World Of WarcraftBlizzard Entertainment pokrenuo je jednu od njihovih najpoznatijih igara 30. studenoga 2004., World of Warcraft (WoW). Ova ekonomska igra sa pretplatama temeljena na tinejdžerskim igrama je masivno višestruka igra na mreži za igranje uloga (MMORPG) i praćenje ostalih njihovih igara, warcraft 3. To znači da imate mogućnost igranja s ljudima iz svih krajeva svijet. WoW je već dugo vremena trendseter u industriji MMORPG da je nemoguće izbjeći reference na njega u drugim igrama. Tijekom godina bilo je mnogo pokušaja “ubijanja WoW-a”, ali te igre nisu ispunile očekivanja. Bilo je nekoliko čimbenika koji su igru ​​doveli do razine popularnosti u kojoj je uživala, uključujući ostale velike kvarove u igri i dobar tajming. Uticaj WoW-a toliko je velik da postoji film koji govori neku priču. U jednom trenutku WoW se hvalio s 13 milijuna pretplata. Otada je igra prošla kroz velike padove i tokove, ovisno o paketima za proširenje i / ili novom sadržaju koji je Blizzard dodao igri. Ako se nalazite u nepodržanom području i željeli ste pristup sjevernoameričkom (NA) poslužitelju (zvanom carstvo) ili ako želite zaštititi svoj račun od hakiranja ili mogućeg napada uskraćivanja usluge (DDoS), možete napraviti sve je sigurno pomoću VPN-a.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsKill
SwitchSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
3 Privatni pristup internetu $ 2,85 PIA 49 potvrdni okvir potvrdni okvir
4 CyberGhost $ 2,75 CyberGhost 80 potvrdni okvir potvrdni okvir
5 IPVanish $ 3,25 IPVanish 76 potvrdni okvir potvrdni okvir

Kako koristiti VPN za igranje WoW-a

Kvarenje ExpressVPN za primjer kako koristiti VPN uslugu za igranje WoW-a na mreži. Prvo želite preuzeti VPN klijent. ExpressVPN nudi besplatni softver za klijente za Windows, Mac i Linux. Osim besplatnih aplikacija za iOS i Android.

Sada kada ste imali priliku preuzeti i instalirati softver za koje je vrijeme da se povežete. Pokrenite ExpressVPN klijent i odaberite mjesto poslužitelja. Provest ćemo vas korak po korak pomoću njihovog Windows klijenta.

Lokacije ExpressVPN poslužitelja

 • Budući da se mnogi igrači vole povezivati ​​s poslužiteljima u SAD-u, tu smo zemlju iskoristili za naš vodič. ExpressVPN ima veliku mrežu poslužitelja koji se nalaze diljem svijeta.
 • Preporučujemo da odaberete OpenVPN (TCP) ili (UDP). Za streaming videa sa web mjesta kao što je YouTube, koristimo OpenVPN (UDP) jer je brži od TCP. Također podržavaju PPTP, L2TP i SSTP. I dalje preporučujemo OpenVPN UDP za najbolji spoj brzine i zaštite privatnosti.
 • Kliknite veliki okrugli gumb za spajanje. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete da štit oko gumba postaje zelen. Također će se pojaviti poruka koja vam daje do znanja da je “VPN UKLJUČEN”
 • Sada imate IP adresu u SAD-u, koliko bilo tko može reći putem interneta. Kao takav, možete doći do bilo kojeg mjesta kao da sjedite tamo. Isto bi bilo ako ste se spojili na poslužitelj u Velikoj Britaniji ili bilo gdje drugdje u svijetu.

To je jednostavno tako jednostavno napraviti. Sada kada imate IP adresu s ExpressVPN poslužitelja u SAD-u, možete igrati, pregledavati Internet ili gledati emisije kao da ste tamo zapravo. Spajanje na poslužitelj u Velikoj Britaniji omogućit će vam i puni pristup tamo već blokiranim geološkim lokacijama. Isto vrijedi iz bilo koje zemlje.

