VPN McAfee Safe ConnectMcAfee Safe Connect VPN adalah jalan masuk syarikat anti-virus yang terkenal ke alam keselamatan. Percabangan ke bidang keselamatan yang lain sudah biasa dilakukan oleh syarikat. Ia menawarkan perisian untuk PC, Android, dan iOS. Namun, nampaknya tidak termasuk sokongan sistem operasi OSX dan Linux. Seperti yang anda jangkakan, laman web ini kelihatan tajam kerana mempunyai pembiayaan perisian antivirus di belakangnya. VPN ini mempunyai kos yang akan kita bicarakan lebih dalam sekejap. Kami juga menyedari bahawa versi Android mempunyai lebih daripada 500 ribu muat turun. Dalam tinjauan ini, kami akan meletakkan McAfee Safe Connect VPN melalui langkah dan melihat bagaimana ia bertahan.

Harga

Sejauh harga, McAfee Safe Connect VPN mempunyai dua rancangan seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah.

Harga VPN McAfee Safe Connect

Anda dapat sebulan perkhidmatan dengan $ 7.99 USD. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan perkhidmatan selama setahun dengan harga $ 47,99 USD. Ini menghasilkan penjimatan 50% dari versi bulan ke bulan. Itu bermula selepas percubaan tujuh hari anda. Mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Mengenai Syarikat

Tidak seperti beberapa syarikat lain yang membuat VPN, McAfee cukup terkenal. Ia dinamakan untuk pengasas, John McAfee, dan dikendalikan oleh syarikat keselamatan yang dijualnya. Tidak hairanlah bahawa McAfee terletak di AS. Itu agak memprihatinkan kerana hal itu membuatnya terbuka untuk negara-negara “14 Mata”. Itu adalah negara yang saling berkongsi maklumat. Sekiranya satu negara mempunyai akses ke negara itu, ada 13 negara lain yang turut melakukannya. Itu pasti membuat kita gugup.

  Kajian VPN F-Secure Freedome

Keselamatan

Keselamatan adalah sesuatu yang kita anggap sangat penting. Walau bagaimanapun, mencari maklumat di VPN tidak mudah dilakukan. Kami mendapati bahawa ia menggunakan enkripsi 256 bit AES gred bank. Tidak ada pilihan lain yang boleh anda pilih. Walaupun beberapa syarikat memberitahu anda bahawa mereka tidak menawarkan log, McAfee bukan salah satunya. Mereka tidak tahu bahawa mereka mengumpulkan data mengenai anda. Mereka pasti menyimpan log sambungan dan aktiviti serta maklumat lain yang dapat dan akan mengenal pasti anda dengan mudah. Dasar mereka juga menunjukkan bahawa mereka menjual maklumat yang mereka kumpulkan kepada pihak ketiga.

ciri-ciri

Sejauh ciri-ciri yang ada, McAfee Safe Connect VPN menawarkan sangat sedikit. Kami tidak dapat mencari senarai banyak perkara yang dilakukan selain menawarkan keselamatan anggota AES 256-bit dan menawarkan 23 lokasi yang berbeza. Ia menawarkan sehingga 5 yang berbeza Yang mungkin memberi pengguna kemampuan untuk membuka blokir beberapa perkhidmatan streaming. Sudah tentu, McAfee bercakap mengenai menjaga keselamatan penggunanya. Namun, kerana maklumat yang mereka kumpulkan dan simpan, sukar untuk melihat bahawa mereka melakukan banyak perkara.

Lokasi dan Negara Pelayan

Mengenai lokasi dan negara, terdapat senarai 23 lokasi. Walau bagaimanapun, tidak kira apa versi yang anda gunakan, aplikasi tersebut sepertinya tidak menyenaraikan bandar mana pelayan berada. Mari lihat lokasi yang ditawarkannya. Itu adalah Australia, Brazil, Kanada, Switzerland, Jerman, Denmark, Sepanyol, Finland, Perancis, UK, HongKong, Ireland, Itali, Jepun, Mexico, Belanda, Norway, New Zealand, Romania, Sweden, Singapura, dan Amerika Syarikat. Seperti yang anda lihat, ada sejumlah daerah yang dapat anda akses.

Ujian Hands-On

Sejauh McAfee Safe Connect VPN, mudah digunakan dan seragam di seluruh platform. Ikuti arahan untuk memulakan.

  1. Daftar untuk mendapatkan perkhidmatan.
  2. Muat turun aplikasi PC, iOS, atau Android.
  3. Setelah log masuk ke konsol, pilih lokasi yang ingin anda gunakan.
  4. Klik pada butang berlabel “Mula Perlindungan”
  Tinjauan SwitchVPN 2023

Konsol McAfee

Sekarang anda telah menyambung, sudah tiba masanya untuk menguji kelajuannya. Harap maklum bahawa kami cuba menggunakan versi Windows, dan kami mendapat mesej berikut.

Oleh kerana itu, kami menggunakan versi Android seperti yang anda lihat di bawah. VPN menunjukkan perbezaan kelajuan. Walaupun masih merupakan kerugian besar, cukup pantas untuk melakukan apa sahaja yang anda mahu lakukan.

Ujian Kelajuan VPN McAfee

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana begitu banyak syarikat sekarang menawarkan WiFi percuma, anda pasti ingin menggunakan VPN semasa anda berhubung. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda dapat mengurangkan risiko bahawa penjenayah atau pencuri siber akan mencuri maklumat peribadi anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses.

Bagaimana dengan Kebocoran?

Salah satu ujian kegemaran kami adalah ujian kebocoran. Tidak kira seberapa baik VPN tersebut, ia tidak akan melindungi anda jika DNS bocor. Oleh kerana tujuan VPN adalah untuk melindungi anda, kebocoran DNS bermaksud alamat atau lokasi IP sebenar anda dapat diketahui dengan mudah. Itulah sebabnya kami biasanya menguji semua VPN dalam ulasan kami untuk mereka. Seperti yang anda lihat dalam ujian yang kami jalankan, McAfee VPN tidak bocor. Itu pasti sesuatu yang ingin kita lihat.

  Ulasan Troid VPN

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Pada akhirnya, VPN ini akan melakukan apa yang dikatakan akan dilakukan dan membantu anda mengatasi sekatan geografi. Walau bagaimanapun, jika anda bimbang tentang privasi, anda pasti ingin menjauhkan diri daripada perkara ini. Mereka mengakui bahawa mereka menjual maklumat anda dan pasti menyimpan log bukan sahaja hubungan anda tetapi juga aktiviti anda. Sekiranya anda melakukan perkara-perkara yang dianggap sebagai “zon kelabu”, ini bukan pilihan yang baik. Terdapat banyak pilihan lain yang tidak menyimpan log atau menjual maklumat anda.

Pemikiran Akhir Mengenai McAfee Safe Connect VPN

Terdapat beberapa perkara yang menjadikan penggunaan VPN ini sebagai pilihan yang tidak baik. Itu termasuk penyimpanan kayu balak, lokasi ibu pejabat (AS), janji untuk bekerjasama sepenuhnya dengan undang-undang AS, menjual maklumat anda kepada pihak ketiga, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, mungkin tidak buruk jika anda hanya mencuba menyekat sekatan atau menjaga keselamatan komputer anda daripada penggodam. Ia mempunyai kelajuan yang pantas, dan anda seharusnya dapat mengatasi sekatan geo jika anda ingin menggunakan sesuatu seperti SoundCloud, Pandora, atau yang lain. Kami mencadangkan anda melihat kami 10 VPN teratas untuk pilihan lain.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me