Kraf Bayangan StealthSejak tahun 1989 dengan memperkenalkan Stealth Bomber dan kenderaan serupa yang lain, istilah stealth telah menjadi sebahagian daripada budaya. Sekiranya anda melihatnya sebagai sebahagian daripada istilah Stealth VPN, anda mungkin tertanya-tanya apa yang membezakannya dengan VPN biasa. Dalam catatan ini, kami akan memberi anda definisi, tujuan, penjelasan tentang cara kerjanya, dan beberapa aplikasi. Kemudian anda boleh memutuskan apakah menggunakan Stealth VPN adalah pilihan terbaik untuk keperluan anda. Mari mulakan dengan melihat senarai Stealth VPN terbaik kami.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 112 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 5.20 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Apa itu Stealth VPN dan Bagaimana Ia Berfungsi?

Perkataan Stealth adalah perkataan Inggeris tengah yang bermaksud dicuri. Sekiranya anda membuang akhir kata, akarnya menjadi sangat jelas. Pada zaman moden, ia digunakan untuk menggambarkan sesuatu yang tidak dapat dilihat. Ketika digunakan dalam konteks Stealth VPN, itu adalah pelayan atau protokol yang memiliki kemampuan untuk menyembunyikan lalu lintas VPN dan membuatnya terlihat seperti data yang dienkripsi sederhana. Oleh kerana beberapa syarikat, sekolah, dan pemerintah menggunakan apa yang diketahui pemeriksaan paket dalam, ia dirancang untuk hampir tidak dapat dilihat. Itu boleh berguna jika anda berada di negara, sekolah, atau perniagaan yang mempunyai firewall atau melarang VPN. Sekiranya anda perlu menggunakan satu tetapi tidak mahu dikesan, menggunakan Stealth VPN adalah cara untuk menolong terowong melalui jenis firewall tersebut.

Apabila anda menyambung ke pelayan yang mempunyai obfuscation (siluman), lalu lintas anda disamarkan dan dibuat agar kelihatan seperti lalu lintas HTTPS standard. Anda mungkin menyedari penambahan S di hujung banyak laman web popular yang bermaksud selamat. Sebagai contoh, menaip di www.google.com secara automatik akan mengarahkan anda ke versi laman web yang selamat. Sekiranya anda tidak pernah menyadarinya sebelumnya, lihat bar alamat pada kali anda memasukkan alamat web. Kerana sambungan HTTPS diperlukan untuk semua yang selamat, malah firewall terburuk tidak akan menyekat jenis paket tersebut.

Bagaimana Obfuscation Berfungsi?

Apabila anda menggunakan enkripsi standard, terdapat dua komponen. Anda mungkin menyedari bahawa ia berkongsi struktur yang serupa dengan e-mel. Komponen pertama dipanggil tajuk. Ia mengenal pasti paket dan maklumat penghalaan. Seterusnya, anda mempunyai badan atau muatan. Itulah bahagian paket yang dienkripsi (atau mesej) yang disalurkan ke tempat yang betul oleh pelayan VPN. Oleh kerana tajuk merangkumi nombor port dan maklumat mengenai jenis mesej penyulitan, tidak sukar untuk melihat mengapa ini adalah perkara buruk.

Semasa penyamaran digunakan, metadata dilucutkan. Sekarang, ia boleh dibuat seperti trafik HTTPS standard. Paket kini mendapat enkripsi lapisan kedua dan port ditukar ke # 443, port biasa untuk trafik HTTPS.

Bagaimana VPN Stealth Akan Membantu Anda?

Sekarang setelah anda mempunyai idea tentang apa yang dilakukan Stealth VPN dan bagaimana ia berfungsi, kami akan membincangkan di mana menggunakannya. Sekiranya anda berkunjung atau bekerja di negara-negara seperti China, Iran, Pakistan, Emiriah Arab Bersatu, atau yang lain, menggunakan stealth VPN sangat penting. Itu kerana, sebahagian besarnya, penggunaan VPN disukai (jika bukan kejahatan secara terang-terangan).

  Layanan VPN Stealth Terbaik

Alasan lain yang baik anda mungkin ingin memilih VPN bergaya siluman adalah untuk membantu anda menjelajahi firewall. Sering kali, syarikat, sekolah, pemerintah, atau bahkan beberapa hotel mempunyai firewall yang menyekat pengguna daripada mengakses kandungan. Walaupun ia berfungsi dan boleh meningkatkan produktiviti dalam banyak keadaan, anda tidak boleh dihalang dari Internet percuma dan terbuka. Dalam kes beberapa hotel, blok firewall dapat menyulitkan melayari web sepenuhnya.

