Kako onemogućiti IPv6 na Windows i Mac

Propuštanje IPv6 i otmica DNS-a bili su teme nedavne akademije istraživanje papir koji je testirao komercijalne VPN pružatelje. Rezultati su ukazali na to da VPN usluge slabe na IPv6 propuštanja i DNS napade napada. Iako su mnoge VPN kompanije osporile rezultate kao zastarjeli i krivo predstavljajući svoje mogućnosti, volimo pogriješiti na oprezu.


U slučaju propuštanja IPv6 za većinu nas postoji jednostavno rješenje. Koristite li IPv6? Ako je odgovor “ne” ili ne znate, vjerojatno ne upotrebljavate IPv6. U ovom je slučaju najbolji način da se izbjegne propuštanje onemogući IPv6. Postoji nekoliko načina da se to postigne, ovisno o VPN usluzi koju koristite.

Onemogućite IPv6 u vašem VPN klijentu

Neki pružatelji VPN-a nude IPv6 zaštitu od propuštanja. Ako niste sigurni nudi li ili ne vaš VPN značajku, predlažem vam da pogledate stranicu postavki njihovog klijentskog softvera. Možete se obratiti i njihovoj tehničkoj podršci i pitati. znam to Privatni pristup internetu i PureVPN imaju prekidače u svom prilagođenom VPN softveru za onemogućavanje IPv6. Pogledajmo PIA VPN klijent.

PIA IPv6 zaštita od propuštanja

Evo opisa PIA-ove zaštite od propuštanja IPv6:

IPv6 zaštita od propuštanja onemogućuje IPv6 promet dok je na VPN-u. To osigurava da nijedan IPv6 promet ne curi preko vaše uobičajene internetske veze kad ste povezani na VPN. Ovo uključuje 6to4 i Teredo podesan za IPv6 promet. Ovo će ne blokirajte IPv6 na Windows XP ako ste ga ručno omogućili.

Sada pogledajmo zaštitu PureVPN-a od propuštanja IPv6:

PureVPN IPv6 zaštita od propuštanja

Kao što možete vidjeti, PureVPN nudi potvrdni okvir na njihovoj stranici postavki kako bi omogućio “IPv6 zaštitu od propuštanja” što zauzvrat onemogućuje sav IPv6 promet na ili sa vašeg računala.

Ručno onemogući IPv6 na Windows

Microsoft je počeo s uključivanjem IPv6 u Windows XP (neobavezno) i on je od Windows Vista obvezan dio operativnog sustava. Vjerojatno imate Windows 7, 8 ili 10. Bez obzira na verziju OS-a koju koristite (Vista ili noviji) imate više načina za onemogućavanje IPv6. Prvi način je automatsko onemogućavanje IPv6 u sustavu Windows. Da biste to učinili posjetite Vodič za Microsoft IPv6 stranica.

Windows - onemogući IPv6

Druga metoda je ručno onemogućivanje IPv6 kroz vaš registar. Još jednom predlažem da se obratite Microsoftovom vodiču za IPv6. Provest će vas kroz postupak. Prvo što ćete htjeti učiniti je sigurnosno kopiranje registra. Ako pogrešna promjena registra može učiniti vaš sustav neupotrebljivim. Microsoftov vodič dat će vam određene vrijednosti ključa registra za DisabledComponents ključ na temelju vaših ciljeva.

 • 0 – ponovno omogućite sve IPv6 komponente
 • 0xff – onemogućiti sve komponente IPv6 osim IPv6 sučelja sučelja
 • 0x20 – radije IPv4 nego IPv6
 • 0x10 – onemogući IPv6 na svim netunnel sučeljima
 • 0x01 – onemogući IPv6 na svim sučeljima tunela
 • 0x11 – onemogućiti sva IPv6 sučelja osim IPv6 sučelja sučelja

Onemogućite IPv6 za mrežnu vezu

Uz onemogućavanje IPv6 za sve Windows komunikacije, možete onemogućiti IPv6 na određenim mrežnim sučeljima. Da biste to učinili, morat ćete otvoriti upravljačku ploču i otići na “pregled stanja i zadataka mreže” u odjeljku Centar za mrežu i dijeljenje. Zatim ćete htjeti kliknuti “promijeni postavke adaptera”, a to će prikazati vaše mrežne veze. Desnim klikom na vezu koju želite promijeniti i lijevim klikom na svojstva. Sada jednostavno poništite okvir za Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) kao što je prikazano u nastavku.

Mrežna veza u sustavu Windows

IPv6 komunikaciju možete lako omogućiti bilo kada, ako potvrdite okvir u budućnosti.

Onemogućite IPv6 na Mac OS X 10.7 i 10.8

Hvala IT timu sa Sveučilišta u Louisvilleu za dijeljenje koraka za onemogućavanje IPv6 na Mac OS X 10.5 ili noviji. Obuhvatit ćemo upute za Mac OS X 10.7 i 10.8. Molimo pogledajte njihove vodič za starije verzije.

Da biste onemogućili IPv6 u Mac OS X Yosemite (10.7 ili 10.8), prvo morate krenuti na Applications, zatim Utilities i na kraju kliknite Terminal. Popis mrežnih sučelja možete dobiti izdavanjem sljedeće naredbe:

 • networksetup -listallnetworkservices

Većina novijeg Maca ima samo Wi-Fi mrežna sučelja. Izvođenje gornje naredbe popisat će LAN sučelje ako ga imate. Sada ćete morati izdati ove naredbe za onemogućavanje IPv6:

 • networksetup -setv6off Wi-Fi
 • networksetup -setv6off Ethernet

Vjerojatno će vam trebati samo prva naredba koja onemogućuje IPv6 na vašoj Wi-Fi vezi. Ako želite ubuduće ponovo omogućiti IPv6, jednostavno upišite sljedeće naredbe na temelju ima li LAN uz Wi-Fi adaptere na vašem Mac-u.

 • networksetup -setv6automatski Wi-Fi
 • networksetup -setv6automatic Ethernet

Ako imate više adaptera, možda ćete ih morati slijediti redoslijedom. Na primjer, Ethernet 1, Ethernet 2, itd.

Prati nas @VPNFan za najnovije vijesti i vodiče VPN-a.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map