IPVanish je opet najbolji izbor. Imaju najbržu mrežu u Sjevernoj Americi i Europi, tako da ne morate čekati i mogli biste strujati s tržišta s najvećim kolekcijama.

Ako samo želite deblokirati geografski ograničen sadržaj, preporučujemo IPVanish ili ExpressVPN. Oba kriptiraju promet, ali ExpressVPN uključuje SmartDNS sa svojim VPN-om koji će vam pomoći da deblokirate kanale bez pretjeranog šifriranja. Međutim, ne bih uzimao zdravo za gotovo da su moji podaci sigurni u granicama Španjolske. Predlažem korištenje šifriranih usluga jer je, kao što sam već spomenuo, bolje griješiti na strani opreza.

Pogledajte preko našeg 10 najboljih VPN usluga za različite alternative, ali smatramo da ćete biti najzadovoljniji odabranim izborima. Odabrali smo ove izbore u odnosu na druge vodeće davatelje usluga na temelju sigurnosti, regionalnih lokacija, brzine i cijene. Tražili smo i usluge s dobrom mrežom VPN poslužitelja s kojima se možda želite povezati.

Pouzdane VPN usluge čuvat će vaše podatke netaknutim, a imat će i brze mreže za strujanje HD sadržaja u drugim zemljama. S obzirom na te bodove, ovo su najbolji VPN-ovi sveukupno bez obzira koji su vaši ciljevi. Španjolska je možda postala neprijateljska nacija prema građanskim pravima, ali još uvijek možete zaštititi svoju internetsku privatnost i pristupiti geoblokiranim web-lokacijama iz Španjolske putem VPN-a..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me