Koristi li VPN podatke? Kakav je utjecaj na podatkovne kape?

Ograničivanje podatakaKoncept nerazmjerenog podatkovnog plana za američke mobilne prijevoznike još je uvijek relativno nov. Iako neki korisnici imaju neusmjerene planove, većina i dalje koristi ograničavanja podataka. Drugim riječima, većina i dalje plaća količinu podataka koju koristi. To dovodi do stalnog provjeravanja podataka kako ne biste prelazili preko svoje kapice. Međutim, zaštita vaše privatnosti dok ste u pokretu vrlo je važna. Nitko ne želi da njihovi osjetljivi podaci budu ukradeni. Za one koji imaju neograničen plan i bave se vezanjem (pomoću svoje mobilne usluge kao WiFi žarišta), ranjivi ste zbog krađe. Ako ste upoznati s VPN-ovima, znate koje su pozitivne prednosti upotrebe jednog. Ako ne, možemo vam pomoći s nekim osnovama i pokazati vam zašto je to tako važno. Započnimo s nekim velikim razlozima zbog korištenja VPN-a i onoga što se događa.


Razlozi upotrebe VPN-a i kako to radi

Možda ste čuli da će VPN pomoći u zaštiti vaše privatnosti, ali možda ne znate kako, zašto je to važno ili čak ako ga trebate koristiti. Ako ste osoba koja misli na sigurnost, možda već znate odgovor na neka od ovih pitanja. Ako ste novi u zajednici, korištenje VPN-a je dobra ideja kad god možete.

 • Upotreba VPN-a za privatnost – Kad se povežete s poslužiteljem pomoću klijentskog softvera, stvarate siguran tunel na tom poslužitelju. Tada se sav promet preusmjerava putem te veze. To znači da su vaši podaci šifrirani i puno ih je teže dobiti normalnim putem. Ako ste u posljednje vrijeme obraćali pažnju, znate da su neke savezne organizacije već iskoristile priliku da špijuniraju građane.
 • Koristite VPN da biste zaobišli ograničenja – Bilo da se nalazite na mjerenom ili ograničenom podatkovnom planu, može postojati ograničenje načina korištenja usluge. S mjerenim planom, sve se računa do ograničenja podataka.

Kao što smo spomenuli, vaši podaci prolaze kroz sigurnu vezu kada koristite VPN. To znači da, ako koristite podatke, koristite podatke. Ako planirate da ima ograničenje podataka, upotrijebit ćete dodatni iznos s VPN-om. Uobičajeno je povećanje od 5% do 15% u odnosu na podatke koje inače koristite. To je zato što šifrirani podaci uzimaju veću širinu pojasa od nekodiranih podataka. Ako na svom podatkovnom planu imate ograničenje, morat ćete ga nadzirati. Na primjer, ako biste koristili 10 GB podataka, bilo bi samo 9 GB + 1 GB šifriranja. Iako ne želimo da vas obeshrabri da koristite VPN kako biste zaštitili svoju privatnost, vjerojatno ste svjesni koliko brzo može porasti vaša upotreba podataka. Pazite na svoju upotrebu. Inače biste mogli platiti dodatnih 10 do 15 USD po GB koji se koristi, ovisno o prijevozniku koji koristite.

Neograničeni planovi nisu uvijek neograničeni

Iako svaki američki prijevoznik nudi neki oblik “nesmjerenog” plana, oni nisu uvijek uistinu neograničeni. Bez obzira na vaše razloge za korištenje nemjerenog plana, definitivno postoje određena ograničenja. Neki podaci o protupitanju prigušuju na temelju načina na koji koristite uslugu. Kao primjer, T-Mobile kupcima je dopušteno da koriste do 7GB prije nego što upadaju u leptir. NA&Ograničenje od 22 GB. Neki počnu ubrzavati brzinu nakon samo 500Mb. Također možete očekivati ​​da će se neko ugasiti određeno korištenje, poput korištenja softvera za torrenting, Netflix ili drugih. Korištenjem VPN-a i promjenom priključka u VPN klijentu možete pomoći da spriječite kompanije da umanjuju preuzimanja. Prije nego što počnu raditi to, oni moraju biti u stanju prepoznati što radite na internetu. VPN veza na priključku 443 zaustavit će veliko zaustavljanje prometa.

Utjecaj upotrebe VPN-a na podacima

Ako vam je potrebno da koristite VPN preko svoje mobilne mreže umjesto wifija, različiti protokoli i jačine šifriranja imaju različite utjecaje na upotrebu podataka. Oni se primjenjuju upotrebljavate li dozirani ili ograničeni plan. Ispod je popis protokola, razina enkripcije i utjecaja koji imaju. Počet ćemo s najmanjim, najprije.

 • PPTP (128-bitni)
 • IKEv2 (128-bitni)
 • L2TP / IPsec (128-bitni)
 • OpenVPN (128-bitni)
 • Nevidljiv / omamljen OpenVPN (128-bitni) (postavku ćete vidjeti za neke usluge)
 • IKEv2 (256-bitni)
 • L2TP / IPsec (256-bitni)
 • OpenVPN (256-bitni)
 • Stealth / omamljen OpenVPN (256-bitni)

Iako je OpenVPN najpopularniji zbog svoje brzine i sigurnosti, možda biste trebali isprobati i druge opcije. Ako vam se ponudi PPTP opcija, imajte na umu da njen autor više ne osjeća da nudi odgovarajuću zaštitu. Ostali bi vam trebali pružiti pristojnu zaštitu. Kao što ste možda i nagađali, obeshrabrena 256-bitna verzija najsigurnija je, ali je najsporija. Toplo preporučujemo upotrebu IKEv2 za iPhone veze. Jedna velika prednost u odnosu na L2TP / IPSec je da se IKEv2 brzo ponovno povezuje ako prekine veza ili se krećete između mreža.

Gledajući popis, možda se pitate u čemu je razlika između OpenVPN i Stealth / zamagljene verzije protokola. Ono što prikrivaju čine vaš VPN je gotovo neprimjetan. Naravno, to je izuzetno korisno ako posjetite zemlju u kojoj se upotreba VPN-a frontira. Potrebna je veća širina pojasa od standardne verzije OpenVPN-a, ali može vas u nekim slučajevima spasiti od gušenja na Internetu ili spriječiti da se u nevolji javite..

Sada ćemo pogledati neke standardne podatkovne stavke i njihov približni trošak propusnosti. Imajte na umu da su to samo procjene, tako da stvarna upotreba može varirati. Zapamtite da upotreba VPN-a može povećati ove brojeve za 5% -15%. Mali porast je vrijedan toga da biste osigurali svoju privatnost.

 • E-pošta (poslana ili primljena, samo tekst) = 35KB
 • E-pošta (poslana ili primljena) s malim prilozima = 350KB
 • 1 minuta povezanog igranja = 1MB
 • Post na društvenim medijima = 250KB
 • Standardna web stranica = 180 KB
 • 1 minuta streaminga glazbe = 1MB
 • Preuzimanje aplikacije / igre / pjesme = 4MB
 • 1 minuta streaminga videa (SD) = 4,5MB
 • 1 minuta streaminga videozapisa (HD) = 16,5MB

Zaključno, nadamo se da smo odgovorili na neka od vaših pitanja i naveli vas da razmislite malo više o tome kako najbolje koristiti VPN za zaštitu svojih mobilnih podataka. Iako će vam povećati potrošnju propusne mreže za mali iznos, prednosti, sigurnost i duševni mir koji steknete upotrebom VPN-a dobro se isplati. Slobodno posegnite za korištenjem @VPNFan ako imate dodatnih pitanja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map