Privatni vodič za pristup internetu za pristup internetu

Privatna internetska aplikacija za AndroidPreuzmite privatnu aplikaciju za pristup internetu Android izravno s Google Play-a ili s PIA-e. Ako ste već na web mjestu PIA, jednostavno kliknite “Podrška” pri vrhu, a zatim “Preuzimanje i podrška klijenta”. Stranica za postavljanje klijenta također ima vodiče za ručno postavljanje za konfiguriranje Android uređaja kako bi koristili njihovu uslugu s OpenVPN Connect, L2TP / IPsec + PSK i PPTP. Nakon što stignete na ovu stranicu, pritisnite gumb “Preuzmi” u okviru aplikacije za Android (prikazano lijevo). Ovo će vas odvesti u Google Play Store gdje možete preuzeti i instalirati aplikaciju na svoj Android uređaj. Morate dopustiti da se instalacija dovrši. Za aplikaciju je potreban Android 2.2 ili noviji. Slike dolje ilustriraju ovu instalaciju.


Privatna instalacija za pristup internetu putem interneta

Nakon što aplikacija završi instalaciju, pritisnite zeleni gumb “OTVOREN” (prikazan gore desno) kako biste ga pokrenuli. Pojavit će se zaslon za prijavu koji je prikazan na slici ispod. Na ovom zaslonu morat ćete unijeti “Korisničko ime” i “Lozinku” iz dobrodošlice e-pošte koju vam je poslao privatni pristup internetu. Zatim unesite “svoju adresu e-pošte” u odgovarajuće polje i dodirnite veliki zeleni gumb “PRIJAVITE SE”. Primjećujete kako cijena na slici iznosi 6,95 USD mjesečno ili 39,95 USD godišnje. Ne zaboravite koristiti naše VPNFan popust uštedjeti na još više.

Privatni pristup internetu putem interneta Android

Tako će se prikazati zaslon poput onog prikazanog u sredini iznad. Ovo je glavni zaslon povezivanja za Android privatni pristup internetu. S ovog zaslona možete kliznuti klizač udesno da biste se povezali s odabranom lokacijom. Ako dodirnete okruženi veći od znaka desno od trenutne regije (Automatski), prikazat će se zaslon za odabir lokacije koji je zadnja slika iznad. Kao što vidite, Automatic ima ček i označen je zelenim okvirom. To znači da je odabrano mjesto veze. Lokacije su po abecednom redu i možete klizati prema gore i dolje po popisu da biste pronašli svoju lokaciju. Također imajte na umu da se vremena pinga prikazuju ispod svake lokacije kako bi vam pomogli da pronađete najbrže razdoblje s vaše trenutne lokacije.

Recimo da se želite povezati s Melbourneom u Australiji, samo dodirnite lokaciju AU Melbourne na posljednjem zaslonu iznad. Ovo će vam postaviti trenutnu lokaciju na AU, Melbourne i vratiti vas na glavni zaslon veze kao što je prikazano na prvoj slici ispod. Da biste dovršili vezu s Melbourneom, pomaknite klizač statusa udesno. Budući da vam je ovo prva veza, vidjet ćete zaslon pažnje poput onog prikazanog na drugoj slici ispod. Morate vjerovati aplikaciji PIA VPN, a zatim dodirnite “OK” za nastavak postupka povezivanja.

Vaša prva privatna veza s pristupom internetu Android aplikaciji

Tada će se prikazati slika poput treće gore koja pokazuje da aplikacija provjerava certifikat poslužitelja prije nego što dovršite vezu. Posljednji gornji ekran pokazuje da ste sada povezani s Melbourneom. IP adrese su također prikazane na ovim zaslonima, ali su za ovu recenziju redigovane. Jednom kada ste povezani, imate novi virtualni IP kao vaš maskirani. Također je sav vaš internetski promet sada sigurno šifriran. Vidjeli smo kako se spojiti na novu lokaciju kada već niste spojeni na VPN poslužitelj. Sada ćemo pogledati kako mijenjate lokacije putem privatne internetske aplikacije Android. Taj je postupak prikazan na slikama u nastavku.

