KijevUkrajina je najveća država u potpunosti u Europi. Stanovnici su živjeli na području koje je poznato kao moderna Ukrajina od 32.000 pr. Zemlja je neovisna od 1991. godine raspadom SSSR-a. To ipak nije spriječilo ruskog predsjednika da pokušava vratiti dio tog područja u Rusiju. Oni su u razdoblju tranzicije, prelazeći iz komunističkog društva u kapitalističko. Ukrajinska vlada ne nadzire internetski promet, ali to ne sprečava policiju da to čini, često bez odgovarajućeg odobrenja. Ako ćete posjetiti Ukrajinu ili razmišljate o tome da se tamo preselite, poželite upotrijebiti VPN.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80potvrdni okvirpotvrdni okvir
5IPVanish$ 3,25IPVanish76potvrdni okvir

Internet u Ukrajini smatra se besplatnim. Drugim riječima, vlada ne sprečava pristup webu niti blokira nijednu web lokaciju. Iako ima samo 33% zasićenost internetom, zemlja je u prvih 10 po najbržoj brzini interneta. Kako zemlja postaje imućnija, treba poboljšati i napredovati.

Gusarstvo u Ukrajini je raskošno, toliko da ih je Međunarodno udruženje za intelektualno vlasništvo (IIPA) na popisu zemalja prioriteta uvrstilo u popis. Moglo bi se zamisliti da zemlja ima većih problema od brige o digitalnom piratstvu. Čak i ako je postojalo upravljačko tijelo koje je reguliralo piratstvo, provedba zakona u Ukrajini očito je korumpirana. Govori se da će mnogi tamošnji kriminalci platiti policiji da zatvori oči i manjim i većim zločinima.

Kao što smo spomenuli, ako planirate preseljenje ili posjetu Ukrajini, željeli biste koristiti VPN. To je zbog prilično nekoliko hrabrih lopova u državi. Neki su od njih znali graditi bankomate za krađu podataka o kreditnim karticama. Korištenjem VPN-a stvarate sigurnu vezu s poslužiteljem koji se može nalaziti u drugoj zemlji. U tom je trenutku vaš promet šifriran, pa podatke možete sačuvati od znatiželjnih očiju hakera.

Iako Netflix još nije u Ukrajini, možda će uskoro stići. Popularna premium streaming kompanija registrirala je zaštitni znak Netflix bez službene najave. Do tog trenutka za pristup Netflixu u Ukrajini trebat će vam VPN. Budući da se možete povezati s poslužiteljem u drugoj zemlji, sve što trebate je povezati se s omiljenom državom i moći ćete strujati sadržaj. Čak i nakon pokretanja Netflixa, ako želite imati pristup velikoj biblioteci, samo biste koristili svoju VPN vezu za to.

Ako smo razjasnili prednosti i korištenje VPN-a, trebali biste moći vidjeti prednosti. Pitanje je, koje izbore trebate učiniti? Srećom, imamo nekoliko sjajnih prijedloga za Ukrajinu i objasnit ćemo neke od najboljih protokola za korištenje. Naše mogućnosti imaju prilagođene klijente, tako da će postavljanje VPN veze biti jednostavno. Tada se vaše mogućnosti svode na vašu svrhu korištenja.

Ako želite deblokirati sadržaj, zaštititi svoju privatnost i koristiti usluge strujanja poput Netflixa, preporučujemo vam da koristite ExpressVPN. Oni imaju vrlo stabilne veze uz dodatak da imaju vrlo veliku VPN mrežu. Oni također ne vode zapise i nude prekidač kill za najbolje mogućnosti privatnosti. OpenVPN (UDP) je najbolja opklada za streaming, ali upotreba OpenVPN protokola bila bi vaša najbolja ideja kad god je to moguće. Ako VPN koristite putem mobilnog uređaja, možete provjeriti i druge protokole, uključujući IKEv2 i L2TP radi sigurnosti.

Ako samo želite deblokirati geografski ograničen sadržaj, morat ćete odabrati ExpressVPN MediaStreamer. Značajka Smart DNS pomoći će vam da deblokirate sadržaj bez blagog gubitka enkripcije. Ipak vam ne možemo iskreno savjetovati da idete bez šifriranja. Budući da je prosječna neto brzina 1,1 mbps, šifriranje bi bila najsigurnija opcija. Sve dok kvaliteta videozapisa nije ugrožena, svaka korist koju možete dobiti od povećanja brzine nadmašuje sloj sigurnosti koji se dodaje šifriranjem.

Dakle, tu ga imate. VPN usluge pružaju pozitivne prednosti, poput šifriranja vaših podataka i njihove zaštite te deblokiranja sadržaja koji bi u Ukrajini bio ograničen. Možete pogledati naše 10 najboljih VPN usluga popis za ostale tipove, ali sumnjamo da to neće trebati. Koristeći sigurnost, brzinu, cijenu i lokacije poslužitelja kao kriterije, trebali biste biti zadovoljni s ovim izborima jer su oni općenito najbolji.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me