Ulasan SuperVPN – Pelanggan VPN Percuma dengan Masalah Utama

Logo SuperVPNNampaknya, pengguna telah memuat turun aplikasi SuperVPN lebih dari 50 juta kali. Pembangun merancang SuperVPN untuk menjadi perkhidmatan VPN mudah alih yang didorong oleh iklan dan percuma. Walaupun popularitinya, ada beberapa pertanyaan yang kami ada mengenainya. Walau bagaimanapun, kita akan membahasnya sebentar lagi. Terdapat tuntutan bahawa ia berfungsi pada OSX, iOS, Windows Mobile 5 & 6, Linux, dan beberapa peranti lain, tetapi Android adalah yang paling biasa. Pilihan pelayan untuk versi percuma adalah terhad. Mereka merangkumi Perancis, Jerman, Kanada dan AS. Kerana ada versi “VIP” dari perkhidmatan ini, ia juga menawarkan lokasi di Jepun dan England. Dalam ulasan kami mengenai SuperVPN, kami akan membincangkan perkhidmatan tersebut untuk membantu anda memutuskan apakah ia sesuai untuk anda.


Utama SuperVPN

Mengenai Syarikat

SuperVPN sengaja tidak jelas mengenai perkara ini. Walau bagaimanapun, kami mendapati bahawa aplikasi ini dibangunkan di China dan pemaju tinggal di sana. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan perkhidmatan VPN ini, ingatlah. Sekiranya syarikat VPN ingin berjaya, mereka harus telus. Kenyataan bahawa diperlukan beberapa kajian untuk mengetahui bahawa itu tidak.

Pilihan Harga dan Pembayaran

Alat Pembayaran SuperVPNTerdapat banyak iklan dalam klien VPN ini. Untuk mengelakkannya, ada yang memilih untuk menggunakan versi VIP. Harga untuk versi tersebut adalah seperti berikut. Seperti beberapa perkhidmatan lain, anda boleh membayar melalui Google Wallet anda.

 • 1 bulan – $ 5.00
 • 3 bulan – $ 14.00
 • 6 bulan – $ 27.00
 • 12 bulan – $ 52.00

Harga untuk SuperVPN kelihatan agak tinggi mengikut standard hari ini. Terutama apabila ada syarikat terkenal dengan syarat yang lebih berpatutan. Bahagian yang menarik untuk mendapatkan perkhidmatan ini ialah anda harus memuat turun aplikasi berasingan untuk membelinya. Itu bukan kaedah pembelian biasa di masyarakat dan lebih sukar daripada yang sepatutnya. Daripada melakukan itu, kami mengesyorkan Akses Internet Peribadi sebagai alternatif. Untuk adil $ 2.50 sebulan anda dapat menikmati akses VPN yang selamat di semua peranti anda dari syarikat yang dipercayai. Kami telah melihat beberapa aduan di bahagian komen mengenai SuperVPN yang tidak berfungsi sebagaimana mestinya. Diduga, mendapatkan pengembalian wang sukar dan ada yang menganggap syarikat itu satu penipuan.

ciri-ciri

Pelayan SuperVPNSatu kelebihan untuk SuperVPN adalah antara muka pengguna yang sangat mudah dan asas. Anda akan melihatnya setelah anda melalui iklan dan senarai panjang kebenaran yang dimintanya. Ia juga meminta anda mematikan pengoptimuman bateri sehingga dapat berjalan di latar belakang. Satu-satunya tetapan yang anda boleh ubah adalah lokasi seperti yang anda lihat dalam gambar. Setelah anda memilih yang anda inginkan, klik butang sambung dan anda menggunakan perkhidmatan tersebut. Kami belum dapat mencari cara untuk mengubah protokol, tahap enkripsi, atau bahkan cara untuk memilih lokasi pelayan yang lebih spesifik.

Persembahan

Sudah tentu, kelajuan penting ketika anda menggunakan VPN. Oleh kerana anda tidak dapat memilih lokasi pelayan di luar negara, kami memilih AS. Semasa kami disambungkan ke pelayan AS, kami mendapat kelajuan 65.12 Mbps. Bandingkan dengan kelajuan normal 68.57 Mbps. Itu menunjukkan bahawa sama ada pelayan cepat dengan overhead rendah, enkripsi rendah, atau penyedia memampatkan data untuk mendapatkan kelajuan yang lebih baik.

