Kako dijeliti neograničene 4G podatke putem usmjerivača

Dijeljenje slike na mobiteluKao i kod prirodnog napretka tehnologije, nedavno smo vidjeli porast neograničenih podatkovnih planova. Ako ste ih ikada prije koštali, znate da ovi planovi mogu biti jako skupi. U usporedbi s odmjerenim planovima, razlika je u cijeni. Ako imate neki od ovih planova, smatramo da biste trebali moći podijeliti te podatke s prijateljima ili obitelji. Ne morate imati više neograničenih planova sve dok dijelite putem veza podataka. Ovaj će postupak omogućiti drugima da koriste vaš neograničeni podatkovni plan kod kuće ili na poslu.


Što je Tethering podataka?

Dijeljenje podataka način je dijeljenja bežičnog plana podataka izvan uređaja za koji je vezan. Nije novo, ali nije bilo vrlo uobičajeno do nedavno. Kada su podatkovni planovi prešli na neograničenu strukturu, ova vrsta upotrebe podataka porasla je poprilično. Istina je da nenamjereni planovi uistinu nisu promijenjeni. Nakon određenog trenutka (ovisno o operateru) vaši će se podaci usporiti. To se može dogoditi sa samo 10 GB ili porasti do 22 GB prije nego što počne sporije. Izvršni direktor T-Mobilea javno je izašao i ljutito se požalio na vezivanje.

Zašto želite dijeliti svoje podatke?

Donijet ćemo vam neke scenarije u kojima bi uvezivanje podataka bilo korisno. Ako ste kod kuće i nemate pristup WiFi-u, ovaj postupak vam može omogućiti uživanje u internetu kao što bi to obično radili. Ne postoji ograničenje broja uređaja koje možete koristiti u ovom slučaju. Ne morate se brinuti da li se nalazite u ruralnom području ili u kvartu koji je neposredno izvan vaše internetske usluge.

Iako nas ima više, možemo ponuditi drugi scenarij. Ako idete na odmor, dva načina povezivanja podataka mogu vam biti od koristi. Prvi način je u vozilu. Budući da se toliko mnogo elektroničkih uređaja sada povezuje na internet, njihovo korištenje može biti teško ako ste u pokretu. Većina automobila nema mobilni WiFi, pa to može predstavljati problem. Drugi način je u hotelu. Mnogi hoteli ovih dana naplaćuju korištenje WiFi. Bilo da trebate učiniti nešto za posao ili igrati neku igru, možda ćete morati dodatno platiti za tu mogućnost. Uz to, WiFi u hotelu može biti prespor za vaše potrebe. To su dva scenarija koji mogu koristiti povezivanje podataka, ali možda ćete moći smisliti više.

Kako koristite Tethering podataka?

Ovaj postupak nije nov, ali je u posljednje vrijeme postao prilično popularan. Postoji nekoliko metoda za to. Prvi način je najstarija metoda koju možete koristiti. To uključuje uključivanje WiFi pristupne točke vašeg telefona. Ima određena ograničenja dometa i brzo će potrošiti bateriju. Također možete trajno skratiti trajanje baterije ako to stalno radite.

Dugo se govorilo da je nužnost majka izuma. Na tržištu je sada vrlo malo usmjerivača koji će vam omogućiti da im vežete telefon putem USB kabela. Postoje dvije lijepe stvari o ovoj metodi, u odnosu na prvi način. Budući da je spojen na USB kabel, vaš telefon ostaje napunjen i napunit će se tijekom postupka. To također omogućava da usmjerivač obavlja većinu posla.

Ako nemate jedan od ovih novih usmjerivača, postoji drugi način. U tom slučaju morate povezati telefon s računalom USB kabelom i zatim ethernetnim kabelom podijeliti vezu s usmjerivačem. Iako ovo zvuči teško, zapravo djeluje prilično dobro i mogu ga koristiti gotovo svi usmjerivači.

Budući da vezivanje može uzrokovati prigušivanje podataka koristeći obje metode, predlažemo korištenje a VPN zaobići ta ograničenja. Na taj način ne biste trebali imati problema s ograničenjem podataka.

Zašto je upotreba rutera bolja od pristupne točke telefona?

Kao što smo spomenuli, metoda bežične žarišne točke ima neke nedostatke. Zato ćemo sada prebroditi prednosti upotrebe usmjerivača na njegovom mjestu.