Kawasan besar terakhir di mana stealth VPN akan membantu menangani masalah pendikit. Walaupun tidak seharusnya berlaku, beberapa ISP dan pembawa mudah alih akan memperlambat pengguna yang mengalirkan kandungan. Fikiran di sebalik itu adalah jika pengguna menghadapi masalah dengan streaming, mereka tidak akan mahu terus mencuba. Sekiranya trafik anda dikaburkan, penyedia tidak menyedari bahawa anda sedang melakukan streaming. Yang mereka lihat hanyalah lalu lintas yang disulitkan di sisi mereka.

Apakah Stealth VPN yang terbaik?

Kami memberi tumpuan kepada kriteria berikut untuk menentukan senarai VPN Stealth terbaik kami:

  • Keupayaan untuk menyembunyikan lalu lintas VPN sebagai data yang dienkripsi biasa
  • Kejayaan tidak dapat dikesan oleh pemeriksaan paket mendalam
  • Penggunaan obfuscation untuk menjadikan VPN muncul sebagai trafik HTTPS biasa
  • Penyulitan tahap tinggi untuk melindungi privasi dalam talian anda
  • Keupayaan untuk mengelakkan pendikit oleh ISP dan perkhidmatan penstriman

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai perkhidmatan VPN siluman terbaik:

1. Perkhidmatan VPN Stealth Terbaik: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN memberikan penyelesaian terbaik bagi mereka di China. Mereka menggunakan teknologi dan teknik siluman untuk membantu mereka di negara-negara yang menyekat (seperti China) mengatasi sekatan firewall. Kuncinya adalah menyambung ke pelayan VPN mereka di Hong Kong. Dari sana anda akan dapat mengakses laman web dan aplikasi yang sebaliknya akan disekat.

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Untuk mencari satu di AS, pilih tab “Semua”, buka Amerika, dan kemudian buka Amerika Syarikat. Pada ketika ini, anda boleh memilih pelayan di sana.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambah sokongan DNS Pintar ke konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

  Layanan VPN Stealth Terbaik

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. Perkhidmatan Stealth VPN Terbaik: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik untuk harganya jika anda melanggan akaun untuk jangka masa yang lebih lama. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk peranti Android dan iOS (iPhone, iPad). Anda boleh menggunakan pelanjutan penyemak imbas NordVPN untuk Chrome, Firefox, atau Safari. NordVPN menawarkan beberapa ciri privasi lanjutan seperti VPN berganda, pelayan P2P, dan IP khusus yang sangat membantu perkhidmatan ini menonjol.

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

3. Perkhidmatan Stealth VPN Terbaik: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 3.33 sebulan (diskaun 72%)

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 29 negara. Pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Anda akan mendapat kelajuan yang pantas sepanjang masa.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

PIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan.

  Layanan VPN Stealth Terbaik

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi memberikan jaminan wang dikembalikan kepada ahli selama 30 hari.

Lawati Akses Internet Peribadi

4. Perkhidmatan Stealth VPN Terbaik: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari.

Lawati CyberGhost

5. Perkhidmatan Stealth VPN Terbaik: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 5.20 sebulan (diskaun 57%)

Amerika Syarikat adalah rumah bagi beberapa perkhidmatan VPN yang popular, tetapi tidak lebih cepat daripada IPVanish. Kami tahu dari pengalaman peribadi bahawa IPVanish akan berfungsi dengan baik tidak kira di wilayah negara mana anda berada. Pelayan mereka cepat dan perkhidmatan VPN mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat daripada kebanyakan penyedia VPN.

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian VPN mereka secara konsisten menjadi yang terpantas di Amerika Utara dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau mendapatkan yang lebih spesifik dengan memilih pelayan individu. IPVanish sangat baik untuk permainan tetapi boleh dilewati kerana tidak dapat menyekat perkhidmatan streaming popular.

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi. Anda bahkan dapat menyiapkan penghala untuk melindungi setiap peranti di rangkaian anda. Perkhidmatan VPN cukup popular di kalangan pengguna Kodi. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

Pemikiran Akhir mengenai Menggunakan Stealth VPN

Sebagai kesimpulan, kami harap kami telah menjawab beberapa soalan anda dan mendidik anda mengenai sebab-sebab menggunakan VPN rahsia. Seperti yang anda lihat, pasti ada beberapa alasan yang baik untuk melakukannya. Sekiranya anda tergolong dalam salah satu kategori yang kami nyatakan sebelumnya atau hanya mahukan privasi tambahan, itu bukan perkara yang seharusnya anda tidak perlu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me