Kako deblokirati YouTube u Turskoj

Turska vlada opet je na tome. Prošli tjedan zabranili su građanima pristup Cvrkut i slijedili su to blokadom YouTube.  Taj potez dolazi uoči izbora. Znači da korisnici u Turskoj ne mogu pristupiti web lokacijama društvenih medija poput YouTubea bez pomoći pouzdane usluge zaštite privatnosti.


YouTube Turska

Turska nije prva koja cenzurira Internet i sigurno neće biti posljednja. Bez obzira koliko se vlada trudi, uvjereni smo da će tehnologija zadržati mrežu besplatnom. Presudno je da kompanije za zaštitu privatnosti ostanu korak ispred zemalja poput Turske i Kine kako bi komunikacija tekla.

Pristupanje YouTubeu iz Turske

Želimo proces učiniti što jednostavnijim. Možete pogledati naše top 10 VPN stranicu da biste saznali više o internetskim uslugama privatnosti. Za ovaj vodič koristit ćemo IPVanish. Oni vam mogu pomoći u pristupu YouTubeu, Twitteru i bilo kojoj drugoj web stranici koju će turska vlada odlučiti blokirati u budućnosti.

Kako vam usluge poput IPVanish-a pomažu u pristupu blokiranim web mjestima? Možete koristiti njihov VPN softver klijenta za povezivanje s poslužiteljem u drugoj zemlji izvan Turske. To će vam dati novu IP adresu i šifrirati vašu vezu. Pomažu vam pristup web lokacijama poput YouTubea i ostanite privatni na mreži..

1. korak – Pridružite se pouzdanoj VPN usluzi

Možete početi posjetom IPVanish.com i prijava za VPN. Nude neograničeni prijenos podataka za 7,50 USD mjesečno ili 58,49 USD godišnje. Smatramo da je IPVanish najprikladniji za strujanje jer je usluga vrlo brza. Mi također volimo Privatni pristup internetu za sve koji trebaju alternativu koja košta nešto manje od 6,95 dolara mjesečno.

2. korak – Preuzmite VPN klijent

Nakon što se pridružite IPVanish-u, privatnom pristupu Internetu ili drugoj VPN usluzi, poželjet ćete preuzeti svog klijenta. Ograničit ćemo našu raspravu na IPVanish kako bismo mogli točno pokazati kako deblokirati web lokacije poput YouTubea i Twittera bez obzira na to gdje se nalazite u svijetu. Započnite s preuzimanjem softvera.

IPVanish nudi dobar VPN softver klijenta za Windows i Mac. Također imaju lijepe mobilne aplikacije za iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) i Android uređaje. Sve smo ih testirali i vjerujemo u našu privatnost. Možete preuzeti Windows i Mac klijente izravno sa svojih mjesto.  Aplikacija za iOS dostupna je od iTunes i Androidovu aplikaciju od Google Play.

Korak 3 – Spajanje na VPN poslužitelj izvan Turske

Sada kada ste imali priliku preuzeti i instalirati softver za koje je vrijeme da se povežete. Pokrenite IPVanish klijenta i odaberite mjesto poslužitelja. Provest ćemo vas korak po korak pomoću njihovog Windows klijenta.

IPVanish VPN klijent

 • Odaberite lokaciju poslužitelja. Odabrali smo Rumunjsku, ali IPVanish ima veliku mrežu poslužitelja koji se nalaze širom svijeta.
 • Preporučujemo da odaberete OpenVPN (TCP) ili (UDP). Za streaming videa sa web mjesta poput YouTubea koristimo OpenVPN (UDP). Oni također podržavaju PPTP i L2TP. I dalje preporučujemo OpenVPN za najbolju zaštitu privatnosti.
 • Kliknite poveži. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete da gumb na dnu mijenja “Isključi”. Primijetit ćete i mjesto poslužitelja i IP adresu pri vrhu klijenta.
 • Sada se nalazimo u Rumunjskoj, koliko itko može putem interneta reći. Kao takav, možemo doći do bilo kojeg mjesta kao da sjedi u Rumunjskoj. Isto bi bilo kad bismo se povezali s poslužiteljem u SAD-u ili Velikoj Britaniji.

Korak 4 – Provjerite svoju IP adresu

Uvijek potvrdite svoju IP adresu prije nego što krenete naprijed, bez obzira na to koju tehnologiju koristite da biste zaobišli državnu cenzuru. U tom slučaju za detalje možete kliknuti na “Connection”, “Check IP Address” na vrhu klijenta.

Provjerite IP adresu

Kao što možete vidjeti naša IP adresa se nalazi u Bukureštu. Znači da sada imate pristup web lokacijama poput YouTubea kao da sjedite za računalom u Rumunjskoj. Treba spomenuti da će vaš promet biti šifriran kako bi se zaštitila vaša privatnost.

5. korak – web-lokacije poput YouTubea i Twittera deblokiraju se

Spremni ste za pristup bilo kojoj web stranici koju želite. Sjetite se ako želite pristupiti web lokaciji koja je dostupna iz određene zemlje za povezivanje s lokacijom poslužitelja u toj zemlji. Evo kako izgleda YouTube dok je spojen na rumunjski poslužitelj.

YouTube

Primijetit ćete da smo povezani s youtube.ro jer web mjesto primjećuje da je naša IP adresa iz Rumunjske. Možete se povezati s drugom državom za različite rezultate. Bez obzira živite li u Turskoj ili nekoj drugoj zemlji koja blokira pristup, deblokirat će ih.

Nadam se da ste našli vodič korisnim. Ako je to slučaj, razmislite o tome da ga podijelite sa svojim prijateljima kako bi i drugi mogao uživati ​​pristup web lokacijama poput YouTubea s bilo kojeg mjesta na svijetu. Cijenimo vašu pomoć u stvaranju Interneta kao mjesta za otvoreno dijeljenje ideja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map