Promjena lokacije pomoću aplikacije privatnog pristupa internetu za AndroidPrva slika iznad pokazuje da ste trenutno povezani s AU Melbourneom. Dodirivanjem vašeg trenutačnog područja prikazat će se lokacije koje ste odabrali kao što ste prethodno vidjeli. Dobivanje lokacije New York City sve je što je potrebno za promjenu iz Melbournea u New York City. Samo jedan dodirni put odspojit će vas od Melbourna i zatim vas povezati s New Yorkom, kao što je prikazano na drugoj i trećoj slici gore. Posljednja slika pokazuje da je naša nova veza zaista New York City jer je okružena zelenim okvirom s velikim zelenim čekom.

Znak “?” ikona u gornjem desnom uglu scene prikazat će podatke o autorskim pravima o aplikaciji i komponentama koje ona koristi. Možete to pogledati ako želite. Posljednje što želimo ispitati za Android aplikaciju su postavke kojima se može pristupiti dodirom na ikonu “zupčanik” u gornjem desnom kutu zaslona ispod “?” ikona. Prve od postavki koje nisu prikazane su podaci o računu i odjava koja će vas odjaviti iz trenutne VPN sesije. Napomena ako se odjavite, morat ćete ponovo unijeti vjerodajnice za prijavu.

Pomicanje zaslona prema gore otkrit će postavke veze koje su prikazane na slikama u nastavku.

Privatne postavke pristupa internetu za Android

Postavka veze za PIA Android aplikaciju je sljedeća:

 • Blokiraj lokalnu mrežu – Ovo će spriječiti ostale uređaje da mogu komunicirati s vašim uređajem ako ste na LAN-u (lokalna mreža).
 • Koristite TCP – To su dva protokola koji se mogu koristiti s OpenVPN vezom.
  • UDP – Ovo je User Datagram Protocol koji se koristi s vezama s malim kašnjenjem i može tolerirati neki gubitak u paketima. Ovo je zadani OpenVPN protokol za Android privatni pristup internetu i najbolje za većinu korisnika. Ne mora provjeravati narudžbu ili gubitak paketa, ali po želji može izvršiti kontrolni zbroj.
  • TCP – Ovo je Protokol kontrole prijenosa i dobar je za visoke kašnjenje i one koji ne mogu podnijeti gubitak. Omogućuje provjeru pogrešaka za redoslijed i gubitak paketa te ponovno šalje pakete ako je potrebno. To ga čini sporijim zbog dodatnih troškova koji su uključeni u provjeru grešaka i ponovno slanje paketa pravilnim redoslijedom.
 • Udaljeni port – Ovo vam omogućuje odabir udaljenog priključka za tunel podataka kao što je prikazano na gornjoj gornjoj slici.
  • Automatski – ovo će odabrati najbolji port za vas.
  • Luka 1194 – ovo je standardni OpenVPN port.
  • Port 8080 – ovo je alternativni priključak za Port 80 za HTTP web usluge. Obično se koristi za proxy port.
  • Luka 9201 – ovo je port koji se koristi za WAP (Wireless Application Protocol) usluge na mobilnim uređajima.
  • Luka 53 – ovo je port koji DNS koristi za zahtjeve.
 • Lokalna luka – Ovo vam omogućuje da postavite lokalni port koji će slati podatke putem kojih će se zatim preusmjeriti na udaljeni ulaz.
 • Internetska sklopka za ubijanje – Nakon postavljanja, to će ubiti sav internetski promet s uređaja ako VPN veza padne.
  • Ponovno će uspostaviti internetski promet nakon uspostavljanja veze.
  • Onemogućavanje prekidača kill ili napuštanje VPN klijenta također će vratiti normalan rad interneta.
 • Zatražite prosljeđivanje luka – Ako ovo uključite, možete postaviti aplikaciju i omogućiti udaljenim korisnicima da se povežu s njom. Udaljene uporabe moraju znati naziv uređaja i broj porta kako bi se uspješno povezale s njim.
  • Prosljeđivanje luke vrši se samo putem sljedećih prolaza: CA Toronto, CA Sjeverni York, Nizozemska, Švedska, Švicarska, Francuska, Njemačka, Rusija, Rumunjska i Izrael.
  • Učinite to samo ako koristite uslugu za koju želite da se drugi povezuju izvana, jer će to ubiti vašu privatnost.
 • Koristite male pakete – To prenosi podatke u manjim paketima koji mogu popraviti neke mrežne probleme nekim vatrozidom ili postavkama.