Ujian Kelajuan Supervpn

Ujian Hands-On

Kerana tidak ada banyak ke SuperVPN, mudah untuk disambungkan dan digunakan. Mulakan dengan mengklik ikon dari skrin utama anda. Apabila sudah siap, ketik teruskan. Sekarang, tekan butang “sambung”, dan anda sudah siap menggunakan rangkaian VPN mereka. Sudah tentu, anda masih boleh menukar pelayan dengan mengetuk 3 titik menegak di sudut kanan atas.

Panel sambungan SuperVPN

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana semakin banyak syarikat yang menawarkan WiFi percuma, sangat penting untuk menggunakan VPN. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda akan mengurangkan kemungkinan penjenayah mencuri data sensitif anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses. Sekiranya anda masih menghadapi masalah penyekat, anda ingin memastikan WebRTC dilumpuhkan dalam penyemak imbas anda. Itu akan menjadi sukar sekiranya anda menggunakan penyemak imbas Chrome untuk Android. Kami mencadangkan menggunakan Firefox dan memuat turun pelanjutan penyekat. Jika tidak, apa sahaja yang anda cuba nyahsekat akan tetap melihat alamat IP asal anda.

Adakah Ia Bocor?

Satu persoalan besar dari mana-mana penyedia VPN adalah adakah produk itu bocor? Anda boleh mendapatkan jawapan untuk soalan itu seringkali dengan menggunakan laman web ujian kebocoran komprehensif, www.doileak.com. Ia menjalankan perkhidmatan melalui beberapa ujian. Beberapa ujian yang dijalankan berkaitan dengan penyemak imbas, sementara yang lain berkaitan dengan perkhidmatan VPN. Semasa kami menguji SuperVPN, kami menemui sejumlah kebocoran. Sekiranya anda melihat gambar di bawah, DNS pasti bocor. Itu tidak baik kerana mengalahkan tujuan menggunakan VPN. Sekiranya matlamat anda tidak dapat dilihat, anda tidak boleh bergantung pada SuperVPN untuk memastikan anda selamat.

Panel Leaktest SuperVPN

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Sekiranya anda ingin menggunakan VPN ini, anda mungkin dapat membuka blokir beberapa laman web. Walau bagaimanapun, ia mungkin tidak berfungsi dengan semuanya. SuperVPN dibangunkan di China, tetapi maklumat itu tidak mudah dicari. Kami hanya dapat mengetahuinya dengan melakukan kajian tambahan. Dasar log mereka tidak jelas, jadi kemungkinan penggunaan anda dilacak dan dijual. Kami tidak dapat dengan berhati-hati mencadangkan anda menggunakan yang ini.

Pemikiran Akhir Mengenai SuperVPN

VPN ini sangat popular. Jelas sekali, banyak pengguna memanfaatkan perkhidmatan percuma ini. Yang mengatakan, itu penuh dengan masalah.

Itu termasuk kekurangan:

 1. Dasar privasi yang jelas.
 2. Pemilihan protokol.
 3. Kaedah pembayaran yang mudah.
 4. Pilihan platform lain.
 5. Perlindungan Kebocoran DNS di mana-mana peringkat.

Sekiranya anda dapat mengatasi masalah ini, SuperVPN mungkin lebih baik daripada tidak ada. Walau bagaimanapun, ada yang mungkin tidak bersetuju dengan pernyataan itu. Secara keseluruhan, perkhidmatan ini tidak menarik perhatian kami. SuperVPN mempunyai banyak masalah. Ingatlah jika anda merancang untuk menggunakan VPN ini, anda sangat terhad dalam apa yang boleh dan tidak boleh anda lakukan. Juga, perhatikan kemungkinan kesan negatif yang lain. Pilihan pembayaran mungkin tidak berfungsi dengan baik. Anda mungkin juga ingin melihat kami 10 VPN teratas untuk perbandingan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map