 • Prošireni domet – Korištenjem metode bežične žarišne točke u osnovi ste ograničeni na istu sobu (pod pretpostavkom da soba nije velika). Za usporedbu, metoda usmjerivača omogućit će vam pokrivanje cijele kuće. Bilo da ste kod kuće ili imate kratkoročni najam odmora, pokriveni ste.
 • Baterija / vijek trajanja telefona – Telefoni ovih dana nisu jeftini. Korištenje WiFi pristupne točke kontinuirano ne samo da će brzo isprazniti vašu bateriju, već dodatna toplina koja se stalno stvara može dugoročno oštetiti telefon i bateriju..
 • Hopspot Data Caps – Korištenjem bežične pristupne točke brzo možete naići na problem s ograničenjem podataka. No upotreba naše treće metode plus jednu od besplatnih aplikacija treće strane poput PdaNet-a može vam pomoći sakriti aktivnost. Verizon uopće ne dopušta vezanje ako se ne ukorijenite i drugi će vjerojatno imati ove vrste ograničenja pa možete vidjeti kako bi to moglo postati problem.
 • Fleksibilnost – Ako koristite značajku bežične žarišne točke svog telefona, gotovo da nemate kontrolu nad bilo kojom postavkom usmjeravanja. Upotrebom usmjerivača na njegovom mjestu, možete dobiti pristup opcijama poput prilagođenih DNS postavki, VPN zaštite i više. Možete čak i pokrenuti razne vrste poslužitelja kao što biste to obično učinili.

Pa vidite, mnogo je razloga zbog kojih je upotreba usmjerivača bolja od ugrađenog bežičnog žarišta.

Hoće li moj redovni usmjerivač dopustiti Tethering podataka putem USB-a?

Usmjernik Asus AC-5300Možda. Ako koristite Asus s ASUSWRT ili usmjerivač s OpenWRT i DD-WRT. Od svih ponuđenih, možete očekivati ​​da ćete za Asus platiti između 80 i 300 dolara. Firmver za usmjerivač koji pokreće Asus (ASUSWRT) omogućit će vam da povežete svoju 3G ili 4G vezu sve dok koristite Android telefon. Čak i ako vaš neograničeni plan ne podržava povezivanje, postoje načini kako to učiniti. Ako koristite pretvarač napajanja, možda ćete čak moći koristiti usmjerivač u vozilu u pokretu. Evo kratkih koraka koje biste koristili s ovom metodom.

 1. Pristupite upravljačkoj ploči ASUSWRT.
 2. Idite na “Postavke USB aplikacije” i odaberite 3G / 4G podatke.
 3. Povežite telefon pomoću USB kabela.
 4. Pod WAN indeksom promijenite vrstu WAN u USB.
 5. Omogućite USB način i odaberite Android telefon kao USB uređaj.
 6. Omogućite povezivanje na telefonu. Ovisno o telefonu može biti na različitim mjestima, ali uspjeli smo ga pronaći na Samsung Galaxy pod Postavke > veze > Mobilna žarišna točka i vezivanje. Trebao bi biti sličan ostalim Android uređajima.

Što je s posljednjom metodom?

PdaNetOpet, posljednja metoda će raditi s gotovo svim usmjerivačem. Sve dok imate računalo, lako možete koristiti ovu opciju. Ako vaš bežični plan ne uključuje službeno vezanje, trebat će vam jedna od aplikacija o kojima smo ranije govorili. Kao što možda mislite, ako želite izbjeći ograničenja brzine, bolje je nabaviti premium verziju sustava Windows PdaNet+ za oko 8 USD. Evo kratke verzije koraka za ovaj.

 1. Spojite svoje računalo na usmjerivač pomoću ethernet kabela.
 2. Pokrenite USB sesiju vezanja.
 3. Otvorite postavke mrežnog adaptera (s upravljačke ploče).
 4. Pronađite svoju ethernet i vezu na mreži i označite oboje.
 5. Postavite dijeljenje veze klikom desne tipke miša i odabirom “Bridge Connections”. To može potrajati nekoliko minuta. Znate da ste uspjeli ako pokažete novu vezu koja se zove “Mrežni most”.
 6. Provjerite radi li vaša veza klikom desne tipke miša na privezani adapter. Odaberite status i provjerite je li veza IPv4 Internet. Ponovite Ethernet adapter.
 7. Testirajte vezu usmjerivača. Ako možete doći do interneta, spremni ste.

Posljednje misli o dijeljenju neograničenih 4G podataka putem vašeg usmjerivača

I sada imate najbolje metode dijeljenja vašeg neograničenog 4G plana podataka putem usmjerivača. Korištenje ovih tehnika može biti korisno ako se nalazite na lokaciji bez pristupa WiFi, ne želite je platiti ili mislite da je WiFi previše spor. Nadamo se da ste naučili kako lako dijeljenje podataka može biti. Budući da mnogi ljudi nisu svjesni da je to moguće, budite sigurni da ćete taj post podijeliti sa svojim prijateljima kako bi i oni mogli podijeliti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map