Kao što vjerojatno možete reći, dobar VPN otvara pristup sadržajima širom svijeta. Ako živite izvan Sjedinjenih Država, usluga vam može pomoći u pristupu popularnim uslugama poput Netflixa, Hulu i Pandore. I dalje vam je potreban račun za usluge poput Netflixa, ali VPN će vam pomoći da gledate američke televizijske emisije i filmove na Netflixu kao da sjedite u Sjedinjenim Državama ili bilo kojoj drugoj regiji kojoj želite pristupiti..

Istaknuti igra igre World of Warcraft

WoW je podijeljen u dvije frakcije, Hordu i Savez. Obje ove frakcije nastanjuju područje koje se zove Azeroth. Maksimalna razina ove igre je 100, a sve rase mogu govoriti i svoj specifični jezik pored jezika frakcije. Horde rase su ORC,trol, Tauren, Undead, Krvni patuljak, Zao, i Pandaren. Rase Saveza su ljudski, Night Elf, gnom, Patuljak, Draenei, Worgen, i Pandaren. Možda ćete primijetiti da smo Pandaren spomenuli već dva puta. To je zato što mogu birati bilo koju od frakcija. Odabirom Pandarena, ne odlučujete odmah koju frakciju odabrati. Osim ako niste poput jednog tipa koji je odlučio prijeći skroz 100, bez da je izabrao frakciju ili napustio početno područje, općenito biste birali između razine 10 i 15.

  Gledajte NBA Ljetnu ligu uživo online

Prije nego što možete stvoriti lik, morate odabrati poslužitelj. Kao što smo ranije spomenuli, Ako se želite spojiti na područje NA izvan podržanih područja, trebali biste koristiti VPN. Ovdje je popis vrsta dostupnih poslužitelja i malo o njima.

 • PvE / Normalni – PVE označava Player Vs Environment. Ova vrsta carstva je redovno carstvo i osmišljena je za sve što želite učiniti. Ne smijete napasti drugi igrači osim ako ne odlučite uključiti opciju PVP. Također vam je dopušteno da stvorite likove iz obje frakcije na ovim vrstama carstava.
 • RP – RP označava igranje uloga. Možete raditi sve što možete u običnom carstvu, ali ti poslužitelji imaju stroge smjernice o imenovanju i obično imaju stariju populaciju. Normalno bi bilo očekivati ​​da ćete vidjeti ljude koji igraju ulogu u ogromnom internetskom svijetu. Nisu vam dopušteni napadi drugih igrača osim ako ne odlučite uključiti opciju PVP, i dopušteno vam je stvaranje likova iz obje frakcije na ovim vrstama kraljevstava
 • PVP – PVP označava Player Vs Player. Kao i druge vrste poslužitelja, možete raditi sve što biste redovito mogli raditi, ali dolazi do preokreta. Jednom kada dosegnete razinu 10, drugi igrači mogu vas automatski napasti, a to se ne može promijeniti. Nije vam dopušteno da stvarate likove iz više frakcija na ovim vrstama carstava.
 • PVPRP – Kao što biste pomislili, ova vrsta carstva je kombinacija PVP i RP carstava. Kao i u uobičajenom PVP području, kad jednom postignete razinu 10, drugi igrači mogu vas automatski napasti, a to se ne može promijeniti. Također, nije dopušteno stvaranje znakova iz više frakcija na ovim vrstama poslužitelja.

Nakon što odaberete vrstu poslužitelja, izaberite jednu od 13 rasa na zaslonu za stvaranje znakova i odaberite posao (nazvan klasa). Svaki razred ima svoje snage i slabosti, a vaš stil igre odredit će koga odabrati. Iako ovo ne možete promijeniti kao što možete u nekim igrama, WoW će vam omogućiti da na jednom poslužitelju stvorite do 11 znakova i ukupno 50 znakova na svim poslužiteljima. Uz toliko mnogo opcija, mogli biste ih sve isprobati. Pogledajmo dostupne časove i njihove uloge. Imajte na umu da Rdps znači raspon, a Mdps znači gužva.

