OperaOpera kupljena SurfEasy prošle godine i počinje uključivati ​​VPN u svoj web preglednik. Da budemo precizniji, Opera uključuje preglednik SurfEasy proxy. Za razliku od VPN-a, proxy kriptira samo promet koji teče kroz web-preglednik Opera. Neće šifrirati promet koji dolazi od drugih aplikacija ili usmjerivača. Unatoč tome, Opera je prvi web preglednik koji ima ugrađenu VPN / proxy uslugu. Ovo je pozitivan korak naprijed za one koji žele zaštititi svoju privatnost na mreži i deblokirati geoponovna prava.

Ne postoje ograničenja brzine ili prometa na novoj usluzi Opera VPN (proxy). Jedino ograničenje je da se promet putem aplikacija koje nisu preglednik Opera ne provodi kroz šifrirani tunel. To znači da ako želite privatno pokrenuti Skpye, e-poštu ili vašeg omiljenog torrent klijenta VPN treće strane učiniti tako. To vam i dalje ostavlja mogućnost zaštite vaše privatnosti i deblokiranja sadržaja unutar preglednika Opera. Pogledajmo 30 sekundi videozapisa koji je Opera sastavila kako bi predstavili svoju novu VPN značajku.

VPN Opera je ravno naprijed. Da biste ga postavili, jednostavno uđite u postavke i kliknite potvrdni okvir pored “Omogući VPN“Kao što je prikazano na slici ispod. To će šifrirati sav promet koji prolazi kroz preglednik. VPN možete onemogućiti unutar postavki ili s adresne trake u pregledniku. Lijevo od adresne trake nalazi se padajući okvir koji će vam omogućiti da jednostavno omogućite ili onemogućite VPN značajku.

Postavke Opera VPN-a

Nakon što je VPN omogućen, možete koristiti Opera da biste posjetili vaše omiljene web stranice. VPN trenutno podržava tri lokacije – Kanada, Njemačka i Sjedinjene Države.  Lokacija poslužitelja s kojim se povezujete nije toliko bitna u smislu zaštite privatnosti. Promet vašeg preglednika bit će šifriran bez obzira na regiju kroz koju se povezujete. Za najbolje performanse preporučio bih povezivanje na najbliže mjesto poslužitelja.

  Pogledajte doigravanje NHL Stanley Cupa za 2023. s VPN-om

VPN lokacije vrlo su važne za one koji žele pristupiti sadržaju u drugim zemljama. Na primjer, recimo da ste iz SAD-a i planirate neko vrijeme provesti u Španjolskoj. Ne želite propustiti nijedan blagodati doma. Jednom kada dođete u Španjolsku shvatite da je vaš izbor sadržaja za usluge poput Netflixa sasvim drugačiji nego što su bili kod kuće. Usluge poput Hulu nisu čak dostupne iz Španjolske. Tu se prikazuju lokacije Opera VPN-a. Možete se povezati s njihovim VPN-om u Sjedinjenim Državama i gledati američku biblioteku Netflix, Hulu i još mnogo toga. Isto vrijedi i za usluge streaminga i kanala u Kanadi i Njemačkoj.

Ispitivanje nove Opera VPN (proxy) usluge

Sada kada znate kako konfigurirati VPN u Operi, trebat ćemo trenutak da pregledamo svoje praktično iskustvo s uslugom. Kao što vidite u nastavku, povezali smo se s YouTubeom i pokrenuli prikolicu Veličanstvenih sedam, dok smo bili povezani s Opera (SurfEasy) VPN. Snimanje zaslona prikazuje i padajući VPN s dostupnim lokacijama poslužitelja. Možete jednostavno uključiti i isključiti VPN. Možete prelaziti s VPN poslužitelja u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Njemačkoj izravno iz web-preglednika.

Opera VPN

Uspjeli smo bez ikakvih poteškoća strujati prikolicu Veličanstvenih sedam. Video se prikazivao preko cijelog zaslona bez punjenja. Netflix je bio naš sljedeći test jer su u posljednje vrijeme zauzeli snažan stav protiv VPN i SmartDNS usluga. Potaknuli smo da vidimo kako Netflix nije blokiran putem Opera VPN-a. Mogli smo pogledati videozapis bez užasne proxy poruke. Slika nije bila savršena. Bila je pomalo pikselizirana, ali u usporedbi s pristupom Netflixu, slika je bila u redu.

Uz novi VPN, preglednik Opera ima ugrađene i druge značajke vezane uz privatnost blokator oglasa pomoći će vam uštedjeti propusnost i pregledavati web do tri puta brže. Možete i poslati „Ne prati“Zahtjev na web lokacije koje ga podržavaju. Ovo je dobra osobina, ali postoji puno web stranica koje ignoriraju postavke. privatno pretraživanje značajka će izbrisati vašu internetsku povijest čim zatvorite sesiju. To ipak nije zamjena za VPN. I dalje ćete htjeti omogućiti VPN da šifrira vaš promet.

  Kako torent anonimno uz Socks5 Proxy ili VPN

Nova Opera VPN značajka dostupna je u izdanju za programere. Čini se da oni ne ograničavaju pristup izdanju. Možete naučiti više o tome i preuzeti alfa izdanje izravno s Opera stranica. Kao alfa možda očekujete neke greške na putu. Primijetili smo da kada je omogućen VPN, potrebno je dugo vremena za otvaranje web stranica. Naši testovi brzine i strujanje videozapisa bili su u redu, ali sadržaj na web stranicama poput news.com trajao je dugo vremena. Testirajte novi Opera VPN za sebe i javite nam što mislite – @VPNFan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me