što imaWhatsApp je cross-platformska, gotovo besplatna aplikacija za razmjenu poruka koja vam omogućuje da nazovete ili pošaljete tekstualnu poruku koristeći Internet. Obuhvaćajući više od milijardu preuzimanja iz trgovine Google Play i preko 800 milijuna aktivnih korisnika, nije teško razumjeti zašto se WhatsApp smatra najpopularnijom platformom za razmjenu poruka na svijetu. Nažalost, popularnost ove šifrirane aplikacije za chat bez oglasa uzrokovala je zabrane u nekim zemljama. No pomoću VPN-a, možete zaobići blokove i koristiti WhatsApp bilo gdje.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80potvrdni okvirpotvrdni okvir
5IPVanish$ 3,25IPVanish76potvrdni okvir

Kao što smo spomenuli, ova je aplikacija zabranjena u nekim zemljama. Većina ne bi očekivala takvo ponašanje zapadnih zemalja, ali iznenađujuće je da je jedna od zemalja koja raspravlja o zabrani Velika Britanija. To je zbog Britanije Povelja snajpersa. Povelja Snoopersa kaže da tvrtke trebaju svoje aplikacije učiniti manje sigurnim ili predati ključeve za dešifriranje. Unatoč predstojećoj zabrani, imajte na umu da WhatsApp ne zahtijeva nalog prije nego što korisnici predaju sadržaj koji im šalje i prima. Drugim riječima, oni ispunjavaju kriterije za manje sigurnost.

Još jedan čimbenik koji treba biti svjestan s WhatsApp-om je glasovna značajka. Web stranica to reklamira kao način za uštedu novca pozivajući druge zemlje. Međutim, ako želite koristiti WhatsApp u tu svrhu, aplikacija koristi 1,2 mb u minuti podataka. To je u redu ako imate neograničen Wi-Fi, ali ako nemate snažan podatkovni plan, ova će se aplikacija prilično brzo gricnuti..

Podijeliti zanimljiv vijest o WhatsApp-u. Ako putujete u Dubai, a kunete se u svojoj SMS poruci, suočit ćete se s novčanom kaznom u iznosu od 45 tisuća funti (gotovo 70 000 američkih dolara) i vjerojatnom deportacijom zbog njihovih novih zakona. Za aplikaciju koja je dizajnirana za šifriranje s 256-bitnom enkripcijom sigurno ne zvuči tako. Imajte na umu, ne kažemo da bi 1 dolara godišnje za aplikaciju bilo loše, ali ako ćete koristiti WhatsApp, to ne biste trebali učiniti bez dodatnog šifriranja VPN-a..

Dakle, objasnimo malo o VPN-ovima. Virtualna privatna mreža (VPN) softver je koji stvara sigurnu vezu s poslužiteljem, moguće u drugoj zemlji, ovisno o tome koje ciljeve imate. Evo dobrog razloga za korištenje ako ste u zemlji koja blokira WhatsApp. VPN može se koristiti za deblokiranje pristupa aplikacijama koje ograničavaju geo kao što je Voice over IP (VoIP). Drugim riječima, ako vaša država blokira WhatsApp, povežite se s državom u kojoj nije ograničeno. To je zato što vlade koriste geoblokiranje. Geoblokirajuća tehnologija identificira lokaciju korisnika na temelju IP adrese. U ovom slučaju, tehnologija stvara prepreku koja će spriječiti blokirani sadržaj. Odabirom poslužitelja u drugoj zemlji mogli biste zaobići ta ograničenja.

To se izravno odnosi na drugi razlog korištenja VPN-a. VPN-ovi pružaju sloj šifriranja za vaše internetske aktivnosti. Kao što smo spomenuli, bez dodatnog sloja sigurnosti tijekom korištenja WhatsApp-a riskirate da će vam biti izrečena novčana kazna ako ste u Dubaiju ili samo ako vam vlada priskače kao što je spomenuto u Velikoj Britaniji. Naravno, britanski premijer kaže da to neće učiniti ako nije potrebno, ali s obzirom na to da postoje u Velikoj Britaniji, to je teška pilula za gutanje. Sada kada smo vam pokazali prednosti korištenja VPN-a, imamo nekoliko tvrtki koje će vam pružiti dobro iskustvo.

Bez obzira koji od naših izbora odaberete, svi oni imaju različite protokole koje možete koristiti. Sve odabrane opcije koje ovdje nudimo koriste sigurnu enkripciju, ali odabirom OpenVPN protokola uvijek će vam se pružiti najbolja zaštita. Ako vam je brzina bitna, upotrijebite OpenVPN (UDP). To je najbolja opcija za WhatsApp, ako je uopće moguće. Podaci nisu zagarantirani kako bi došli tamo, ali obično nema problema. Ako imate problema s vezom ili problema s prekidom veze, vaš bi najbolji izbor bio OpenVPN (TCP). TCP verzija nije baš tako brza, ali podaci prolaze kroz provjeru pogrešaka. Budući da OpenVPN ne podržavaju neki mobilni uređaji, ako planirate koristiti WhatsApp na mobilnoj mreži, postoje i drugi dobri protokoli koji uključuju L2TP i IKEv2 koji se mogu koristiti za dobru sigurnost. Sada kada smo to prešli, preći ćemo preko izbora za davatelje usluga.

Za deblokiranje sadržaja i zaštitu podataka, preporučujemo ExpressVPN. Ne čuvaju zapisnike i imaju značajku prebacivanja prekida, tako da ste zaštićeni ako veza prekine vezu. Ako se nalazite u zemlji koja zabranjuje korištenje VPN-a, to je važno. Oni također nude mobilnog klijenta i imaju program usmjerivača koji štiti svaki uređaj na vašoj mreži. Jednostavno se povežite s ExpressVPN-om i porukom ili nazovite koliko god želite. Ako opet želite nazvati, bilo bi pametno koristiti VPN preko Wi-Fi-ja.

Možete slobodno istražiti naše 10 najboljih VPN usluga stranicu za ostale dobre WhatsApp VPN davatelje usluga. Međutim, odabrali smo najbolje usluge u cjelini, tako da ne biste trebali. Koristili smo brzinu, cijenu i sigurnost kao osnovu kriterija koji stoje iza naših izbora. Pored toga, odabrali smo i tvrtke s velikim brojem mrežnih poslužitelja na koje se možda želite povezati u neblokiranim zemljama, kao i druge. U potrazi za pouzdanim VPN davateljem odaberite one koji će osigurati vašu privatnost i imati brze mreže za jasnoću, posebno u drugim zemljama.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me