 • Ratnik – Tenk, Trgovac štete u slučaju gužve (Mdps)
 • Paladin – Tenk, Mdps, Iscjelitelj
 • Hunter – distributer oštećenih oštećenja (Rdps)
 • Rogue – Mdps
 • Svećenik – Rdps, iscjelitelj
 • Vitez smrti – Tenk, Mdps
 • Shaman – Rdps, Mdps, Iscjelitelj
 • Mage – Rdps
 • Warlock – Rdps
 • Redovnik – Tenk, Mdps, Iscjelitelj
 • Druid – Tenk, Rdps, Mdps, Iscjelitelj

Budući da se vitez smrti smatra klasom “heroja”, DK-ovi se otključavaju tek kad jednom pogodite razinu 55 na drugom liku. Također, neke se klase mogu odvijati samo određene utrke, tako da ako želite određeni posao, budite spremni odabrati odgovarajuću utrku. Neke će se trke birati između mnogih utrka, ali jedini koji može biti izabran od svih 13 utrka je klasa Warrior.

Sada kada ste odabrali područje, frakciju, rasu i klasu, vrijeme je da uđete u igru. Svaka utrka ima početak preseka koji vas vodi u početno područje za tu utrku. Od razine 1-10, započinjete niveliranjem obavljajući zadatke. Potrage su obično jednostavne u početnom području i mogu uključivati ​​ubijanje životinja, čudovišta, humanoide ili prikupljanje predmeta. Sva stvorenja iz okoliša koja napadate nazivaju se mafijašima. Zadaci vas uče o vašim klasnim sposobnostima i nauče vas igrama igara. Jednom kada dosegnete razinu 10, PVP borbena polja postaju vam dostupna.

Battlegrounds su specifične arene (instancije) koje dopuštaju samo osobe koje žele PVP. Dvije su frakcije suprotstavljene jedna drugoj, a ove instance imaju ciljeve. Ovo je popis bojišta u igri, broja dozvoljenih igrača i razina na koje ih možete unijeti. Svi igrači u tamnicama i na bojnim terenima grupiraju se zajedno, obično prema razini. Raspon nivoa na bojnom polju prije maksimuma je pet. Drugim riječima, ako ste na razini 10, mogli biste očekivati ​​da ćete vidjeti igrače čak i na razini 14. Taj se trend nastavlja sve dok ne dostignete maksimalnu razinu. Na max razini igrate samo protiv drugih znakova max razine. Ubijanje na bojnom polju nije potrebno sve dok radite na ciljevima meča. Tim koji pobjeđuje je obično tim koji ide nakon cilja, umjesto da pokušava ubiti neprijatelja.

  Gledajte College Bowl igre s VPN-om

Tamnice (koji se nazivaju i primjerci) dobar su način da nabavite oružje, oklop, pa čak i iskustvo. Za razliku od potrage, zupčanici koji se nalaze u tamnicama bolje su kvalitete nego što biste to obično vidjeli. Zbog grupnih postavki, iskustvo (XP) se obično brže razvija jer su mafije dizajnirane za borbu u skupinama. Tamnice se mogu izvoditi počevši od razine 10 i dalje do maks. U ovim tamnicama postoje različiti stupnjevi tvrdoće, a neki imaju i tvrđe verzije. Svaka tamnica obično ima šefove u 2-4 etape i može biti okončana u razumnom roku. U prošlosti su druge igre koristile iste nacrte iz tamnice, ali su mijenjale rulje u tamnicama. U WoW-u to nije slučaj. Svaka tamnica ima svoj osjećaj, iako će ponekad dizajnersko osoblje vratiti šefove u tamnicama.

zadataka uvijek su bili velik dio WoW-a. Oni su način da zaradite novac, steknete iskustvo, nabavite opremu, pa čak i ispričate priču o Azerothu. Često će misije uputiti na pop kulturu, književnost, a povremeno i na druge video igre (nazvane uskršnja jaja). Jedan od mojih najdražih primjera referencije za video igre dogodio se nakon što sam prihvatio potragu. Preko ekrana je bljesnulo upozorenje na kojem je pisalo: “Pripremite se za ribolov, mamac!”. Sjećam se da sam se glasno smijao jer je to referenca na vrlo popularnu video igru ​​nazvanu 80-ih viteška borba. Potraga je u osnovi bila 3D verzija te igre, uključujući neke originalne nijanse.