Ispod postavke veze nalaze se postavke šifriranja koje su prikazane na slikama u nastavku. Prva od njih je enkripcija podataka koja je prikazana na prvoj slici. Dodirivanjem područja šifriranja podataka pojavit će se zaslon poput onoga prikazanog na drugoj slici na kojem možete odabrati željenu razinu šifriranja..

Privatne postavke pristupa Internetu za Android App

Šifriranje podataka – Ovo je enkripcija koja se koristi za šifriranje i dešifriranje cijelog vašeg internetskog prometa nakon uspostavljanja početnog sigurnog tunela između vašeg računala i privatnog VPN poslužitelja za pristup internetu. Četiri izbora koje možete izabrati su sljedeća:

 • AES-128 – Advanced Encryption Standard (AES) je izabrani protokol Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) i onaj koji američka vlada koristi za neke tajne dokumente. Ovaj koristi AES-128 CBC (Cipher Block Chaining) s 128 bitnim ključem i pružit će najbolje performanse za većinu korištenja.
 • AES-256 – koristi isti algoritam šifriranja kao i gore. AES-256 CBC koristi 256 bitni ključ pa je sigurniji i sporiji. To se koristi američkoj vladi za neke tajne dokumente.
 • Blowfish – koristi Blowfish-128 CBC sa 128-bitnim tipkom kao alternativu AES-u. Ovo je siguran algoritam i bio je jedan od pokretača natjecanja u NIST standardima.
 • Ništa – Ovo ne šifrira vaše podatke i ne preporučuje se jer vam samo skriva IP te na taj način znači da se VPN koristi kao pseudo proxy. Bit ćete osjetljivi na pasivne napade gdje vaše podatke bilježi treća strana bez vašeg znanja. To može pomoći u prevladavanju geo-ograničenja i cenzure.

Druga od njih je provjera autentičnosti podataka koja je prikazana na prvoj slici ispod. Dotaknite područje šifriranja podataka otvorit će se zaslon poput onoga prikazanog na drugoj slici ispod gdje možete odabrati razinu sigurnosti za provjeru autentičnosti.

Privatni pristup internetu za provjeru autentičnosti za Android

 • Autentifikacija podataka – To se odnosi na algoritam koji provjerava autentičnost svih vaših podataka radi zaštite od aktivnih napada (napad kada entitet dodaje ili ukloni pakete iz vaše poruke).
  • SHA1 – Ovo koristi HMAC (Key-Hash Message Authentication Code) sa 160 bitnim ključem.
  • SHA256 – Ovaj HMAC koristi 256-bitni ključ i tako je sporiji.
  • Ništa – ovo otvara za aktivne napade ili Man-in-the-Middle (MitM) iz vanjskih izvora gdje napadač presreće vašu poruku i zatim je promijeni prije nego što je pošalje na VPN poslužitelj bez vašeg znanja.

Posljednja od postavki šifriranja naziva se stisak ruke, koji je prikazan na prvoj slici ispod. Dodirivanjem područja rukovanja pojavit će se zaslon poput onog prikazanog na drugoj slici ispod gdje možete odabrati vrstu i razinu sigurnosti za rukovanje.