U igri postoji više od 6000 zadataka, počevši od razine 1 i nastavljajući preko max razine. Neki zadaci će vas nasmijati, drugi će vas učiniti tužnim. Konkretno, jedna potraga nalazi se u startnom području Taurena koji se zove Mulgore. Lik koji se ne reproducira (NPC) Ahab Pšenica pruža potragu o hranjenjem svog psa, Kyle. Ono što ovu potragu čini zanimljivom je taj što glas NPC-a ima glas različit od bilo kojeg drugog lika igre. Ovo je glas djeteta, umjesto glumca. Pripadao je desetogodišnjem WoW igraču po imenu Ezra Chatterton koji je imao rijetku vrstu raka. Kao dio zaklade za ostvarenje želje, mora postati dizajner igara. Potragu je dizajnirao on, a njegov glas je snimljen iz tog razloga. Blizzard je u igru ​​stavio druga uskršnja jaja koja se posebno odnose na njega.

racija su sadržaji na visokoj razini koji obično uključuju 10-25 igrača. Tu se može pronaći najbolji alat. Kada se WoW prvi otvorio, za provale je bilo potrebno 40 ljudi. Zbog organizacijskih noćnih mora tog scenarija, taj se broj smanjio na prvi broj koji sam spomenula.

Azeroth sada je prilično velik, a frakcije imaju svoju zemlju, ali povremeno će se susretati u igri, posebno na PVP poslužitelju. Utrke u igri obično imaju svoje gradove. U tim će gradovima NPC-ovi obično biti od utrke kojoj je grad posvećen. Međutim, sve dok ste u istoj frakciji, možete putovati u bilo koju od njih i sigurno koristiti njihove objekte. Glavni gradovi Saveza su:

 • Stormwind – Dom ljudi
 • Ironforge – Dom patuljaka i genoma
 • Darnassus – Dom noćnih vilenjaka i Worgena
 • Exodar – Kuća Draenei

Glavni gradovi Horde su:

 • Orgrimmar – dom orkova i trolova
 • Undercity – Kuća neumornih
 • Thunder Bluff – dom Taurena
 • Silvermoon City – Dom krvnih vilenjaka

Svi gradovi imaju vladare, a postoje i svetišta koja obje frakcije mogu dijeliti.

zanimanja dijele se u dvije skupine, primarnu i sekundarnu. To su vještine koje je potrebno izravnati i koje imaju svoje jedinstvene prednosti. Dostupne su samo 2 primarne profesije odjednom, a da biste naučili novo, morate ga naučiti. Primarna zanimanja raščlanjuju se u zanatskim ili skupljačkim vještinama. To su:

 • Alkemija – Zanatska vještina
 • kovanjem – Zanatska vještina
 • Natpis – Zanatska vještina
 • jewelcrafting – Zanatska vještina
 • Rudarstvo – Skupljanje vještina
 • krojački zanat – Zanatska vještina
 • Inženjering – Zanatska vještina
 • herbalism – Skupljanje vještina
 • Očaravajući – Zanatska vještina
 • Leatherworking – Zanatska vještina
 • skinning – Skupljanje vještina

Pored tih primarnih vještina, svatko može svladati sekundarne vještine, bez da mora odabrati bilo koju. To su ribolov, kuhanje, prva pomoć i arheologija.

  Gledajte švicarski teniski turnir u dvoranama uživo uživo

Putovati među različitim se krajevima može postići na nekoliko načina. Vožnja zemaljskim putovanjem jedan je od prvih načina putovanja između područja. To može biti 60-100% od vašeg lika koji se izvodi u igri, a sve dok su područja povezana, možete montirati gorivo iz jednog područja u drugo. No ipak riskirate ako vas napadnu mafijaš ili igrači suprotne frakcije. Jednom kada dostignete određenu razinu, imate mogućnost letjeti u većini područja. Letjeti može biti i do 310% brži od putovanja na kopnu, a možete putovati ravno. Mob napadi se ne tiču ​​i ako vas napadne suprotni igrač frakcije, bijeg je najbolja opcija. Azeroth je podijeljen na nekoliko kontinenata i možete putovati između njih brodom. Gryphons je sistem leta igre koji se može koristiti od prve razine. To je kao taksi do drugog područja, pod uvjetom da ste bili tamo prije. Obično postoji mala naknada uključena u ovakvu vrstu leta, a vi nemate kontrolu nad stazom ili brzinom grifona. Posljednja metoda putovanja je putem portala. Čarobnjaci imaju mogućnost izrade portala za sebe i druge igrače. Portali za različita područja mogu se nalaziti u većim gradovima. Ako ste dovoljno visoki, svoj dom možete postaviti u jedan od ovih gradova i imati mogućnost putovanja u gotovo bilo koje područje u Azerothu koje želite.

cehovi su uobičajene u gotovo svakoj igri, a WoW nije iznimka. Postoje cehovi posvećeni različitim svrhama, uključujući racije, PVP i društvene stilove igre. Tamo se mogu uspostaviti i trajna prijateljstva, ako odaberete pravi ceh. Zbog duljine vremena u kojoj se igra igra, postoje ljudi koji se možda međusobno poznaju više od desetljeća, ali se nikada nisu međusobno susreli licem u lice. To bi se moglo reći i za ostale videoigre.

To pokriva mnoge točke ovog dobro iskusnog MMORPG-a. Mogao bih se pozabaviti dubljom dubinom, ali već je bilo mnogo knjiga, strateških vodiča i web stranica posvećenih World of Warcraft. Uz sve navedeno, postoje stvarno dobri razlozi za korištenje VPN-a za vrijeme igranja WoW-a i to je lakše nego što mislite.

Prvi razlog je iz sigurnosnih razloga. Uz bilo koju popularnu igru ​​ovih dana, sjeckanje može biti veliki problem. Zbog starosti igre mnogi su otišli i na kraju se vratili, tek da bi otkrili da su zlato ili dragocjenosti bili prodani. Shvaćajući taj problem, Blizzard je najavio dvofaktornu metodu autentifikacije u obliku tokena zaporke. Iako je to pomoglo, oni koji nisu iskoristili tehnologiju bili su u opasnosti od hakiranja i pljačke. Za krađu je korišteno nekoliko metoda. Prva metoda uključivala je redovito hakiranje, a pomoću VPN-a dodajete dodatni sloj zaštite vašoj igri jer je vaša veza šifrirana.

Ponekad bi se e-poruke na snimku slale na korisnikovu adresu govoreći da postoji problem i da se trebaju prijaviti na određenu web lokaciju klikom na vezu kako bi riješili problem. Nezaštićeni korisnici mogu na taj način dobiti svoje informacije ukradene. Ta se metoda naziva phishing i jedini način da se zaštitite od te vrste napada jest biti budan.

Drugi razlog korištenja VPN-a odnosi se na nešto što sam ranije spomenuo, pristupajući wowu odnekud. Ako niste u zemlji koja podržava WoW, upotrijebite VPN da biste se povezali sa državom koja to čini. Ako igrate na američkim kraljevstvima, ima smisla koristiti VPN poslužitelj koji se nalazi tamo. To nas dovodi do potencijalnog trećeg razloga za korištenje VPN-a.

Bez obzira na to gdje se nalazite, postoji vjerojatnost da će vaš ping biti veći od uobičajenog zbog neizravnog puta vaše veze. Bilo je slučajeva da se brzom vezom postiže veća brzina upotrebom VPN-a nego bez, jer signal veze putuje izravnije.

Uživajte u svim uzbuđenjima dok igrate World of Warcraft na mreži. Podijelite ovaj post sa svojim prijateljima kako bi mogli uživati ​​u igranju s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću VPN-a. Prati nas @VPNFan za najnovije ponude i vodiče.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me