Privatne postavke pristupa internetu za Android App

 • rukovanje – Ovo je algoritam koji uspostavlja početnu sigurnu vezu i provjerava da li razgovarate s PIA VPN poslužiteljem, a ne izlagačem. Otuda ime stisak ruke. Privatni pristup internetu za ovu vezu koristi transportni sigurni sloj v1.2 (TSL 1.2), a svi certifikati potpisani su putem SHA512.
  • RSA-2048 – Ovo koristi 2048 bitnu Ephemeral Diffie-Hellman (DH) razmjenu ključeva i 2048bit RSA certifikat za provjeru.
  • RSA-3072 – Koristi isti algoritam kao i gore sa 3072 bita i za razmjenu ključeva i za RSA certifikat.
  • RSA-4096 – koristi isti algoritam kao i gore s 4096 bita i za razmjenu ključeva i za RSA certifikat.
  • ECC-256k1 – Razmjena ključeva efemerne eliptičke krivulje i certifikat o digitalnom potpisu Elliptičke krivulje (ECDSA) za provjeru. Krivulja secp256k1 (256bit) koja je krivulja koju Bitcoin koristi za svoje transakcije koristi se i za razmjenu ključeva i za certifikat..
  • ECC-256r1 – Kao i gore, no krivulja prime256v1 (256 bit, poznata i kao secp256r1) koristi se i za razmjenu ključeva i za certifikat.
  • ECC-521 – Kao i gore, no krivulja secp521r1 (521 bit) koristi se i za razmjenu ključeva i za certifikat.

Ispod su neke postavke šifriranja krajnje točke zajedno s korisnim prijedlozima za njihovu upotrebu ili ne-upotrebu.

 • Maksimalna zaštita – AES-256 / SHA256 / RSA-4096: ovo je za one koji žele maksimalnu sigurnost svojih podataka i ne obaziru se na dodatni gubitak brzine.
 • Preporučena preporučena zaštita – AES-128 / SHA1 / RSA-2048: To omogućava najbolju ravnotežu brzine i zaštite te je najbolje podešavanje za većinu korisnika.
 • rizičan – AES-128 / None / RSA-2048: Ova je konfiguracija podložna aktivnim MitM napadima gdje haker presreće poruku i modificira je prije slanja primatelju.
 • Sva brzina bez sigurnosti – None / None / ECC-256k1: ovo je podložno i aktivnim i pasivnim napadima izvana trećih strana (hakera). Možda nećete imati VPN jer je samo vaš IP skriven. zbog čega veza djeluje poput proxyja.

Android aplikacija privatnog internetskog pristupa ima čisto grafičko sučelje i jednostavna je za upotrebu. Jednostavno odaberite lokaciju i pritisnite klizač statusa na desnu stranu da biste se povezali s njom. Promjena regija još je jednostavnija jer morate samo otvoriti zaslon s lokacijama i dodirnuti novu lokaciju. Aplikacija će vas tada automatski prekinuti sa vaše stare lokacije i povezati s vašom novom. Zadane postavke koje koristi Private Internet Acsess idealne su za većinu korisnika tako da za upotrebu njihove VPN nije potrebno tehničko znanje. Međutim, oni nude ručne postavke za povezivanje i šifriranje za one koji su tehničke prirode i žele veću kontrolu nad svojom VPN vezom. Njihova aplikacija podržava neke napredne VPN značajke za one koji razumiju kako ih koristiti. To uključuje razne udaljene portove, lokalne portove, prosljeđivanje porta, male pakete, pa čak i prekidač za ubijanje da bi ubili vaš pristup internetu ako padne VPN veza. Dodaj tome, uključuje najbolju enkripciju u industriji, tako da možete biti sigurni da ste sigurni na lokalnoj Wi-Fi žarišnoj točki..

Posjetite privatni pristup internetu

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map